Izrael je opet pocinio zlocin!

Locked
corolla02
Location: Light travels faster than sound; that is why some people appear bright, until you hear them speak!
Horoskop: Gemini

#32976 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by corolla02 »

GandalfSivi wrote: 20/10/2023 02:55
corolla02 wrote: 20/10/2023 02:52 pa zar nije on ponovo trazen od den haga, koliko imam informacija :?:

a ovo za ameriku i finansije, amerika je svugdje uvucena pa i talibani i isil je njihova tvorevina pa sto nebi bio i hamas il ova drugo krilo - al asra- tako nesto, krilo sto je povezano sa hamazom, koje je eto navodno ispalilo granatu na bolnicu
Amerika je uvucena tamo gdje se “njihovi” teroristi bore protiv Irana, ne tamo gdje suradjuju sa Iranom protiv Izraela…
kako nije uvucena u crne dilove sirom svijeta, jucer, danas, sutra?

oni uvjek stvore razlog/opravdanje za svoju akciju, liban irak isis talibani, bin ladin, hamas, nusra...

pa kako ce oni reci eto ova granata nije ispaljena od strane izraela, samo stimung radi i tvoja i moja vlada, ono da se vlasi ne ovizaju :mrgreen:
breba

#32977 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by breba »

Sta novo kaze Xi Jinping?
GandalfSivi

#32978 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by GandalfSivi »

breba wrote: 20/10/2023 03:06 Sta novo kaze Xi Jinping?
Mir brate mir…
alijagoro

#32979 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by alijagoro »

Riddle wrote: 20/10/2023 02:51 A u vražju mater, zbog Šešelja sad neću zaspati cijelu noć. Suze me zalile, ne mogu se smiriti. :lol:

Pošalju biskupa, ovi im ubiju biskupa. :lol:

Vatikan pošalje prije 2000 godina bezbeli.
Prime,pa zaborave da su primili hriscanstvo :D
breba

#32980 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by breba »

GandalfSivi wrote: 20/10/2023 03:07
breba wrote: 20/10/2023 03:06 Sta novo kaze Xi Jinping?
Mir brate mir…
Pametan covjek. Čeka pa rimtutituki.
corolla02
Location: Light travels faster than sound; that is why some people appear bright, until you hear them speak!

#32981 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by corolla02 »

breba wrote: 20/10/2023 03:16

Mir brate mir…
zabavio se o sebi :mrgreen:
GandalfSivi

#32982 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by GandalfSivi »

breba wrote: 20/10/2023 03:16

Mir brate mir…
Upravo tako, dvosmisleno do kraja :)
corolla02

#32983 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by corolla02 »

ne znam jel bio, sad jeste :mrgreen:

corolla02

#32984 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by corolla02 »

jeza u ledja

#32985 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by jeza u ledja »

corolla02 wrote: 20/10/2023 03:37 ne znam jel bio, sad jeste :mrgreen:

To je taj lik kojeg zna moj poznanik. Zna ga jer su radili skupa :-x . Mi im slali emailove i kurce palce da se tim oruzjem ubijaju djeca i to. Sta ces mora se nesto. Al djaba valja dat otkaz sa 200k+ platom.
corolla02

#32986 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by corolla02 »

jeza u ledja wrote: 20/10/2023 03:48
corolla02 wrote: 20/10/2023 03:37 ne znam jel bio, sad jeste :mrgreen:

To je taj lik kojeg zna moj poznanik. Zna ga jer su radili skupa :-x . Mi im slali emailove i kurce palce da se tim oruzjem ubijaju djeca i to. Sta ces mora se nesto. Al djaba valja dat otkaz sa 200k+ platom.
poslje 11g na poslu, vidio cova kud plovi ovaj brod...
Jordan1961

#32987 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Jordan1961 »

jeza u ledja wrote: 20/10/2023 01:53
GandalfSivi wrote: 20/10/2023 01:30

Jebes ti mene sada. Normalno da je ovo direktno uzroceno idiotizmom Hamasa, ali to je uvijek pitanje dana, mjeseca, godine. Sa ovakvim emocijana u svijetu (od kojih su vecina lazne), nikada se nece rijesiti. Treba im svima jebati mater i onima direktno ukljucenin i onima koje traze izgovore za bilo kakvo ubijanje neduznih…
To da je “pitanje dana” jednostavno nije tacno.

Gaza i Zapadna Obala malo veze imaju jedno s drugim. Zapadna Obala je pod okupacijom, u Gazi nema Izraelaca.

