Slazem se sa svim osim da je hamas odgovor, hamas je projekat MB poturen palestincima , i najvise upravo njima pravi mukemoimoi wrote: ↑23/10/2023 19:28Sumire, Palestinci kao narod nisu ni krivi ni duzni sto ih Izraelci taslace godinama. Gaza je logor, hamas se politicki nametnuo kao odgovor Izraelu.. sto je sasvim logicno kada zivis ogradjen i protjeran sa svog ognjista. To su ljudi koji su nekada imali svoje kuce/domove u podrucju danasnjeg Izraela a koji nisu zeljeli postati Izraelci, nego ostati Palestinci… Razumijem sta ti zelis da dokazes, ali ne mozes ljude natjerati da budu nesto sto ne zele.. to je pogresno.sumirprimus wrote: ↑23/10/2023 19:16 Samo jos niste rekli sta nije tacno, cak i ako neke stvsri koje iznesem nisu tacne problem je sa vasom nepostjecom kontrargumentacijom koja se svede izljevom frustracija i psovki.sve sto sam o d epricao pokazalo se juce na skupu slikom na sliku.![]()
Politika Izraela je pogresna. Politika arapskih zemalja, ukljucujuci i Iran, je pogresna. Palestinci, kao narod, su jedini dibidus najebali, a imaju pravo da zive na svojoj zemlji gdje su se rodili… gdje su generacije rodjene.
Izrael je opet pocinio zlocin!
-
sumirprimus
#34726 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
- Grean
#34727 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Je li za BiH Hamas teroristicka organizacija ili se svi koji koriste ove kvalifikacijama vode licnim ubjedjenjem, od Covica pa nadalje?
- Zlocin&Kazna
#34728 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Bilo bi lijepo kada bi imali temu sa kolekcijom lažnih vijesti i propagane iz ovog, do sada trosedmičnog sukoba. Ne sjećam se da je ikada bilo više laži kao sada. Onako iz glave:
Zaista se ne sjećam da smo ikada, u kraćem vremenskom periodu, vidjeli/razotkrili više ŠARENIH LAŽI od strane državnih institucija i medijskih kuća. Valjda je to prednost dostupnosti inerneta svima, pa uvijek ima neko ko će primjetiti nešto što se pokuša podvaliti...
- Šulz i Biden na aerodromu zaliježu pod vatrom raketa... a u pozadini ljudi normalno rade
- Novinari CNN kreiraju situaciju pod paljbom.... dok im urednik govori kako da zalegnu, kako da se ponašaju...
- Rumunska novinarka zalegla pod Hamasovom vatrom.... a u pozadini lik hladno šetka, biciklista laganini...
- Nespretna montaža navodnog razgovora "džihadista" koji priznaju napad na bolnicu....
- Pronalazak plana za hemijski napad kod Hamasovog napadača.... iz 2000 i neke

- Praktično cijela situacija oko poricanja krivice za napad na bolnicu od strane IDF-a
Zaista se ne sjećam da smo ikada, u kraćem vremenskom periodu, vidjeli/razotkrili više ŠARENIH LAŽI od strane državnih institucija i medijskih kuća. Valjda je to prednost dostupnosti inerneta svima, pa uvijek ima neko ko će primjetiti nešto što se pokuša podvaliti...
-
Benjo34
#34729 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Ma koliko ludo bilo, Izrael nema dugorocno velike sanse za opstanak sa ovakvom politikom, sami sebi dovode to u pitanje, kad kazem dugorocno, ne mislim da ce prestati postojati za godinu, ali ovakvom politikom, za 50, 100 godina, jako su im male šanse jer guraju glavu u pijesak, njih 9 miliona među 465 miliona arapa, plus svijetom koji se mijenja. Ukljucivanjem Irana u potencijalni rat, postojanje Izraela bi itekako doslo u pitanje, Ameri nisu dzaba tu, ne zaboravite da su Iranci nakon Sulejmanija gađali američke baze, nisu za zajebanciju mule ma koliko se mi sprdali sa njima.
Izrael treba sjesti sa Palestincima, pričati o 2 države, otvoriti Gazu, ne dozvolit Hamasu da ima goriva za buduće vojnike koji sad rastu u ruševinama.
To šta je tobože ispod Akse, nije ni bitno, svako će se vraćati u Historiju do kad mu odgovara I kako mu odgovara I time zrtvovati buducnost.
