Zar ti zaista misliš da je visina plaće relevantna informacija o vojnoj i političkoj moći određenog narodaBobi wrote: ↑22/10/2023 16:03Činjenice su ovakve, u pojasu Gaze prosjećna plata je veća nego u BiH, pripadnici Hamasa iz pojasa Gaze za koju su glasali vecina stanovnistva pojasa Gaze je uradila sta je uradila 7.10. jel i dalje misliš da su jad i bijeda, tako samo vrijedjaš narod, ne pomažeš im.Ako je neko po tvom navodu jad i bijeda to mu ne daje opravdanje da podržava organizaciju koja djeluje kako djelovala? U sustini ako misliš da su jad i bijeda onda to definišeš na način da neko podržava takvu organizaciju po tvom tumačenju možeš i definisat nekog tako.
Izrael je opet pocinio zlocin!
-
HelaS
#34026 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
- Grean
#34027 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Ti vec odavno ovo navodis kao nepobitnu cinjenicu pa da te istine radi podsjetim...Bobi wrote: ↑22/10/2023 15:53 Zašto na svakom pro Palestina protestu ne vidimo i ne čujemo, Hamas je teroristička organizacija, Hamas ubija civile, Hamas nije Palestina? Zato što ne vjeruju u to. Zašto na svakom pro Israel protestu ne vidimo i ne čujemo: IDF vrši genocid, izraelska vlada je fašistička, IDF teroriše civile u West Bank
? Zato što oni u to ne vjeruju
.
I šta sad, mi kao treba da se nekom priklonimo. Jašta , nek se i jedni i drugi jasno i glasno izjasne o ovim navodima, teško da hoce, imamo mi svoje principe..ha ja.I vi se ovdje vrijedjate i koljete, zbog čega ?
- "Iako velik dio zapada smatra Hamas terorističkom organizacijom, neke države poput Velike Britanije, Australije ili Egipta smatraju terorističkom organizacijom samo njegovo oružano krilo.
Kina, arapske zemlje pa čak i Norveška ne smatraju ni oružano krilo terorističkom organizacijom."
Ubijanje civila je uzasno i neodbranjivo ali za klasifikaciju "teroristicka organizacija" nije samo to dovoljno. Vec sam ti ranije naveo primjer, cetnici su ubijali civile istim zarom kao vojno krilo Hamasa ali niti su teroristicka, niti zabranjena organizacija. U Srbiji ce dobiti i muzej a u USA Draza ima spomenik. Nije mi cilj braniti one u Hamasu koji su cinili zlocine ali sam protiv duplih arsina.
Last edited by Grean on 22/10/2023 16:14, edited 3 times in total.
-
saimidin
#34028 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Molimo sukobljene strane da se mirno dogovoreBobi wrote: ↑22/10/2023 15:53 Zašto na svakom pro Palestina protestu ne vidimo i ne čujemo, Hamas je teroristička organizacija, Hamas ubija civile, Hamas nije Palestina? Zato što ne vjeruju u to. Zašto na svakom pro Israel protestu ne vidimo i ne čujemo: IDF vrši genocid, izraelska vlada je fašistička, IDF teroriše civile u West Bank
.
I šta sad, mi kao treba da se nekom priklonimo. Jašta , nek se i jedni i drugi jasno i glasno izjasne o ovim navodima, teško da hoce, imamo mi svoje principe..ha ja.I vi se ovdje vrijedjate i koljete, zbog čega ?
To je lažno balansiranje, jer izrael ima punu podršku usa i zapada da nastavi sa genocidom, sa druge strane palestina ima podršku pojedinaca koji se ne slažu sa uništenjem tog naroda
- Prpa.ba
#34029 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Kozmopolite traze naucnu dokazivost cistoce palestinske borbe za slobodu protiv americke i zidovske okupacije da bi dali svoju simbolicku podrsku. 
-
Dimu1927
#34030 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Fin odziv gradjana. A ovi sto sad pjene i sve im smeta, pa ocekivali su slab odziv, do 100 gradjana, pa bi ovdje dosli likovati...
