Izrael je opet pocinio zlocin!

Locked
F&N
Location: Od Ciglana do Podhrastova, Breke i Mejtasa including Jezero...

#32576 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by F&N »

skoronikako wrote: 19/10/2023 13:40 Opet ista logika i retorika. Kaze sta je Izrael trebao uciniti poslije 7.10.? Da li historija sukoba pocinje tu? Sta je Palestina trebala uraditi nakon 2022.? Pa nakon 2021.? Pa nakon 2020.? Pa nakon 2019.? Pa nakon 2018.? Pa nakon 2017.? I nastavite niz. Tom logikom ispade da je Hamas imao pravo sto je pobio 1500 vojnika i civila jer su morali nesto uraditi nakon ubistava od strane Izraela. Vasa logika, ne moja.

I jos mi je smijesno kad se spominje "ritualno klanje" kao neka posebna otezavajuca cinjenica. Ovi zveknu bombu ubiju 500, ovi zakolju 10 ljudi, ali su ovi drugi gori jer logika... Ovi su bili humani pa su ih raznijeli, a ovi su zivotinje pa su ih zaklali...
:thumbup:
mist

#32577 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by mist »

Kada se zlocin opravdava zlocinom...
hilmija frlj
Location: Iz boja u boj, do konačne pobjede, do slobodne Bosne i Hercegovine

#32578 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by hilmija frlj »

@lajkujMe nikada nije komentarisao Ukrajinsku raketu na pijacu. A na temi Ukrajina je ostavio hiljade komentara.
Ali ovdje se slomi da dokaže da ova nije Izraelska, još se poziva na stručnjake.
skoronikako

#32579 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by skoronikako »

apsidejzi wrote: 19/10/2023 09:44
skoronikako wrote: 19/10/2023 09:20 Ljudi se ponasaju kao da je sve ovo pocelo 7.10., kao da prije toga nista nije ni bilo. I zanimljivo kako se uvijek prvo trazi osuda teroristickog napada, a godine terorizma i ratnog zlocina Izraela niko i ne treba osuditi. Valjda smo na to navikli, 100-200-1000-2000 mrtvih Palestinaca ne znaci mnogo.

Na kraju, sta ce donijeti te osude? Nista. Opet ce Palestinci vise ginuti nego Izraelci, svijet ce nastaviti da se bavi svojim poslom i nikome nista. Zanimljivo u jednom videu kad se prica o tome kako xy Palestinaca gine za jednog Izraelca, komentar stoji " a sta bi on, da gine isto Izraelaca kao i Palestinaca?" Valjda to svako gleda iz svoje perspektive i konta da je jedina zrtva.

U svoj su vakat partizani bile teroriste.
Da li bi svi ubijeni u zadnjih 10 dana, na obe strane, bili danas zivi da Hamas nije uradio to sto je uradio 7.10?
Da li bi svi ubijeni od 1948. bili zivi da Izrael nije okupirao Palestinu? Naravno da ne bi, umrli bi prirodnom smrcu, ali ih ne bi neko ubio... Eto Izrael iz odmazde za 7.10. ubio xy Palestinaca, a Hamas iz odmazde za 2022., 2021., 2020.... ubili xy Izraelaca. Mislim ovo jeste dogadjaj sa vise mrtvih nego inace, ali ljudi redovno ginu, doduse Palestinci. Mozda se zato i ne prica o tome?
haubica_i_to_teshka

#32580 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by haubica_i_to_teshka »

@sumirprimus
@lajkujMe
I pojedini pripadnici Ukrainske vojske pocinili su zlocine i nad civilima i nad ratnim zarobljenicima

p.s. ne pitajte kako znam
skoronikako

#32581 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by skoronikako »

mist wrote: 19/10/2023 13:42 Kada se zlocin opravdava zlocinom...
Pa da, Izraelci to rade od 1945.
hilmija frlj

#32582 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by hilmija frlj »

100 palestinaca za 1 Izraelca.
To je ta svijest
sumirprimus

#32583 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by sumirprimus »

">
lajkujMe

#32584 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by lajkujMe »

hilmija frlj wrote: 19/10/2023 13:45 @lajkujMe nikada nije komentarisao Ukrajinsku raketu na pijacu. A na temi Ukrajina je ostavio hiljade komentara.
Ali ovdje se slomi da dokaže da ova nije Izraelska, još se poziva na stručnjake.
Jesam komentarisao i to 2 puta
Jednom Ruska
Drugi put sam sebe demantovao kad se saznalo da je u pitanju bila Ukrajinska PVO raketa

