Pa, kako je priznat cijeli ako niko nije turski priznao i ako Grci nemaju vlasti nad cijelim otokom?
Izrael je opet pocinio zlocin!
- Point.
#35552 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Neka Brko zakuha sa Izraelom i navuče ga na tanak led, tj da Izrael napadne komad Turske i onda čitav NATO, sa Amerikom na čelu, mora po dogovoru nalupati Izrael. Win win situacija.

- Point.
#35553 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Poenta je da je priznat cijeli a ne podjeljen. Ko šta kontroliše je sekundarno.swanfilter wrote: ↑25/10/2023 16:42Pa, kako je priznat cijeli ako niko nije turski priznao i ako Grci nemaju vlasti nad cijelim otokom?
-
swanfilter
#35554 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Znam ja da je tako, al niđe veze je ...Point. wrote: ↑25/10/2023 16:44Poenta je da je priznat cijeli a ne podjeljen. Ko šta kontroliše je sekundarno.swanfilter wrote: ↑25/10/2023 16:42Pa, kako je priznat cijeli ako niko nije turski priznao i ako Grci nemaju vlasti nad cijelim otokom?
- Grean
#35555 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Sto se tice Palestine vrijeme je da Erdogan uradi nesto konkretno, evo neka recimo kopira Britance, svako ko nazove Hamas teroristickom organizacijom a Izrael demokratskom zemljom ukida mu se pravo boravka u Turskoj. Neku kontra mjeru. Znamo svi da ne moze napasti Izrael ali ima nek tuk na utuk koji se moze provesti.
Sto se Kipra tice, kiparski Grci su odbili mirovni plan Kofi Anana, Turci su prihvatili.
Last edited by Grean on 25/10/2023 16:52, edited 1 time in total.
-
swanfilter
-
Bodkin
-
moimoi
#35558 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Pitaj Britance.canvra888 wrote: ↑25/10/2023 16:39Kakve to veze ima?
Pa nije je ni Izrael imao do te 1948.
Koji je onda to kriterij da duplo manje brojnom narodu dodijeliš dvije trećine teritorije na kojem su obitavali i Palestinci i Izraelci?
- Grean
#35559 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Interesantno, bili su i na Kipru ali malo slabije odigrali.
Ko voli pisanu rijec, dobra knjiga na tu temu

-
Jordan1961
#35560 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Ti sto lizu dupe Izraelu se nadaju njihovoj podrsci u iducem pokusaju ozivljavanja rahmetli HZHB pri cemu se misle oslanjati na izraelski know-how u etnickom ciscenju muslimana (ovo sto vec dugo gledamo a sada kulminira u Palestini). Ako neko misli da su izjave Milasa, onog glavonje Raguza i mase drugih na tome fonu slucajne, grdno se vara.swanfilter wrote: ↑25/10/2023 16:32Pa, i oni ko Njemci zbog proslosti glume.
Kod Rvata mi je fascinantno da brane Izrael, a vole i nazivaju ulice po licnostima koje su rjesavale zidovsko pitanje.
Neprijatelj je isti. U tome je naci odgovor ..
- Point.
#35561 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Srbija da nije vršila represiju decenijama i na kraju ušla u rat i radila strašne zločine nad Albancima, Kosovo nikad ne bi dobilo nezavisnost. Sami pali, sami se ubili. Usporedba sa Ukrajinom je nigdje veze, u ukrajinskom slučaju je klasični rat gdje jedna država želi teritoriju druge države.
Šta ti misliš za Kipar je nevažno, bitno je šta druge države, sa izuzetkom Turske, zapravo priznaju a to je cijeli Kipar.
-
Bodkin
#35562 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Kao sto turska vrsi nad kurdima. Nista novo. Ostaje cinjenica da sto si napisao nije tacno. Granice su ocigledno nebitnePoint. wrote: ↑25/10/2023 17:12Srbija da nije vršila represiju decenijama i na kraju ušla u rat i radila strašne zločine nad Albancima, Kosovo nikad ne bi dobilo nezavisnost. Sami pali, sami se ubili. Usporedba sa Ukrajinom je nigdje veze, u ukrajinskom slučaju je klasični rat gdje jedna država želi teritoriju druge države.
