Izrael je opet pocinio zlocin!

Locked
emmir1

#34501 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by emmir1 »

sumirprimus wrote: 23/10/2023 14:03
emmir1 wrote: 23/10/2023 14:02
sumirprimus wrote: 23/10/2023 13:53 Ok sta je problem kad tako pisete za izrael da vas pitam onda jel to znqci da vi podrzavate hamas? Sta je problem reci otvoreno?

Ja podrzavam bilo koga ko se bori protiv Izraela.

Ko god spasi jedno djete od koljača iz Izraela ja ga podrzavam.

Sada gledam jednog izraela, bivsi pripadnik IDF.

Kazu bombardovanje krenu u 11 i 25.

Jer tada je smjena u skoli u Gazi, a ima 800 000 djece u Gazi.

Kada su krenuli i bombardovanje u proslosti, 2008 godine mislim da je rekao.

Da je naredjenje bilo da se krene u 11 i 25 kada je najvise djece na ulicama Gaze.

Znači apsolutna podrska bilo kome ko se bori protiv najvećih zločinaca koje je svijet upamtio.
Dakle podrzavas hamas?

Podrzavam svakog ko se bori protiv izraelskih koljača.

Znači nema vecih zločinaca i monstruma od IDF.

To je pitanje borbe svijetla i mraka.

Ne znam sta je nejasno.

Svi smo osudili Hamas, eno mojih komentara kada su napali Izrael.

No kome do sada nije bilo jasno da je Hamas nebitan, onda je on glup.

Cilj Izraela je apsolutno pobiti sto vise djece.
sumirprimus

#34502 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by sumirprimus »

Ne slazem se u koristenju rijeci genocid.
emmir1

#34503 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by emmir1 »

Dimu1927

#34504 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Dimu1927 »

Strasan zlocin onda.

Zvuci poznato...
laserShow
Grijem se na: nacionalizam

#34505 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by laserShow »

emmir1 wrote: 23/10/2023 14:02 Ja podrzavam bilo koga ko se bori protiv Izraela.
to znaci da podrzavas hamas. To znaci da si ekstremista i da nemas nikakve simpatije prema civilima.
sumirprimus

#34506 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by sumirprimus »

caros wrote: 23/10/2023 14:17 Ne slaže, ne treba on ni odgovoriti. Lik je definitivno neki islamofob koji uživa u bombardovanju maloljetnog stanovništva Gaze.
Govorio si ti meni i gore stvari ovde nekaznjeno. Samo zbog razlike u misljenju :thumbup:
dr_Evil

#34507 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by dr_Evil »

sumirprimus wrote: 23/10/2023 14:13
dr_Evil wrote: 23/10/2023 14:09 Tipicno trolovski
Sta je trolovski, jel hamas vlast i otpor u gazi? s kime se tu idf konfrontira? Sa hamasom dakle kada si kontra idfa onda si za hamas? Sta tu ima bit nejasno?
Samo nije bas politicki korektno zivit u skandinaviji i navijat otovreno za hamas.
Trolovski, preskace odgovore, cinjenice, citate, i prelazi na licno.

Hamas nije vlast u Gazi, Gaza nema vlast, Hamas je teroristicka organizacija vjerovatno na platnoj listi Izraela kao sto je i SDA bila na platnoj listi SANU.

Ako si kontra IDF-u onda si za demokratiju, slobodu i ljudska prava. Ako si kontra IDF-a onda si protiv ratnih zlocina, genocida i etnickog ciscenja. Ako si protiv IDF-a, u ovom slucaju, onda si moralna osoba. Ako si protiv IDF-a onda si na strani svih onih sta su organizovali otpor u Varsavskom getu.
laserShow

#34508 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by laserShow »

Dimu1927 wrote: 23/10/2023 14:15 Ovo su zrtve teroristickog napada od strane hamasa

Palestina je zrtva kontinuiranog aparthejda genocida i ratnog zlocina

Slazes se ?
apsolutno se slazem.

Hajde da se i ti sa mnom slozis. Mi smo licemjeri, imamo punu podrsku prema Palestini, ne znamo ni sami zasto, osim sto u njima vidimo nas, muslimane i to je to.

Kako to isto ne vidimo prema ujgurima, ili onima u Jemenu? I oni su muslimani, sta je problem da izadje par hiljada na ulice kao i za palestince?