Kmeee kmeee
Kmeee kmeee
-
Bobi
- Forum administrator
- Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
- Vozim: TDI sve crveno
#34031 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Pa ima, evo ovdje na forumu samo nisu nešto voljni da upadaju kod trojke u parlamentsmijesni_ste wrote: ↑22/10/2023 16:06A oni (Jevreji) što upadoše u Capitoll Hill neki dan? To je neka treća kategorija rekao bih.Bobi wrote: ↑22/10/2023 15:53 Zašto na svakom pro Palestina protestu ne vidimo i ne čujemo, Hamas je teroristička organizacija, Hamas ubija civile, Hamas nije Palestina? Zato što ne vjeruju u to. Zašto na svakom pro Israel protestu ne vidimo i ne čujemo: IDF vrši genocid, izraelska vlada je fašistička, IDF teroriše civile u West Bank
.
Na palestinskoj strani takvih nema, bilo gdje u svijetu
-
zposao
#34032 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Nije baš tako.
I Kurdi i Jemenci su muskimani koliko ja znam pa se niko nije počešao sa njima a pobijeno ih je više nego Palestinaca.
Nije stvar u žrtvi. Realno, muslimane nije toliko briga za Palestince. Ono što je razlika je ko je sa druge strane.
Da nisu Izraelci protivnik Palestincima niko ni za njih ne bi protestvivao.
Neki su forumaši već kačili tablice da koliko je muslimana na Bliskom Istoku ubijeno od strane braće muslimana a koliko od strane Izraela. Omjer je daleko na strani muslimana.
Isto tako je više djece pobila Saudija u Jemenu nego Izrael u Palestini, pa nikog nije briga.
Antisemitizam leži u podlozi svih ovih "pravedničkih" protesta.
I onda kad krenu druge ljude moralno ucjenjivati "ne moraš biti musliman dovoljno je biti čovjek" kao svi ostali su životinje ko se ne uklapa 100% u njihovu priču.
Licemjerje je preblaga riječ.
-
Bobi
- Forum administrator
#34033 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Budi objektivan, ono što je uradjeno 7.10 j teroristički čin, to što neke vlade imaju različite stavove je isključivo zbog njihovog načina razmišljana iz udobnih fotelja a ne stvarnog stanja.Sutra oni to mogu promijeniti kako njima odgovara iz zna se kojih razloga.Grean wrote: ↑22/10/2023 16:11Ti vec odavno ovo navodis kao nepobitnu cinjenicu pa da te istine radi podsjetim...Bobi wrote: ↑22/10/2023 15:53 Zašto na svakom pro Palestina protestu ne vidimo i ne čujemo, Hamas je teroristička organizacija, Hamas ubija civile, Hamas nije Palestina? Zato što ne vjeruju u to. Zašto na svakom pro Israel protestu ne vidimo i ne čujemo: IDF vrši genocid, izraelska vlada je fašistička, IDF teroriše civile u West Bank
.
...da su oni teroristicka organizacija za neke zemlje ali ne za sve, za neke je samo njihovo oruzano krilo, za trece nije ni oruzano krilo.
- "Iako velik dio zapada smatra Hamas terorističkom organizacijom, neke države poput Velike Britanije, Australije ili Egipta smatraju terorističkom organizacijom samo njegovo oružano krilo.
Kina, arapske zemlje pa čak i Norveška ne smatraju ni oružano krilo terorističkom organizacijom."
Ubijanje civila je uzasno i neodbranjivo ali za klasifikaciju "teroristicka organizacija" nije samo to dovoljno. Vec sam ti ranije naveo primjer, cetnici su ubijali civile istim zarom kao vojno krilo Hamasa ali niti su teroristicka, niti zabranjena organizacija. U Srbiji ce dobiti i muzej a u USA Draza ima spomenik. Nije mi cilj braniti one u Hamasu koji su cinili zlocine ali sam protiv duplih arsina.
-
Dimu1927
#34034 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Znaci u palestini i bebe imaju pravo glasa?Bobi wrote: ↑22/10/2023 16:03
Činjenice su ovakve, u pojasu Gaze prosjećna plata je veća nego u BiH, pripadnici Hamasa iz pojasa Gaze za koju su glasali vecina stanovnistva pojasa Gaze je uradila sta je uradila 7.10. jel i dalje misliš da su jad i bijeda, tako samo vrijedjaš narod, ne pomažeš im.Ako je neko po tvom navodu jad i bijeda to mu ne daje opravdanje da podržava organizaciju koja djeluje kako djelovala? U sustini ako misliš da su jad i bijeda onda to definišeš na način da neko podržava takvu organizaciju po tvom tumačenju možeš i definisat nekog tako.
