Izrael je opet pocinio zlocin!

Locked
zposao

#33876 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by zposao »

Jordan1961 wrote: 21/10/2023 17:19
General War wrote: 21/10/2023 17:10
Koja LAZ :-) :roll:
Ti si ocito bezobrazan i zlonamjeran , glupost je tvoj sekundarni opis ne vezan za temu.
Kakv otpor jbte, kad NEMA izraela tu u Gazi, kakav otpor bogte ubio :-) :lol:
Samo vjesrki indoktrinirana osoba moze tvrditi da neko ko bombarduje susjednu drzavu iznad glava tih istih plaestinaca i te djece da bi ubio djecu susjedne drzave vidi to kao "otpor" :-)

jednom rijecju bljak.
TI sam sebe svrstavas u retardinje.
Gaza hermeticki zatvorena, ne moze ptica ni uci ni izaci zbog izraelske blokade.
A ko koga koga terorizira, otima zemlju, protjeruje 70 godina pokazuju slike, dokumenti, rezolucije UN ..... Cinjenice su neumoljive osim za hulje i one koji nemaju fizicku mogucnosti da te iste cinjenice posloze u razumiju.
Nivo komunikacije koji ste postavili je užasan.
Ne znam jesu li se moderatori probudili da vide ove epitete kojima častite svakog ko bespogovorno ne daje bjanko podršku palestini i Hamasu.
Ukratko: ogavni komentari.

A vezano za ovaj komentar.
Kada se govori da je Gaza hermetički zatvorena, zašto ne spominjete Egipat?
S obzirom da su sa Izraelom u ratu i za očekivati je da imaju abnormalno stroge kontrole. Ali zbog čega Egipat drži Gazu u blokadi? On je praktički uzrok te hermetičke zatvorenosti.
Da Egipat dopusti slobodan protok ljudi i robe ne bi imali logor na otvorenome.

Zašto uvijek u raspravama o Gazi prešućujete ulogu okolnih arapskih zemalja?
swanfilter

#33877 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by swanfilter »

jeza u ledja wrote: 22/10/2023 02:49
swanfilter wrote: 22/10/2023 01:44

Al tu sliku postavise navijaci na sluzbenom profilu ...
Koji im je sluzbeni profil?

Ja ne znam odakle je on postavio sliku, niti nam je on to rekao, samo znam da je preskocio kljucni dio - da je slika photoshop. :wink:
Slika jeste photoshop al su je objavili navijaci Atletica, cini mi se na svojoj stranici ...
anex
Nindža revizor
Grijem se na: čumur
Vozim: Scott i Kuga
Horoskop: imam

#33878 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by anex »

@General War
@hilmija frlj

7 dana odmora u Banovićima
Ironmen

#33879 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Ironmen »

melac wrote: 21/10/2023 22:58
Capajebo wrote: 21/10/2023 22:50 Znači Rusi samo trebaju reći ko ne napusti taj i taj dio, legitimna je meta, i sve ok, udri čime god možeš :-)
PA nije drugacije ni bilo, samo nisu najavljivali i slali upozorenja.
Izrael je za 2 dana genocida nad palestincima ubio isto djece koliko i Rusija za skoro 2 godine agresije na Ukrajinu, nadam se da ti je sad jasno kojim intezitetom Izrael ubija i radi genocid i ratne zlocine.
laik1981

#33880 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by laik1981 »

zposao wrote: 22/10/2023 08:53
Gaza hermeticki zatvorena, ne moze ptica ni uci ni izaci zbog izraelske blokade.
A ko koga koga terorizira, otima zemlju, protjeruje 70 godina pokazuju slike, dokumenti, rezolucije UN ..... Cinjenice su neumoljive osim za hulje i one koji nemaju fizicku mogucnosti da te iste cinjenice posloze u razumiju.
Ne znam jesu li se moderatori probudili da vide ove epitete kojima častite svakog ko bespogovorno ne daje bjanko podršku palestini i Hamasu.

S obzirom da su sa Izraelom u ratu i za očekivati je da imaju abnormalno stroge kontrole. Ali zbog čega Egipat drži Gazu u blokadi? On je praktički uzrok te hermetičke zatvorenosti.

