Autoputevi u BiH - Koridor 5C

Ekonomija, biznis, dionice, posao, (ne)zaposlenost...

Moderator: anex

nineinchnails

#28276 Re: Autoputevi u BiH - Koridor 5C

Post by nineinchnails »

HDZ+SDA Mafija. Nikad se autoput nece zavrsiti, nikad. Idite u druge drzave gdje se moze normalno zivjeti i voziti normalnim autocestama. Idite u drzave gdje sve fukcionise i gdje vas glava nece boljeti zbog gluposti. Idite odavde, sunce tudjeg neba ce vas bolje grijati od ovog ovdje korumpiranog.
W0rM
Grijem se na: sunčevu energiju
Vozim: se po mahali

#28278 Re: Autoputevi u BiH - Koridor 5C

Post by W0rM »

nineinchnails wrote: 24/10/2023 09:05 HDZ+SDA Mafija. Nikad se autoput nece zavrsiti, nikad. Idite u druge drzave gdje se moze normalno zivjeti i voziti normalnim autocestama. Idite u drzave gdje sve fukcionise i gdje vas glava nece boljeti zbog gluposti. Idite odavde, sunce tudjeg neba ce vas bolje grijati od ovog ovdje korumpiranog.
Ja, i? Ako te boli uradi nesto povodom toga.
So What!

#28279 Re: Autoputevi u BiH - Koridor 5C

Post by So What! »

So What!

#28280 Re: Autoputevi u BiH - Koridor 5C

Post by So What! »

nineinchnails wrote: 24/10/2023 09:05 HDZ+SDA Mafija. Nikad se autoput nece zavrsiti, nikad. Idite u druge drzave gdje se moze normalno zivjeti i voziti normalnim autocestama. Idite u drzave gdje sve fukcionise i gdje vas glava nece boljeti zbog gluposti. Idite odavde, sunce tudjeg neba ce vas bolje grijati od ovog ovdje korumpiranog.
Bravo, ušao si ovdje da nam to saopštiš, ne znamo više koji si po redu, jesi li to sam smislio ili ti je neko rekao da je tako.

Vidim pratiš i politiku i znaš ko je na vlasti, a proričeš i sudbinu.
nepass1

#28281 Re: Autoputevi u BiH - Koridor 5C

Post by nepass1 »

So What! wrote: 24/10/2023 10:21
Bravo, ušao si ovdje da nam to saopštiš, ne znamo više koji si po redu, jesi li to sam smislio ili ti je neko rekao da je tako.

Pa u pravu je covjek, a vala politicku stranku mozes po izboru staviti.

Sto meni brat kaze nije vala ni do para sto sam otisao. Nego sjedem u auto za 2h u strazbur, naredni vikend za 2,5h do alpi malo se naobsan provozam. A on u njemackoj. Sve nadohvat ruke.
Jebote ja krenuo u vecernjim satima do ramskog jezera sjebo se, ima mjesta 20 ogranicenje. Strava i uzas. Do tuzle 115km 2,5 ako si peh i 3h. Za mostar dodjes do konjica vec bih se vratio, koji mi kurac ovo treba. Vozio stolac tjentiste rogoj sarajevo. Ko da sam do pekinga vozio smorio se.
Control panel

#28282 Re: Autoputevi u BiH - Koridor 5C

Post by Control panel »

Prije mjesec-dva sam pisao da je jedino rjesenje da odstemaju odredjene dijelove. Mozda cak i sve. A da su upitni i stubovi.
S obzirom da je izvodjac radova jedan od glavnih finansijera HDZ-a, i da im nece na um pasti da oni pokriju trosak za svoju gresku najvjerovatnije ce biti ma sve je uredu nije to strasno, zacepili smo napuknuca… i onda ce zavrsiti most, otvaranje, slikanje do tragedije koja ce se desiti u bliskoj buducnosti. Sjetite se pada mosta u italiji. U jedmoj urednenoj, modernoj evropskoj zemlji pa se to desilo. E sad se vratite na nas. I sve ce vam biti jasno. Svaki put kad budete prelazili preko mosta molite se da o vama ne pisu u crnoj hronici.
Kod nas se sve zataska pa ce i ovo, pa ce i tunel hranjen, pa i ona katastrofalna fula od zenice o kojoj se opet ne govori.

