sve što pišeš je vjerovatno tačno, ali to nisu uzroci intervencija kao ni izmišljeni WMD, samo osveta nekoj muslimanskoj državi.Osmi Socrates wrote: ↑23/10/2023 12:37 Pa ne znam ko normalan može biti na strani Talibana. Hajde sada pročitajte o njihovom teroru prije intervencije. Hajde, danas su donekle i umjereniji, ali samo donekle.
Irak... Čovjek pobio stotine hiljada svojih ljudi, lizao se sa Srbijom, izazvao dva rata na Bliskom Istoku. Nešto mi ga nije žao, ali vjerovatno se je moglo i bolje to izvesti.
I u Afganistanu i u Iraku dobar dio populacije je bio protiv tih režima. Ne može se ni porediti sa ruskim upadom u Ukrajinu, gdje Putler negira postojanje ukrajinskog naroda.
Izrael je opet pocinio zlocin!
-
toska
#34451 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
- sime_cipol
- Location: Jedan grad, dva kluba. Jedan osnovala raja, drugi UDBA.
- Grijem se na: Zdrvima
- Vozim: Clio 1.2 43kw
#34452 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Saudi prodaju rusku naftu, samo se ne vidi u papirima.sumirprimus wrote: ↑23/10/2023 12:13I to nije u nasoj moci, ima eu i amerika kad oni odrede d se ruska nafta nece prodavati vise , onda nece.Haris.ba wrote: ↑23/10/2023 11:54Vecina nafte u BiH je iz Rusije. Nebitno koja pumpa je u pitanju.
Izraelci kazu da je antisemitizam bojkotovati izraelske proizvode. Tako, sve je to relativno.sumirprimus wrote: ↑23/10/2023 10:59 Paz sad ovo, u turskoj razvaljuju mcdonalds jer hrani idf.
ok sta je SLJEDECE? AJFONI? mikrosoft, holivudski filmovi?
Postoje kineski telefoni, linuks je dzabane, filmovi se po Bosni svakako mogu dzabane gledati.![]()
Uglavnom princip je isti samo uz eu i ameriku
A vi slobodno nastsvite izbkegavat izraelsko jevrejsko americke proizvode![]()
-
laik1981
#34453 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Chisum wrote: ↑23/10/2023 10:15sajber87 wrote: ↑23/10/2023 08:38Zapad salje u odnosu na rusiju x40, ne shvatam poentu tvog posta, je li treba zlocinacko agresorsko diktatorski rezim predstaviti pozitivnim, bosnjake okrenuti rusiji srbiji napraviti od bosnjaka srpsko ruske podanike i topovsko meso, dovesti do propasti bosne ili staHarTar wrote: ↑23/10/2023 08:25 Rusija šalje pomoć u Gazu![]()
https://fb.watch/nROIjoa5eP/?mibextid=rOHFeQ
Pa brkati mu se idol svo vrijeme lize s Putinom, a i laktaski cetnik ga redovno pohvali i pozeli mu dug zivot i vladavinu... A i onaj SDA odojak nedavno poruci kako ce se okrenuti ka Rusiji. Samo ne rekose, kada tacno svi takvi misle prestati objerucke uzimati sadaku tog istog "zlog" Zapada, istom se zaliti, na isti bjezati (i to ISKLJUCIVO tamo! Nesto se rijetko se kad zajebu kad kupuju kartu - pa "braci" na Istok...) i u isti gledati cim zagusti ili, pak, stomak pocne da krci... Prije ili nakon te najavljene piruete? I ko ce to ovu nesretnu zemlju, nakon sto demonstrativo "odjebu" Zapad, odrzavati u zivotu? Putin i Putinovi cetnici? Ili mozda ona kilava kanta zvana islamski svijet, od koje je organizovanije i pouzdanije Drustvo radioamatera Estonije?
Nakon ratova po Bliskom istoku, agresje na Ukrajinu, a, evo, i razvoja dogadjaja u Nagorno-Karabahu, te ove zadnje agresije Izraela na Palestinu (kazem zadnje - kao podsjetnika sta im se desava i sta im se radi vec decenijama, tu, u dvoristu raznih bolesno bogatih arapskih monarhija, sve listom "velikih muslimana"), jedno je sigurno: dva najveca kurca u svijetu ispraznih sintagmi su one dvije -"muslim brothers" i "orthodox brothers". Ne zna se koji je veci.
Upravo iz tog razloga svoju empatiju prema zrtvama izraelskog divljanja nad Palestincima radije zadrzim za sebe, u sirokom luku zaobilazeci ove razne mahace saudijskim, turskim, a evo, vidim, i ruskim zastavama.