Izabrala djeca hamas jbg pa de pobij to sve tako je
-
Bodkin
#34035 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Naravno. Ja ovo pisem odavno. Licemjerje na steroidimazposao wrote: ↑22/10/2023 16:18
I Kurdi i Jemenci su muskimani koliko ja znam pa se niko nije počešao sa njima a pobijeno ih je više nego Palestinaca.
Nije stvar u žrtvi. Realno, muslimane nije toliko briga za Palestince. Ono što je razlika je ko je sa druge strane.
-
HelaS
#34036 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Svi trebamo biti objektivni i kazati da je vojna akcija Hamasa 07.10. karakteristična za terorizam sa svim njegovim definicijama, ali i da je naknadna vojna akcija Izraela karakteristična za genocid, sa mnogim djelima ratnog zločina, koji se već dvije sedmice provodi jednakom šizofreničkom žestinom... Sam procijeni šta je teže djelo (nedjelo).Bobi wrote: ↑22/10/2023 16:20Budi objektivan, ono što je uradjeno 7.10 j teroristički čin, to što neke vlade imaju različite stavove je isključivo zbog njihovog načina razmišljana iz udobnih fotelja a ne stvarnog stanja.Sutra oni to mogu promijeniti kako njima odgovara iz zna se kojih razloga.Grean wrote: ↑22/10/2023 16:11
Ti vec odavno ovo navodis kao nepobitnu cinjenicu pa da te istine radi podsjetim...
...da su oni teroristicka organizacija za neke zemlje ali ne za sve, za neke je samo njihovo oruzano krilo, za trece nije ni oruzano krilo.
-
mali_balon
#34037 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Kakve su ono zeMske u crnim "uniformama" i arafatkama.....vidjeh ih u gradu...jesu li to hamas hamume
-
Bobi
- Forum administrator
#34038 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Stanovnici Gaze su vecinski glasali za Hamas jer vjeruju da ce im biti bolje. Pa sam Bibi je izjavio davno da podržava HamasHelaS wrote: ↑22/10/2023 16:11Zar ti zaista misliš da je visina plaće relevantna informacija o vojnoj i političkoj moći određenog narodaBobi wrote: ↑22/10/2023 16:03
Činjenice su ovakve, u pojasu Gaze prosjećna plata je veća nego u BiH, pripadnici Hamasa iz pojasa Gaze za koju su glasali vecina stanovnistva pojasa Gaze je uradila sta je uradila 7.10. jel i dalje misliš da su jad i bijeda, tako samo vrijedjaš narod, ne pomažeš im.Ako je neko po tvom navodu jad i bijeda to mu ne daje opravdanje da podržava organizaciju koja djeluje kako djelovala? U sustini ako misliš da su jad i bijeda onda to definišeš na način da neko podržava takvu organizaciju po tvom tumačenju možeš i definisat nekog tako.Je li ti čitaš šta napišeš. Neuporediva je finansijska moć Izraela sa stanovništvom gaze, taman da imaju mjesečnu plaću i 10.000 EUR. Ti ljudi imaju djecu, imaju svoje kučanske potrebe, i njihov novac nije novac za vojnu industriju i političku moć. Ti ljudi nemaju ni državu kako treba, jer su politiku organizaciju države uzurpirali Hamsovci. Oni čine nedjela, na kriminalan način odgovaraju izraelskim provokacijama i namjeri protjerivanja Palestinaca. Nije pravdanje, ali da nema Hamasa, bio bi neko drugi, a da nema nikog, ne bi bilo ni Palestinaca danas.
