Bajdena izignorisali svi osim Izraelaca. Dosao im na noge, nisu ga htjeli primiti. Ne pamtim da je ovako neko americkog predsjednika odbio.
To je meni veliki diplomatski potres.
Bajdena izignorisali svi osim Izraelaca. Dosao im na noge, nisu ga htjeli primiti. Ne pamtim da je ovako neko americkog predsjednika odbio.
dr_Evil wrote: ↑20/10/2023 11:21Sve to stoji, ali ti pricas o supremaciji i da istoj dolazi kraj, sto ce reci da dolazi neka druga koja ce tlaciti "tlacitelje", i gdje smo mi u svemu tome posto ne pripadamo nijednom od ta dva svijetaHajvan wrote: ↑20/10/2023 11:16
borba dobra i zla je apsurd
jer ako dobro znaci ne cinjenje i ne poduzimanje nikakve akcije u sprecavanju nanesenog (nam) zla, dobro nestaje (jer ga zlo unisti)
konacno, mozemo se upitati:
ako uuzvratis na zlo- da li si i ti zao?
a ako ne uzvratis na zlo, dal li si svojom apstinecijom i ti sustiski zlo i podrzavas zlo?
Hajvan wrote: ↑20/10/2023 11:37
mi evropljani smo i dalje vazali USA- i kao takvi moramo podrzavati bezrezvno sve uspone, trijumfe ali i pogreske i padove naseg tutora.
mi, bosanci- mi jos nismo ni u toj prvoj a niti drugoj grupi vazala, i pitanje je da li cemo ikada i biti, te gotov da nemamo nista od podrzavanja tutora
a tutor, on malo vise koketira sa mojim neprijateljem pokusavsajuci da ga odobrovolji uvuce u svou domenu uticaj ( "vi ste uvek bili deo Cveta" slogan i reklame US Ambasade u RS)
u slucaju JI Evrope, USa nepogresivo gleda brojnost i na osnovu toga politicku i ekonomsku snagu soci-politickih grupa- te u skadu s time djeluje.
docim na BI podrzavju jednu mikro-manjinsku politicku grupaciju, sto je djeluje nevjerovatno jer tako potkopavaju svoju trenutnu hiper-mocince vec manjinskog zapada u globalnim okvirima (vecina ljudske popolcije zivi u JI Aziji)
zanimljivo uglavnom ce biti kad se novac i moc izmedju trenutno dvije sile krenu izjednacavati, kako i prema komu ce taj potpuno usamljeni politicku subjekt na BI, u nepreglednom moru arapa oko sebe, zaplivati.
pojedniostvljenotoska wrote: ↑20/10/2023 11:34Čemu onda pravosudno policijski aparat i u najdemokratskim društvima i princip kazne?Hajvan wrote: ↑20/10/2023 11:16
borba dobra i zla je apsurd
jer ako dobro znaci ne cinjenje i ne poduzimanje nikakve akcije u sprecavanju nanesenog (nam) zla, dobro nestaje (jer ga zlo unisti)
konacno, mozemo se upitati:
ako uuzvratis na zlo- da li si i ti zao?
a ako ne uzvratis na zlo, dal li si svojom apstinecijom i ti sustiski zlo i podrzavas zlo?
A razmišljanje zlo-dobro bi možda u današnjem svijetu trebalo zamijeniti sa ispravno-pogrešno, pravda-nepravda.
to je sve samo ne pojednostavljeni primjer.
sumirprimus wrote: ↑20/10/2023 11:39top odluka![]()
odbiti najmonijeg covjeka na svijetu uvijek je top odluka. ovako i nasi isto.
sta reci, a dobru se nadati.
Kljix pise ono sta mu dize citanost. Nazalost situacija nije takva u zemljama gdje se odlucuje.
Kako je najmoćniji, kad flauta bibiju najmocnijem?sumirprimus wrote: ↑20/10/2023 11:39top odluka![]()
odbiti najmonijeg covjeka na svijetu uvijek je top odluka. ovako i nasi isto.
sta reci, a dobru se nadati.
Ko je niko? Mislite mi ovde na temi klix i u bosni? Koliko sam vidio zvanicna zapadna evropa kao i saveznici su uz ameriku.
Dok SAD ima silu da te natjera da radiš po njegovom, ne interesuje ga da li ga poštuješ.
Potres za ameriku ili ove sto kukaju? Palestinci preko Hamasa pokusavaju uvalit Amere u "offside", prilicno djeciji pokusaj...americke demokrate uvalit u problem.
Jedan je Tito... bio.dr_Evil wrote: ↑20/10/2023 11:25 OOO nevjernici, gledajte i ucite kako je to najveci sin radio, a ne kao onaj sta nam ga poturaju kao "najveceg bosanskog sina"
https://.......ba/tito-je-jednim-telefonskim-pozivom-ucinio-da-pola-planete-prekine-diplomatske-odnose-sa-izraelom/Tacke zamijenite sa raport, gledaj kako se fukare sa klixa bore protiv konkurencije.
Tito je jednim telefonskim pozivom učinio da pola planete prekine diplomatske odnose sa Izraelom
Ne vidim kako sve ovo može biti američki interes. Čovjek svjesno gura desetak arapskih zemalja u naručje Kine.
Pa isto kao i za zgradu bolnice, i onda se ucute kad ispadne parking, iako se znalo od pocetkasumirprimus wrote: ↑20/10/2023 11:53 ko ono sinoc spmenu rusenje crkve?
"">
na ovim slikama se vidi da nije pogodjena crkva. nego objekat do nje.
jedino ako nije sta sa zadnje strane? ili s korva pa se na ovi msliama ne vidi?
znam ja da su vlade ucjenjene (nisu čak ni potkupljene) nego ucjenjene sa nečim... jer ovo lizanje guzice Natanyahuu je upravo to
Avetinho wrote: ↑20/10/2023 11:58Jedan je Tito... bio.dr_Evil wrote: ↑20/10/2023 11:25 OOO nevjernici, gledajte i ucite kako je to najveci sin radio, a ne kao onaj sta nam ga poturaju kao "najveceg bosanskog sina"
https://.......ba/tito-je-jednim-telefonskim-pozivom-ucinio-da-pola-planete-prekine-diplomatske-odnose-sa-izraelom/
Tacke zamijenite sa raport, gledaj kako se fukare sa klixa bore protiv konkurencije.
Tito: "Izrael je mrtav!"
Izrael: "Tito je mrtav!"
Amerikanci su mocni. Bice mocni jos dugo vremena.General War wrote: ↑20/10/2023 11:56
Potres za ameriku ili ove sto kukaju? Palestinci preko Hamasa pokusavaju uvalit Amere u "offside", prilicno djeciji pokusaj...americke demokrate uvalit u problem.
Ne rade Kinezi tako. Kinezi povecavaju ekonomsku saradnju i time slabe ovisnost zemalja Bliskog istoka od Zapada. To onda smanjuje mogucnost americkog uticaja u tim zemljama.General War wrote: ↑20/10/2023 12:01
Odlicno, neka se kinezi bave ovim, bas da vidimo kako ce to rijesiti
I to je kao američki interes?General War wrote: ↑20/10/2023 12:01Odlicno, neka se kinezi bave ovim, bas da vidimo kako ce to rijesiti