Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Fol ekologija i kurci palci.Ne znam ko se sjeca, ja sam ispravan egr i dpf ugasio.I opet bi, i na novom autu one minute kad bi garanciju napustio.Auto mi trun dima ne izbacuje ni kad ga potopis a ovi sa dpf kad se regenerisu...
Btw, audiju nije nista.Akumulator oslabio pa ss patio na startu kad je hladno.
Vartu vise necemo, 5 mj nakon garancije crkla....
Klasicna priča "ne čadi sekunde svega mi", svi imate mjerač PM2.5 i PM 10 čestica u očima, a azot pretvarate u planinski zrak
Mjerac nemam.
Ali ono sto znam da je na zadnjem tehnickom zacrnjenje bilo 0.03 a dozovljeno je mescini 3.
Dima na oko nema, nikakvog, nikad.
U mene je i 15 godina stara skula imala svu ekologiju
Hajmo i gume loziti, umrijet cemo svakako, ko mu jebe mater, jel tako ?
Ma treba gledati i ekologiju. Ali ne treba pretjerivati i goniti to preko noci da se adaptira..
Jebiga ja sam 2014 bio u brazilu. U riu, cijev od kanalizacije Fi 2 metra izljeva smece i govna u okean. I to je normalno kod njih. Katastrofa.
Amerika je SVU hemijsku industriju prebacila u kinu. I naravno od novembra do marta kina ko sarajvska zlatna dolina. Puna smoga.
U Sarajevu koga preporucujete za pregled dizni i eventualnu reparaciju sa garancijom?
Moze i van Sarajeva ali eto ako ima u Sarajevu neko i po mogucnosti da bude isti dan sve gotovo?
Mlada je zakacila ivicnjak i rasjekla gumu.
Postavljena nova guma, medjutim sada se cuje neko lupkanje iz tog zadnjeg tocka, prilikom prelaska neravnina i prilikom prelaska preko lezeceg.
Vizuelnim pregled je sve na svom mjestu.
Honda civic 2005. sve diskovi.
Mijenjao setove guma i primjetim da zadnji lijevi točak blokira, okreće se ali prilično otežano. U vožnji se ništa ne osjeti, ne grije se, ne smrdi. Proljetos u 3. mj. mijenjao mehanizam ručne, sajle nisam, i tada je sve bilo ok. Na tehničkom u 5. mj. baš taj zadnji lijevi je oko 10% slabije kočio u odnosu na desni i ručna i nožna kočnica.
Naručio se u utorak kod mehaničara, što mogu očekivati?
marvo123 wrote: ↑20/10/2023 10:03
Golf 5 2.0 2005
Pocelo mi se desavat prije 15ak dana kad sam ulazio u raskrsnicu ubrzao sam na 3-4k obrtaja u tom trenutku lampica akumulatira zatreperila nekoliko puta.
Nakon tog par dana kad god ubrzavam, na oko 2000 zatreperi lampica akumulatora.
Da bi prije par dana na brdu pri voznji pocelo auto pistat stao volan, upalila se lampica volana, sve lampice zatreperile, radio zatreperio i stade auto. Ugasim upalim, par sekundi ponovo isto. Ugasim sve potrosace, ponovo pokrenem auto i onda krene sve ok.
Nakon tog proslo par dana sve ok, da bi opet u voznji, pri ubrzavanju na ravnom samo sve zatreperi, zapista na 2 sekunde, ja pusti malo gas i nastavi normalno, nije se ugasilo.
Sta bi mogao bit problem?
vozi tako i dalje no frks - malo testingujes i sve bude redu
profatr wrote: ↑20/10/2023 14:20
Honda civic 2005. sve diskovi.
Mijenjao setove guma i primjetim da zadnji lijevi točak blokira, okreće se ali prilično otežano. U vožnji se ništa ne osjeti, ne grije se, ne smrdi. Proljetos u 3. mj. mijenjao mehanizam ručne, sajle nisam, i tada je sve bilo ok. Na tehničkom u 5. mj. baš taj zadnji lijevi je oko 10% slabije kočio u odnosu na desni i ručna i nožna kočnica.
Naručio se u utorak kod mehaničara, što mogu očekivati?
uradi drenazu starog ulja u kocnicama i nek ti zamijeni gumice kocionog klipica