Novogradnja u Sarajevu?

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
ljubijankic

#9851 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by ljubijankic »

HelaS wrote: 21/10/2023 14:23
m94n wrote: 19/10/2023 09:59 Image

Crvenom bojom je označen plac na kojem će se graditi
Prema podacima Akta.ba portala, Bukvić i Džeko su zajednički vlasnici firme "Premier Investment Group d.o.o. Sarajevo" sa kapitalom od po 5,4 miliona KM, tako da je ukupni kapital firme 10,9 miliona KM.

Direktorica firme ja Bukvićeva supruga, Amina Kulović-Bukvić.

Podsjećanja radi, pored ove lokacije, Bukvić je vlasnik i 15 duluma građevinskog zemljišta također na Marijin Dvoru. Ovo zemljište je Općinski sud u Sarajevu početkom 2021. godine uknjižio na firmu Amera Bukvića, iako je to bilo zabranjeno odlukom višeg suda zbog sumnje da su ga njegovi prethodni vlasnici stekli na nezakonit način.

Prethodni vlasnik vrijednog zemljišta u centru grada je firma "Profin-Invest".

Prema pisanju CIN-a, prodaju 14,6 duluma zemljišta na Marijiin Dvoru zabranio je Kantonalni sud u Sarajevu još u septembru 2019. godine. Učinio je to nakon što mu je Tužilaštvo Kantona Sarajevo (KS) predočilo dokaze o navodnim zloupotrebama Davera Halilbegovića i Armina Mulahusića, vlasnika preduzeća "Profin-Invest" na koje je nekretnina bila uknjižena.

Vlasnici "Profin-Investa" i još 17 drugih privatnika i funkcionera optuženi su u maju ove godine za pronevjeru više od 30 miliona KM kredita i zajmova bankarske grupe "Nova ljubljanska banka" (NLB) iz Slovenije, nezakonitu trgovinu dionicama i pranje novca..Tužilaštvo je na kraju odustalo od optužnice protiv "Profin-Investa" jer firma više nije imala imovine.

Oni su nekretnine stavljali kao garancija za povrat 43 miliona KM kredita i zajmova koje su odobrili "Profin-Investu" 2008. i 2009. godine. Krediti su trebali biti iskorišteni za kupovinu i uređenje zemljišta na Marijin Dvoru i izradu planova za izgradnju poslovnog centra NLB, ali je projekat propao./quote] https://** No links **.ba/clanak/250076/edin-dzeko-i-amer-bukvic-u-zajednicku-firmu-ulozili-po-5-4-miliona-km-evo-sta-grade

Očito je da je predmet na Sudu u Sarajevu "očišćen"
Ima li ovaj Armin veze sa Jasminom :bih:
vjeshalica

#9852 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by vjeshalica »

Najveca seracina - izraz investitor. U sta investira? Izgradnju stanova i prodaju nekim bijesnim facama sa parama, i to postane njihovo vlasnistvo. I gdje je dalje tok investicije? Nema ga. Namuti i kupi parcelu, napravi zgradu,napuca cijenu i proda i tu ne ide novac fukaraštini koja u tome vidi investiciju, vec onome ko je to napravio. Cuj investitor...aaa odakle Bukvicu pocetnih 5,5 miliona osnivackog?
noviclan

#9853 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by noviclan »

Dao mu bakir sda narod zna
laserShow
Grijem se na: nacionalizam

#9854 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by laserShow »

vjeshalica wrote: 22/10/2023 19:50 Najveca seracina - izraz investitor. U sta investira? Izgradnju stanova i prodaju nekim bijesnim facama sa parama, i to postane njihovo vlasnistvo. I gdje je dalje tok investicije? Nema ga. Namuti i kupi parcelu, napravi zgradu,napuca cijenu i proda i tu ne ide novac fukaraštini koja u tome vidi investiciju, vec onome ko je to napravio. Cuj investitor...aaa odakle Bukvicu pocetnih 5,5 miliona osnivackog?
i u cemu je problem takve investicije? Odakle kes, neka istrazuje drzava, ako je ima.
vjeshalica

#9855 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by vjeshalica »

Ne smije se protiv investitora nista napisati jer sta god gurbetu ponudis njemu je dobro.
laserShow
Grijem se na: nacionalizam

#9856 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by laserShow »

ma naravno da se smije napisati, ali ne kontam poentu. Zalila si se na to sto izgradi i napusti objekat kada ga rasproda. Ja, i? Sta je tu problem? Pa nije dobrotvorna organizacija.. Prodaja, kupovina, finalizacija.