Znaci ko god kaze da se beton moze krpiti kad pukne laze.
neki

#28283 Re: Autoputevi u BiH - Koridor 5C

Post by neki »

Control panel wrote: 24/10/2023 14:15 Prije mjesec-dva sam pisao da je jedino rjesenje da odstemaju odredjene dijelove. Mozda cak i sve. A da su upitni i stubovi.
S obzirom da je izvodjac radova jedan od glavnih finansijera HDZ-a, i da im nece na um pasti da oni pokriju trosak za svoju gresku najvjerovatnije ce biti ma sve je uredu nije to strasno, zacepili smo napuknuca… i onda ce zavrsiti most, otvaranje, slikanje do tragedije koja ce se desiti u bliskoj buducnosti. Sjetite se pada mosta u italiji. U jedmoj urednenoj, modernoj evropskoj zemlji pa se to desilo. E sad se vratite na nas. I sve ce vam biti jasno. Svaki put kad budete prelazili preko mosta molite se da o vama ne pisu u crnoj hronici.
Kod nas se sve zataska pa ce i ovo, pa ce i tunel hranjen, pa i ona katastrofalna fula od zenice o kojoj se opet ne govori.

Znaci ko god kaze da se beton moze krpiti kad pukne laze.
jbt, odavno ne pročitah ovoliko gluposti u jednom postu
Control panel

#28284 Re: Autoputevi u BiH - Koridor 5C

Post by Control panel »

Pa dobro, mozda su gluposti, vrijeme ce pokazati. Isto kao sto je pokazalo da je neko smotao pare od tunela pa su sad morali nove pare izdvajati. I nikome nista.
neki

#28285 Re: Autoputevi u BiH - Koridor 5C

Post by neki »

Gdje se pokazalo da je neko smotao pare i od kojeg tunela?
Control panel

#28286 Re: Autoputevi u BiH - Koridor 5C

Post by Control panel »

neki wrote: 24/10/2023 14:42 Gdje se pokazalo da je neko smotao pare i od kojeg tunela?
:shock: informisi se.
neki

#28287 Re: Autoputevi u BiH - Koridor 5C

Post by neki »

Control panel wrote: 24/10/2023 14:50
neki wrote: 24/10/2023 14:42 Gdje se pokazalo da je neko smotao pare i od kojeg tunela?
Evo, nisam u toku...ti iznosiš neke poluinformacije na forum pa molim te argumentuj ih, ili priznaj da laprdaš
nineinchnails

#28288 Re: Autoputevi u BiH - Koridor 5C

Post by nineinchnails »

Steta Deftonesa brate....ti si mi vise ovako za Alexandru Prijovic kalibar.
Control panel

#28289 Re: Autoputevi u BiH - Koridor 5C

Post by Control panel »

neki wrote: 24/10/2023 14:56
Evo, nisam u toku...ti iznosiš neke poluinformacije na forum pa molim te argumentuj ih, ili priznaj da laprdaš
Vidi, to sto tebi ne odgovara usima sta pisem, ne treba biti razlog za takvu komunikaciju.
neki

#28290 Re: Autoputevi u BiH - Koridor 5C

Post by neki »

Control panel wrote: 24/10/2023 15:11

Vidi, to sto tebi ne odgovara usima sta pisem, ne treba biti razlog za takvu komunikaciju.
Pokušavam od tebe dobiti neke argumente za tvrdnje koje iznosiš, ali očito ih nemaš...
howdy

#28291 Re: Autoputevi u BiH - Koridor 5C

Post by howdy »

neki wrote: 24/10/2023 15:14

Pokušavam od tebe dobiti neke argumente za tvrdnje koje iznosiš, ali očito ih nemaš...