- sime_cipol
#34454 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Bio je dobar kad je trebalo 8 godina ratovati protiv Irana, kao i talibani protiv SSSROsmi Socrates wrote: ↑23/10/2023 12:37 Pa ne znam ko normalan može biti na strani Talibana. Hajde sada pročitajte o njihovom teroru Afghanistanaca prije intervencije. Hajde, danas su donekle i umjereniji, ali samo donekle.
Irak... Čovjek pobio stotine hiljada svojih ljudi, lizao se sa Srbijom, izazvao dva rata na Bliskom Istoku. Nešto mi ga nije žao, ali vjerovatno se je moglo i bolje to izvesti.
I u Afganistanu i u Iraku dobar dio populacije je bio protiv tih režima. Ne može se ni porediti sa ruskim upadom u Ukrajinu, gdje Putler negira postojanje ukrajinskog naroda.
-
sumirprimus
#34455 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Ja i?nisam ja mulahusein da cu prestet sad jesti hamburgere al u luksemburgu. Tj tocit gorivo. Mi smo mali i nebitni, kada eu i amerika odluce da nece biti potrebe za ruskim naftom, i zabranice se prodaja skroz. Dakle nas interes je nazor se utrpat u taj eu voz, htjeli nas ne htjeli.sime_cipol wrote: ↑23/10/2023 12:44Saudi prodaju rusku naftu, samo se ne vidi u papirima.sumirprimus wrote: ↑23/10/2023 12:13I to nije u nasoj moci, ima eu i amerika kad oni odrede d se ruska nafta nece prodavati vise , onda nece.
Uglavnom princip je isti samo uz eu i ameriku
A vi slobodno nastsvite izbkegavat izraelsko jevrejsko americke proizvode![]()
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
-
sumirprimus
#34457 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
To je ta empatija, ali "od njekle i do njekle"..
I lad ja kazem da su licemjerni kuka i motika se digne.
-
emmir1
#34458 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Pa sta treba ?
Pustit da pobiju svu djecu Gaze jer se mi bojimo 3. sjetskog rata?
Nemojte eskalirat situaciju?
Otici sve u 3. svjetski rat?
Sta je rjesenje?
Sutit ko picka i pustit da ih dalje masakriraju?
Neka samo ne puca kod nas.
Kada djeca Gaze nemaju mira, neka ga niko nema.
-
sumirprimus
#34459 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Koliko je tebi godina?
-
Osmi Socrates
#34460 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Kome je bio dobar? Ameri bi najviše voljeli da su oba idiotska režima izgubili taj rat. A kad se gleda oružje, više su pomagali Iran nego Irak, posredno.sime_cipol wrote: ↑23/10/2023 12:45Bio je dobar kad je trebalo 8 godina ratovati protiv Irana, kao i talibani protiv SSSROsmi Socrates wrote: ↑23/10/2023 12:37 Pa ne znam ko normalan može biti na strani Talibana. Hajde sada pročitajte o njihovom teroru Afghanistanaca prije intervencije. Hajde, danas su donekle i umjereniji, ali samo donekle.
Sovjetska intervencija u Afghanistanu je bila kraj te ublehe od države, tako da... Hladni Rat dobijen.
-
Avetinho
#34461 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Stvarno administracija treba otvoriti anketu. Evo ja ću prvi: 16.
- sime_cipol
#34462 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
I jedni i drugi valjali su Amerima kad im je trebalo.Osmi Socrates wrote: ↑23/10/2023 13:00Kome je bio dobar? Ameri bi najviše voljeli da su oba idiotska režima izgubili taj rat. A kad se gleda oružje, više su pomagali Iran nego Irak, posredno.sime_cipol wrote: ↑23/10/2023 12:45Bio je dobar kad je trebalo 8 godina ratovati protiv Irana, kao i talibani protiv SSSROsmi Socrates wrote: ↑23/10/2023 12:37 Pa ne znam ko normalan može biti na strani Talibana. Hajde sada pročitajte o njihovom teroru Afghanistanaca prije intervencije. Hajde, danas su donekle i umjereniji, ali samo donekle.
Sovjetska intervencija u Afghanistanu je bila kraj te ublehe od države, tako da... Hladni Rat dobijen.
