Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Tango556 wrote: ↑20/10/2023 14:39
Fasisti ne slusaju glas naroda, jednaka "sloboda" vlada na istoku i zapadu samo istok imaja los PR, u Rusiji ako kazes sto ne treba ides u zatvor a u USA te cancel-uju.
A "cancelovanje" i zatvor/pad kroz prozor su jedno te isto...
Mi smo u bosni prvaci u cancelovanju. Ako kazes nesto protiv stranke ostajes bez posla i hljeba. Mislis da je drugacije tamo, fudbaler napisao podrsku Gazi, nista protiv Izraela, i ostao bez posla. You are canceled.
Kako se zvase onaj najbolji turski fudbaler sta ga je Brko cancelovo, pa danas taksi voza?
zilog wrote: ↑20/10/2023 14:43
Isto kao sto ovdje ukivaju Iran u zvijezde, jer "Iran nam je slao oruzje", a to sto su Ameri zazmirili na oba oka i jos Hrvatima zavrnuli ruku, da to oruzje propusti, nema veze...
A da nisu poslali oruzje ?
Koja je svrha embarga bila onda, ako ce se zmiriti i zavrtati ruke ? Zar se najmocnija drzava na svijetu nekome dodvoravala ne sprijecivsi embargo, a iza kulisa ipak pomagala... i opet sta da nije iran poslao... malo mi je to puno kockanja ako hoces nekome stvarno pomoci
Isto kao sto ovdje ukivaju Iran u zvijezde, jer "Iran nam je slao oruzje", a to sto su Ameri zazmirili na oba oka i jos Hrvatima zavrnuli ruku, da to oruzje propusti, nema veze...
Koja je svrha embarga bila onda, ako ce se zmiriti i zavrtati ruke ? Zar se najmocnija drzava na svijetu nekome dodvoravala ne sprijecivsi embargo, a iza kulisa ipak pomagala... i opet sta da nije iran poslao... malo mi je to puno kockanja ako hoces nekome stvarno pomoci
Klasicno nepoznavanje hronologije dogadjaja. Embargo je uveden septembra 1991. za podrucje cijele Ex-YU. Tada smo svi u BiH to podrzali, a da su Ameri stavili veto na tu rezoluciju, dezurni botovi bi to danas uzimali kao dokaz, da su Ameri zeljeli/planiraki rat...
Tu moraš računati da je jedna američka administracija (Bushova) potpisala embargo, a druga (Clintonova) žmirila na iransko oružje.
Ameri (Bush) su tada pustili Evropi da rješava evropske probleme, a Evropa uvijek Evrovizija. Nekad sa tragičnim posljedicama. Plus su tada morali voditi računa i o držanju Rusije na svojoj strani.
Svejedno, jednom kad je embargo postao međunarodni zakon, Ameri (Clinton) nisu htjeli da ga prekrše, a nisu imali načina da ga ponište, jer bi Rusija i Kina stavili veto. Ostalo im je žmirenje na iransko oružje.
Last edited by Osmi Socrates on 20/10/2023 15:09, edited 2 times in total.
Rijesenje za Izrael je bilo da prestane širiti ilegalna naselja I protjerivati Palestince. Otvori Gazu, ne drzat 2 miliona ljudi u logoru, uzmij Hamasu gorivo, njegovo gorivo je maltretiranje, protjerivanje, ubijanje. Zato, na celo Hamasa dolaze sve gori i gori, oni su samo proizvod decenija žice.
Otvori Gazu, pusti ljude da žive, imas cuveni Mosad, hapsi i ubijaj vođe hamasa, pametno, specijalcima, kao što su ovog uhapsili na Zap Obali. Iz nekog razloga Izrael radi kontra. Nije ni bitno Hamas ili neko drugi, rezultat ce uvijek bit isti jer ta djeca odrastaju u nasilju i samo nasilje vide kao izlaz.
Tango556 wrote: ↑20/10/2023 14:39
Fasisti ne slusaju glas naroda, jednaka "sloboda" vlada na istoku i zapadu samo istok imaja los PR, u Rusiji ako kazes sto ne treba ides u zatvor a u USA te cancel-uju.
A "cancelovanje" i zatvor/pad kroz prozor su jedno te isto...
Pa nije zato sam i napisao imaju bolji PR, fino ti to upakuju, ne strpaju te u zatvor ali ti uzmu hljeb iz ruku, diskredituju te tako da ne mozes biti vise funkcionalan clan drustva. Evo sada, ako izadjes i podrzis palestinsku stranu automatski si "hamas", na vecini medija stoji protesti podrske Hamasu a ne Palestini, ljudima koji zive 15 godina ogradjeni zidom, bez osnovnih zivotnih stvari.
Tango556 wrote: ↑20/10/2023 15:04
Pa nije zato sam i napisao imaju bolji PR, fino ti to upakuju, ne strpaju te u zatvor ali ti uzmu hljeb iz ruku, diskredituju te tako da ne mozes biti vise funkcionalan clan drustva. Evo sada, ako izadjes i podrzis palestinsku stranu automatski si "hamas", na vecini medija stoji protesti podrske Hamasu a ne Palestini, ljudima koji zive 15 godina ogradjeni zidom, bez osnovnih zivotnih stvari.
Benjo34 wrote: ↑20/10/2023 15:03
Rijesenje za Izrael je bilo da prestane širiti ilegalna naselja I protjerivati Palestince. Otvori Gazu, ne drzat 2 miliona ljudi u logoru, uzmij Hamasu gorivo, njegovo gorivo je maltretiranje, protjerivanje, ubijanje. Zato, na celo Hamasa dolaze sve gori i gori, oni su samo proizvod decenija žice.
Otvori Gazu, pusti ljude da žive, imas cuveni Mosad, hapsi i ubijaj vođe hamasa, pametno, specijalcima, kao što su ovog uhapsili na Zap Obali. Iz nekog razloga Izrael radi kontra. Nije ni bitno Hamas ili neko drugi, rezultat ce uvijek bit isti jer ta djeca odrastaju u nasilju i samo nasilje vide kao izlaz.
Koliko ja shvatih, trenutne vodje Hamasa su sve bivsi zatvorenici Izraela. Uglavnom su bili pustani prilikom razmjene kidnapovanih.
Cekam da mi moderator odgovori pa da napisem post na ovoj temi, no evo jedan uvod.
Da li izrael vrsi teroristicke akcije? Da, vrse. IDF? Da. Ko je kriv? Narod izraela.
Da li Palestina vrsi teroristicke akcije? Da, vrse. Hamas. Da. Ko je kriv? Narod Palestine koji to dopusta.
Sta mi iz BIH treba da uradimo?
Nista, da se priklonimo onome sto ce man donijeti ono sto mi zelimo. Isto kao sto smo uradili s muslimanima u Jemenu, ili muslimanima u Kini.
Benjo34 wrote: ↑20/10/2023 15:03
Ne zanosimo se, bez obzira sta Izrael radio, uvijek ce se naci neki Hamas, da napravi sranje.
Nije ni ovo od 7.10. doslo iz Hamasovih glava. Samo dvije hefte ranije se pokusalo nesto slicno bezumno i besperspektivno, samo manjeg obima - u Banjskoj. I pticama na grani je jasno kome koristi ova eskalacija...