Izrael treba sjesti sa Palestincima, pričati o 2 države, otvoriti Gazu, ne dozvolit Hamasu da ima goriva za buduće vojnike koji sad rastu u ruševinama.
To šta je tobože ispod Akse, nije ni bitno, svako će se vraćati u Historiju do kad mu odgovara I kako mu odgovara I time zrtvovati buducnost.
-
bicakcic_solomon
#34730 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Nekih dan napisahbicakcic_solomon wrote: ↑20/10/2023 01:17 Zamislite da postoji Islamska država negdje oko Rima, u Evropi, među 400 miliona kršćana, nalik Izraelu.
Gdje vjernike u Vatikanu maltretiraju i hoće da sagrade džamiju na Trgu Sv. Petra![]()
- Zlocin&Kazna
#34731 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Pa dobro, Evropa je svoje jevreje otjerala, nakon što je pobila 6 miliona. Sad ih lagano i bezuslovno podržavaju sa sigurne udaljenosti. Antisemitizam.bicakcic_solomon wrote: ↑23/10/2023 19:46Nekih dan napisahbicakcic_solomon wrote: ↑20/10/2023 01:17 Zamislite da postoji Islamska država negdje oko Rima, u Evropi, među 400 miliona kršćana, nalik Izraelu.
Gdje vjernike u Vatikanu maltretiraju i hoće da sagrade džamiju na Trgu Sv. Petra![]()
![]()
-
moimoi
#34732 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Hamas je definitivno teroristicka organizacija sa visim ciljem. A to je protjerati sve jevreje. Necemo se praviti ludi.
E sad, ko ih sve finansira to je pitanje. Ja cak ne bih odbacila ni mogucnost da ih fanansira i Izrael da bi imao opravdanje za svoje postupke. Budale nije tesko naci. Znamo da ih Katar i Iran finansiraju 100% a vjerujem i ostale zemlje u regionu.
- JohnnyS
#34733 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Nažalost za BiH ni četnici ili ustaše nisu terorističke formacije. Ne znam postoji li uopće registar terorističkih formacija u našoj državi
- husein_kapetan
#34734 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
<blockquote class="twitter-tweet"><p lang="en" dir="ltr"><a href="https://twitter.com/hashtag/Lebanese?sr ... ebanese</a> Resistance wipes out two large Israeli military bases, set up on the <a href="https://twitter.com/hashtag/Palestine?s ... lestine</a> <a href="https://twitter.com/hashtag/Lebanon?src ... Lebanon</a> border. <a href="https://t.co/B9Evu1LqUd">pic.twitter.co ... </p>— tim anderson (@timand2037) <a href=" 23, 2023</a></blockquote> <script async src="https://platform.twitter.com/widgets.js" charset="utf-8"></script>
rekose..pa ja ne znam..da onaj ne kaze da gluposti valjam
- JohnnyS
#34735 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Pa će onda biti kuku kuku kad se bude ravnao jug Libanona
-
bicakcic_solomon
#34736 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Hamas jeste teroristička organizacija. Ako je i bilo neke sumnje, ona je prije 15ak dana otklonjena. Ne možeš ono raditi civlima. Sa njima se treba obračunati, ali ne na ovako brutalan način prema civilima.moimoi wrote: ↑23/10/2023 19:52Hamas je definitivno teroristicka organizacija sa visim ciljem. A to je protjerati sve jevreje. Necemo se praviti ludi.
E sad, ko ih sve finansira to je pitanje. Ja cak ne bih odbacila ni mogucnost da ih fanansira i Izrael da bi imao opravdanje za svoje postupke. Budale nije tesko naci. Znamo da ih Katar i Iran finansiraju 100% a vjerujem i ostale zemlje u regionu.
Nije srednji vijek.
Evo npr, zašto ne kažu Qataru da će ga napasti ako im ne izruči šefove Hamasa? Imate rok 30 dana, onda objavljujemo rat i vama?
