privatizirani, monetizirani WWW.
Tajvan je bitan utoliko jer imaju stacionirane americke fabrike cipova, cini mi se.
Mislim da se sada lome koplja u pozadini, šta i kako. Svak normalan se nada da će se doći do pameti i izbjeći eskalacija, ali sve se bojim da je ovo put u regionalni rat koji može da preraate u Bog zna šta.astala_vistala wrote: ↑19/10/2023 23:17 Zadnjih par dana su pripreme za veliko sranje.
Ambasade se napuštaju, građani pozivaju da bježe čim prije..
Meni je vise interesatno kolko se aktivno SAD uključila neka me neko ispravi al u zadnjih 20 tak godina a mozda i duže nisu ovako hitro reagovali sa nosačima slanjem pomoći..kao da se kataklizma sprema.
Jel malo čudno da su ostali bez raketa i dodatno se salju novi iron dome sistemi i prije se raketiralo iz Gaze al sve je to glatko riješavano.
Neko moje mišljenje zašto još nije krenula kopnena ofanziva jeste što vjerovatno imaju podatke da će krenuti Hezbolah i Iranci sa raketiranjem a nebi me iznenadilo iz Jemena šta da doleti.
Ja se nadam i molim boga da ovo splasne i da razum nadvlada inače odosmo svi u helać.
Siguran sam da jeste. Barem po ovome sta i kako pise ovdje. U toj glavi je sve moguce.Capajebo wrote: ↑19/10/2023 22:49Bezobrazan jesi, ali glup nisi.
Samo ne znam sta si drugo ocekivao? Zulum ciniti i podrzavati, a dobru se nadati ne ide.sumirprimus wrote: ↑19/10/2023 22:40
I tako dodjosmo do toga da ljudi otvoreno navijaju da amerika propadne u korist irana rusije i kine.
Bas moracanvra888 wrote: ↑19/10/2023 23:13Kakve ima veze što je sa njima u vlasti, kad mora biti sa njima u vlasti, jer su, surprise surprise, oni kumovali takvom izbornom zakonu.General War wrote: ↑19/10/2023 23:10
Da, je li onog secesioistu koji je uvjek i stalno u vlasti zajedno sa pro-BiH ovcima? Vidis da ne kontas, razmisli.
Gubiš se čovječe. Na stranu i secesionizam, tu su i boldirane veze sa Putinom koje svakodnevno ističe, a znamo šta SAD-u znači nečije savezništvo sa Rusijom. Može čovjek nabrajati desetine razloga zbog kojeg bi on trebao biti SAD-u persona za smaknuti sa vlasti, ali ih zaboli đon, da opet ponovim.
anelsol wrote: ↑19/10/2023 23:11 U Jemenu Huti već najavljuju gađanje raketama na brodove u moreuzu Bab al-Mandab (ulaz u Crveno more) što znači blokadu puta prema Sueckom kanalu. Ako se to desi kreće R'n'R ili ti ga opšta eskalacija sukoba. Sad nadoveži Libanon i Hezbolah, Hormuški moreuz, Amerikanci u Siriji, Turci u Somaliji.....
Video iz tweeta koji postavljam je stariji koliko sam skontao u nekim komentarima, ali opet evo info koja je danas izašla
Izrael je sad poput ranjene zvjeri,mora pokazati da je najopasniji.Tyke wrote: ↑19/10/2023 23:26 121 ubijen u Gazi samo od sinoc. Totalno nesrazmjerno osvetnicko ponasanje izraela, ali i dalje velikani podrsku daju i bez imalo stida da pokusaju rijesiti problem.
Ocito je da izrael ne zeli da sve ovo splasne, pored osvete oni jos krvolocnije ubijaju civile na oci cijelog svijeta, svi vide, ali oni i dalje furaju pricu o napadima na teroriste.
Barem je sad ocito da oni teroristom dozivljavaju svakog Palestinca, bez obzira na dob, polozaj, spol... prava teroristicka drzava koja druge istom epitetom etiketira, a ovih par nasih i pored ociju slijepi i zapecacenih srca.
