Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Ateista wrote: ↑07/10/2023 08:26
Vidi, ja ni jedno ni drugo ne narucujem preko nase poste vec narucim od kineza, amerikanca, svabe ili koga vec, on ne salje preko nase poste vec preko svoje i naplati slanje. Ja nisam nikakvu uslugu trazio od nase poste vec od stranca, kako ta posta to regulise sa nasom nije moj problem.
Dobro i u cemu je problem? Je li ti posta izvrsi dostavu? Izvrsi. Je li ti naplati njihovu uslugu "obezbjedjenja" posiljke koja nema kod za pracenje? Naplati.
Ako ne zelis da ti nasi hahari naplacuju, plati kinezu koji dolar vise za TN i onda ti BHP nece ama bas nista naplatiti. Kako si tvrdoglav
Izvrsi, ali oni to vec naplate na neki nacin od kineza sigurno.
Stvar je principa,naplacuju mi nesto sto ja nisam trazio.
Kad narucim od kineza uglavnom ni ne obracam paznju na te detalje ako je nesto sitno u pitanju, nekad i ne stigne i halalim to, cim narucim tako jeftino spreman sam da nozda nece ni doci. Stvar je principa sto nasi naplacuju nesto sto niko ni ne trazi.
Ateista wrote: ↑08/10/2023 11:12
Izvrsi, ali oni to vec naplate na neki nacin od kineza sigurno.
ne znam je li naplate, nikada nisam ulazio u to, ali mislim da ne naplate. Kao sto ni kinez ne naplati od BHP ako posaljes nesto u Kinu. Opet se ogradjujem, ne znam.
Tebi posta naplacuje svoju uslugu. Ako ti ne odgovara, jedino rjesenje je da NE KORISTIS uslugu. A ako zelis da koristis i da im ne dajes novac, platis kinezu TN i BHP ti nece nista naplati. Je li to tesko skontati?
Apsolutno je u redu da se regulise prispjece i pracenje dostave koja NEMA medjunarodni broj za pracenje. Uvede se usluga, ista se naplati i sve ok. Nije BHPosta izmislila nesto novo, to se radi i u drugim zemljama. Problem poste je sto nije do kraja zavrsila tu uslugu ala kako je u makedoniji uradjeno.
Obzirom da se uvođenje ove takse od 1,80 KM opravdava tim nekakvim internim praćenjem pošiljke, postavlja se pitanje šta će se desiti ako takva pošiljka i pored tog praćenja nestane. Pošto ja kao primatelj, nisam obaviješten ni upoznat sa tim njihovim internim kodom za praćenje prije nego mi pošiljka na samom kraju bude uručena, dakle nemam načina da pratim pošiljku unutar BiH, onda pošta može raditi šta hoće. Taj broj za praćenje jednostavno izbrišu iz svoje baze i šta onda? Niti mogu dokazati da je pošiljka ušla u BiH, niti mogu dokazati da je nestala u procesu dostave unutar BiH
Nisam bio kući 5-6 dana i za to vrijeme je BH Pošta stavljala u pretinac obavijest o prispjeću, nit me je ko obavijestio sms-om bar, nit išta pa tek danas vidio.
Vjerovatno se radi o saobr.prekršaju i sada ja ne znam imam li pravo na ono plaćanje od 50%.
Na IDEEA stranici vidim da je datum pravosnažnosti 30.10. Da li je to rok do kojeg mogu uopće platiti kaznu i hoću li imati pravo na ovo 50%?
Mojoj ženi je isto došlo da neku pošiljku preuzme u Pošta broj 2 ali bogapitaj gdje je to. Jel to Općina Novo Sarajevo ili?
Piaty wrote: ↑22/10/2023 16:14
Nisam bio kući 5-6 dana i za to vrijeme je BH Pošta stavljala u pretinac obavijest o prispjeću, nit me je ko obavijestio sms-om bar, nit išta pa tek danas vidio.
Vjerovatno se radi o saobr.prekršaju i sada ja ne znam imam li pravo na ono plaćanje od 50%.
Na IDEEA stranici vidim da je datum pravosnažnosti 30.10. Da li je to rok do kojeg mogu uopće platiti kaznu i hoću li imati pravo na ovo 50%?
Mojoj ženi je isto došlo da neku pošiljku preuzme u Pošta broj 2 ali bogapitaj gdje je to. Jel to Općina Novo Sarajevo ili?