Ja to zovem licemjerjem.
sumirprimus

#34509 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by sumirprimus »

dr_Evil wrote: 23/10/2023 14:21
sumirprimus wrote: 23/10/2023 14:13
dr_Evil wrote: 23/10/2023 14:09 Tipicno trolovski
Sta je trolovski, jel hamas vlast i otpor u gazi? s kime se tu idf konfrontira? Sa hamasom dakle kada si kontra idfa onda si za hamas? Sta tu ima bit nejasno?
Samo nije bas politicki korektno zivit u skandinaviji i navijat otovreno za hamas.
Trolovski, preskace odgovore, cinjenice, citate, i prelazi na licno.

Hamas nije vlast u Gazi, Gaza nema vlast, Hamas je teroristicka organizacija vjerovatno na platnoj listi Izraela kao sto je i SDA bila na platnoj listi SANU.

Ako si kontra IDF-u onda si za demokratiju, slobodu i ljudska prava. Ako si kontra IDF-a onda si protiv ratnih zlocina, genocida i etnickog ciscenja. Ako si protiv IDF-a, u ovom slucaju, onda si moralna osoba. Ako si protiv IDF-a onda si na strani svih onih sta su organizovali otpor u Varsavskom getu.
Eto po definiciji sam si trol. Kako nije hamas vlast ihazi? Nije vlast nego gopsodari zivota, smrti, poreza, prelaza i egipat, i svega ostalog :thumbup:
Dakle idf otvoreno napada hamas, sta je problem da puste taoce i predajuj se i spasu gazu?
dr_Evil

#34510 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by dr_Evil »

laserShow wrote: 23/10/2023 14:22
apsolutno se slazem.

Hajde da se i ti sa mnom slozis. Mi smo licemjeri, imamo punu podrsku prema Palestini, ne znamo ni sami zasto, osim sto u njima vidimo nas, muslimane i to je to.

Kako to isto ne vidimo prema ujgurima, ili onima u Jemenu? I oni su muslimani, sta je problem da izadje par hiljada na ulice kao i za palestince?

Ja to zovem licemjerjem.
Pa dobro, organizuj, evo za Palestince nisam bio, za Ujgure i Jemen cu doci, pa da kahvenisemo. Sto se mene tice moze jedan protest i za Sjevernu Koreju i Kubu, to su braca komunisti.

Zasto oni nemaju istu podrsku zaista je dobro pitanje.. ne znam odgovor. Oko Ujgura je sve nekako na nagadjanju jer nemamo informacija sta se desava zaista tamo, dok oko Jemena smo imali i te kako.
emmir1

#34511 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by emmir1 »

laserShow wrote: 23/10/2023 14:19
emmir1 wrote: 23/10/2023 14:02 Ja podrzavam bilo koga ko se bori protiv Izraela.
to znaci da podrzavas hamas. To znaci da si ekstremista i da nemas nikakve simpatije prema civilima.

Jel se taj Hamas bori protiv ovih sto masakriraju djecu po Gazi?

Sto im glave otkidaju?
zposao

#34512 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by zposao »

emmir1 wrote: 23/10/2023 12:56
Chmoljo wrote: 23/10/2023 12:50
emmir1 wrote: 23/10/2023 12:38

Neka počne 3. svjetski rat, ali djeca se moraju zaštiti.
Nema tu pregovora.

logično. djeca širom svijeta će odahnuti jer je počeo treći svjetski...

Pa sta treba ?

Pustit da pobiju svu djecu Gaze jer se mi bojimo 3. sjetskog rata?

Nemojte eskalirat situaciju?
Otici sve u 3. svjetski rat?

Sta je rjesenje?
Sutit ko picka i pustit da ih dalje masakriraju?

Neka samo ne puca kod nas.

Kada djeca Gaze nemaju mira, neka ga niko nema.
Jooooj selektivne humanosti i osjećajnosti.

A djecu Ruande se moglo gaziti? I djecu Nigerije. I Jemena. I Bosne. I Kurda...

Ali za djecu Gaze neka izgorio cio svijet i neka pogine još nekoliko milijuna djece?

Baš ono principijelno i humano.