-
HelaS
#34039 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Ti, zapravo, želiš reći da Palestinci rade u Izraelu i visoko zarađuju, i da svoju plaću troše na nabavku oružja kojeg koriste protiv IzraelaBobi wrote: ↑22/10/2023 16:28Stanovnici Gaze su vecinski glasali za Hamas jer vjeruju da ce im biti bolje. Pa sam Bibi je izjavio davno da podržava HamasHelaS wrote: ↑22/10/2023 16:11
Zar ti zaista misliš da je visina plaće relevantna informacija o vojnoj i političkoj moći određenog narodaJe li ti čitaš šta napišeš. Neuporediva je finansijska moć Izraela sa stanovništvom gaze, taman da imaju mjesečnu plaću i 10.000 EUR. Ti ljudi imaju djecu, imaju svoje kučanske potrebe, i njihov novac nije novac za vojnu industriju i političku moć. Ti ljudi nemaju ni državu kako treba, jer su politiku organizaciju države uzurpirali Hamsovci. Oni čine nedjela, na kriminalan način odgovaraju izraelskim provokacijama i namjeri protjerivanja Palestinaca. Nije pravdanje, ali da nema Hamasa, bio bi neko drugi, a da nema nikog, ne bi bilo ni Palestinaca danas.
vidimo sad iz kojeg razloga.Poredjenje plate je iskljucivo zbog tvog svrstavanja tog naroda u jad i bijedu.Jesmo mi bijeda u BiH ? Protegnemo se koliko možemo ne idemo izvan svojih mogucnosti,iako bi neki željeli da nas naprave jadnim imamo malo više mozga.
-
Bobi
- Forum administrator
#34040 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Punoljetno stanovništvo Gaze je izabralo Hamas. To stanovništvo tvore kućanstva sa više osoba, tek rodjenih pa onih do pred umiranje dugovjecnih. Kad bomba padne ne pita te koliko ima kogodina, ti koju su glasali trebali su misliti šta donosi njihov glas. Jel treba reci da oni nisu znali ko je i sta je Hamas i kakvu rekaciju ce dovesti ako budu djelovali onako kako su djelovali ?Dimu1927 wrote: ↑22/10/2023 16:21Znaci u palestini i bebe imaju pravo glasa?Bobi wrote: ↑22/10/2023 16:03
Činjenice su ovakve, u pojasu Gaze prosjećna plata je veća nego u BiH, pripadnici Hamasa iz pojasa Gaze za koju su glasali vecina stanovnistva pojasa Gaze je uradila sta je uradila 7.10. jel i dalje misliš da su jad i bijeda, tako samo vrijedjaš narod, ne pomažeš im.Ako je neko po tvom navodu jad i bijeda to mu ne daje opravdanje da podržava organizaciju koja djeluje kako djelovala? U sustini ako misliš da su jad i bijeda onda to definišeš na način da neko podržava takvu organizaciju po tvom tumačenju možeš i definisat nekog tako.
Izabrala djeca hamas jbg pa de pobij to sve tako je
- PreWiBa
- Grijem se na: Plin i centralno
- Horoskop: Lav
#34041 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Ove informacije o plati su smijurija.Bobi wrote: ↑22/10/2023 16:28Stanovnici Gaze su vecinski glasali za Hamas jer vjeruju da ce im biti bolje. Pa sam Bibi je izjavio davno da podržava HamasHelaS wrote: ↑22/10/2023 16:11
Zar ti zaista misliš da je visina plaće relevantna informacija o vojnoj i političkoj moći određenog narodaJe li ti čitaš šta napišeš. Neuporediva je finansijska moć Izraela sa stanovništvom gaze, taman da imaju mjesečnu plaću i 10.000 EUR. Ti ljudi imaju djecu, imaju svoje kučanske potrebe, i njihov novac nije novac za vojnu industriju i političku moć. Ti ljudi nemaju ni državu kako treba, jer su politiku organizaciju države uzurpirali Hamsovci. Oni čine nedjela, na kriminalan način odgovaraju izraelskim provokacijama i namjeri protjerivanja Palestinaca. Nije pravdanje, ali da nema Hamasa, bio bi neko drugi, a da nema nikog, ne bi bilo ni Palestinaca danas.
vidimo sad iz kojeg razloga.Poredjenje plate je iskljucivo zbog tvog svrstavanja tog naroda u jad i bijedu.Jesmo mi bijeda u BiH ? Protegnemo se koliko možemo ne idemo izvan svojih mogucnosti,iako bi neki željeli da nas naprave jadnim imamo malo više mozga.
De malo napravi istragu na internetu, vidjet ćeš deset raznih brojki.
Humanitarne organizacije govore o nekih 10 eura dnevno koliko dobije neki radnik.
