SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

undefined007

#71526 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by undefined007 »

vjeshalica wrote: 21/10/2023 11:46
undefined007 wrote: 21/10/2023 10:29

Fuj. Kako odvratan rječnik. Čovjek je imao srčani udar, pozlilo mu tokom vožnje. Spletom prilika i poznajem ga kao i cijelu porodicu.
Spletom prilika uvijek se neko javi sa istim odgovorom.
Čovjek mi je komšija. Stidi se.
nepass1

#71527 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by nepass1 »

kabal1337 wrote: 21/10/2023 09:38 pa valjda su tu da otkriju moguci problem
Vala od icv i srcanog ti nece sigurno ni sistematski otkriti problem.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#71528 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Truba »

Peglaju nas s naocalama svakih 5 godina zato
Ateista

#71529 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Ateista »

kabal1337 wrote: 21/10/2023 11:51
Ateista wrote: 21/10/2023 11:03 Ja se svog ljekarakog slabo sjecam, ali se dobro sjecam slucaja gdje covjeku sa protezom nisu ni skontali da nema dio noge, znaci prosao regularno ljekaraki bez bilo kakvih ogranicenja.

Ono jos cega se sjecam je kad sam polagao prvu pomoc, ona mala kuca kod skole Malta gdje imaju i fizikalnu i svasta nesto. Dosle one sestre, kaze znate vi sve ovo jeli tako, bez ikakve obuke i bilo cega nam dali da popunjavamo test i da prepisujemo jedni od drugih, valjda im bilo mrsko predavanje srzati, svi prosli.
Realno, kad bih nekom trebao pruziti prvu pomoc, veze nemam nista o tome, da su nam odrzali neko predavanje kao sto su trebali mozda bi mi bar nesto ostalo.
ja kada sam polagao ucili su nas kako postupati prema razlicitim povredama, kako previti ranu i radilo se u paru. Previjas ti nekome ranu, onda ta osoba tebi.
ozivljavanje lutke je radio svako, jedno po jedno da bi dobio mogucnost da polazes pismeni dio. I to nisi mogao uraditi ofrlje vec kako treba.
Tako bi trebalo, iako evo kazu da po pravilu ne smijes prilaziti povrijedjenim opet je logicno da u datoj situaciji probas pomoci.
Ja nikakve veze sa medicinom nemam i realno bi mi bilo korisno u tako nekim situacijama da znam osnove, ne mora biti ni isklucivo saobracajana nesreca, a nikad mi se nije dalo sam od sebe da se pozabavim tim da naucim.
To je mozda i neka sujeta medicinara, ono ko - sta vi imate da kome pomazete, tu smo mi za to. Ne kontaju da nekad dok naidje neki doktor ili medicinski radnik covjek moze iskrvariti...
drug_profi

#71530 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by drug_profi »

Mogu pomoći svakom i kod težih povreda. Krpio sam ranjene ljude da stignu do ambulante. Obučavan sam za prvu pomoć od srednje škole, vozačke obuke, vojne obuke...
Ali se ne bih danas upuštao u spasavanje povrijeđenih iz prostog razloga sto te danas svaka budala za sve moze tužiti.

Evo primjer od neki dan. Komšija sa cukom, inače sasvim ok pas, ali sa nekim traumama iz prošlosti. U igri sa drugim psom najednom izgubio mjeru i napravio pandžama malo jace ogrebotine na leđima tog drugog psa. Psi bili na povodcu.
On se odmah izvinuo ženi vlasnici drugog psa, rekao da je sačeka, da odu veterinaru i da će on sve platiti.
Odveo svog psa kući. Otišao sa tom ženom veterinaru. Konstatovane lakše povrede, bez potrebe za antibioticima, ili šivanjem. Ogrebotine očišćene, pas nije ni pokazivao znakove uznemirenosti iili stresa. Veterniar konstatovao da ce za par dana sve zarasti i da posljedica nece biti. Komšija sve platio, kao i taksi u oba pravca (nema auto).
Vlasnica drugog psa svo vrijeme prijateljska i sa razumjevanjem. Bez znaka da nešto zamjera.

Stigne komšiji prekršajna prijava, kazna zbog napada psa....

Pa ti budi fin.
HelaS

#71531 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by HelaS »

drug_profi wrote: 22/10/2023 00:04 Mogu pomoći svakom i kod težih povreda. Krpio sam ranjene ljude da stignu do ambulante. Obučavan sam za prvu pomoć od srednje škole, vozačke obuke, vojne obuke...
Ali se ne bih danas upuštao u spasavanje povrijeđenih iz prostog razloga sto te danas svaka budala za sve moze tužiti.