Zašto svi vi koji derete vene ovdje za Gazom ne odete dole pomoci tim ljudima? Voljeli biste vidjet čitavu zemaljsku kuglu zapaljenu radije nego bi svoju guzicu pomjerili
laserShow

#34513 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by laserShow »

dr_Evil wrote: 23/10/2023 14:25
apsolutno se slazem.

Ja to zovem licemjerjem.
Pa dobro, organizuj, evo za Palestince nisam bio, za Ujgure i Jemen cu doci, pa da kahvenisemo. Sto se mene tice moze jedan protest i za Sjevernu Koreju i Kubu, to su braca komunisti.

Zasto oni nemaju istu podrsku zaista je dobro pitanje.. ne znam odgovor. Oko Ujgura je sve nekako na nagadjanju jer nemamo informacija sta se desava zaista tamo, dok oko Jemena smo imali i te kako.
Bilo, proslo. Kad je mainstream narativ bio za ujgure, gdje smo bili s ovakvom podrskom? Zasto ovakva podrska palestincima, a ne ujgurima? Ne kazem da ne treba jednima ili drugima, samo ne mogu skontati KAKO I ZASTO jednima hiljade, drugima desetine, da se tako izrazim.
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#34514 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Chmoljo »

emmir1 wrote: 23/10/2023 14:02

Znači apsolutna podrska bilo kome ko se bori protiv najvećih zločinaca koje je svijet upamtio.
kratko ti je pamćenje.
Dimu1927

#34515 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Dimu1927 »

Dimu1927 wrote: 23/10/2023 14:15 Ovo su zrtve teroristickog napada od strane hamasa

Palestina je zrtva kontinuiranog aparthejda genocida i ratnog zlocina

Slazes se ?
apsolutno se slazem.

Ja to zovem licemjerjem.
Naravno da smo licemjeri, pa ne izlazimo zbog sebe na proteste u ovolikom broju a izadjemo za nekog drugog, ako cemo tako gledati, ali to je druga tema...

A sto se tice nabrojanih pa mislim da vecina nas i nasih roditelja i nase djece, od kad zna za sebe zna za palestinu i sta izrael radi tom narodu decenijama. Da ne spominjem koliko je medijski popracena palestina vise od nabrojanih. Mislim da sama podrska kao podrska potlacenom nije upitna. Ipak mora od neceg poceti ta informisanost o necemu, dizanje svijesti...
dr_Evil

#34516 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by dr_Evil »

sumirprimus wrote: 23/10/2023 14:23
Eto po definiciji sam si trol. Kako nije hamas vlast ihazi? Nije vlast nego gopsodari zivota, smrti, poreza, prelaza i egipat, i svega ostalog :thumbup:
Dakle idf otvoreno napada hamas, sta je problem da puste taoce i predajuj se i spasu gazu?
Ti ne razumijes sta znaci biti vlast ocito je. I VRS je bila "vlast" na Dobrinji u ratu, pa ih niko nije doveo. I moja porodica je bila stit u ratu jer jer "vlast" rekla da moraju izaci na ulicu.

Nisam ih ni birao niti sam ih zelio, ali su opet UZP teroristi dosli na moja vrata sa puskom, i bili su "vlast".

Dakle Trolu, ako je to definicija vlast onda svakako. I UZP teroriste je u to vrijeme teroristicka drzava naoruzala i platila da meni dodju na vrata.
dr_Evil

#34517 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by dr_Evil »

laserShow wrote: 23/10/2023 14:27
Bilo, proslo. Kad je mainstream narativ bio za ujgure, gdje smo bili s ovakvom podrskom? Zasto ovakva podrska palestincima, a ne ujgurima? Ne kazem da ne treba jednima ili drugima, samo ne mogu skontati KAKO I ZASTO jednima hiljade, drugima desetine, da se tako izrazim.
Ne znam. Imas li ti kakvo objasnjenje?
emmir1

#34518 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by emmir1 »

zposao wrote: 23/10/2023 14:27
emmir1 wrote: 23/10/2023 12:56
Chmoljo wrote: 23/10/2023 12:50

logično. djeca širom svijeta će odahnuti jer je počeo treći svjetski...

Pa sta treba ?

Pustit da pobiju svu djecu Gaze jer se mi bojimo 3. sjetskog rata?

Nemojte eskalirat situaciju?
Otici sve u 3. svjetski rat?