Iran može iskoristiti situaciju, jer SAD nemaju šanse dugoročno voditi dva proxy rata protiv Rusije u Ukrajini i Irana u Izraelu, uz to Rusi i Iranci su vezali zastave.Benjo34 wrote: ↑19/10/2023 23:35 Mislim da nece doci do direktnog susreta, da se ne lazemo, ameri su tata vojno ekonomski. Ali ono sto se moze desiti, je to da ce zivot u Izraelu I okolnim drzavama postati jako jako težak. Izrael ce gađati sve sto nije Izraelsko, Iran ce vracati preko Hezbollaha, Hamasa, vjerovatno I Houta. Samo ce obični ljudi najebat na svim stranama.
Sirijski opseravtorij za ljudska prava saopćio je kako su tri bespilotne letjelice napale američku vojnu bazu Tanaf u istočnoj Siriji u blizini granice sa Irakom i Jordanom.
Dvije bespilotne letjelice oborene su prije nego što su dostigle svoje ciljeve, dok je treća pogodila bazu, uzrokujući određenu materijalnu štetu, naveo je opseravtorij sa sjedištem u Velikoj Britaniji.
Omar Abu Layla, evropski aktivist koji vodi medijsku kuću Deir EzZor 24, kaže da su tri bespilotne letjelice s eksplozivom također pogodile plinsko polje Conoco u istočnoj pokrajini Deir Az Zor koja graniči s Irakom. Rami Abdurrahman, voditelj Opservatorija, potvrdio je da se čulo pet eksplozija na plinskom polju Conoco, prenijela je Al Jazeera.
Otkako su sedmog oktobra počele borbe u Gazi, zemlje u regiji su u pripravnosti jer SAD šalje nosače aviona i ratne brodove. Vojnici su lakše ranjeni u nizu napada dronovima od utorka na američke baze u Iraku.
Svijet je u strahu da bi kopnena invazija Izraela na Pojas Gaze mogla u sukob uvući i moćni libanski pokret Hezbolah što bi čitavu regiju odvelo u nekontrolisanu spiralu nasilja. Ranije je Izrale izveo zračne udare na aerodromu u Damasku i Alepu.
Naravno da mogu. Dugo koliko hoćeš.boshniak wrote: ↑19/10/2023 23:39Iran može iskoristiti situaciju, jer SAD nemaju šanse dugoročno voditi dva proxy rata protiv Rusije u Ukrajini i Irana u Izraelu, uz to Rusi i Iranci su vezali zastave.Benjo34 wrote: ↑19/10/2023 23:35 Mislim da nece doci do direktnog susreta, da se ne lazemo, ameri su tata vojno ekonomski. Ali ono sto se moze desiti, je to da ce zivot u Izraelu I okolnim drzavama postati jako jako težak. Izrael ce gađati sve sto nije Izraelsko, Iran ce vracati preko Hezbollaha, Hamasa, vjerovatno I Houta. Samo ce obični ljudi najebat na svim stranama.
Uh kakva argumentacija, nemoj toliko. Ali dobro, nisam ni očekivao da ćeš odgovoriti nešto smislenije... po istom patternu kao i kolega ti sumir.General War wrote: ↑19/10/2023 23:36Bas moracanvra888 wrote: ↑19/10/2023 23:13
Kakve ima veze što je sa njima u vlasti, kad mora biti sa njima u vlasti, jer su, surprise surprise, oni kumovali takvom izbornom zakonu.
Gubiš se čovječe. Na stranu i secesionizam, tu su i boldirane veze sa Putinom koje svakodnevno ističe, a znamo šta SAD-u znači nečije savezništvo sa Rusijom. Može čovjek nabrajati desetine razloga zbog kojeg bi on trebao biti SAD-u persona za smaknuti sa vlasti, ali ih zaboli đon, da opet ponovim.![]()
Cini mi se da bi ti volio da neko drugi za tebe ispunjava zelje.
Tako isto rekoše da se Ukrajina ne može nositi sa Rusijom.sime_cipol wrote: ↑19/10/2023 23:44 Iran se ne može nositi sa amerikancima, ne moze ni sa Izraelom. Vratili bi Iran 50 godina u nazad.
Pitanje je samo cijene. Moze li Izrael podnijeti da se na Tel Aviv sruci hiljade raketa. I to ne onih Hamasovih od cijevi za vodu.
Ako vec pricas na takav nacin, onda mogu reci da je to tako i napravljeno da se ne zaboravi. Ne moras ti nikog podsjecati na to, sami ce se oni sjetiti.