breuer wrote: ↑25/10/2023 08:09
Nevjerovatno je koliko su u Srbiji na strani Palestine...
Ono što me posebno zainteresovalo jeste gostovanje Bokana na Informeru, čovjek je zločinac, šovinist i religiozni fanatik tačno, ali je posebno napomenuo ulogu Izraela u pomaganju RS-u tokom rata kad im je čak i Beograd uveo "sankcije" na Drini...
Zna li se nešto više o tome, kreten je bio član dobrovoljačkih jedinica i vjerujem da je upoznat sa onim što se dešavalo na ratištu?
Pisali smo nedavno o tome na ovom forumu, vecina stvari je na rekla kazala, cinjenicno jedan broj oruzja namijenje Hrvatskoj je otet u CG, to su oruzje oni sebi uzeli(cetnici).
A ostaje cinjenica da nisu dozvolili otvaranja arhiva(Izrael) i objavljivanje dokumenata kada ih je neki jevrej tuzio zbog pomaganja rata u BiH. Rekli su da moze narusiti ugled Izraela u svijetu.
Dakle, nek svako tumaci kako hoce. Ja tumacim tako da zaista mislim da Izrael nema nista protiv nas jer su Jevreji mnogo uradili da se zaustavi rat u BIH, i da se desi NATO bombardovanje, ali istovremeno jebi ga vole ljudi pare.. tako da to posmatram cisto sa poslovne strane. A ne objavljuju jer jer Juga bila pod embargom i svaka isporuka ako je bilo je krsenja embarga. Cak i to dostava Hrvatskoj.
Dakle krsili su medjunarodno pravo.