Šta ti misliš za Kipar je nevažno, bitno je šta druge države, sa izuzetkom Turske, zapravo priznaju a to je cijeli Kipar.
A t sto priznaju cijeli kipar reci gore u turskom dijelu. Reci ej ovaj dio zemlje je cijeli kipar jer eto zapadne zemlje tako priznaju
-
detroit-mercy
#35563 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Mislim da bi ipak raspravljao sa Dodom o pogubnom uticaju truhlih zapadanjakaswanfilter wrote: ↑25/10/2023 16:25Danas nam prodaju pricu kako Turska tada bila u rukama Kemalista i nejaka međunarodno. Sutra da nas Srbi i Srbija napadnu, on bi nas Putinu prepustio za dvi baterije S-400 i ruske turiste u Antaliji. Ko nekad za vrecu dukata.detroit-mercy wrote: ↑25/10/2023 15:27Sjecam se davno, jos sam bio mlad one "ako samo jedna dzamija u Bosni padne, mi cemo..........."hiljdu i nesto dzamija kasnije, nista se ne dogodi
![]()
-
Jordan1961
#35564 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Jos je veci problem sto je i na tome dijelu koji je bio predvidjen za Izrael, zidovska populacija bila u manjini.canvra888 wrote: ↑25/10/2023 16:39Kakve to veze ima?
Pa nije je ni Izrael imao do te 1948.
Koji je onda to kriterij da duplo manje brojnom narodu dodijeliš dvije trećine teritorije na kojem su obitavali i Palestinci i Izraelci?
Dokumenti sa zasijedanja Zidovskog nacionalnog vijeca pokazuju da su se prije pristanka na ponudu za podjelu i medjunarodnog priznanja slozili da se (iz razloga sto bi u tom buducem Izraelu bili manjina) pristupi protjerivanju i etnickom ciscenju palestinaca sa teritorije buduce drzava kao i da se mora sprijeciti bilo kakva mogucnost povratka izbjeglica. Jasno se izlaze taj program i daju zadaci pojedincima u vojnim strukturama (btw. vecina od tih zlocina su poslije postali priznati drzavnici i zvanicnici Izraela) a samo izvrsenje pocinje prije proglasavanja nezavisnosti.
Da se pitao narod na teritoriji samo tog dijela (a kamoli cijele Britanske Palestine), od Izraela nikada ne bi bilo nista.
-
swanfilter
#35565 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
detroit-mercy wrote: ↑25/10/2023 17:33Mislim da bi ipak raspravljao sa Dodom o pogubnom uticaju truhlih zapadanjakaswanfilter wrote: ↑25/10/2023 16:25Danas nam prodaju pricu kako Turska tada bila u rukama Kemalista i nejaka međunarodno. Sutra da nas Srbi i Srbija napadnu, on bi nas Putinu prepustio za dvi baterije S-400 i ruske turiste u Antaliji. Ko nekad za vrecu dukata.detroit-mercy wrote: ↑25/10/2023 15:27
Sjecam se davno, jos sam bio mlad one "ako samo jedna dzamija u Bosni padne, mi cemo..........."hiljdu i nesto dzamija kasnije, nista se ne dogodi
![]()
i sta urditi po tom pitanu
.
Pa, vodila se prica ko ce prije Srbiji dronove prodati. Iran il Turska. Dam glavu da cemo prije turske Bayre nad glavom gledati, nego bilo kada iranske.
-
moimoi
#35567 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Meni je nejasno kako vam (barem nekima) jos ne ide u glavu da je svijet nakon 2.sv.rata osjecao ogromnu sramotu koja je pocinjena nad jevrejima? I kako vam nije jasno da su palestince tada dozivljavali kao plemena mahom beduine, koji su se selili po potrebi kao stocari. Je li vi zaista dozivljavate tzv. “Zapadnu civilizaciju” kao neke ljude koji nimalo nisu rasisti i ne dijele ljude na razvijenije i manje razvijene?? I kao oni trebaju biti fer jer su “razvijeni”?! Svi su ba ista govna, da prostis, samo neki ljepse upakovani.Jordan1961 wrote: ↑25/10/2023 17:38Jos je veci problem sto je i na tome dijelu koji je bio predvidjen za Izrael, zidovska populacija bila u manjini.
