Izrael je opet pocinio zlocin!

Locked
Bodkin

#35376 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Bodkin »

Hendrix wrote: 25/10/2023 10:09
dr_Evil wrote: 25/10/2023 10:05
Hendrix wrote: 25/10/2023 10:02

Vjeruj mi ja sam radio s njima vani, sjednes za rucak to je tolika prazna prica i apsolutno oslobodjena bilo kakve negativnosti. Osjecao sam se kao da sjedim sa odraslom djecom. Uvijek jedno te isto i ako probas neku temu drugi ili slucajno aktuelne vijesti odma prebace na nebuloze.

Zanima ih moda i celebrity, a politika ratovi...to je pegla.
Vidis to je druga stvar, ti si radio sa njima.

Za razliku od nas koji kada sa nekim radimo odmah idemo u posjete jedni drugim, na svadbe, dzenaze, babine, ispijamo kafe i druzimo se, steknuti prijatelja na poslu na zapadu nije lako. Desava se naravno.

Treba Neretva mnogo govana pronijeti prije nego oni pred tobom sa kojim rade pocnu govoriti sta misle. Kod njih su tabu teme na poslu religija, seksualna oprijedeljenja, politicka orijentacija, i te stvari. Zato je prica vecinom kao sto ti kazes suplja. ALi daleko od toga da ih to ne zanima.
Ma ono nisam jedini koji je imao slicna iskustva, jednostavno su izolovani od problema van svog vidokruga. To je moderni zivot, podcasts, YouTube, TikTok...kakva Palestina ba. Ne kazem da su svi takvi ali mladjarija je totalno mentalno isprazna. Zaboravih omiljenu temu...ko je nasao jeftiniju avio kartu. U pm i letovi.
Zato sto to obogacuje zivot. Dobar podcast, dobar dokumentarac, dobra plata, zanimljiv posao, dodatno obrazovanje svakih dvije godine, jeftina karta (vise volim naci jeftinu kartu nego ga zabiti nekad).

Dodjem dole , pice vijesti cijeli dan. Strahuje se od svakog rata, od ukrajine do etiopije. Samo nacionalizam, sta je bakir rekao, sta je dodik rekao, srbi placu za rusijom, bosnjaci za palestinom. Hrvati trenutno ne placu. Eto to je plus. I pretis lonac u saobracaju. Samo cekam da me neko upuca radi semafora
moimoi

#35377 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by moimoi »

dr_Evil wrote: 25/10/2023 10:49
moimoi wrote: 25/10/2023 10:48
Nije zato sto su muslimani nego zato sto su na drugoj strani jevreji.
Laz
Jah
Thorgerson

#35378 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Thorgerson »

Thorgerson wrote: 25/10/2023 10:45
breuer wrote: 25/10/2023 10:25 Fkt mi nije jasno zašto ljudima ovdje toliko znači Palestina? Razumijem, licemjerje Zapada i sva ta priča, al čini se da im više znači Palestina nego sopstvena država :?

I ko da je jedino mjesto sukoba na svijetu?
Pa muslimani su

Da nisu, mislis da bi se neko pocesao ovdje.

Budimo realni.

To samo govori gdje ovo covjecanstvo otislo i ne moze da se izbavi iz gluposti u koje su ih ljudi prije 2000-3000 godina uvalili.

Nevjerovatno.
Moguce.

Jer garantujem da 99.9% ljudi npr ne zna uopste kako izgleda zastava Jemena. Jebiga jebo te ljude dole i djecu koja su ubijana i izgladnjivana do besvijesti.

Nije to in.
Bodkin

#35379 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Bodkin »

breuer wrote: 25/10/2023 10:25 Fkt mi nije jasno zašto ljudima ovdje toliko znači Palestina? Razumijem, licemjerje Zapada i sva ta priča, al čini se da im više znači Palestina nego sopstvena država :?

Pa muslimani su

Budimo realni.

To samo govori gdje ovo covjecanstvo otislo i ne moze da se izbavi iz gluposti u koje su ih ljudi prije 2000-3000 godina uvalili.

Nevjerovatno.
Bravo :thumbup: inace bi i kurdska i jemenska patnja bile velike
Point.

#35380 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Point. »

Pa muslimani su

Budimo realni.