Sta je rjesenje?
Sutit ko picka i pustit da ih dalje masakriraju?

Neka samo ne puca kod nas.

Kada djeca Gaze nemaju mira, neka ga niko nema.
Jooooj selektivne humanosti i osjećajnosti.

A djecu Ruande se moglo gaziti? I djecu Nigerije. I Jemena. I Bosne. I Kurda...

Ali za djecu Gaze neka izgorio cio svijet i neka pogine još nekoliko milijuna djece?

Baš ono principijelno i humano.

Zašto svi vi koji derete vene ovdje za Gazom ne odete dole pomoci tim ljudima? Voljeli biste vidjet čitavu zemaljsku kuglu zapaljenu radije nego bi svoju guzicu pomjerili

Led te nejebo kakva kretenska priča, mogu reći da je postala i kliše ovdje.

Pokazes empatiju prema djeci Palestine, odmah uskoči neki tulavac sa pitanjem

A sto ne podrzavas djecu Ruande, Jemena, Nigerije...

Idiotluk.
Avetinho

#34519 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Avetinho »

dr_Evil wrote: 23/10/2023 14:28
Ti ne razumijes sta znaci biti vlast ocito je. I VRS je bila "vlast" na Dobrinji u ratu, pa ih niko nije doveo. I moja porodica je bila stit u ratu jer jer "vlast" rekla da moraju izaci na ulicu.

Nisam ih ni birao niti sam ih zelio, ali su opet UZP teroristi dosli na moja vrata sa puskom, i bili su "vlast".

Dakle Trolu, ako je to definicija vlast onda svakako. I UZP teroriste je u to vrijeme teroristicka drzava naoruzala i platila da meni dodju na vrata.
Kako ste ih se otarasili? Reci, možda bi bio dobar recept za Palestinu.
laserShow

#34520 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by laserShow »

Dimu1927 wrote: 23/10/2023 14:28 A sto se tice nabrojanih pa mislim da vecina nas i nasih roditelja i nase djece, od kad zna za sebe zna za palestinu i sta izrael radi tom narodu decenijama. Da ne spominjem koliko je medijski popracena palestina vise od nabrojanih. Mislim da sama podrska kao podrska potlacenom nije upitna. Ipak mora od neceg poceti ta informisanost o necemu, dizanje svijesti...
To i jeste poenta. Onda je ovo podrska na baterije, koja ce se zaboraviti za XY dana. Takva podrska je gora od nepostojece podrske.
Ne znam. Imas li ti kakvo objasnjenje?
Nemam, jer to neko treba da komentarise s psiholoske strane. Osim cinjenice da se radi povezanosti vjere i ratnih desavanja, pokusavamo staviti u njihove cipele kroz BIH. Nikakvu drugu poveznicu s palestincima ja ne vidim, a da bi bila veca od npr ujgura.

Tako da mi je nevjerovatno nejasna ova "masovna" podrska, koja ce isto tako masovno da ispuse nakon XY dana. Niti ce neka pouka biti izvucena za nas, nasu drzavu.
Benjo34

#34521 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Benjo34 »

S obzirom da se ovdje provlači to da treba da slijepo slijedimo USA i EU po pitanju svega, mislim da nikad nije dobro nemati alternativu.

Ko god želi može čitati moje postove na drugim temama I zaključit da sam izrazito pro zapadno orijentisan, iskreno me posljednje dešavanje u Palestini natjeralo da malo preispitam sam sebe.

Šta je to što nam zapad nudi? Ljudska prava I slobode? Vidimo kako etiketiraju svakog ko se izjasni da je na strani Palestinskog naroda. Državu? Ni to, živimo u državi u kojoj imamo entitet nastao na presuđenom genocidu. Taj isti zapad je posmatrao taj genocid I ovjerio entitet nastao na istom. Jedni smo od rijetkih čiji je Genocid dokazan I presuđen pred međunarodnim tribunalom. Ne činjenjem direktno rade na razgradnji države. Od Dodika su napravili ovo što on sada jeste.

Šta nam je to ponuđeno u zamjenu za slijepo vjerovanje I praćenje njihovih stavova, koji ne prate ni većina njihovog stanovništva. Smijemo se Vučku, čovjek je otvoreno Rusko Kineski igrač, pa ne vidim da ga kaznjavaju, šta više, trenutno su otvoreno na njegovoj strani.