Govoriš kao da ljudi tamo imaju neki statistički bilten koji izlazi svaki mjesec pa se može reći šta i kako, a većinom je to "prosječna plata" na osnovu onoga što npr. dobijaju novinari ili zaposleni humanitarnih organizacija. O nezaposlenosti da i ne govorim.
To je isto kao da kažeš da je se u Sarajevu 1997. živjelo dobro jer je par srećnika imalo priliku izdati stan SFOR-ovcima ili raditi za neku međunarodnu misiju, a većina ljudi u BiH živjela od par maraka dnevno i humanitarne pomoći.
- armin071
#34042 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
https://www.klix.ba/vijesti/bih/hiljade ... /231022059
Dok normalan narod u Tz protestuje da se zaustavi ovo ludilo i ubijanje civila u Gazi “naši” tuzlaci ismijavaju glorifikuju IDF….
Nigdje u istoriji nije zabilježeno da se jedan narod drži u konc logoru preko 60 godina… Znači nekome se tamo i dedo i otac rodio u tome. Tri generacije koje ne znaju šta znači izaći preko granice. Bez pasoša, bez identiteta, sa pravima manjim nego životinje u Izraelu. Živjeti 60 godina u gradu veličine Sarajeva i okolice bez da imaš mogućnost napustiti isti. Uz stalno ubijanje, protjerivanje, ponižavanje, psihički i fizički teror… Ko je bio u Sa u ratu vidio je šta znači biti jednu godinu osječen od svijeta( dok nije tunel prokopan mada je i prije toga bila pista za hrabrije). A sad zamisli 60 godina… I onda kaže i oni ubijaju i mrze Jevreje.. Da ih žive jedu ja bi ih razumio nakon 60 godina….
Dok normalan narod u Tz protestuje da se zaustavi ovo ludilo i ubijanje civila u Gazi “naši” tuzlaci ismijavaju glorifikuju IDF….
Nigdje u istoriji nije zabilježeno da se jedan narod drži u konc logoru preko 60 godina… Znači nekome se tamo i dedo i otac rodio u tome. Tri generacije koje ne znaju šta znači izaći preko granice. Bez pasoša, bez identiteta, sa pravima manjim nego životinje u Izraelu. Živjeti 60 godina u gradu veličine Sarajeva i okolice bez da imaš mogućnost napustiti isti. Uz stalno ubijanje, protjerivanje, ponižavanje, psihički i fizički teror… Ko je bio u Sa u ratu vidio je šta znači biti jednu godinu osječen od svijeta( dok nije tunel prokopan mada je i prije toga bila pista za hrabrije). A sad zamisli 60 godina… I onda kaže i oni ubijaju i mrze Jevreje.. Da ih žive jedu ja bi ih razumio nakon 60 godina….
-
Bobi
- Forum administrator
#34043 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Pa vidi, pisalo se o tome, ima dosta podataka koliko Palestinaca sa područja State of Palestina idu u Izrael na posao i kolika su im primanja. Taj novac koji potroše kod kuće kroz placeni njihov neki porez odlazi jel vlasti koja je na tom području i ona dalje taj novac, jel troši za svoje potrebe kao sto vidimo na šta je potrošila 7.10.
-
zposao
#34044 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Ma ne samo da je licemjerno, nego sve nas ostale koji ne dajemo bespogovorno bjanko podršku Palestinskim potezima dehumaniziraju.Bodkin wrote: ↑22/10/2023 16:24Naravno. Ja ovo pisem odavno. Licemjerje na steroidimazposao wrote: ↑22/10/2023 16:18
Jer kao ako nisi u ovom svemu za Palestince a protiv Izraela nemaš ljudskosti.
Ako upitaš a šta za Hamasova zlodjela, odmah ide relativizacija kao to su bili normalni ljudi ali pukli jer nemaju normalnu drzavu.
Ne zamjeram ja ljudima što se vjerski svrstavaju, što tekbiraju i što im je stalo do Palestinaca više nego do Kurda, Jemena, Ujgura, pa u konačnici i do vlastite države.
Mene nervira kada mi takvi licemjeri dociraju i oduzimaju novootkrivenu ljudskost jer se ne poklapam sa njihovom pričom.
