F&N wrote: ↑19/10/2023 15:26
Ali najveci apsurd, u Berlinu su dozvoljeni bili proruski protesti. Rusija koja je agresor, to je OK.
S druge strane zabranili su bilo kakve propalestinske proteste, Palestine koja je simbol ugnjetavanja.
Karikatura poslanika Muhameda je OK i sloboda govora. Karikatura zlotvora Natanjahua, ide otkaz.
Rusija je agresor, i jeste. Izrael se brani.
I to je ta njihova dvolicnost. Demokratija. Sloboda govora.
No to je nesto mene sto ne cudi nikako. To je jednostavno tako. Zao mi je onog koji je tek sad progledao ili ko nije jos i ne vidi dvostruke standarde i dvolicnost "zapada" jos od vremena Afganistana do danas.
Nije mene razocaralo to sto ovi ubijaju sve redom. Znao sam da ce to oni uraditi jer to rade decenijama. Da se ugase sve svjetske kamere na 7 dana, sravnili bi oni i Gazu i Zapadnu obalu i bez ikakvog povoda. Kao u onom vicu s medom i zecom kad mu trazi upaljac pa na kraju bude "a gdje ti je kapa". Izmislit ce oni povod za novo ravnanje Gaze. Sutra da poubijaju sav Hamas izmislili nesto novo.
Njemacka vjerovatno ima najostrije antisemitske zakone na planeti. Nemoj od njih ocekivati objektivnost sto se tice Izraela.
Pogledaj pro-palestinske proteste u V. Britaniji, Americi, Spaniji.
PS: Uostalom, evo sad gledam, bili su protesti u Berlinu, i izmedju ostalog baceni su molotovljevi kokteli na sinagogu. Znaci pokusaj paljenja sinagoge. U Njemackoj. Halo.
I tebi glavno sto si izvukao iz te price je kako je neko zbog karikature Bibija dobio otkaz?