Egipat se ne spominje jer u njemu zive i njime vladaju Muslimani. Iz istog razloga se cesto amnestira i vecina ostalih muslimanskih drzava koje decenijama ostavljaju Palestinu na milost i nemilost Izraelu i ne pomazu ni na koji nacin. Sva im se pomoc svodi na verbalno supljiranje, a u praksi rade kako Jevreji diktiraju. Iranci koriste Palestince za ostvarivanje nekih svojih interesa. Ove teme o ratovima su cisto navijacke. Bas kao da je neki sport u pitanu, a vecina navijaca stranu bira na osnovu religije ili simpatije prema nekoj religiji.
emmir1

#33881 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by emmir1 »

Odgledah sada jedan video.

Hamas je za posljedne 23 godine ispalio oko 36 000 sto minobacackih granata sto improvizovanih raketa.

Od 2011 je aktivan Irondom.

Prije toga nije bio.

Za tih 36 000 raketa i granata poginulo je ukupno 69 ljudi.

Znači za 23 godine, 36 000 raketiranja, 69 ljudi.

Sada Hamas sa jednom raketom ubije 471 osobu.

Nevjerovatan napredak u tehnologiji.
emmir1

#33882 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by emmir1 »

Taj granični prijelaz ima svoje žestoke nadzore, sporazume, uslove od strane Izraela.

Tako da mozemo reći da je on i sada pod nadzorom Izraela.

Koji bi razlog bio da Egipat posalje pomoć od nekoliko stotina kamiona za Gazu i onda iste te kamione zaustavi na granici i neda im proći?
Ironmen

#33883 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Ironmen »

S obzirom da su sa Izraelom u ratu i za očekivati je da imaju abnormalno stroge kontrole. Ali zbog čega Egipat drži Gazu u blokadi?
On je praktički uzrok te hermetičke zatvorenosti.

Egipat drzi Gazu u blokadi jer su americka marijoneta gdje je presjednik dosao na vlast drzavnim udarom nelegalno, narod nema vise snage za nova arapska proljeca jer su vidili kako su zavrsili Libija i Sirija i skontali sta je SAD-u krajni cilj u prevodu Egipat cuva svoju guzicu igra mudro dosta zavise od turizma koji je opet krenuo masovnije i za taj rad ucestvuju zajedno sa Izraelom, SAD-om u novom genocidu u 2023 godini.

Doduse juce su pustili 22 kamiona humanitarne pomoci za skoro 2 miliona ljudi u Gazi.
zposao

#33884 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by zposao »

Charuga wrote: 21/10/2023 18:53
Bodkin wrote: 21/10/2023 16:04

Sefe pricao o vremenu prije 1000 godina. Danas u tom islamskom svijetu imas skoro pa robove dok je isil drzao pravo roblje za seksualno iskoristavanje

O cemu pricas zivota ti
Ne moras se vracati 1000 godina, i sada je to aktuelno. Cak se sve vise povecava broj modernih "robova".

https://www.poslovni.hr/svijet/moderno- ... nis-125432

Malo proguglaj pa ces vidjeti kako raste broj djece koja se otimaju po juznoj americi, a onda prodaju dalje.

I da, Evropa i JA nemaju arape i ISiL, i nisu samo ti odvratni arapi oni koji kupuju robove ...
Samo što i ti NAMJERNO prešučuješ činjenicu da je u jednih to normalno i vjerovatno legalno a u drugih koje ti nabrajaš je to kriminal.
emmir1

#33885 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by emmir1 »

Ironmen wrote: 22/10/2023 09:35

S obzirom da su sa Izraelom u ratu i za očekivati je da imaju abnormalno stroge kontrole. Ali zbog čega Egipat drži Gazu u blokadi?
On je praktički uzrok te hermetičke zatvorenosti.

Egipat drzi Gazu u blokadi jer su americka marijoneta gdje je presjednik dosao na vlast drzavnim udarom nelegalno, narod nema vise snage za nova arapska proljeca jer su vidili kako su zavrsili Libija i Sirija i skontali sta je SAD-u krajni cilj u prevodu Egipat cuva svoju guzicu igra mudro dosta zavise od turizma koji je opet krenuo masovnije i za taj rad ucestvuju zajedno sa Izraelom, SAD-om u novom genocidu u 2023 godini.

Doduse juce su pustili 22 kamiona humanitarne pomoci za skoro 2 miliona ljudi u Gazi.

Nije to bas tako.

Izrael diktira sta se i koliko moze da pusti.

Pustili su 20tak kamiona.
Ne dozvoljavaju gorivo, čak ni kap vode nije uslo u Gazu sa ovim kamionima.

Evo jutros su avioni bombardovali prijelaz Rafa.
Upravo turski mediji objavili
p206

#33886 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by p206 »

emmir1 wrote: 22/10/2023 09:33 Odgledah sada jedan video.

