Begovska zemlja
Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
- mk ultra
- Grijem se na: Ugalj
- Vozim: Bahato
- Horoskop: Maćak
#17576 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
Bila okretaljka za vozove na mjestu bingea u Boljakovom
Begovska zemlja
Begovska zemlja
-
Naslovnica
- drug_profi
#17578 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
Evo na ovoj slici iz bombardera iz 1944. se vidi današnja ulica Dž.Bijedića.
Ova najveća bugija je na mjestu gdje je danas Bingo CC na Alipašinom mostu.
Vide se i mjestimično grupe kuća u tom području.
Mislim da se vide čak i ove gore pomenute kuće prije ovog lijevo Y raskrižja, kroz oblake dima.

Ova najveća bugija je na mjestu gdje je danas Bingo CC na Alipašinom mostu.
Vide se i mjestimično grupe kuća u tom području.
Mislim da se vide čak i ove gore pomenute kuće prije ovog lijevo Y raskrižja, kroz oblake dima.

- Thorgerson
#17579 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
Srusena je i kuca kod Bosmala. Na trasi V transferzale.
Kuca je nedavno izgorila. I sad vidim da je srusena.
Je li se nesto tu u medjuvremenu promjenilo, ili? Peta bi dobro dosla, iako bez juzne long je nema ni smisla praviti i trpati sve u dvije trake do Alipasinog. Ali eto...barem nesto da se uradi dobro bi bilo.
Je li se nesto tu u medjuvremenu promjenilo, ili? Peta bi dobro dosla, iako bez juzne long je nema ni smisla praviti i trpati sve u dvije trake do Alipasinog. Ali eto...barem nesto da se uradi dobro bi bilo.
- Haris.ba
#17580 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
Pa barem da se ne mora ici na kruzni kod pekare AS. Rasterecuje ce Malta, Staro Hrasno.Thorgerson wrote: ↑25/10/2023 15:11 Srusena je i kuca kod Bosmala. Na trasi V transferzale.
- Logovan
#17581 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
Pa kad sve uvežeš, izgradiš sve planirano ili barem većinu, onda nećeš imati gužvi. Ovako kao što si i sam napisao, samo se gužve prebacuju, središ jedan čep, napraviš drugi čep, itd.
- mayab
#17582 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
Pravi smisao je da se omogući pristup hotelu , benzinskoj pumpi i ostalim firmama sa te strane , da likovi ne krše zakon i dovode sve u opasnost skretanjem preko duple pune linijemk ultra wrote: ↑25/10/2023 11:23ne vidim al nikakav smisao izgradnje kružnog toka na ovoj lokaciji... čak ni kad se pusti u rad mostić
trenutno je gužva kako je selektovano
gužva je svugdje gdje je crveno i većinski svi idu na mojmilo (pravo)
e hajte sad vi meni kao idiotu objasnite, ako je gužva na ovoj žutoj liniji (ul. Ive Andrića) - dakle od novog KT do Semafora Bulevar M Selimovića, kako će onda KT pospješiti protok?
samo će blokirati da ovi od Fisa ne mogu ka bingu, već moraju da čekaju sa svima u koloni.
ljubi majka![]()
samo još veća gužva.
- Ateista
#17583 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
Tacno je da bi ako naprave klasicni KT mogli napraviti jos veci problem, zbog nasih papaka koji kad hoce desno a guzva je koriste obje trake KT i blokiraju kompletan prolaz, to mozemo vidjeti na dosta primjera gdje se zbog jednog skretanja blokira kompletan KT iako imaju dvije trake. Ako bi napravili turbo KT to bi vec bila druga prica.mk ultra wrote: ↑25/10/2023 11:23ne vidim al nikakav smisao izgradnje kružnog toka na ovoj lokaciji... čak ni kad se pusti u rad mostić
e hajte sad vi meni kao idiotu objasnite, ako je gužva na ovoj žutoj liniji (ul. Ive Andrića) - dakle od novog KT do Semafora Bulevar M Selimovića, kako će onda KT pospješiti protok?
samo će blokirati da ovi od Fisa ne mogu ka bingu, već moraju da čekaju sa svima u koloni.
ljubi majka![]()
samo još veća gužva.
- Haris.ba
- Qler
#17585 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
Ni meni ne ide u glavu sto ne to ne prave. Sinoc me neki pocetnik umalo ne udari jer sam ja iz unutrasnje na drugi izlaz izlazio, a on kruzio puni krug vanjskom...
- Ateista
#17586 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
Da, to je bas cudno da postoji toliki otpor prema tome, eno u Mostaru ima bar jedan da ja znam, culi su i nasi za to, pogotovo sto je jasno da citaju i forume gdje se to spominje, ali realizacija nista.