-
moimoi
#34737 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Nemas pojma koliko su arapi potkupljivi i bez nekog posebnog morala.Benjo34 wrote: ↑23/10/2023 19:42 Ma koliko ludo bilo, Izrael nema dugorocno velike sanse za opstanak sa ovakvom politikom, sami sebi dovode to u pitanje, kad kazem dugorocno, ne mislim da ce prestati postojati za godinu, ali ovakvom politikom, za 50, 100 godina, jako su im male šanse jer guraju glavu u pijesak, njih 9 miliona među 465 miliona arapa, plus svijetom koji se mijenja. Ukljucivanjem Irana u potencijalni rat, postojanje Izraela bi itekako doslo u pitanje, Ameri nisu dzaba tu, ne zaboravite da su Iranci nakon Sulejmanija gađali američke baze, nisu za zajebanciju mule ma koliko se mi sprdali sa njima.
Mi smo mala maca.
- husein_kapetan
-
moimoi
#34739 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Ko ce napasti Katar? Je li vama jasno koja lova se tu vrti?? Katar ima najvecu USA bazu na tom podrucju koja ih cuva od svih. Katar je Svica.. najpametniji.. plesu sa svim vukovima.bicakcic_solomon wrote: ↑23/10/2023 19:59Hamas jeste teroristička organizacija. Ako je i bilo neke sumnje, ona je prije 15ak dana otklonjena. Ne možeš ono raditi civlima. Sa njima se treba obračunati, ali ne na ovako brutalan način prema civilima.moimoi wrote: ↑23/10/2023 19:52Hamas je definitivno teroristicka organizacija sa visim ciljem. A to je protjerati sve jevreje. Necemo se praviti ludi.
Nije srednji vijek.
Evo npr, zašto ne kažu Qataru da će ga napasti ako im ne izruči šefove Hamasa? Imate rok 30 dana, onda objavljujemo rat i vama?
- HarTar
#34740 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Čileanski klub u znak podrške Palestini napravio trenerke u bojama zastave

-
bicakcic_solomon
#34741 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Pa upravo takomoimoi wrote: ↑23/10/2023 20:02Ko ce napasti Katar? Je li vama jasno koja lova se tu vrti?? Katar ima najvecu USA bazu na tom podrucju koja ih cuva od svih. Katar je Svica.. najpametniji.. plesu sa svim vukovima.bicakcic_solomon wrote: ↑23/10/2023 19:59Hamas jeste teroristička organizacija. Ako je i bilo neke sumnje, ona je prije 15ak dana otklonjena. Ne možeš ono raditi civlima. Sa njima se treba obračunati, ali ne na ovako brutalan način prema civilima.moimoi wrote: ↑23/10/2023 19:52
Hamas je definitivno teroristicka organizacija sa visim ciljem. A to je protjerati sve jevreje. Necemo se praviti ludi.
Nije srednji vijek.
Znači licemjerje samog Izraela. Znamo gdje je glava Hamasa, ko je glavni, upravlja aktivnostima, logistikom, novcem i akcijama. Oni po Gazi ganjaju vojnike.
-
moimoi
#34742 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Licemjerje svih. A jedini koji tu puse su Palestinci.bicakcic_solomon wrote: ↑23/10/2023 20:05Pa upravo takomoimoi wrote: ↑23/10/2023 20:02Ko ce napasti Katar? Je li vama jasno koja lova se tu vrti?? Katar ima najvecu USA bazu na tom podrucju koja ih cuva od svih. Katar je Svica.. najpametniji.. plesu sa svim vukovima.bicakcic_solomon wrote: ↑23/10/2023 19:59
Hamas jeste teroristička organizacija. Ako je i bilo neke sumnje, ona je prije 15ak dana otklonjena. Ne možeš ono raditi civlima. Sa njima se treba obračunati, ali ne na ovako brutalan način prema civilima.
Nije srednji vijek.
Evo npr, zašto ne kažu Qataru da će ga napasti ako im ne izruči šefove Hamasa? Imate rok 30 dana, onda objavljujemo rat i vama?![]()
Znači licemjerje samog Izraela. Znamo gdje je glava Hamasa, ko je glavni, upravlja aktivnostima, logistikom, novcem i akcijama. Oni po Gazi ganjaju vojnike.
- Grean
#34744 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Ja ne pitam za licna ubjedjenja. Hamas nije teroristicka organizacija za mnoge zemlje.moimoi wrote: ↑23/10/2023 19:52Hamas je definitivno teroristicka organizacija sa visim ciljem. A to je protjerati sve jevreje. Necemo se praviti ludi.