- Hajvan
#34463 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Rijesenje je rijesiti se manjne u tom regionu
Dakle , Balkansko rijesnje treba primjeniti i na Bliskom Istoku
Rijesiti se i napraviti beznacajnim malobrojnije politicke grupacije. Na balkanu je to Bosna i bosnajci - prvo malo ratom i genocidom ih smanjiti, pa ekonomskim ratom dovesti u beznacajnu poziciju. Na Bliskom Istoku, po istoj matrici, to trebaju biti Izrael i jevreji
Dakle , Balkansko rijesnje treba primjeniti i na Bliskom Istoku
Rijesiti se i napraviti beznacajnim malobrojnije politicke grupacije. Na balkanu je to Bosna i bosnajci - prvo malo ratom i genocidom ih smanjiti, pa ekonomskim ratom dovesti u beznacajnu poziciju. Na Bliskom Istoku, po istoj matrici, to trebaju biti Izrael i jevreji
Last edited by Hajvan on 23/10/2023 13:07, edited 1 time in total.
-
Bodkin
#34464 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Covjek dodje jednom godisnje i napise najbolji post na svakoj temiChisum wrote: ↑23/10/2023 10:15sajber87 wrote: ↑23/10/2023 08:38Zapad salje u odnosu na rusiju x40, ne shvatam poentu tvog posta, je li treba zlocinacko agresorsko diktatorski rezim predstaviti pozitivnim, bosnjake okrenuti rusiji srbiji napraviti od bosnjaka srpsko ruske podanike i topovsko meso, dovesti do propasti bosne ili staHarTar wrote: ↑23/10/2023 08:25 Rusija šalje pomoć u Gazu![]()
https://fb.watch/nROIjoa5eP/?mibextid=rOHFeQ
Pa brkati mu se idol svo vrijeme lize s Putinom, a i laktaski cetnik ga redovno pohvali i pozeli mu dug zivot i vladavinu... A i onaj SDA odojak nedavno poruci kako ce se okrenuti ka Rusiji. Samo ne rekose, kada tacno svi takvi misle prestati objerucke uzimati sadaku tog istog "zlog" Zapada, istom se zaliti, na isti bjezati (i to ISKLJUCIVO tamo! Nesto se rijetko se kad zajebu kad kupuju kartu - pa "braci" na Istok...) i u isti gledati cim zagusti ili, pak, stomak pocne da krci... Prije ili nakon te najavljene piruete? I ko ce to ovu nesretnu zemlju, nakon sto demonstrativo "odjebu" Zapad, odrzavati u zivotu? Putin i Putinovi cetnici? Ili mozda ona kilava kanta zvana islamski svijet, od koje je organizovanije i pouzdanije Drustvo radioamatera Estonije?
Nakon ratova po Bliskom istoku, agresje na Ukrajinu, a, evo, i razvoja dogadjaja u Nagorno-Karabahu, te ove zadnje agresije Izraela na Palestinu (kazem zadnje - kao podsjetnika sta im se desava i sta im se radi vec decenijama, tu, u dvoristu raznih bolesno bogatih arapskih monarhija, sve listom "velikih muslimana"), jedno je sigurno: dva najveca kurca u svijetu ispraznih sintagmi su one dvije -"muslim brothers" i "orthodox brothers". Ne zna se koji je veci.
Upravo iz tog razloga svoju empatiju prema zrtvama izraelskog divljanja nad Palestincima radije zadrzim za sebe, u sirokom luku zaobilazeci ove razne mahace saudijskim, turskim, a evo, vidim, i ruskim zastavama.
- Hajvan
#34465 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Nije najbolji neg odgovara šinskim voziloma spc zlocinacke prvinijencije
-
Dimu1927
#34466 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Naci *urcina... nista od ofanzive
Prpa aaaaa
Prpa aaaaa
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#34467 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Hoćemo li opet u krug? Djeca jemena? Ujgurska djeca? Kurdska djeca?emmir1 wrote: ↑23/10/2023 12:56Pa sta treba ?
Pustit da pobiju svu djecu Gaze jer se mi bojimo 3. sjetskog rata?
Nemojte eskalirat situaciju?
Otici sve u 3. svjetski rat?
Sta je rjesenje?
Sutit ko picka i pustit da ih dalje masakriraju?
Neka samo ne puca kod nas.
Kada djeca Gaze nemaju mira, neka ga niko nema.
Hoćeš li sliku sirotišta iz Južnog Sudana da vidiš šta je jad i čemer?
Niko ne treba i ne smije umanjivati patnju palestinskog naroda a posebno malih anđela. No ovakvi upisi su ono...