Ja sranja sa BhPoštom
Zna se gdje se posiljke preuzimaju, posta na zeljeznickoj stanici.
Ja sranja sa BhPoštom
Znači došla mi je koverta iz Laktaša ... koverta je poderana pri vrhu - dovoljno da se proviri i pregleda sadržaj.
Mjenjam hebene sličice a lopovi sigurno misle da je novac unutra.
E sad zna li ko šta konkretno mogu ovi "naši" iz BH Pošte ako ja napišem žalbu.
Zapravo mogu li išta uraditi po ovom pitanju - ja lično ne vjerujem zbog ovog sranja oko tri pošte u BiH
Ne vjerujem ni da je do mojih lokalnih radnika pošte - jer su mi svi ok i imam fin odnos sa svima i znaju šta je unutra
Mene samo zanima kako se ocekuje nesto sto nije propisano? Kako mislis SMS da budes obavijesten ako ta usluga ne postoji? Cak i da postoji, kako mislis da imaju tvoj br telefona?
Mene samo zanima kako se ocekuje nesto sto nije propisano? Kako mislis SMS da budes obavijesten ako ta usluga ne postoji? Cak i da postoji, kako mislis da imaju tvoj br telefona?
Pa neko je napisao da je na Zapadu tako regulisano
tap3ah75 wrote: ↑23/10/2023 12:17
Znači došla mi je koverta iz Laktaša ... koverta je poderana pri vrhu - dovoljno da se proviri i pregleda sadržaj.
Zapravo mogu li išta uraditi po ovom pitanju - ja lično ne vjerujem zbog ovog sranja oko tri pošte u BiH
Ne vjerujem ni da je do mojih lokalnih radnika pošte - jer su mi svi ok i imam fin odnos sa svima i znaju šta je unutra
I meni je na vrhu danas bilo poderano. Isto kao kod tebe
Piaty wrote: ↑23/10/2023 14:58
Pa neko je napisao da je na Zapadu tako regulisano
Pa jeste, na zapadu je regulisano i da ti ostave ispred vrata, jer su kradje minimalne (imaju svi nadzor etc). Da bi mi bili zapad, prvo ga moramo napraviti.
Kod nas funkcionise sistem ceduljice, ili cvancike postaru da te on zove kada dodje nesto bitno.
Je li ti slučajno sadržaj koverte bio spakovan tako da idioti pomisle da je neko lovu savio i ubacio
Je li ti slučajno sadržaj koverte bio spakovan tako da idioti pomisle da je neko lovu savio i ubacio
Pa spakiran čudno, u najmanju ruku. Uz sve to, ta tri dokumenta su bila zaheftana jedni sa drugima. Čisto sumnjam da je MuP Banjaluke heft'o bez razloga ta tri dokumenta koja se odnose na jebeni prekršaj u saobraćaju.
Koji im je k.... ne znam.
U cijelom društvu je raspad sistema.
Jbte, pola policije radi za narko kartele, ministar sigurnosti je znamo već ko, a neko očekuje od klošara iz pošte da pošiljke dostavljaju uredno.
Sve je to go lopov i seoska varalica.
Napise na pracenju posiljke da je obavijesten primaoc tj ostavljena obavijest, a obavijesti nema. Kakvi su to diletanti bezobrazni. I ne da nema vec i ne dolaze na adresu.
Ja sranja sa BhPoštom
Zavisi od mjesta prebivališta, ovi van grada Sarajevo, Ilidža, Ilijaš, Trnovo etc imaju svoju poštu koja nema veze sa željezničkom stanicom.
Trazi li kome brza posta broj licne karte? Meni su prosli put trazili tako da planiram da ih prijavim Agenciji za zastitu licnih podataka. Na sajtu sam nasao da im je Agencija vec ranije zabranila, ali oni ocito nista nisu poduzeli dalje.
E jesu se skljokali kao ljudi i kao firma
Znaci ono ne gleda gdje se salje ispituje fino pise grad adresa i fino se vidi u najlonu da je novina
Jel bosna
Reko nije vares
Kako saljete
Pa bona vidis li da je tiskovina i da je vares i da nisam donio papiric za preporuku pa sta je vama koji vam je djavo 20 godina dolazim u postu i svaki put iste gluposti
Prije je na obali bila jedna crvenka koja s ulaza kad me vidi zna proceduru sve kako treba po yus