Njihovo vojno krilo ali ne i sam Hamas je teroristicka organizacija npr. za Egipat zbog Muslimanskog bratsva i npr. za Veliku Britaniju ali ne i sam Hamas.
Za mnoge arpaske zemlje, Kinu, Norvesku ni vojno krilo Hamasa nije teroristicka organizacija.
-
sumirprimus
#34745 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
husein_kapetan wrote: ↑23/10/2023 19:55 ""
-
sumirprimus
#34746 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Pusti norvesku, norveska je nato.Grean wrote: ↑23/10/2023 20:11Ja ne pitam za licna ubjedjenja. Hamas nije teroristicka organizacija za mnoge zemlje.moimoi wrote: ↑23/10/2023 19:52Hamas je definitivno teroristicka organizacija sa visim ciljem. A to je protjerati sve jevreje. Necemo se praviti ludi.
Njihovo vojno krilo ali ne i sam Hamas je teroristicka organizacija npr. za Egipat zbog Muslimanskog bratsva i npr. za Veliku Britaniju ali ne i sam Hamas.
Za mnoge arpaske zemlje, Kinu, Norvesku ni vojno krilo Hamasa nije teroristicka organizacija.
Hoces reci da hamas nisu teroristi?
A za koga sve nisu da pogadjamo spisak? Iran? Sirija? Liban? Venezuela? Rusija?kina? Itd etc..
Last edited by sumirprimus on 23/10/2023 20:15, edited 1 time in total.
-
moimoi
#34747 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Poturen je tacno. Al sta im preostaje? Da imas komsiju koji te taslaci godinama i da se pojavi moron jos gori od tog komsije.. bi li mu dao zeleno svjetlo?? Ja bih. Iskreno. E sad, da li bi to bilo ispravno? Da li bi kasnije kukala za “boljim vremenima”.. to je vrlo lako moguce. Al je u covjekovoj prirodi da se pokusa izlijeciti barem na momenat.sumirprimus wrote: ↑23/10/2023 19:30Slazem se sa svim osim da je hamas odgovor, hamas je projekat MB poturen palestincima , i najvise upravo njima pravi mukemoimoi wrote: ↑23/10/2023 19:28Sumire, Palestinci kao narod nisu ni krivi ni duzni sto ih Izraelci taslace godinama. Gaza je logor, hamas se politicki nametnuo kao odgovor Izraelu.. sto je sasvim logicno kada zivis ogradjen i protjeran sa svog ognjista. To su ljudi koji su nekada imali svoje kuce/domove u podrucju danasnjeg Izraela a koji nisu zeljeli postati Izraelci, nego ostati Palestinci… Razumijem sta ti zelis da dokazes, ali ne mozes ljude natjerati da budu nesto sto ne zele.. to je pogresno.sumirprimus wrote: ↑23/10/2023 19:16 Samo jos niste rekli sta nije tacno, cak i ako neke stvsri koje iznesem nisu tacne problem je sa vasom nepostjecom kontrargumentacijom koja se svede izljevom frustracija i psovki.sve sto sam o d epricao pokazalo se juce na skupu slikom na sliku.![]()
Politika Izraela je pogresna. Politika arapskih zemalja, ukljucujuci i Iran, je pogresna. Palestinci, kao narod, su jedini dibidus najebali, a imaju pravo da zive na svojoj zemlji gdje su se rodili… gdje su generacije rodjene.
-
sumirprimus
#34748 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Imali su priliku za bolje pa je upravo hamas bio jedan od faktora umistenja sna o dvije drzave, decenijom samoulibackih napada po izraelu.
-
moimoi
#34749 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Potrazi definiciju terora.Grean wrote: ↑23/10/2023 20:11Ja ne pitam za licna ubjedjenja. Hamas nije teroristicka organizacija za mnoge zemlje.moimoi wrote: ↑23/10/2023 19:52Hamas je definitivno teroristicka organizacija sa visim ciljem. A to je protjerati sve jevreje. Necemo se praviti ludi.
Neko ko upadne medju obicne civile koje pobije, otme etc. je TERORISTA a ne vojnik.
- HarTar
#34750 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
sumirprimus wrote: ↑23/10/2023 20:16 Imali su priliku za bolje pa je upravo hamas bio jedan od faktora umistenja sna o dvije drzave, decenijom samoulibackih napada po izraelu.