Dokumenti sa zasijedanja Zidovskog nacionalnog vijeca pokazuju da su se prije pristanka na ponudu za podjelu i medjunarodnog priznanja slozili da se (iz razloga sto bi u tom buducem Izraelu bili manjina) pristupi protjerivanju i etnickom ciscenju palestinaca sa teritorije buduce drzava kao i da se mora sprijeciti bilo kakva mogucnost povratka izbjeglica. Jasno se izlaze taj program i daju zadaci pojedincima u vojnim strukturama (btw. vecina od tih zlocina su poslije postali priznati drzavnici i zvanicnici Izraela) a samo izvrsenje pocinje prije proglasavanja nezavisnosti.
Da se pitao narod na teritoriji samo tog dijela (a kamoli cijele Britanske Palestine), od Izraela nikada ne bi bilo nista.
I jos jedan “fun fact” ‘60ih je mosad regrutovao bivse naciste da rade za njih a protiv arapa.
-
emmir1
#35568 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Ne mogu da vjerujem koliko ubijene djece.
Stotine ubijene djece dnevno.
Sada gledam danas koliko su ubili djece.
Strasno da to svi vide.
USA, Britanija, Francuska, Njemacka
I hladno jedno te isto ponavljaju, Izrael ima pravo da se brani.
Ovo je šokantno.
Kunem se da mi je neko pričao da se ovo može ovako desavati, ja bih mislio da je lud.
Nakon ovoga svijet vise nece biti isti.
Ne moze da bude.
Gledam po svijetu reakcije ljudi
Prvo su ljudi osudili Hamas.
Onda nakon par dana su počeli osudjivat i Izrael da ne treba prekomjerna sila.
Onda su nakon 7 dana ubijanja počeli da ih nazivaju ubicama, zlotvorima.
Sada se vec cuje podrska Hamasu, javlja se mrznja prema Jevrejima
Vec pominju Hitlera u pozitivnom kontekstu.
Strasno sta se desava
Ovo nece zavrsit tek tako.
Strasno da to svi vide.
Ovo je šokantno.
Kunem se da mi je neko pričao da se ovo može ovako desavati, ja bih mislio da je lud.
Ne moze da bude.
Strasno sta se desava
-
moimoi
#35569 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
A nekolicina prdonja sa svih strana svijeta zadovoljno trlja ruke i kiselo se smjeska.emmir1 wrote: ↑25/10/2023 17:56 Ne mogu da vjerujem koliko ubijene djece.
Strasno da to svi vide.
Ovo je šokantno.
Ne moze da bude.
Strasno sta se desava
-
moimoi
#35570 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Nadam se da cete banovati.emotivac wrote: ↑25/10/2023 18:01Nije taj čovjek bio budala, znao je zašto to radi.emmir1 wrote: ↑25/10/2023 17:56 Ne mogu da vjerujem koliko ubijene djece.
Strasno da to svi vide.
Ovo je šokantno.
Ne moze da bude.
Strasno sta se desava
Kako god, ne podržavam nikakav zločin.
-
emmir1
#35571 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
To je to....
- Hajvan
#35572 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Prvonestali?
- armin071
- Hajvan
#35574 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
armin071 wrote: ↑25/10/2023 18:13 https://www.instagram.com/reel/CywOrtvS ... BiNWFlZA==
I kaže postali teroristi……
davidiluz_
Thats what happend when the population there only desires to become terrorists
daharoug
Don’t forget to say, when Palestinians walked there, they were attacking Jews, don’t forget to say on November 15th 2002, a large terror attack was brought on An Israeli city near that area killing 12 Israelis and injuring 14 more…
Just saying
-
isx