Jel ima smislen argument zasto se autoput od 200 - 300 kilometara gradi 25+ godina i zasto se TK ne vraća nikakav novac od uplaćenih akciza u u vidu makar popravljanja postojećih puteva, da ne spominjemo gradnju autoputa koja ga u potpunosti zaobilazi?
neki

#28292 Re: Autoputevi u BiH - Koridor 5C

Post by neki »

howdy wrote: 24/10/2023 15:26

Jel ima smislen argument zasto se autoput od 200 - 300 kilometara gradi 25+ godina i zasto se TK ne vraća nikakav novac od uplaćenih akciza u u vidu makar popravljanja postojećih puteva, da ne spominjemo gradnju autoputa koja ga u potpunosti zaobilazi?
nema, ali to nije ono o čemu pokušavam razgovarati
drug_profi

#28293 Re: Autoputevi u BiH - Koridor 5C

Post by drug_profi »

Neko bi trebao pozvati neutralne stručnjake da izvrše inspekciju i daju mišljenje o Počitelj mostu.
Dok se to ne desi, ostaće u zraku pitanje bez odgovora.
howdy

#28296 Re: Autoputevi u BiH - Koridor 5C

Post by howdy »

neki wrote: 24/10/2023 15:32
howdy wrote: 24/10/2023 15:26

nema, ali to nije ono o čemu pokušavam razgovarati
dobio si odgovor.
Haris.ba

#28297 Re: Autoputevi u BiH - Koridor 5C

Post by Haris.ba »

Pjevali o odgovornosti dok nisu zasjeli u fotelje, i onda sve po starom, opet se odobravaju pusti milioni za busenje tunela.

Kifla obecavao slijedec utorka pokazati papire o kriminalu na Vranduku, oa se papiri zagubili.

O mostu kod Pocitelja nikakvih rekacija politike.....
So What!

#28298 Re: Autoputevi u BiH - Koridor 5C

Post by So What! »

nepass1 wrote: 24/10/2023 13:09

Sto meni brat kaze nije vala ni do para sto sam otisao. Nego sjedem u auto za 2h u strazbur, naredni vikend za 2,5h do alpi malo se naobsan provozam. A on u njemackoj. Sve nadohvat ruke.
Jebote ja krenuo u vecernjim satima do ramskog jezera sjebo se, ima mjesta 20 ogranicenje. Strava i uzas. Do tuzle 115km 2,5 ako si peh i 3h. Za mostar dodjes do konjica vec bih se vratio, koji mi kurac ovo treba. Vozio stolac tjentiste rogoj sarajevo. Ko da sam do pekinga vozio smorio se.
Pa kada je Francuska počela praviti puteve, a kada smo ih počeli praviti mi? Kome se ne ostaje ovdje i ne čeka, a poziva ljude da se isele, pa neka se isele, a kada ga pitaju što se odselio, neka kaže, ne čeka mi se da puteve i ostalo infarstrukturu izgradimo, odoh u zemlju koja to sve već ima.

I to je sasvim legit, ali je poenta, što tema nije, zašto se želim iseliti iz BiH, već izgradnja autoputeva. Jedna komplikovana tema, o kojoj neko sabere svoje utiske, dođe posere se na temu i ode. Dakle ako želi pričati o tome gdje su putevi bolji i zašto se svi tamo moramo iseliti, ima drgih tema.

Možda nekom zvuči smiješno, ali ljudi nisu bili svjesni koliko smo bili infrastrukturno nerazvijena zemlja za evropski prosjek i prije rata i poslije rata. I sada smo u misiji izgradnje tog famoznog koridora, svi znamo, sve kasni, ima problema, ali druže radi se o jednom od kompleksnijih projekata za standard bogatijih evropskih zemalja, a ne samo naše. I u 2023. godini, imamo više aktivnih gradilišta, nego ikada, baš zanimljivih objekata i dijelova za izgradnju i to je sva suština ove teme praćenje izgradnje.