Hamas je za posljedne 23 godine ispalio oko 36 000 sto minobacackih granata sto improvizovanih raketa.

Od 2011 je aktivan Irondom.

Prije toga nije bio.

Za tih 36 000 raketa i granata poginulo je ukupno 69 ljudi.

Znači za 23 godine, 36 000 raketiranja, 69 ljudi.

Sada Hamas sa jednom raketom ubije 471 osobu.

Nevjerovatan napredak u tehnologiji.
u predzadnju rečenicu vjeruju isti oni koji vjeruju da su 2 aviona srušila onoliku zgradu

Izrael je izgubio medijski rat, koji su sami pokrenuli, jer da nisu, ušli bi oni sa vojskom u Gazu do sad

džaba potplaćena kurva Ursula i ostali po evropi i SAD, glas ljudi koji je realan i na putu istine se dovoljno čuje
isx

#33887 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by isx »

hilmija frlj wrote: 22/10/2023 01:31 Video od Shapira?
Nova cionistička TV nada?
Dodje do Osla, Rabina i samo preskoci, a ne rece da ga je ubio Izraelski fundamentalista iz Bibijeve stranke.
Tako je. Jedinu koliko toliko razumnu priliku za mir iz Osla je sahranio Yigal Amir (doživotna robija) atentatom na Yitzhak Rabina. Mlada perjanica Netanyahua koji izbjegava i prisustvovati komemorativnim skupovima u sjećanju na Rabina. To neće reći.
Last edited by isx on 22/10/2023 09:51, edited 1 time in total.
Ironmen

#33888 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Ironmen »

BBC javlja da je izraelska vojska tokom noći izdala saopćenje u kojem navodi da je napala teroristički kompleks u Jeninu na Zapadnoj obalibi spriječila, kako je navela, "neposredni teroristički napad".
melac

#33889 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by melac »

emmir1 wrote: 22/10/2023 08:42
melac wrote: 21/10/2023 22:56

Sad kad spomeni Hamas i tunele. Ima li ikakvih informaciji jesu li Hamasovci pustili u te tunele civile da ih zastite?

Jel realno da neko moze postavit ovako pitanje?

To su tuneli gdje se provuće jedan covjek, nisu to tuneli sa 6 traka.
Gaza ima 2 miliona ljudi.

Nisi bas najoštriji nož u ladici
Mogu ja, zato sam i postavio to pitanje. A uostalom na pitanje se ne odgovara pitanjem, to je uvijek znak manjka znanja i viska emocija.

Po svim prilikama tuneli su dovoljno siroki da se smjesti znacajan broj civila za vrijeme bombardovanja. Pitanje je samo ima li infomracija da se to i dogadja?

Ako ne znas, zaobidjes pitanje.
p206

#33890 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by p206 »

Ironmen wrote: 22/10/2023 09:51 BBC javlja da je izraelska vojska tokom noći izdala saopćenje u kojem navodi da je napala teroristički kompleks u Jeninu na Zapadnoj obalibi spriječila, kako je navela, "neposredni teroristički napad".
ma više im ne treba ni povod, rade šta hoće... za svakog ubijenog na zapadnoj obali su krivi zapadni politicari koji su im dali odrijesene ruke da rade sta hoce

ja sam 100% uvjeren da je ono ubistvo u Belgiji na utakmici sa Švedskom uradio Mossad... lafo izvještaj da je govorio Allahu ekber i da ga nisu uhvatili, nestao u havi... jes kurac moj
melac

#33891 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by melac »

Ironmen wrote: 22/10/2023 09:32
melac wrote: 21/10/2023 22:58

PA nije drugacije ni bilo, samo nisu najavljivali i slali upozorenja.
Izrael je za 2 dana genocida nad palestincima ubio isto djece koliko i Rusija za skoro 2 godine agresije na Ukrajinu, nadam se da ti je sad jasno kojim intezitetom Izrael ubija i radi genocid i ratne zlocine.
Vise vec i cetnici u Sarajevu za nepunih 5 godina.

Razlika je sto su Ukrajinci imali gdje pobjeci, a Palestinci u Gazi nemaju tu mogucnost i time je zlocin jos i veci.
emmir1

#33892 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by emmir1 »

melac wrote: 22/10/2023 09:57

Mogu ja, zato sam i postavio to pitanje. A uostalom na pitanje se ne odgovara pitanjem, to je uvijek znak manjka znanja i viska emocija.

