Tito_i_Partija wrote: ↑12/11/2023 18:41
Koliko zaslužuje Armageddon realno, po tvom mišljenju?
Pa nisam objektivan jer je to jedan od mojih formativnih filmova. To je nakon Titanica bio prvi pravi super spektakl koji sam gledao i zbog njega sam i zavolio filmove (velikim dijelom). Stavi stvari u konetkst-poslijeratna BiH, zeljni smo svega, osnovna sam skola, jedini prozor u svijet je TV BiH, u gradu imas mozda 1 ili 2 videoteke.
Gledao sam film par desetina puta, znam dijaloge napamet, naravno da mi puno drukcije izgleda sad kad ga gledam kao zrela licnost i da vidim puno nelogicnosti, ali dzaba, ja cu taj film uvijek voljeti
To ti je kao i sa zenama, dodju bolje, ljepse, zgodnije, seksipilnije, ali prve ljubavi se pamte. Zato i smatram da je veliki benefit bio filmski se formirati u 1990tim koje su donijele toliku revoluciju i kao klinjo, kad ti je fokus na drugim stvarima u odnosu na odrasle dozivjeti sve te filmove. Pa ih onda opet gledati kao zrela licnost, iako uvidis da su pojedini jako ruzno ostarili.
Sa druge strane Armaggedon ima jebitacan soundtrack, pa eto kad sve faktore uzmem u obzir, ja mu ispod 7,5 ne mogu dati.