Nevjerovatno.
Ne znam šta Bošnjaci imaju protiv Jevreja? Nisu ih oni tamanili tokom drugog svjetskog rata po Evropi nego khm, khm.....
Bodkin

#35381 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Bodkin »

Point. wrote: 25/10/2023 10:33
Stabilizator wrote: 25/10/2023 10:30
Point. wrote: 25/10/2023 10:16
Uslov je jednostavan. Da se rusu povuku na međunarodno priznate granice. Pristati na ruske uslove je presedan da i druge zemlje mogu napadati svoje komšije i uzimati im teritoriju kako im kurcu ćejf. Zajebi to paša.
Jaštaradi presedan :lol:

Ni prvi ni poslednji put? Kakve međunarodno priznate granice?
Koje su granice Izraela? Cega smo upravo svjedoci
Fokusiraj se, govorimo o Ukrajini koja ima jasno definisane i međunarodno priznate granice. Pustiti da rusi uzmu njihovu teritoriju bi otvorio pandorinu kutiju.
Jer inace niko nikad nije uzeo dio teritorije drzavi koja ima jasno definisane i medjunarodno priznate granice :lol:
moimoi

#35382 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by moimoi »

Point. wrote: 25/10/2023 10:51
Pa muslimani su

Budimo realni.

Nevjerovatno.
Ne znam šta Bošnjaci imaju protiv Jevreja? Nisu ih oni tamanili tokom drugog svjetskog rata po Evropi nego khm, khm.....
Narativ protiv jevreja u islamskom svijetu je velik. A htio ti to priznati ili ne, dosao je i do nas.
dr_Evil

#35383 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by dr_Evil »

Bodkin wrote: 25/10/2023 10:50

Zato sto to obogacuje zivot. Dobar podcast, dobar dokumentarac, dobra plata, zanimljiv posao, dodatno obrazovanje svakih dvije godine, jeftina karta (vise volim naci jeftinu kartu nego ga zabiti nekad).

Dodjem dole , pice vijesti cijeli dan. Strahuje se od svakog rata, od ukrajine do etiopije. Samo nacionalizam, sta je bakir rekao, sta je dodik rekao, srbi placu za rusijom, bosnjaci za palestinom. Hrvati trenutno ne placu. Eto to je plus. I pretis lonac u saobracaju. Samo cekam da me neko upuca radi semafora
E sad ne zelim shvatis ovo licno, ali tesko da neces.

Pa kad je tako koji qrc radis na ovom forumu? Naravno da si tu jer si zeljan svog naroda i svega toga sta ne volis, jer si to ti i dio tebe.

A da volis sve ovo gore navedeno platu, posao, obrazovanje i putovanja jesi, ali to vole i svi obrazovani u BiH.

Dakle, nemoj tita ti laznog pripovjedanja.
laserShow
Grijem se na: nacionalizam

#35384 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by laserShow »

emotivac wrote: 25/10/2023 10:49
laserShow wrote: 25/10/2023 10:44
emotivac wrote: 25/10/2023 10:41 Commander-in-Chief of the Egypt Armed Forces and President Abdel Fattah El-Sisi inspected the combat preparations of the 4th Armored Division, one of the 3rd Field Army divisions in Suez.
Spoiler
Show
ImageImageImageImage
Šta god ovo značilo...
samo mi reci sta tebi znaci sherovanje slika starih par godina?
Ajde druže odbij živ bio, u šta si uprdio tolike godine, a nisi internet naučio koristiti ? Prati malo twitter :thumbup: :thumbup:
Opet te pitam, a ti odgovori ako imas odgovor. ZASTO POSTAVLJAS FOTOGRAFIJE STARE NEKOLIKO GODINA, npr prva fotografija je iz 2019 godine. ZASTO?
dr_Evil

#35385 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by dr_Evil »

moimoi wrote: 25/10/2023 10:56
Narativ protiv jevreja u islamskom svijetu je velik. A htio ti to priznati ili ne, dosao je i do nas.
Narativ protiv jevreja u islamskom svijetu je lazan.

Ono sta nije lazno je da su trebale postojati dvije drzave Izrael i Palestina, ovu prvu smo priznali jos 48-e, a ova druga iako je dogovoreno nikad nije osnovana zahvaljujuci Izraelu. To je problem Izraela. I opet kazem, samo se zalazi za ono za sta je Tito i neces pogrijesit.

Tito je medju prvima priznao, i pomogao osnivanje Izraela. I onda prekinuo veze!

Svako ko ima nesto protiv Jevreja je .. da ne trosim rijeci

Protiv ovakvog Izraela se mora biti, ali ne u svrhu njegovog unistenja, nego u svrhu normalizacije odnosa i uspostave dvije drzave.

Narativ protiv Jevreja u islamskom svijetu moze da postoji samo kao kopija narativa protiv Jevreja u krscanskom svijetu. Jer Jevreji su problem u Njemackoj ali nisi u Palestini, tamo su njemacki partneri.