Po svim prilikama tuneli su dovoljno siroki da se smjesti znacajan broj civila za vrijeme bombardovanja. Pitanje je samo ima li infomracija da se to i dogadja?

Eto tuneli su dole kao gradovi i moze da se smjesti milion ljudi.

Ali Hamas neda jer zele da poginu civili, odnosno da ginu njihova djeca i zene.

Eto nadam se da si zadovoljan odgovorom
melac

#33893 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by melac »

emmir1 wrote: 22/10/2023 10:03
melac wrote: 22/10/2023 09:57

IMozda se u smjestili odredjen broj civila, koliko je moglo, samo nisam naisao na tu informaciju do sada.

A ti pises kao advokat Hamas, jesi li?
emmir1

#33894 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by emmir1 »

melac wrote: 22/10/2023 10:08
emmir1 wrote: 22/10/2023 10:03

IMozda se u smjestili odredjen broj civila, koliko je moglo, samo nisam naisao na tu informaciju do sada.

Ahahaha

Pretpostavljao sam da si na strani onih koji pobise tu djecu tamo.

Ja pisem kao svaki covjek na svijetu koji ima trun ljudskosti, empatije.

Desava se genocid, nepravda koja traje 75 godina.

Hamas koliko vidim niko ne podrzava, svi podrzavaju Palestinu i tu djecu tamo.

1700 djece su ubili za 13 dana.
geoxx

#33895 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by geoxx »

melac wrote: 21/10/2023 22:56

Sad kad spomeni Hamas i tunele. Ima li ikakvih informaciji jesu li Hamasovci pustili u te tunele civile da ih zastite?

Pa imaju stotine kilometara tunela (po vlastitom priznanju preko 500). Bas je glupo pitati jesu smjestili koga ispod.

Mislim vjerovatno jesu, ali sto si ti nervozan cim ko bocne Hamas?
emmir1

#33896 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by emmir1 »

geoxx wrote: 22/10/2023 10:15

Pa imaju stotine kilometara tunela (po vlastitom priznanju preko 500). Bas je glupo pitati jesu smjestili koga ispod.

Mislim vjerovatno jesu, ali sto si ti nervozan cim ko bocne Hamas?

Gdje sam ja nervozan kada neko bocne Hamas?
Apsolutno me kita zaboli za Hamas.

Nego to je izraelska propaganda.
Kasa kazes podrzavas djecu Gaze, odmah ide pitanje zasto si za Hamas.

Kao impliciras da sam terorist jel?

Jao kako li si samo lukav ili vickast.
leki hz

#33897 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by leki hz »

Ironmen wrote: 22/10/2023 09:51 BBC javlja da je izraelska vojska tokom noći izdala saopćenje u kojem navodi da je napala teroristički kompleks u Jeninu na Zapadnoj obalibi spriječila, kako je navela, "neposredni teroristički napad".
Na Instagramu objaviše da su pogodili džamiju u Jeninu, dvoje poginulo, ne znam koliko ranjenih.
konami666

#33898 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by konami666 »

p206 wrote: 22/10/2023 09:59
ma više im ne treba ni povod, rade šta hoće... za svakog ubijenog na zapadnoj obali su krivi zapadni politicari koji su im dali odrijesene ruke da rade sta hoce

ja sam 100% uvjeren da je ono ubistvo u Belgiji na utakmici sa Švedskom uradio Mossad... lafo izvještaj da je govorio Allahu ekber i da ga nisu uhvatili, nestao u havi... jes kurac moj
Ma ja, sami sebe Upucali ustvari. Sto ne mogu gluposti u 10 sati nedjeljom ujutro
melac

#33899 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by melac »

emmir1 wrote: 22/10/2023 10:14
melac wrote: 22/10/2023 10:08

Ahahaha

Znaci jednostavno pitanje, ima li neko informaciju da je Hamas sakrio u svojim tunelima civile?

A ti od toga izgradis cijelu konstrukciju i price i teorije zavjera, dostajan si kakvog holivuda.
emmir1

#33900 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by emmir1 »

melac wrote: 22/10/2023 10:31
emmir1 wrote: 22/10/2023 10:14

Ahahaha

Znaci jednostavno pitanje, ima li neko informaciju da je Hamas sakrio u svojim tunelima civile?

A ti od toga izgradis cijelu konstrukciju i price i teorije zavjera, dostajan si kakvog holivuda.

Ma ja...

Sta ti kazes za ovo izraelsko ubijanje civila?

Jesu li drzava koji provodi terorizam i genocid?
Locked