Ima li ko podatak koliko je djece u Gazi poginulo ove godine prije 7. oktobra?

Nije pitanje da li Izrael ubija Palestince, vec da li je 1000 djece vece od 30? Ja mislim da jeste.
Do 7.10, prije napada Hamasa ubijeno je samo u 2023 preko 200 ljudi od toga 40 djece.
Za ovo boldirano, jedno pitanje. A ima li Izraelaca okolo Gaze? Moze li ptica uci ili izaci u Gazu bez Izraelskog odobrenja? I koliko to tako traje?
I u Ausvicu su Zidovi bili redari u logoru. A SS okolo na mitraljeskim gnijezdima i iza bodljikave zice.
jeza u ledja

#32988 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by jeza u ledja »

corolla02 wrote: 20/10/2023 03:53 poslje 11g na poslu, vidio cova kud plovi ovaj brod...

Dugo mu je trebalo. :roll:

Ovaj sto ga znam, i on i zena rade tamo. U sustini prodaju oruzje Izraelu. I to nam dugo nisu htjeli reci sta rade. (Mi mislili CIA :D ), tek nedavno to “obznanilk”. I sad kad je pocelo ovo, zena se njegova zali kao stresno je i to. Mi kontali ono tesko im jer rade to sto rade, kad ono…tesko im je moraju ovih dana radit over time. :-x

Neki drugi sto ih znamo slali im poruke podrske, kao ono “cijenimo sve sto radite”.
Ma mrs…
jeza u ledja

#32989 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by jeza u ledja »

Jordan1961 wrote: 20/10/2023 03:58
jeza u ledja wrote: 20/10/2023 01:53

To da je “pitanje dana” jednostavno nije tacno.

Gaza i Zapadna Obala malo veze imaju jedno s drugim. Zapadna Obala je pod okupacijom, u Gazi nema Izraelaca.

Ima li ko podatak koliko je djece u Gazi poginulo ove godine prije 7. oktobra?

Nije pitanje da li Izrael ubija Palestince, vec da li je 1000 djece vece od 30? Ja mislim da jeste.
Do 7.10, prije napada Hamasa ubijeno je samo u 2023 preko 200 ljudi od toga 40 djece.
Za ovo boldirano, jedno pitanje. A ima li Izraelaca okolo Gaze? Moze li ptica uci ili izaci u Gazu bez Izraelskog odobrenja? I koliko to tako traje?
I u Ausvicu su Zidovi bili redari u logoru. A SS okolo na mitraljeskim gnijezdima i iza bodljikave zice.
Znam brojke. No ne znam koliko je od toga u Gazi?

Ne moze uci ptica, ali mogu dronovi, automatsko oruzje i materijal za rakete.
Mislim ono, cemu da se lazemo?
corolla02

#32990 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by corolla02 »

jeza u ledja wrote: 20/10/2023 04:02
corolla02 wrote: 20/10/2023 03:53 poslje 11g na poslu, vidio cova kud plovi ovaj brod...

Dugo mu je trebalo. :roll:

Ovaj sto ga znam, i on i zena rade tamo. U sustini prodaju oruzje Izraelu. I to nam dugo nisu htjeli reci sta rade. (Mi mislili CIA :D ), tek nedavno to “obznanilk”. I sad kad je pocelo ovo, zena se njegova zali kao stresno je i to. Mi kontali ono tesko im jer rade to sto rade, kad ono…tesko im je moraju ovih dana radit over time. :-x

Neki drugi sto ih znamo slali im poruke podrske, kao ono “cijenimo sve sto radite”.
Ma mrs…
naoruzanje i ratovi uvijek unosan buisness, jbg

Image
jeza u ledja

#32992 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by jeza u ledja »

Ha. Interesantno. :thumbup:
Riddle

#32993 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Riddle »

Kenney, who wrote the first drafts of many of the State Department's public statements on the Balkans in the past six months, said strong language and graphic reports of suffering in Bosnia were often deleted or watered down by mid-level officials seeking to minimize the pressure for U.S. intervention.
:roll:
°u°

#32994 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by °u° »

melac wrote: 18/10/2023 22:23
°u° wrote: 18/10/2023 22:09
Od WWII - 2001. je na 153 lokacije u svijetu bilo 248 sukoba, od kojih je US pokrenula 201. Naravno ni jedan na svom teritoriju https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articl ... 2030/#bib4