Koliko sam cuo, KT kod zeljeznicke je nekad planiran da bude turbo pa su promijenili po zadnjem projektu, nisam siguran ali sam cuo tako nesto
- mk ultra
#17587 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
u svakom slučaju
dolaze vozila iz Dž Bijedića sa 2 strane
Dolaze vozila kroz feroelektro pored stare carine
dolaze nova vozila sa Autoceste
sve se stapa u 1 traku, sa propusnosti semafora max 7 vozila (aglilnih) na 1minut.
kako god sabereš sranje u najavi
ili će se praviti nova petlja ala Stupska ili će biti zakurac
+ stupska da se osigura normalan protok prema aerodromu i dobrinji, a ne ko sad da imaš 300 silazaka na piliće, mandarine, lubenice, divlje hotele, pijace, kurve i tako to.
jel realno da NIKO ne želi to da popravi??
dolaze vozila iz Dž Bijedića sa 2 strane
Dolaze vozila kroz feroelektro pored stare carine
dolaze nova vozila sa Autoceste
sve se stapa u 1 traku, sa propusnosti semafora max 7 vozila (aglilnih) na 1minut.
kako god sabereš sranje u najavi
ili će se praviti nova petlja ala Stupska ili će biti zakurac
+ stupska da se osigura normalan protok prema aerodromu i dobrinji, a ne ko sad da imaš 300 silazaka na piliće, mandarine, lubenice, divlje hotele, pijace, kurve i tako to.
jel realno da NIKO ne želi to da popravi??
-
HelaS
#17588 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
Prije projektovanja i izgradnje ovakvih saobraćajnica i KT, trebala bi biti organizirana veča javna rasprava, dugotrajnija, pa da se analiziraju sve primjedbe, ne da kojekakvi saobraćajci Ministarstva samostalno odlučuju
-
F&N
- Location: Od Ciglana do Podhrastova, Breke i Mejtasa including Jezero...
#17589 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
Jutros se pozitivno iznenadih, vidim izrezali oko sahtova u Titovoj i Zmaja od Bosne na relaciji Predsjednistvo - Pofalici.

-
HelaS
-
izvrsni direktor
- Vozim: Premium
- mk ultra
#17592 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
pa pogrešio si, ima pravo da vozi vanjskom do sudnjeg dana, osim ako mu znakom nije drugačije definisano.izvrsni direktor wrote: ↑26/10/2023 09:24hajd pocetnik. ali mene je u tuzli tako policija zamalo udarila, sreca stigli obojica zakocit. jos izasao i pita me debil sta ja to radim![]()
-
ReymondReddington
#17593 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
https://www.klix.ba/auto/u-bih-nije-zak ... /230622105mk ultra wrote: ↑26/10/2023 09:33pa pogrešio si, ima pravo da vozi vanjskom do sudnjeg dana, osim ako mu znakom nije drugačije definisano.izvrsni direktor wrote: ↑26/10/2023 09:24hajd pocetnik. ali mene je u tuzli tako policija zamalo udarila, sreca stigli obojica zakocit. jos izasao i pita me debil sta ja to radim![]()
Nema kod nas kruznog toka. To je samo cesta koja ide u krug.
- mk ultra
#17594 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
konkretno na ovom kružnom toku vertikalna signalizacija postoji, sa slike na klixuReymondReddington wrote: ↑26/10/2023 09:41https://www.klix.ba/auto/u-bih-nije-zak ... /230622105mk ultra wrote: ↑26/10/2023 09:33pa pogrešio si, ima pravo da vozi vanjskom do sudnjeg dana, osim ako mu znakom nije drugačije definisano.izvrsni direktor wrote: ↑26/10/2023 09:24
hajd pocetnik. ali mene je u tuzli tako policija zamalo udarila, sreca stigli obojica zakocit. jos izasao i pita me debil sta ja to radim![]()

kad ideš DBR - prema gradu, iz desne možeš u Hrasno Brdo, tranzit/zvornička, i dalje prema vertikalnoj signalizaciji ne bi smiJo... tako da ima izuzetaka.
- Thorgerson
#17595 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
Druze, gledas trenutno.mk ultra wrote: ↑25/10/2023 11:23ne vidim al nikakav smisao izgradnje kružnog toka na ovoj lokaciji... čak ni kad se pusti u rad mostić
ljubi majka![]()
samo još veća gužva.
Sranje nastaje kada se otvori deveta. Jesi li uopste svjestan kakav ce tu promet samo da bude?!
Itekako ovdje treba kruzni. Trenutno, ne. Al pustanjem devete, jos kad se izgradi Lidl, tu ce biti haos.
Ono sto jeste problem, to sto ne grade turbo KT. I sto raja ne zna da vozi kruznim.
Kruzni je ustvari raskrsnica. Ja evo u zadnjih deset godina sam vidio 3 situacije gdje se neko pravilno ukljucio i iskljucio sa KT. I problem je sto svi misle da znaju. A niko ustvari veze nema.