-
Osmi Socrates
#34468 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Pa ne znam, možda je kasno, s obzirom na tvoje godine, da ti objašnjavam prirodu međunarodnih odnosa i kako se ponašaju svjetske sile.sime_cipol wrote: ↑23/10/2023 13:02I jedni i drugi valjali su Amerima kad im je trebalo.Osmi Socrates wrote: ↑23/10/2023 13:00Kome je bio dobar? Ameri bi najviše voljeli da su oba idiotska režima izgubili taj rat. A kad se gleda oružje, više su pomagali Iran nego Irak, posredno.sime_cipol wrote: ↑23/10/2023 12:45
Bio je dobar kad je trebalo 8 godina ratovati protiv Irana, kao i talibani protiv SSSR
Staljin je sklapao ugovore o nenapadanju i podjeli Poljske sa Hitlerom kad mu je to odgovaralo. Kina je podržavala Sjeverni Vijetnam dok im je odgovaralo, a čim su se Ameri povukli, Kinezi su napali čitav Vijetnam.
Sjeverni Vijetnam je podržavao Khmer Rouge dok im je odgovaralo. Ovi su zato mogli počiniti genocid, pa ih je Vijetnam nakon toga okupirao. Vijetnam nije svjetska sila, ali to je primjer da pokaže da i manji igrači mjenjaju pozicije s obzirom na razvoj situacije.
Last edited by Osmi Socrates on 23/10/2023 13:18, edited 2 times in total.
-
emmir1
- JohnnyS
#34470 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Jedno je ne žaliti drugo je gledati uopće ubojstvo ljudi, koga god da se ubija. Ne vidim zašto bi normalan čovjek uopće htio gledati ubojstvo bilo koga, a kamoli se radovati. To je sve psihopatologijadr_Evil wrote: ↑23/10/2023 10:43Ma ne mjesam se u taj NK sukob jer ga ne razumijem do kraja, posmatram ga sa aspekta Bosne i genocidnog entiteta, sto na kraju dana ne mora biti tacno. Iz svog nerazumijevanja mozda posmatram tog vojnika kao okupatora kojem tu nije mjesta ili u najboljem slucaju kao teroristu.zposao wrote: ↑23/10/2023 10:36
Meni je problem jer se ne radujem ničijoj smrti. I onaj vojnik je nečije dijete, suprug, otac,...siguran sam 100% da bi radije roštiljao sa rajom ili toćao noge u plićaku nego držao pušku u rovu. Ali ne pita ga se ništa.
A druga je stvar što kada kreneš tom cestom "sadizma" lako to ode predaleko. Recimo ovdje na temi se na početku ovog novog sukoba nemalo pisalo kako "u izraelu nema civila jer su svi oni vojni obveznici" što je po meni monstruozno.
Ali neki nađu opravdanje za skoro sve.
Ne znam sta su drugi pisali, ali osim par botova ovdje niko nije branio Hamasov pokolj, a ja sigurno nisam.
Vojnik koji je poginuo u regularnoj sluzbi, ne kao zarobljenik ili bez puske.. sta reci.. nemam nekih simpatija pogotovo kada je rijec o strani koja je agresor kao recimo u ovom trenutku Rusija ili Izrael. Imas dio koji je prinudno obucen i taj bi radio rostiljao, a imas one kojima je to zivotni poziv ili su usli u vojsku radi zatvorske kazne, mrznje, ili vlaznih snova o kradji. Ako Izrael udje u Palestinu necu zaliti niti za jednim vojnikom, kao sto ne zalim niti za jednim Hamasovcom kojeg porokaju IDF-ovci. Jebi ga, ne valjam.
Dosta o tom moralnom od mene, sada politicki.
Izrael ako nije stvorio Hamas onda je kriv za njegovo postojanje. Da Palestina ima regularnu vojsku, policiju i drzavni aparat onda bi lako bilo odvojiti teroriste od naroda.
-
neno968
- dr_Evil
-
sumirprimus
#34473 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Evo im sanse da zaaustave idf ofanzivu i da zastite svoj narod .
- Hajvan
#34474 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Zlocinacko terirosticke postrojbe idf-a ako udju u Gazu bice zGažene od hamasaovih Gazija
Jer, organizovane vojne postrojbe gotovo nikad nisu savladale i pobjedile Gerilce
Hamas su parizani
idf su SS divizije
Jer, organizovane vojne postrojbe gotovo nikad nisu savladale i pobjedile Gerilce
Hamas su parizani
idf su SS divizije
-
sumirprimus
#34475 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Mislis hamas teroristi,hoces reci podrzavas hanmas teroriste?