Nakon 2001. je bilo još njihovih ratova, Afganistan, Irak, Sirija.... Rokanje dronovima po Pakistanu (Obama 10 x više nego Bush)...
U ratovima protiv "terorizma" od 2003. i narednih 10 godina u Iraku, Afganistanu i Pakistanu je prema procjeni nobelom nagrađene organizacije Ljekari za društvenu odgovornost stradalo 1.3 miliona ljudi, civila https://www.digitaljournal.com/world/st ... cle/429180

A prema nekim procjenama u njihovim ratovima nakon 9/11 je stradalo 4.5 - 4.7 miliona ljudi https://watson.brown.edu/costsofwar/
Govorimo u periodu od 1990-2010 ( eventualno 2020 ) kad su bili jedina velesila i koliko je ljudi nastradalo u tom periodu.
"Hajvan wrote: "USA su imale nekih 30+ godina vakuma u kojem su bila jedina hiper-sila sto je svojevrsni presedan u ince multipolarnoj povijesti... i sta su napravili?"

Gorimo o periodu kada su bili jedina hiper sila, a to je od rušenja zida do nedavno. A ova istraživanja upravo govore o tom periodu, dobu ratova protiv "terorizma", kada su radili šta su htjeli. Period od 2001. - do sad, vrijeme nakon 9/11. 4.5 - 4.7 miliona mrtvih, prema procjenama oko 90% civili, treće istraživanje.
Samo u ratovima u Iraku, Afganistanu i protiv Pakistana i do 2 miliona mrtvih, od 2003. u narednih 10 godina, drugo istraživanje. I nakon toga su bili jedina hiper sila, sve do skora
°u°

#32995 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by °u° »

Kome sada nije jasno kolika je moć propagande i kontrole vijesti od strane politike, vlada itd šta se smije a šta ne smije pisati, govoriti, objavljivati neće nikad.
Važno je da se objavi priča, objašnjenje nekog događaja, "dokazi" o njemu... i bez obzira koliko glupi i smiješni bili držati se te budalaštine. Naravno potom raditi sve kako ta bajka zahtijeva.
Izrael je objavio audio snimak kao dokaz. Onaj manijak gusla kako sad "cijeli svijet zna istinu", i svi sljedeći postupci se rade prema tome. US smatra da nema potrebe za međunarodnom nezavisnom istragom. UK premijer kaže da sad nije vrijeme za primirje. Sad nekakve rakete ispaljene iz Jemena....itd
Šta bi sljedeće moglo biti, rakete direktno iz Irana?

Cijela zapadna politika se vodi prema tim pričama, uz potpunu podršku njihovih medija. Više ni ne pratim vijesti. Samo pregled da sam u toku je l' počeo veliki pičvajz, čisto da me ne iznenadi
swanfilter

#32996 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by swanfilter »

General War wrote: 20/10/2023 01:57
bicakcic_solomon wrote: 20/10/2023 01:50
Koja je to Islamska država na ovim prostorima?
:?
Pa i Izrael je sekularna drzava
Uh ...
SanskiBiser

#32997 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by SanskiBiser »

Zizek bez dlake na jeziku (i doslovno i figurativno)