Evo primjer od neki dan. Komšija sa cukom, inače sasvim ok pas, ali sa nekim traumama iz prošlosti. U igri sa drugim psom najednom izgubio mjeru i napravio pandžama malo jace ogrebotine na leđima tog drugog psa. Psi bili na povodcu.
On se odmah izvinuo ženi vlasnici drugog psa, rekao da je sačeka, da odu veterinaru i da će on sve platiti.
Odveo svog psa kući. Otišao sa tom ženom veterinaru. Konstatovane lakše povrede, bez potrebe za antibioticima, ili šivanjem. Ogrebotine očišćene, pas nije ni pokazivao znakove uznemirenosti iili stresa. Veterniar konstatovao da ce za par dana sve zarasti i da posljedica nece biti. Komšija sve platio, kao i taksi u oba pravca (nema auto).
Vlasnica drugog psa svo vrijeme prijateljska i sa razumjevanjem. Bez znaka da nešto zamjera.

Pa ti budi fin.
Nek' dokaže. Je li bilo svjedoka?
drug_profi

#71532 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by drug_profi »

HelaS wrote: 22/10/2023 00:31
drug_profi wrote: 22/10/2023 00:04 Mogu pomoći svakom i kod težih povreda. Krpio sam ranjene ljude da stignu do ambulante. Obučavan sam za prvu pomoć od srednje škole, vozačke obuke, vojne obuke...

Pa ti budi fin.
Nek' dokaže. Je li bilo svjedoka?
Ma nema on para da se gonja po sudu, platio je 50% i ostaće ogorčen ljudskim karakterima.
zigson

#71533 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by zigson »

Pa ti budi fin.
E svasta, kakva kurava...
smijesni_ste

#71534 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by smijesni_ste »

Pa možda nije ona prijavila i možda nije ni imala pravo glasa na kraju, npr. muž/partner je 'nagovorio'

Možda nije njen pas uopšte.

Ne treba žuriti sa osudama uvijek, evo i ova posljednja saobraćajna nesreća je to pokazala.
Naslovnica

#71535 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Naslovnica »

Taman kada pomislim da me ništa ne može iznenaditi...

Image

:bih:

https://crna-hronika.info/video-turisti ... nke/549043
Last edited by Naslovnica on 22/10/2023 11:18, edited 1 time in total.
vjeshalica

#71536 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by vjeshalica »

Jesul to Kranjske table? To je cisti bezobrazluk i namjerno su to uradili.
Naslovnica

#71537 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Naslovnica »

vjeshalica wrote: 22/10/2023 11:16 Jesul to Kranjske table? To je cisti bezobrazluk i namjerno su to uradili.
SLO tablice.
vjeshalica

#71538 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by vjeshalica »

Naslovnica wrote: 22/10/2023 11:19
vjeshalica wrote: 22/10/2023 11:16 Jesul to Kranjske table? To je cisti bezobrazluk i namjerno su to uradili.
SLO tablice.
Kranj je u Sloveniji, pise KR. Ma govna bezobrazna. Nezz dze je milizioner tu u kucici pored banke...ovo treba istuci zestoko i ispostaviti kaznu i deportovat hitno iz drzave. Moze kod nas jer su nas Zlovenci uvijek smatrali nizom rasom.
Naslovnica

#71539 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Naslovnica »

vjeshalica wrote: 22/10/2023 11:29
Naslovnica wrote: 22/10/2023 11:19
SLO tablice.
Kranj je u Sloveniji, pise KR. Ma govna bezobrazna. Nezz dze je milizioner tu u kucici pored banke...ovo treba istuci zestoko i ispostaviti kaznu i deportovat hitno iz drzave. Moze kod nas jer su nas Zlovenci uvijek smatrali nizom rasom.
Ma znam da je Kranj u SLO. :lol:
nepass1

#71540 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by nepass1 »

Ja jednom pruzio prvu pomoc i citav dan bio u policiji i to kod onih inspektora, sam u sobi na ispitivanjima. Ko u filmovima
oldtajmer

#71541 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by oldtajmer »

Pripadnici MUP-a Kantona Sarajevo jučer su iz saobraćaja isključili 49 vozača zbog vožnje pod dejstvom alkohola.
koliki bi mogao biti realni broj pijanih vozaca na cesti 2,3,5... x veci :?
Laplace

#71542 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Laplace »

Naslovnica wrote: 22/10/2023 11:15 Taman kada pomislim da me ništa ne može iznenaditi...