Cak ni autoskole se ne uce pravilnom koristenju KT.
Primjer s Dobrinje. Uvijek je autoskola u traci desno. Uvijek. A nikada ne izlaze na prvoj nego nastavljaju dalje.
I sta onda dalje pricati.
Ako izlazis na prvoj, ulazis iz desne trake, u vanjsku traku dajes desni zmigavac i izlazis na prvoj.
Ako izlazis na drugom, trecem izlazu. Ides u lijevu traku dajes lijevi zmigavac, ulazis u KT u unutrasnju, kad se priblizis svom izlazu dajes desni zmigavac, prestrojis se desno i izlazis.
Jer kruzni je ustvari raskrsnica. Ako skreces lijevo na raskrsnici dajes zmigavac? Pa zasto to niko ne radi kada ide lijevo u KT. Niko.
-
azdralovic
#17596 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
zato dodjes lijevom, prestrojis se u kruznom u desnu i kruzis do sudnjeg dana (ili dok te ne bubne neko iz unutrasnje)mk ultra wrote: ↑26/10/2023 09:43konkretno na ovom kružnom toku vertikalna signalizacija postoji, sa slike na klixuReymondReddington wrote: ↑26/10/2023 09:41https://www.klix.ba/auto/u-bih-nije-zak ... /230622105
kad ideš DBR - prema gradu, iz desne možeš u Hrasno Brdo, tranzit/zvornička, i dalje prema vertikalnoj signalizaciji ne bi smiJo... tako da ima izuzetaka.
- Haris.ba
#17597 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
Ako vozis unutrasnjom, moras propustiti onoga sto vozi vanjskom pravo, osim ako postoji znak da se mora iskljuciti.izvrsni direktor wrote: ↑26/10/2023 09:24hajd pocetnik. ali mene je u tuzli tako policija zamalo udarila, sreca stigli obojica zakocit. jos izasao i pita me debil sta ja to radim![]()
Tako, ako nema znaka mozes se voziti vanjskom puni krug.
- mk ultra
#17598 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
kako god da gledašThorgerson wrote: ↑26/10/2023 10:44 Druze, gledas trenutno.
Sranje nastaje kada se otvori deveta. Jesi li uopste svjestan kakav ce tu promet samo da bude?!
Itekako ovdje treba kruzni. Trenutno, ne. Al pustanjem devete, jos kad se izgradi Lidl, tu ce biti haos.
Ono sto jeste problem, to sto ne grade turbo KT. I sto raja ne zna da vozi kruznim.
Kruzni je ustvari raskrsnica. Ja evo u zadnjih deset godina sam vidio 3 situacije gdje se neko pravilno ukljucio i iskljucio sa KT. I problem je sto svi misle da znaju. A niko ustvari veze nema.
Cak ni autoskole se ne uce pravilnom koristenju KT.
Primjer s Dobrinje. Uvijek je autoskola u traci desno. Uvijek. A nikada ne izlaze na prvoj nego nastavljaju dalje.
I sta onda dalje pricati.
Ako izlazis na prvoj, ulazis iz desne trake, u vanjsku traku dajes desni zmigavac i izlazis na prvoj.
Ako izlazis na drugom, trecem izlazu. Ides u lijevu traku dajes lijevi zmigavac, ulazis u KT u unutrasnju, kad se priblizis svom izlazu dajes desni zmigavac, prestrojis se desno i izlazis.
Jer kruzni je ustvari raskrsnica. Ako skreces lijevo na raskrsnici dajes zmigavac? Pa zasto to niko ne radi kada ide lijevo u KT. Niko.
sva ta vozila koja spominješ
idu u jednu traku sa semaforom koji će u jednom navratu od 1min propustiti 7 kola pravo.
o tome ja ovdje trubim kako god... onda ti je isti kurac je li KT ili je semafor na ovoj lokaciji.
-
kakaljin
#17599 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
Opet se vracamo na voznju u kruznom, ako si u vanjskoj ti izlazis na prvom eventualno na drugom izlazu ako ima vise izlaznih traka. Sa paznjom da ti na tom prvom neko iz unutrasnje nece na taj tvoj prvi izlaz izaci, jer ti vanjskom dajes doznanja ostalim vozacima da izlazis na prvom izlazu.Haris.ba wrote: ↑26/10/2023 11:22Ako vozis unutrasnjom, moras propustiti onoga sto vozi vanjskom pravo, osim ako postoji znak da se mora iskljuciti.izvrsni direktor wrote: ↑26/10/2023 09:24hajd pocetnik. ali mene je u tuzli tako policija zamalo udarila, sreca stigli obojica zakocit. jos izasao i pita me debil sta ja to radim![]()
Tako, ako nema znaka mozes se voziti vanjskom puni krug.
- Haris.ba