Dvije drzave, sada je kao nemoguce, ali jedna drzava demokratska i gradjanska nije moguca!
Bodkin

#35386 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Bodkin »

dr_Evil wrote: 25/10/2023 10:56

Pa kad je tako koji qrc radis na ovom forumu? Naravno da si tu jer si zeljan svog naroda i svega toga sta ne volis, jer si to ti i dio tebe.

A da volis sve ovo gore navedeno platu, posao, obrazovanje i putovanja jesi, ali to vole i svi obrazovani u BiH.

Nije pripovijedanje nego cinjenica. Nisma ja rekao da su stranci bolji od nas nego da im je nacin zivota bolji.
Na stranu to sto ovdje mozes na sto tema pricati.

A nemam sto licno uzimati. Razmjena misljenja. Sto zadnjih godina kod nas ne postoji. Ljudi ne znaju pricati sa nekim sa kim se ne slazu. Najradje bi sakom u nos kad cuju suprotno misljenje :D
moimoi

#35387 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by moimoi »

dr_Evil wrote: 25/10/2023 11:01
Narativ protiv jevreja u islamskom svijetu je lazan.

Ono sta nije lazno je da su trebale postojati dvije drzave Izrael i Palestina, ovu prvu smo priznali jos 48-e, a ova druga iako je dogovoreno nikad nije osnovana zahvaljujuci Izraelu. To je problem Izraela. I opet kazem, samo se zalazi za ono za sta je Tito i neces pogrijesit.

Tito je medju prvima priznao, i pomogao osnivanje Izraela. I onda prekinuo veze!

Svako ko ima nesto protiv Jevreja je .. da ne trosim rijeci

Protiv ovakvog Izraela se mora biti, ali ne u svrhu njegovog unistenja, nego u svrhu normalizacije odnosa i uspostave dvije drzave.

Narativ protiv Jevreja u islamskom svijetu moze da postoji samo kao kopija narativa protiv Jevreja u krscanskom svijetu. Jer Jevreji su problem u Njemackoj ali nisi u Palestini, tamo su njemacki partneri.

Dvije drzave, sada je kao nemoguce, ali jedna drzava demokratska i gradjanska nije moguca!
Ja ti kazem kako stvari stoje. U islamskom svijetu jevrej=zlo i ateista=zlo. Sve ostalo prihvataju.

Kod nas se prelilo. Da igrom slucaja neka arapska zemlja taslaci Palestince ne bi se ni upola ovoliko pisalo, a ni protestvovalo.

Krscani ne smiju vise pisnuti protiv jevreja, jer bi skocili sebi u stomak.

Imas ba roditelja koji ne daju saglasnost da im dijete obidje sinagogu?! Je li tebi to normalno?
moimoi

#35388 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by moimoi »

Bodkin wrote: 25/10/2023 11:05

Nije pripovijedanje nego cinjenica. Nisma ja rekao da su stranci bolji od nas nego da im je nacin zivota bolji.

A nemam sto licno uzimati. Razmjena misljenja. Sto zadnjih godina kod nas ne postoji. Ljudi ne znaju pricati sa nekim sa kim se ne slazu. Najradje bi sakom u nos kad cuju suprotno misljenje :D
Nemas kod nas razmjene misljenja :D samo pljuvanje :D

“Ako voljem, voljem.. ako ne voljem koljem”
dr_Evil

#35389 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by dr_Evil »

Pa sta radis na ovom forumu druze, ima i vani foruma, sto se ne pricas o kartama na tom forumu. Ovdje si jer ti vise odgovara nas mentalitet, blizi ti je, topliji, pa iako jeste sakom u nos iskreniji je. Jel tako?

Evo samo intervju norveskog i ruskog ambasadora kod Senada neki dan, skim bi ti radije popio kafu, iako znas da je norveski manje zlo?

MOje iskustvo je ta to o cemu ti pricas je samo krinka, cinjenicno stanje je da na mrskom zapadu pricaju o svemu ovome samo ne na poslu. Nasi ljudi te prevare na dnevnoj bazi, ali su uvijek otvoreni i iskreni u razgovoru, na zapadu ces biti manje prevaren ali su razgovori hladni i lazni.

A da ne znamo komunicirat, ne znamo, tu dolazi do izrazaja nasa juznjacka srcanost i tvrdoglavost, kurcevitost reklo bi se. Ali evo ako ti ista znaci ljudi su sve manje kurceviti sa generacijama koje dolaze. Uzmi covjeka rodjenog u Jugi, kada se radilo na nacionalnom ponosu, rodjenog 50ih ili 60ih godina, i pogledaj kakvo misljenje imaju o nama, kao da pricaju cesto sa visoka, nove generacije su mnogo poniznije.