Vjeruj u sta hoces i podrzavaj koga hoces ali pusti druge ljude isto tako.
-
Škobo Habu
#34045 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Cio problem oko sukoba u Gazi leži u ličnom poimanju tzv. civilizacijskih vrijednosti, a koje su, sve ukupno, jedna fina šarena laža za naivne koji vjeruju u potpunu ispravnost jednog takvog sistema.
Prvo, tvrditi kako na prostoru Palestine postoji samo jedan ekstremizam, i to palestinski, radikalno-islamistički, jeste zamagljivanje pogleda na hronologiju samog sukoba i njegove prirode.
Drugo, ako je odlika zapadnjačke demokratije i njenih vrijednosti, zapravo, koncept odmazde, kao legitimnog političkog sredstva u svrhu same odbrane Izraela, koji u 21. stoljeću izgleda kao kakva marvelovska kaznena ekspedicija na čijem je čelu general Kaster, a naokolo kakvo domorodačko stanovništvo koje skalpira nevine jezuite, anglikance, prezbiterijance i kalviniste, onda se mora postaviti temeljno pitanje o moralnoj prirodi jedne takve demokratije?
Trenutno, u Izraelu, najveća medijska zvijezda na društvenim mrežama jeste ovaj dole cionista u dobi od 95 godina, kojega IDF naokolo voda da uliva dodatni moral njegovim pripadnicima.
Ono što on tvrdi i zašto se zalaže treba da naiđe na osudu bilo koje administracije ili države koja tvrdi da stoji iza demokratije, ljudskih prava i sloboda. Jer da ovako nešto izgovori kakav vremešni Hamasovac, na konto Jevreja, to bi bio čist primjer antisemitizma koji mora biti uništen u svom korijenu, i takvo što bi izraelska strana koristila kao krucijalan dokaz zašto je njihova odmazda opravdana, no, kada ovako nešto izjavi vremešni cionista, koji je od petnaeste godine pripadnik terorističkog Irguna, onda imamo zid šutnje koji nije ništa drugo do mig odobrenja.
Prvo, tvrditi kako na prostoru Palestine postoji samo jedan ekstremizam, i to palestinski, radikalno-islamistički, jeste zamagljivanje pogleda na hronologiju samog sukoba i njegove prirode.
Drugo, ako je odlika zapadnjačke demokratije i njenih vrijednosti, zapravo, koncept odmazde, kao legitimnog političkog sredstva u svrhu same odbrane Izraela, koji u 21. stoljeću izgleda kao kakva marvelovska kaznena ekspedicija na čijem je čelu general Kaster, a naokolo kakvo domorodačko stanovništvo koje skalpira nevine jezuite, anglikance, prezbiterijance i kalviniste, onda se mora postaviti temeljno pitanje o moralnoj prirodi jedne takve demokratije?
Trenutno, u Izraelu, najveća medijska zvijezda na društvenim mrežama jeste ovaj dole cionista u dobi od 95 godina, kojega IDF naokolo voda da uliva dodatni moral njegovim pripadnicima.
Ono što on tvrdi i zašto se zalaže treba da naiđe na osudu bilo koje administracije ili države koja tvrdi da stoji iza demokratije, ljudskih prava i sloboda. Jer da ovako nešto izgovori kakav vremešni Hamasovac, na konto Jevreja, to bi bio čist primjer antisemitizma koji mora biti uništen u svom korijenu, i takvo što bi izraelska strana koristila kao krucijalan dokaz zašto je njihova odmazda opravdana, no, kada ovako nešto izjavi vremešni cionista, koji je od petnaeste godine pripadnik terorističkog Irguna, onda imamo zid šutnje koji nije ništa drugo do mig odobrenja.
-
smijesni_ste
#34046 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
zposao wrote: ↑22/10/2023 16:36Ma ne samo da je licemjerno, nego sve nas ostale koji ne dajemo bespogovorno bjanko podršku Palestinskim potezima dehumaniziraju.
Jer kao ako nisi u ovom svemu za Palestince a protiv Izraela nemaš ljudskosti.
Ako upitaš a šta za Hamasova zlodjela, odmah ide relativizacija kao to su bili normalni ljudi ali pukli jer nemaju normalnu drzavu.
