Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Zna li se rok završetka ovog prelaza?
Zapravo policija najviše pridonosi gužvama jer prioritizira saobraćaj iz ulica Fra Anđela Zvizdovića i Vrbanja kao i Halida Kajtaza, koje su prazne, a na glavnoj gužva do Predsjedništva, samim tim ulica Koševo full blokirana, autobusi, dostave, katastrofa...
Nije mi jasno kako ne vide šta rade...
Zna li se rok završetka ovog prelaza?
Zapravo policija najviše pridonosi gužvama jer prioritizira saobraćaj iz ulica Fra Anđela Zvizdovića i Vrbanja kao i Halida Kajtaza, koje su prazne, a na glavnoj gužva do Predsjedništva, samim tim ulica Koševo full blokirana, autobusi, dostave, katastrofa...
Nije mi jasno kako ne vide šta rade...
_Reds_ wrote: ↑19/10/2023 21:34
Dokle je za Hrasnicu, pitam za jarana ?
I onda Šteta se brani što ga napaju, pa bolan što se slikas i započinješ radove kad očigledno nije spremno. Trudi se radi, ali i sam sebe sapliće.
Drugo, nije li trebalo penale naplatiti za kašnjenje Kinezima ? Oni nama bi sigurno.
Naravno da im treba penale naplatiti. Probili ljudi rok za 2 mjeseca i jos nisu zavrsili do kraja.
Ali ne bi me iznenadilo da se i tu ceka elektroprivreda ili vodovod ili neka nasa uhljebska drzavna firma pa mozemo kinezima samo onu stvar povuci.
Zato bi sve ugovore koje drzavne firme potpisu trebalo javno objaviti. Izbaci novcani dio ali da se sve ostale stavke vide. Pa da na kraju mozemo vidjeti ko kasni i zasto.
Juče stojim na semaforu i prolazi onaj žuti stariji tramvaj i zapadne mi za oko kako mu je prednji dio gdje je vozač primjetno potonuo, uopšte nije u ravni sa ostatkom tramvaja. Trebaju nama pod hitno novi tramvaji, nema još puno života u ovim starim.
NediM17 wrote: ↑20/10/2023 10:41
Od juče još jedan manje u voznom stanju.
Koliko ih uopšte ima operativnih ?
manje od 25 komada a za normalan saobraćaj je potrebno oko 45+ voznih jedinica, to ti je kad nam kicmu tramvajskog prevoza čine vozila stara 50+ godina, hitno nam je potrebna kupovina polovnih vozila da popune rupe
Zagreb je kupio 11 polovnih tramvaja za dva miliona eura da popune rupe dok im ne stignu novi tramvaji, svugdje vani je to normala da se imaju prelazna rješenja samo se kod nas zavisilo od sadake i donacije i kad je sve izraubovano do max dosli smo do ove situacije
NediM17 wrote: ↑20/10/2023 10:41
Od juče još jedan manje u voznom stanju.
Koliko ih uopšte ima operativnih ?
manje od 25 komada a za normalan saobraćaj je potrebno oko 45+ voznih jedinica, to ti je kad nam kicmu tramvajskog prevoza čine vozila stara 50+ godina, hitno nam je potrebna kupovina polovnih vozila da popune rupe
Zagreb je kupio 11 polovnih tramvaja za dva miliona eura da popune rupe dok im ne stignu novi tramvaji, svugdje vani je to normala da se imaju prelazna rješenja samo se kod nas zavisilo od sadake i donacije i kad je sve izraubovano do max dosli smo do ove situacije
Cirkus. Katastrofa. Ostat cemo bez tramvaja jebo te.