Zato ja kazem, rat u BiH je upitan, nema vise kurcevitog naroda ili ga je sve manje, znaci juznjacki mentalitet nestaje polahko, i vracamo se u robove. Zavadi pa vladaj.
JohnnyS

#35390 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by JohnnyS »

dr_Evil wrote: 25/10/2023 11:13

Pa sta radis na ovom forumu druze, ima i vani foruma, sto se ne pricas o kartama na tom forumu. Ovdje si jer ti vise odgovara nas mentalitet, blizi ti je, topliji, pa iako jeste sakom u nos iskreniji je. Jel tako?

Evo samo intervju norveskog i ruskog ambasadora kod Senada neki dan, skim bi ti radije popio kafu, iako znas da je norveski manje zlo?

MOje iskustvo je ta to o cemu ti pricas je samo krinka, cinjenicno stanje je da na mrskom zapadu pricaju o svemu ovome samo ne na poslu. Nasi ljudi te prevare na dnevnoj bazi, ali su uvijek otvoreni i iskreni u razgovoru, na zapadu ces biti manje prevaren ali su razgovori hladni i lazni.

A da ne znamo komunicirat, ne znamo, tu dolazi do izrazaja nasa juznjacka srcanost i tvrdoglavost, kurcevitost reklo bi se. Ali evo ako ti ista znaci ljudi su sve manje kurceviti sa generacijama koje dolaze. Uzmi covjeka rodjenog u Jugi, kada se radilo na nacionalnom ponosu, rodjenog 50ih ili 60ih godina, i pogledaj kakvo misljenje imaju o nama, kao da pricaju cesto sa visoka, nove generacije su mnogo poniznije.

Zato ja kazem, rat u BiH je upitan, nema vise kurcevitog naroda ili ga je sve manje, znaci juznjacki mentalitet nestaje polahko, i vracamo se u robove. Zavadi pa vladaj.
Odlično
Dimu1927

#35391 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Dimu1927 »

Point. wrote: 25/10/2023 10:51
Jevreja koji decenijama protjeruju palestince
dr_Evil

#35392 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by dr_Evil »

moimoi wrote: 25/10/2023 11:09
Ja ti kazem kako stvari stoje. U islamskom svijetu jevrej=zlo i ateista=zlo. Sve ostalo prihvataju.

Kod nas se prelilo. Da igrom slucaja neka arapska zemlja taslaci Palestince ne bi se ni upola ovoliko pisalo, a ni protestvovalo.

Imas ba roditelja koji ne daju saglasnost da im dijete obidje sinagogu?! Je li tebi to normalno?
Da, zato su Jevreji zivjeli hiljadu godina u miru sa muslimanima, pa je jevrej=zlo.

Vadis ekstremne slucaje i predstavljas ih kao normativ.

A mislim da malo ko ne podnosi arape kao ja, kad ih vidim drzim se za dzep i predjem cestu. Lazu i varaju gdje god stignu. Generaliziram, ali sam tako naucio, dok me ne uvjere u suprotno.
dr_Evil

#35393 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by dr_Evil »

Nego da vas upitam gdje nam je ovo trol sumir? Jel zdravo
dr_Evil

#35394 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by dr_Evil »

Kad sam oko ovih iskustava sa arapima, jako losih, ovo Palestinaca sta sam upoznao nekad mi iskreno i ne lice na arape, niti ponasanjem niti izgledom.
emotivac

#35395 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by emotivac »

📌 The Guardian: Oslobađanje izraelske zarobljenice koja drži ruku borca ​​(koji je možda bio njezin čuvar) bio je nevjerojatan trenutak za čovječanstvo u užasno podijeljenom svijetu. Oslobođeni talac nudi malu gestu ljubaznosti prema nekome tko predstavlja vaše neprijatelja i u trenu pokazuje da smo svi ljudi. Izrael mora uzeti u obzir za budućnost da je Guterres bio u pravu da Hamasovi napadi nisu došli niotkuda.