Ne zamjeram ja ljudima što se vjerski svrstavaju, što tekbiraju i što im je stalo do Palestinaca više nego do Kurda, Jemena, Ujgura, pa u konačnici i do vlastite države.
Mene nervira kada mi takvi licemjeri dociraju i oduzimaju novootkrivenu ljudskost jer se ne poklapam sa njihovom pričom.
Vjeruj u sta hoces i podrzavaj koga hoces ali pusti druge ljude isto tako.
- Tvrtko II Kotromanić
#34047 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
cuj kaze arapski neartikulisani zvuci i muzika
ako kome nije jasno ili ne zna
organizator protesta je palestinska zajednica, kroz svoja udruzenja
logicno da su govornici vecinom bili iz palestinsko-bosanske zajednice plus ambasador Palestine
logicno je da su bile i palestinske pjesme i uzvikivanje parola koje prisutni, osim arapa, nisu razumjeli niti mogli ponavljati
ugl trazi se bas i najmanja stvar da se popljuje jedan od, da opet kazem, najsarolikijih skupova koje je ikad bilo u Sarajevu, sa predstavnicima svih drustvenih struja, kultura i subkultura
predivno
plus cisto dokaz da svi slojevi drustva stoje uz Palestinu
ako kome nije jasno ili ne zna
organizator protesta je palestinska zajednica, kroz svoja udruzenja
logicno da su govornici vecinom bili iz palestinsko-bosanske zajednice plus ambasador Palestine
logicno je da su bile i palestinske pjesme i uzvikivanje parola koje prisutni, osim arapa, nisu razumjeli niti mogli ponavljati
ugl trazi se bas i najmanja stvar da se popljuje jedan od, da opet kazem, najsarolikijih skupova koje je ikad bilo u Sarajevu, sa predstavnicima svih drustvenih struja, kultura i subkultura
predivno
plus cisto dokaz da svi slojevi drustva stoje uz Palestinu
- PreWiBa
- Grijem se na: Plin i centralno
- Horoskop: Lav
#34048 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Ljudima koji kukaju gdje je podrška za druge potlačene narode/grupe imaju puno pravo da iskažu svoje interesovanje za iste.
A realnost je da ih boli stvar i za jedne i za druge.
A realnost je da ih boli stvar i za jedne i za druge.
- leki hz
#34049 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
-
Bobi
- Forum administrator
#34050 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Smijurija ne smijurija, to google prvo izbaci, minimalac 450 € a kod nas 300 €. Minimalac ako rade u Izraelu 1500 € a kod nas ako radiš u Njemačkoj jel. 10 € sat, isto nešto toliko.sehohari wrote: ↑22/10/2023 16:34Ove informacije o plati su smijurija.Bobi wrote: ↑22/10/2023 16:28
Stanovnici Gaze su vecinski glasali za Hamas jer vjeruju da ce im biti bolje. Pa sam Bibi je izjavio davno da podržava Hamasvidimo sad iz kojeg razloga.Poredjenje plate je iskljucivo zbog tvog svrstavanja tog naroda u jad i bijedu.Jesmo mi bijeda u BiH ? Protegnemo se koliko možemo ne idemo izvan svojih mogucnosti,iako bi neki željeli da nas naprave jadnim imamo malo više mozga.
De malo napravi istragu na internetu, vidjet ćeš deset raznih brojki.
Humanitarne organizacije govore o nekih 10 eura dnevno koliko dobije neki radnik.
Govoriš kao da ljudi tamo imaju neki statistički bilten koji izlazi svaki mjesec pa se može reći šta i kako, a većinom je to "prosječna plata" na osnovu onoga što npr. dobijaju novinari ili zaposleni humanitarnih organizacija. O nezaposlenosti da i ne govorim.
To je isto kao da kažeš da je se u Sarajevu 1997. živjelo dobro jer je par srećnika imalo priliku izdati stan SFOR-ovcima ili raditi za neku međunarodnu misiju, a većina ljudi u BiH živjela od par maraka dnevno i humanitarne pomoći.
Pa mi smo zivjeli od par maraka dnevno ali nismo od sebe napravili bijedu i jad, znali smo koliko se možemo prtegnuti. Jel treba da jednu osjetljivu temu povucemo i napravimo paralelu nas i njih, natalitet