Da se ne lažemo, koliko god ja volio zapad, ne vidim da nam je nešto dobro donio I dao, a u njegovoj smo interesnoj zoni od osamostaljenja, kad nije bilo Kine, Rusije kakva je sad. Ako ćemo biti kažnjeni zbog toga što bar znamo šta je moralno a šta ne, neka nas kazne, ionako ništa drugo od njih nismo, I nećemo dobit, osim možda još koje godine rahat patnje.
sime_cipol
Location: Jedan grad, dva kluba. Jedan osnovala raja, drugi UDBA.
Grijem se na: Zdrvima
Vozim: Clio 1.2 43kw

#34522 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by sime_cipol »

Ja sam na strani palestinskih civila. Ako to znaci da sam proHamas slobodno me tako zovite.
Na strani sam i Izraelskih civila, ako to znaci da sam cionista, slobodno me tako zovite.
Dozer

#34523 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Dozer »

Nikad mi nece biti jasno zasto mnogi ljudi nisu u stanju sagledati realne cinjenice, sto istorijske, sto danasnje.... Takodjer mi nikad nece biti jasan taj nekakav vjersko/religijski narativ koji vlada u ljudskim glavama. Povrh svega, a sto upste nije tesko primijetiti, na sve strane i kod svih vjernika bez obzira na religijski prefix ili sufix, vlada enormno licemjerje. Nije to bas u skladu s onim sto pise u knjigama.....

Jedan od najjacih, ako ne i najjaci izraelski novinar, javno i otvoreno kaze da IDF dijelom vodi neonacisticku politiku, a tako se i ponasa. Jeste li uopste svjesni da to znaci da IDF danas, i tako vec 70 godina, provodi planski teror, pa i genocid nad Palestincima?
I ja ovo ne pricam sa strane vjere, nego cinjenica. Religije mi ne znace nista u zivotu, pa tako ni sve pratece kategorizacije, ali kad je nesto vidljivo i svakoj neinteligentnoj budali, poput ovoga sto se danas desava Palestincima, to onda spada u domen nekakve pravde i prava.

Mislim da je sasvim suvisno pricati o tome da je Izrael uradio istu stvar kao i Ameri prije 22 godine, tj. sami su sebi dali povod za napad na Gazu i Palestince. Ja jos ne vidjeh nigdje nijedan jedini dokaz tog silnog bpmbardovanja od strane Hamasa.... (jebe mi se za Hamas, da budemo nacisto). Gdje su ti silni masakrirani Jevreji? Sve sto smo vidjeli jeste par zapaljenih auta po ulicama, uzrokovano navodnim napadom iz Gaze.
Onda je Hamas pokupio neke taoce, ne birajucu ko su i sta su, a to je ocito uradjeno s ciljem da imaju bar neki adut kako bi pokusali zaustaviti ocekivano divljanje s one strane. Ni ovo ne opravdavam, logicno, ali Izraelci su sad bas pretjerali.
Last edited by Dozer on 23/10/2023 14:43, edited 2 times in total.
sumirprimus

#34524 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by sumirprimus »

dr_Evil wrote: 23/10/2023 14:28

Eto te ko huso kapetan svasta napises nista konkretno ne kazes.
Ne moze biti hamas ko vrs kad je hamas dobio izbore u gazi, protjero fatah i otad je suvernei vladar zivota i smrti u gazi i okoli. A bili su teroristi i prije izbora, decenija i po smaoubilackih napada apo izraelu :thumbup:
Dakle ti zelis da kazes da je normlano da hamas koristi civile kao zivi stit?
Last edited by sumirprimus on 23/10/2023 14:43, edited 1 time in total.
dr_Evil

#34525 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by dr_Evil »

Avetinho wrote: 23/10/2023 14:35
Kako ste ih se otarasili? Reci, možda bi bio dobar recept za Palestinu.
Nikako, tu su jos uvijek. Rekao Ujka Sam da moramo zajedno da pucamo protiv onih drugih, i onda ih presudio na 111 godina pro forme, a sve ostalo su zadrzali.

Dobra fora, mozda neko moze Izraelce i Palestince okrenuti protiv evo recimo Brkice, dvije muhe jednim udarcem.
Locked