Image
emotivac

#35396 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by emotivac »

Palestinski dječak iz Gaze čeka svoj red da pokrije svog brata mučenika 🇵🇸

Image
swanfilter

#35397 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by swanfilter »

emotivac wrote: 25/10/2023 11:20 📌 The Guardian: Oslobađanje izraelske zarobljenice koja drži ruku borca ​​(koji je možda bio njezin čuvar) bio je nevjerojatan trenutak za čovječanstvo u užasno podijeljenom svijetu. Oslobođeni talac nudi malu gestu ljubaznosti prema nekome tko predstavlja vaše neprijatelja i u trenu pokazuje da smo svi ljudi. Izrael mora uzeti u obzir za budućnost da je Guterres bio u pravu da Hamasovi napadi nisu došli niotkuda.

Image
Mozda sama baka ovom gestom zeli nesto poruciti Benji i njegovim radikalnim fundamentalistima ...
moimoi

#35398 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by moimoi »

dr_Evil wrote: 25/10/2023 11:17
moimoi wrote: 25/10/2023 11:09

Da, zato su Jevreji zivjeli hiljadu godina u miru sa muslimanima, pa je jevrej=zlo.

Vadis ekstremne slucaje i predstavljas ih kao normativ.

A mislim da malo ko ne podnosi arape kao ja, kad ih vidim drzim se za dzep i predjem cestu. Lazu i varaju gdje god stignu. Generaliziram, ali sam tako naucio, dok me ne uvjere u suprotno.
Pa ljudi nisu zeljeli preuzeti islam.. isto kao sto prije toga nisu zeljeli preuzeti krscanstvo. :D Sta sad??

Izrael su prvo napale arapske zemlje, koliko mene pamcenje sluzi.

Arapa imas raznih :D kao i ostalom svih. Istina je da im rijec ne znaci nesto posebno… za razliku od Evropljana i Amera… jednostavno, takvi su. A opet te nekim postupcima sjebu gdje su evrpljani uskogrudni, zadrti…
Dozer

#35399 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Dozer »

dr_Evil wrote: 25/10/2023 11:13 Zato ja kazem, rat u BiH je upitan, nema vise kurcevitog naroda ili ga je sve manje, znaci juznjacki mentalitet nestaje polahko, i vracamo se u robove. Zavadi pa vladaj.
Mislim da si ovdje relativno u krivu.

Cinjenica je da su zavadili pa vladaju, to znamo svi. Medjutim, ta vladavina je tokom proteklih 25 godina stvorila generacije koje zaziru jedni od drugih samo na bazi imena, a pogotovo vjere.
Ni prosli rat nije pokrenulo 90% Srba, nego mozda 10% njih, a onda su u to uvukli ostale, koje su mogli. To se radilo na razne nacine, od onoga "po sili zakona" (mobilizacija), pa do medijskog ispiranja mozga lazima.

Nazalost, ali u BiH danas imas vise od 10% zadojenih kloceva upravo medju tim novim generacijama, i to na sve 3 strane. A to je, vjeruj mi, sasvim dovoljna kriticna masa i podloga za manipulaciju i pokretanje svakakvog sranja.
Tvrtko II Kotromanić

#35400 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Tvrtko II Kotromanić »

Tyke wrote: 25/10/2023 08:27
Tvrtko II Kotromanić wrote: 24/10/2023 23:54
jeza u ledja wrote: 24/10/2023 23:51

Vidim ovaj i dalje nastavlja o atomskoj. :-)
Covjece cijeli ti forum objasnjava nesto sto si u skoli trebao nauciti ti i dalje verglas. :-)
Svi su idioti jedini ti pametan. Ti si humanista jbg, borac za pravdu i to.

Otkricu ti jednu tajnu - vise je Japanaca ubijeno konvencionalnim bombardovanjem nego nuklearkama.
:thumbup:

Da dodam samo, u par napada američkih bombardera na Tokio, više je žrtava bilo nego u Hirošimi i Nagasakiju.
Eto samo jedan grad, da ne nabrajamo druge lokacije i operacije
Da sumiramo, u atomkama je spas, rjesenje, buducnost.

Samo jos da objasne zasto onda ne atomska Iranu, zasto ne drugima? Licemjerstvo, pad moci i kontrole, nesto deseto?
atomke trebaju ostati tamo gdje su nazalost i upotrebljene, a to je proslost
da bogdo nije bilo toga
ali bilo je
i konsensuz je historicara vezan za kontekst bacanja atomskih bombi na Japan jasan i jedinstven

opet kazem da se bogdom covjecanstvo nikad nije susrelo sa tim oruzjem
ali alternativa je bila mnogo krvavija i duza i teza

ali kako god, da sam ja neko :-) , ne bi ni jedna zemlja na svijetu imala takvo oruzje, ni SAD, ni rusija, ni Pakistan ni Indija a Boga mi ni teroristicka organizacija zvana izraelske oruzane snage
Locked