Jesu li istinite ove izjave ?
Evo crno na bijelo, ne zanimaju ih civili, svi su isti sve ih treba pobiti, i djeca i bebe su umjesane.. dehumanizacija palestinaca, genocid.

ne svodite ovo na licnu ravan, sto vam je sve licno?sime_cipol wrote: ↑24/10/2023 14:57
Znaci opravdavas raketiranje civilnih objekata gdje ginu obicni ljudi i djeca zbog navodnog postojanja ulaza/izlaza u tunel?
hamas je bukvalno napravljen u palestini po uzoru na bratski i susjedni egipatsko muslimansko bratstvo. po istom uzoru je napravljena i al kaida. ko ne vjeruje nek cita.dr_Evil wrote: ↑24/10/2023 15:02Hamas - napravili i financiraju iz Amerike i Izraela, korisne teroristicke budale.sumirprimus wrote: ↑24/10/2023 14:56
Kad skontam koga vi sve podrzavate, meni je drago da nismo na istoj strani, ali mi je zao sto sam u manjini, pa da vidimo: hamas, hezbola, iran, rusija, kina, asad. saveznici. i kak ispada sve vise djeluju uvezani isplanirani.
samo uz eu nato i ameriku![]()
![]()
Iran, Rusija, Kina, Assad, niko ih ne podrzava na ovom forumu, samo ti o njima pricas, dakle volis biti dvocijevka jel da?
Doduse kad skontam o Assadu nemam misljenje nikakvo. NI dobro ni lose.
EU, NATO i Amerika neka vracaju svoje dugove prema onima koje su ubijali stotinama godina, mi ih nismo dirali, a ugostili smo ih domacinski kada niko nije smio. Mozda smo saveznici ali i babi se kaze kad pogrijesi
Ti prvi to radiš.sumirprimus wrote: ↑24/10/2023 15:08ne svodite ovo na licnu ravan, sto vam je sve licno?sime_cipol wrote: ↑24/10/2023 14:57
Znaci opravdavas raketiranje civilnih objekata gdje ginu obicni ljudi i djeca zbog navodnog postojanja ulaza/izlaza u tunel?
nemam ja sta svodit, nebitan sam ja, posmatam sta rade, a i kako se trenutno dozivljava hamas i sta vjerovatno rade, pokusavaju unistit tunele, koji imaju izlaze i u civilnim objektima ,zgradama, usput vjerovatno ciste sebi put kojim ce uci u gazu. da li je usput previsoka cijena koju placaj ucivili u gazi? 100%. katastrofalna. zato se jos uvijek ne mogu cudom nacudit sta je hamas mislio s onim od 07.10 postici? zar nisu ni malo racunali na ovakvu odmazdu idf.ili su na to i racunali?![]()
I na kojoj teritorijiJohnnyS wrote: ↑24/10/2023 15:05To je sto posto istina, ali pitanje je želi li itko to više prihvatitidr_Evil wrote: ↑24/10/2023 15:04Iskreno, sve vise cujem da se desava genocid u gazi i da se treba vratit na rjesenje dvije drzave.sumirprimus wrote: ↑24/10/2023 15:00
njih sad mozes posmatrati iz perspektive sudbine mosula i rake. tj kako su se saveznici odnosili prema ova dva grada , ako cete na trenutak posmatrati realno ovaj trenutno rat iz ociju prosjecnog zapadnjaka. cuti cete rijeci teroristi, hamas, ubijanje civila, crvena liija. puna podrska izraelu. najvise sto cete cut je humanitarni koridor, pomoc i otvaranje kapija perma egiptu. jel nije ovako?
evile sta ti , ja , ovaj sto materpsuje je totalno nebitno u tim odnosima valjda toliko razumijete.
znas koliko mi je stalo do nusre heh.bicakcic_solomon wrote: ↑24/10/2023 15:04Tokmače, ti si Nusru podržavaosumirprimus wrote: ↑24/10/2023 15:02nusra al kaida, isil svi odreda.
sta zapad kaze. posalju agencijama dopis, na listi su ti i ti. procedure se moraju ispostovat i slijedit.![]()
Gledaj dvoličnjaka, samo koristsumirprimus wrote: ↑24/10/2023 15:11znas koliko mi je stalo do nusre heh.bicakcic_solomon wrote: ↑24/10/2023 15:04Tokmače, ti si Nusru podržavaosumirprimus wrote: ↑24/10/2023 15:02
nusra al kaida, isil svi odreda.
sta zapad kaze. posalju agencijama dopis, na listi su ti i ti. procedure se moraju ispostovat i slijedit.![]()
slobdno ih uvrsti na ovaj spisak.
strahota protesta nema veze sa zdravim razumom, zastave, i oni posteri antismietiskistcki, pronaci, i slicno, tekbiranja, prava slika koju salje ocajnik okji zeli u eu i natosime_cipol wrote: ↑24/10/2023 15:10Ti prvi to radiš.sumirprimus wrote: ↑24/10/2023 15:08ne svodite ovo na licnu ravan, sto vam je sve licno?sime_cipol wrote: ↑24/10/2023 14:57
nemam ja sta svodit, nebitan sam ja, posmatam sta rade, a i kako se trenutno dozivljava hamas i sta vjerovatno rade, pokusavaju unistit tunele, koji imaju izlaze i u civilnim objektima ,zgradama, usput vjerovatno ciste sebi put kojim ce uci u gazu. da li je usput previsoka cijena koju placaj ucivili u gazi? 100%. katastrofalna. zato se jos uvijek ne mogu cudom nacudit sta je hamas mislio s onim od 07.10 postici? zar nisu ni malo racunali na ovakvu odmazdu idf.ili su na to i racunali?![]()
Svima si ovdje nabio na nos proteste. Sarajlijama, Tuzlacima.