Image

Koliko se sjećam, BBI tržni centar je blizu. Nedaleko si u SCC i Alta. U sva tri centra možeš besplatno koristiti toalet. Sve i da je autobus stajao na cesti, mogao je stajati preko puta BBI dok oni obave malu nuždu.

Image
kabal1337

#71543 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by kabal1337 »

Laplace wrote: 22/10/2023 14:12
Naslovnica wrote: 22/10/2023 11:15 Taman kada pomislim da me ništa ne može iznenaditi...

Image

Koliko se sjećam, BBI tržni centar je blizu. Nedaleko si u SCC i Alta. U sva tri centra možeš besplatno koristiti toalet. Sve i da je autobus stajao na cesti, mogao je stajati preko puta BBI dok oni obave malu nuždu.

Image
zato ispostavis vlasniku autobusa kaznu od 10 000 eura i zdravo
HelaS

#71544 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by HelaS »

kabal1337 wrote: 22/10/2023 14:14
Laplace wrote: 22/10/2023 14:12

Image
zato ispostavis vlasniku autobusa kaznu od 10 000 eura i zdravo
Najprije treba pronaći taj autobus, njegovu firmu, vozača i pišače, i svjedoke koji će potvrditi njihovo narušavanje javnog reda i mira pišanjem CBBiH.
drug_profi

#71545 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by drug_profi »

Ja se samo čudim zašto niko odmah nije zvao policiju, slikao prekršioce i tablice.
Sačekala bi ih na granici prijava za kršenje JRM.
propojeilijas

#71546 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by propojeilijas »

zigson wrote: 22/10/2023 01:41

Pa ti budi fin.
E svasta, kakva kurava...
kuja prijatelju takve ti uvijek noz u ledja a fine se prave
kabal1337

#71547 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by kabal1337 »

drug_profi wrote: 22/10/2023 20:05 Ja se samo čudim zašto niko odmah nije zvao policiju, slikao prekršioce i tablice.
pa mi smo drzava koja inace dopusta da se po nama pisa, ne znam sta te to cudi
Laplace

#71548 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Laplace »

drug_profi wrote: 22/10/2023 20:05 Ja se samo čudim zašto niko odmah nije zvao policiju, slikao prekršioce i tablice.
I to a i zašto niko ne uslika i ne prijavi ostavljanje kućića u centru grada? To stvara čopore pasa lutalica, poludivljih i gladnih i stoga agresivnih. Bacanje smeća isto. Građanska odgovornost kod nas je na niskom nivou.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#71549 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Truba »

https://www.avaz.ba/vijesti/bih/863101/ ... -35-godina

35 godina kako sam rekao dobice 40
Bio sam blizu
suspect_zero

#71550 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by suspect_zero »

Laplace wrote: 23/10/2023 08:30
I to a i zašto niko ne uslika i ne prijavi ostavljanje kućića u centru grada? To stvara čopore pasa lutalica, poludivljih i gladnih i stoga agresivnih. Bacanje smeća isto. Građanska odgovornost kod nas je na niskom nivou.

A kome da prijavi?

Ujede mi malog pašče, komšijin ali nije njegov....oni ga porodično hrane, kod njih spava ali nisu vlasnici....pozovemo policiju oni kao nemoj da se svađati sa njim.
Pozovem neke brojeve koje sam bila našla na netu, iz ne znam kojeg puta mi se neko javi na neki....kaže čiko nema više šinteraja ima samo NG....ostale gradske opštine nemaju nikoga
Nađem neki broj neka veterinarska inspekcija, tada kao TLN....zovi ovaj broj, onda te prebace na sljedeći ....na tom kažu oni nisu nadležni.....i tako nema broja puta.
Napokon dobijem neku ženu, neka inspekcija....dok sam finim tonom otpili me da zovem sutra....sutra niko se ne javlja...nakon 6 dana zivkanja javi se opet neko e onda krenem da lajem....poslat će kao nekoga da uklone pašče.
Tražim napismeno da mi dostave zabilješku, dođu nakon par dana....ovi pašče sakrili i otišli, nisu više nikada dolazili....taj pas još dva puta nakon toga napadao isto djecu...
Post Reply