Drugo, zalis se za necij kapital. Pa zali se institucijama, jer ni ti ni ja dok oni ne odrade posao ne mozemo znati je li legalno ili ne. Tako da ti nisi napisala nista osim licnog animoziteta jer eto neko ima kesovinu da to sve uradi.
vjeshalica

#9857 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by vjeshalica »

laserShow wrote: 23/10/2023 12:38 ma naravno da se smije napisati, ali ne kontam poentu. Zalila si se na to sto izgradi i napusti objekat kada ga rasproda. Ja, i? Sta je tu problem? Pa nije dobrotvorna organizacija.. Prodaja, kupovina, finalizacija.

Drugo, zalis se za necij kapital. Pa zali se institucijama, jer ni ti ni ja dok oni ne odrade posao ne mozemo znati je li legalno ili ne. Tako da ti nisi napisala nista osim licnog animoziteta jer eto neko ima kesovinu da to sve uradi.
To nisu investicije. Niti se mogu nazvati investicijama. To sto vama smeta jer je popisani Dzeko to je drugi par cipela. Smijesno, na temi bi vladalo par likova sa 20 racuna koji ne smiju sa orginalnih da proprde neofirno vode diskusije uglavnom o glupostima. Mislis da cifut nije bio sposoban na Marindvoru praviti nebodere? Jeste, ali nije i zna zasto. Zato su tu balijetine da prosperiraju grad papcima da se cude jer su ionako dosli iz stala i livada pa im je sve pojam.
Nista nije prihvatljivo osim da neko iskazuje divljenje.
k4mi

#9858 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by k4mi »

vjeshalica wrote: 23/10/2023 12:41
laserShow wrote: 23/10/2023 12:38 ma naravno da se smije napisati, ali ne kontam poentu. Zalila si se na to sto izgradi i napusti objekat kada ga rasproda. Ja, i? Sta je tu problem? Pa nije dobrotvorna organizacija.. Prodaja, kupovina, finalizacija.

To nisu investicije. Niti se mogu nazvati investicijama. To sto vama smeta jer je popisani Dzeko to je drugi par cipela. Smijesno, na temi bi vladalo par likova sa 20 racuna koji ne smiju sa orginalnih da proprde neofirno vode diskusije uglavnom o glupostima. Mislis da cifut nije bio sposoban na Marindvoru praviti nebodere? Jeste, ali nije i zna zasto. Zato su tu balijetine da prosperiraju grad papcima da se cude jer su ionako dosli iz stala i livada pa im je sve pojam.
investicija = uloziti pare sa namjerom da zaradis. Ulozi u zgradu, proda, zaradi i ide dalje. Skolski primjer investicije.

da li se nama svidja investicija je druga tema, ali ne mozemo reci da nije investicija. Meni se licno ne svidja sto se tamo gradi stambeni prostor, mislim da bi bolje bilo da se grade iskljucivo poslovni ali to sam samo ja.
giannibelif

#9859 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by giannibelif »

Privatna investicija je investirati i u izgradnju zgrade i otvaranje pekare, suvenirnice ili noćnog kluba. Razlika je samo u roku povrata, zaradi i veličini ulaganja. Privatna, ljudi rade ono što žele, a i skladu sa zakonskim mogućnostima, bar bi trebalo.
HelaS

#9860 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by HelaS »

O čemu govori Irfan Čengić, budući načelnik Općine Stari Grad :?

Image

https://www.klix.ba/vijesti/bih/benjami ... /231023172
Haris.ba

#9861 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by Haris.ba »

azdralovic

#9862 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by azdralovic »

vjeshalica wrote: 23/10/2023 12:41

Tihomir dislikes this
Thorgerson

#9863 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by Thorgerson »

Dobro, a sta su ako nisu investicije?

Pa sama definicija investicije jeste ulaganje u nesto da izvuces profit.

Marijin Dvor je ruglo. Ruglo usred jebenog grada.
Ruglo sa rusevinama i parkingom.

Ko da sam u Rajlovcu, a ne u centru glavnog grada.

Sramota.

I treba da se sredi.