Da se podrzavaju teroristi, Rusija, Iran, Kina...
Što janezi kažu bumo vidjeli. Što se maršala tiče i njegove politike prema izraelu zvanična slika je je poprilično uljepšana. Ali o tom po tom.
Iskreno, onda ne razumijes ustroj Osmanskog carstva i kako je funckionirala Bosna.sumirprimus wrote: ↑24/10/2023 15:10nije bosna nit bosnjaci nikoga primali,nit su se pitali, nego otomani, tadasnji vladari i okupatori ovog podrucja![]()

Mnogo si me razočarao, ali tebi na obraz i cast. Ziviosumirprimus wrote: ↑24/10/2023 15:14strahota protesta nema veze sa zdravim razumom, zastave, i oni posteri antismietiskistcki, pronaci, i slicno, tekbiranja, prava slika koju salje ocajnik okji zeli u eu i natosime_cipol wrote: ↑24/10/2023 15:10Ti prvi to radiš.sumirprimus wrote: ↑24/10/2023 15:08
ne svodite ovo na licnu ravan, sto vam je sve licno?
Svima si ovdje nabio na nos proteste. Sarajlijama, Tuzlacima.
Da se podrzavaju teroristi, Rusija, Iran, Kina...
svaka cast ko vas je na ono navuko, odradili su poso i po , al kontra interesa drzave bih pa vi kao hocete, to opet nije licno.
splinter wrote: ↑24/10/2023 14:58 Trenutno stanje u bolnicmama i zdravstvnim ustanovama u Gazi je takvo da je sve pred totalnim kolapsom. Nedostaje bukvalno svega.
Još jednom da podsjetimo da je u toku akcija skupljanja sredstava i pomoći za Gazu i u našoj zemlji, pa bi bilo ljudski da pomogne koliko je ko u mogućnosti. Također ako je to ok, neka neko postavi linkove ovdje oko uplata i načina pomoći.
Pokažimo ko smo i šta smo, a već smo pomagali u zadnje vrijeme Ukrajinu, Tursku ( zemljotres ) pa pomozimo sad i Gazu.
Moji su u WWII spašavali jevreje rizikujući svoje živote. Ponosim se tom činjenicom. Sad je bolesna stvarnost da su potomci tih ljudi koje su spašavali ista govna kao i oni od kojih su spašavani njihovi preci. Reći da je Hamas teroristički a ne reći da je i IDF i obratno je licemjerno. Isti teroristički ološ kao i njihovi pajde isil, al-usrah itd.
Kako ne rauzmijem? Hoces reci da nismo bili pod okupacijom, i da nam nisu ukinuli redonjovjekovnu Bosne u tom formatu? Pa posljedice osjecamo i dan danas, nasa najveca katastrofa je dolazak osmanlija na prosotor zapdnog balkana i kasnija bukvalna prodaja. Mislis da smo se tako isto ista pitali po pitanju vanjske politike, pirmanja izbjelgica iz drugih dijelova sveijta. pa isto su osmanlije radile i na blisko mistoku. i u drugim dijelvima.dr_Evil wrote: ↑24/10/2023 15:15Iskreno, onda ne razumijes ustroj Osmanskog carstva i kako je funckionirala Bosna.sumirprimus wrote: ↑24/10/2023 15:10nije bosna nit bosnjaci nikoga primali,nit su se pitali, nego otomani, tadasnji vladari i okupatori ovog podrucja![]()
Trolcina sumir loze narod i onda se raspravlja ko je ostrascen.sumirprimus wrote: ↑24/10/2023 15:19![]()
sta je vam ljudi? iskreno do vas, previse ste ostrasceni i subjektivni po ovom pitanju
mislim da sam uvijek bio jasan i nedvosmislen p pitanju osmanlija i turaka. ko prati naravnodr_arsla wrote: ↑24/10/2023 15:12Sad Brko i Turci valjajusumirprimus wrote: ↑24/10/2023 15:10nije bosna nit bosnjaci nikoga primali,nit su se pitali, nego otomani, tadasnji vladari i okupatori ovog podrucja![]()
![]()
Ko mi kazesumirprimus wrote: ↑24/10/2023 15:19![]()
sta je vam ljudi? iskreno do vas, previse ste ostrasceni i subjektivni po ovom pitanju
+1arman1 wrote: ↑24/10/2023 15:20Moji su u WWII spašavali jevreje rizikujući svoje živote. Ponosim se tom činjenicom. Sad je bolesna stvarnost da su potomci tih ljudi koje su spašavali ista govna kao i oni od kojih su spašavani njihovi preci. Reći da je Hamas teroristički a ne reći da je i IDF i obratno je licemjerno. Isti teroristički ološ kao i njihovi pajde isil, al-usrah itd.
sumire dosadan si i naporansumirprimus wrote: ↑24/10/2023 15:22ko su mnogi elaboriraj? slovom i brojem zvanicno 47 pravednika je iz bih .arman1 wrote: ↑24/10/2023 15:20
Moji su u WWII spašavali jevreje rizikujući svoje živote. Ponosim se tom činjenicom. Sad je bolesna stvarnost da su potomci tih ljudi koje su spašavali ista govna kao i oni od kojih su spašavani njihovi preci. Reći da je Hamas teroristički a ne reći da je i IDF i obratno je licemjerno. Isti teroristički ološ kao i njihovi pajde isil, al-usrah itd.