Marek Edelman kojeg spominje...
https://en.wikipedia.org/wiki/Marek_Edelman

pismo Mareka Edelmana Palestincima 2002

Svim vođama palestinskih vojnih, paravojnih i gerilskih organizacija;
svim vojnicima palestinskih militantnih skupina:
Moje ime je Marek Edelman. Bivši sam zamjenik zapovjednika Židovske vojne
organizacije u Poljskoj i jedan od vođa ustanka u Varšavskom getu. U
nezaboravnoj 1943. godini borili smo se za opstanak židovske zajednice u Varšavi. Borili smo
se za puki život, a ne za teritorij, niti za nacionalni identitet. Borili smo se beznadno
odlučno, ali naše oružje nikada nije bilo usmjereno protiv bespomoćnog civilnog
stanovništva, nikada nismo ubijali žene i djecu. U svijetu lišenom načela i
vrijednosti, unatoč stalnoj smrtnoj opasnosti, mi smo tim vrijednostima i moralnim
načelima ostali vjerni.
Bili smo izolirani u našoj borbi, a ipak moćna protivnička vojska nije uspjela uništiti
te jedva naoružane dječake i djevojčice. Naša borba u Varšavi trajala je nekoliko tjedana, a kasnije smo
se borili u partizanskim grupama iu Varšavskom ustanku 1944.
Ipak, nigdje u svijetu urbana gerila ne može donijeti konačnu pobjedu, ali je ne mogu
poraziti ni dobro naoružane vojske. A ovaj rat neće donijeti nikakvo rješenje. Krv
će biti prolivena uzalud i životi će biti izgubljeni na obje strane.
Nikada nismo bili nemarni prema životu. Nikada nismo slali naše vojnike u sigurnu smrt. Život je jedan za
vječnost. Nitko ga nema pravo bezočno oduzeti. Krajnje je vrijeme da
to svi shvate.
Samo pogledaj oko sebe. Pogledajte Irsku. Nakon 50 godina krvavog rata, stigao je mir. Bivši
smrtni neprijatelji sjeli su za zajednički stol. Pogledajte Poljsku, Walesu i Kurona.
Bez ijednog ispaljenog metka zločinački komunistički sustav je poražen. I vi i
država Izrael morate radikalno promijeniti svoj stav. Morate željeti mir kako biste
spasili živote stotina ili možda tisuća ljudi i stvorili bolju budućnost za
svoje najmilije, za svoju djecu. Iz vlastitog iskustva znam da trenutni
razvoj događaja ovisi o vama, vojskovođama. Utjecaj političkih i
civilnih aktera puno je manji. Neki od vas su studirali na fakultetu u mom gradu, neki
me poznaju. Dovoljno ste mudri i inteligentni da shvatite da bez mira nema
budućnosti za Palestinu i da se mir može postići samo po cijenu da obje strane pristanu na
neke ustupke.
Također molim predsjednika Billa Clintona, ministra Bernarda Kouchnera i zastupnika Daniela Cohn-Bendita da
podrže moju žalbu. Želim vas podsjetiti na naš zajednički stav o ratu u Jugoslaviji. Može biti
ovaj rat, u kojem neće biti pobjednika, također se može zaustaviti i zamijeniti pregovorima
koji vode miru. Možda najbolji posrednik ne bi bio političar, nego osoba visokog
moralnog autoriteta, koja život svakog čovjeka u dostojanstvu i miru cijeni više od političkih ciljeva.
Marek Edelman, kolovoz 2002
https://otwarta.org/en/wp-content/uploa ... ations.pdf
dr_Evil

#32998 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by dr_Evil »

Bodkin wrote: 19/10/2023 16:44
dr_Evil wrote: 19/10/2023 15:15

Vjerovatno na svijetu jos 20-30 zemalja treba i da nastane, pod uslovom da imaju historijsku pozadinu i nisu nastale na genocidu ili etnickom ciscenju.

Budimo realni, Tito je Hrvatskoj i BiH dao modernu drzavnost, ali time sto su obje imale historijsku pozadinu za istu a takvo vrijeme bilo.
Pa jos jedno minsko polje. Hocemo tumbati i zemlje koje postoje danas, a nemaju historijsku pozadinu?
Pa neka igre pocnu
MUNAFIK

#32999 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by MUNAFIK »

°u° wrote: 20/10/2023 06:41 Kome sada nije jasno kolika je moć propagande i kontrole vijesti od strane politike, vlada itd šta se smije a šta ne smije pisati, govoriti, objavljivati neće nikad.
Važno je da se objavi priča, objašnjenje nekog događaja, "dokazi" o njemu... i bez obzira koliko glupi i smiješni bili držati se te budalaštine. Naravno potom raditi sve kako ta bajka zahtijeva.
Izrael je objavio audio snimak kao dokaz. Onaj manijak gusla kako sad "cijeli svijet zna istinu", i svi sljedeći postupci se rade prema tome. US smatra da nema potrebe za međunarodnom nezavisnom istragom. UK premijer kaže da sad nije vrijeme za primirje. Sad nekakve rakete ispaljene iz Jemena....itd
Šta bi sljedeće moglo biti, rakete direktno iz Irana?

Cijela zapadna politika se vodi prema tim pričama, uz potpunu podršku njihovih medija. Više ni ne pratim vijesti. Samo pregled da sam u toku je l' počeo veliki pičvajz, čisto da me ne iznenadi
Dosli smk do toga da ne smiješ napisati PALESTINA na instagramu jer ti algoritam vrlo cesto izbrise objavu ili joj smanji doseg pa tako samo 10 tak ljudi vidi to...

Sta nam to govori o ovome?
dr_Evil

#33000 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by dr_Evil »

Dragi kolege forumasi, nas fantasticni kolumnist, a dok sam citao pomislih i clan foruma (nije tajna da imamo neke novinare na forumu svakako), je napisao odlicnu kolumnu o nama:

https://bljesak.info/kolumna/kolumne/uz ... rka/435464

Uzivajte, procitajte i javite dojmove!
Locked