Ono sto meni smeta jeste izgled ove Dzekine zgrade. Nadam se da ce je malo prilagoditi i srediti. Ovo mi izgleda kao neki dizajn iz kasnih 90ih sa ovim ofirnim staklima...
Haris.ba

#9864 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by Haris.ba »

Thorgerson wrote: 24/10/2023 09:24 Dobro, a sta su ako nisu investicije?

Hocemo komunizam!
Ustvari smaoupravni samosocijalizam.
Ili, mozda direktnu demokratiju? :sax:

Image
nekome

#9865 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by nekome »

...
Hajvan

#9866 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by Hajvan »

Haris.ba wrote: 24/10/2023 09:28
Thorgerson wrote: 24/10/2023 09:24 Dobro, a sta su ako nisu investicije?

Hocemo komunizam!
Ustvari smaoupravni samosocijalizam.
Ili, mozda direktnu demokratiju? :sax:

Image
necete

svijet ide ka novom feudalizmu.
Haris.ba

#9867 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by Haris.ba »

Hajvan wrote: 24/10/2023 19:48 svijet ide ka novom feudalizmu.
Skoro sva urbanisticka rjesenja i gradjevine za koje je narativ da valjaju su nastala u politickim sistemima gdje se doslo i naredilo kako ce se graditi.
I, u pravilu se se dosta rusilo da bi se napravilo ovo sto danas imamo.
A, za mnoge stvari se narod nije pitao.

Tako...vidjecemo.
Dusa moja

#9868 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by Dusa moja »

Kyrah wrote: 15/07/2021 12:58 Ima li novi informacija za Malta complex? Ima li sta od toga?
Pošto je Alipašina 9 ponovo aktivna, razmišljam da kupim tu jedan apartman i da ga izdajem na dan. Imate li nekih informacija, koliko je to sigurna investicija, kad je u pitanju investitor, i kakve su šanse da se uloženi novac dobije nazad, ukoliko ne dođe do realizacije projekta.
hilmija frlj
Location: Iz boja u boj, do konačne pobjede, do slobodne Bosne i Hercegovine

#9869 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by hilmija frlj »

Ta zgrada se "radi" 5 godina :-) :roll:
Za 5 godina Tibra napravi naselje
VladaFBiH

#9870 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by VladaFBiH »

Dusa moja wrote: 07/11/2023 07:42
Kyrah wrote: 15/07/2021 12:58 Ima li novi informacija za Malta complex? Ima li sta od toga?
Pošto je Alipašina 9 ponovo aktivna, razmišljam da kupim tu jedan apartman i da ga izdajem na dan. Imate li nekih informacija, koliko je to sigurna investicija, kad je u pitanju investitor, i kakve su šanse da se uloženi novac dobije nazad, ukoliko ne dođe do realizacije projekta.
da li je moguće da se neko prijavi na forum da pita ovo? tema je elaborirana jedno 100x i ako ti tvoj novac nije drag slobodno ulaži jer ti je bilo mrsko pročitati malo više o "investitoru".
addem

#9871 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by addem »

hilmija frlj wrote: 07/11/2023 08:42 Ta zgrada se "radi" 5 godina :-) :roll:
Za 5 godina Tibra napravi naselje
Fakat se reklamira godinama ova zgrada a izgleda nista jos nisu uradili. Oni bi da ti njima kupis zgradu pa da tvojim parama prave. Slicno je bilo i sa Malta komplexom. Godinama slike zgrade objavljivali nikad nista gradili nisu.
forumskivojnik

#9872 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by forumskivojnik »

Gradi li ovo vlasnik tibre i avenije?
Aktiviralo se kliziste.

https://www.oslobodjenje.ba/vijesti/sar ... ste-906537
noviclan

#9873 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by noviclan »

forumskivojnik wrote: 09/11/2023 17:54 Gradi li ovo vlasnik tibre i avenije?
Aktiviralo se kliziste.

Malo je ovo za tibrice i gore su zakopali kod omege
lissics

#9874 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by lissics »

Pukla zaštita jame. Kao da se vide neki šipovi, ali su porijetko urađeni
mk ultra
Grijem se na: Ugalj
Vozim: Bahato
Horoskop: Maćak

#9875 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by mk ultra »

forumskivojnik wrote: 09/11/2023 17:54 Gradi li ovo vlasnik tibre i avenije?
Aktiviralo se kliziste.

Samo sec
Ima druga isto potkopava sahadziju

Ovo je dzekos kako vidim na slikama
Post Reply