Istina, to ne može, bez politike, jer politika kreira pozadinu svega toga, i nije neka tajna, da su sve opstrukcije u izgradnji i problemi, rezultat nečijih političkih nadjebavanja. Ali evo sto puta je ustanovljeno, jeste, politika nam ne valja, jer nam narod ne valja što bira te ljude koji na kraju krajeva ovako sporo realizuju sve te projekte, ali jednom kada počne sa izgradnjom, ta izgradnja postane tema ovdje i to je teško ljudima razgraničiti.
So What!

#28299 Re: Autoputevi u BiH - Koridor 5C

Post by So What! »

nineinchnails wrote: 24/10/2023 15:01Steta Deftonesa brate....ti si mi vise ovako za Alexandru Prijovic kalibar.
Podforum o muzici je ovdje: muzika-f9

Na ovoj temi je riječ o izgradnji autoputeva, o kojoj očigledno pojma nema, pa evo ti link da se prebaciš tamo i pišeš o Prijovićki i kome već ...
nepass1

#28300 Re: Autoputevi u BiH - Koridor 5C

Post by nepass1 »

So What! wrote: 24/10/2023 16:53
nepass1 wrote: 24/10/2023 13:09

Pa kada je Francuska počela praviti puteve, a kada smo ih počeli praviti mi? Kome se ne ostaje ovdje i ne čeka, a poziva ljude da se isele, pa neka se isele, a kada ga pitaju što se odselio, neka kaže, ne čeka mi se da puteve i ostalo infarstrukturu izgradimo, odoh u zemlju koja to sve već ima.

I to je sasvim legit, ali je poenta, što tema nije, zašto se želim iseliti iz BiH, već izgradnja autoputeva. Jedna komplikovana tema, o kojoj neko sabere svoje utiske, dođe posere se na temu i ode. Dakle ako želi pričati o tome gdje su putevi bolji i zašto se svi tamo moramo iseliti, ima drgih tema.

Možda nekom zvuči smiješno, ali ljudi nisu bili svjesni koliko smo bili infrastrukturno nerazvijena zemlja za evropski prosjek i prije rata i poslije rata. I sada smo u misiji izgradnje tog famoznog koridora, svi znamo, sve kasni, ima problema, ali druže radi se o jednom od kompleksnijih projekata za standard bogatijih evropskih zemalja, a ne samo naše. I u 2023. godini, imamo više aktivnih gradilišta, nego ikada, baš zanimljivih objekata i dijelova za izgradnju i to je sva suština ove teme praćenje izgradnje.

Istina, to ne može, bez politike, jer politika kreira pozadinu svega toga, i nije neka tajna, da su sve opstrukcije u izgradnji i problemi, rezultat nečijih političkih nadjebavanja. Ali evo sto puta je ustanovljeno, jeste, politika nam ne valja, jer nam narod ne valja što bira te ljude koji na kraju krajeva ovako sporo realizuju sve te projekte, ali jednom kada počne sa izgradnjom, ta izgradnja postane tema ovdje i to je teško ljudima razgraničiti.
Znam jes forum i sve to ali jedino mi je smjesno ova tema na forumu i da se diskutuje o izgradnji, stavljaju nake slike i kad pocne prica kad ce sta ce svi o nakoj 203x godini pricaju.
Tema komotno za arhive, kad se sta pusti i ako se pusti mozda je otkljucati da se prodiskutuje. Ostalo samo suplja
Do 2050 niko od nas nece sjesti u auto i iz sarajeva doci do ploca vozeci se samo ap, a bgm nece niko ni do orasja. Tako da mozemo i o svemu drugome.
I ne mislim samo na ap. Deset godina micu zgradu na grbavici, makli nisu, prva transferzala nidokle, gradski autoput misaona imenica, od petlje do aerodroma mozda jedino nacrtano stoji negdje, hranjen prodavanje muda pod bubrege itd itd.
Post Reply