Sta je problem?
lajkujMe

#32585 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by lajkujMe »

haubica_i_to_teshka wrote: 19/10/2023 13:46 @sumirprimus
@lajkujMe
I pojedini pripadnici Ukrainske vojske pocinili su zlocine i nad civilima i nad ratnim zarobljenicima

2 slucaja za koje ja znam

1 s pocetka rata kad je Tochka U pogodila u srce Donbasa
2 prije par mjeseci kad se grupa Rusa predala i bili zaklani kao zecevi (s pojasnjenjem da su ih na pocetku normalno htjeli zarobiti dok jedan od njih nije izletio s puskom)
sale07

#32586 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by sale07 »

lajkujMe wrote: 19/10/2023 12:21 A niko ne zeli napisati zato se ovo sve desava

Hamas je uletio u Izrael teroristickom akcijom zaklali, silovali, oteli i mucili preko 1000 Izraelskih civila.
Upali na muzicki festival i zaklali 200 ljudi koji su tu bili za podrsku Palestini.

Silovali na stotine djevojaka i zena jer tobejarabi Izrael njih ugnjetava pa imaju pravo da siluju

I vi ste na njihov strani?
Fuj fuj fuj
I de nam samo pojasni ovaj redosljed
Zaklali, silovali, oteli, mucili
Meni vise logike ima oteli, silovali, mucili, zaklali.

Pogledao sam vecinu ovih video snimaka sto su izbaceni sta je hamas uradio, i uglavnom sto sam vidio da su bili naoruzani automatski puskama i da su tako ubijali.

Al dobro propaganda radi svoje, jer pobogu kako ces opravdati preko 1000 ubijene djece.
hilmija frlj

#32587 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by hilmija frlj »

lajkujMe wrote: 19/10/2023 13:50
hilmija frlj wrote: 19/10/2023 13:45 @lajkujMe nikada nije komentarisao Ukrajinsku raketu na pijacu. A na temi Ukrajina je ostavio hiljade komentara.
Jesam komentarisao i to 2 puta
Jednom Ruska
Drugi put sam sebe demantovao kad se saznalo da je u pitanju bila Ukrajinska PVO raketa

Sta je problem?
Tamo 2 puta
Ovdje 22 puta ponavljaš
Rob_Atl

#32588 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Rob_Atl »

IDF je izbacio video od 7okt, skupili sva videa i sklopili u 1. Vjerovatno u dogovoru sa youtubom da uploduju jer znam da ubijanja nisu dozvoljena.

https://youtu.be/wAFDI63yvNQ?si=FFNjD4rlKAoX2wQr
haubica_i_to_teshka

#32589 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by haubica_i_to_teshka »

lajkujMe wrote: 19/10/2023 13:52
haubica_i_to_teshka wrote: 19/10/2023 13:46 @sumirprimus
@lajkujMe

2 slucaja za koje ja znam

1 s pocetka rata kad je Tochka U pogodila u srce Donbasa
2 prije par mjeseci kad se grupa Rusa predala i bili zaklani kao zecevi (s pojasnjenjem da su ih na pocetku normalno htjeli zarobiti dok jedan od njih nije izletio s puskom)
ja znam za "malo" vise slucajeva.
isto znam da su pocinioci procesuirani/kaznjeni od drzavnihh organa. Valjda je to odlika prave drzave.

za ruse ne znam da li procesiraju/kaznjavaju!?
ne bih da poredimo je'l tako
Haris.ba

#32590 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Haris.ba »

Rob_Atl wrote: 19/10/2023 14:08 IDF je izbacio video od 7okt, skupili sva videa i sklopili u 1. Vjerovatno u dogovoru sa youtubom da uploduju jer znam da ubijanja nisu dozvoljena.

Tuga.
ZoomZoomKiwi

#32591 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by ZoomZoomKiwi »

Rob_Atl wrote: 19/10/2023 14:08 IDF je izbacio video od 7okt, skupili sva videa i sklopili u 1. Vjerovatno u dogovoru sa youtubom da uploduju jer znam da ubijanja nisu dozvoljena.

Katastrofa.

Kozojebi ubiše nedužne ono bez trunke kajanja, i još navukoše bijes na još više nedužnih iza kojih se k'o zadnje pičke kriju.

Katastrofa...
swanfilter

#32592 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by swanfilter »

Haris.ba wrote: 19/10/2023 14:13

Tuga.
Cinjenica jeste, ovo im nije trebalo. Trebali su uletjeti u baze i policijske stanice, porokati i kidnapovati vojna lica i magla nazad. Ocito su se vodili izraelskom, vi nase-mi vase. Ipak, bezze ...
sime_cipol
Location: Jedan grad, dva kluba. Jedan osnovala raja, drugi UDBA.
Grijem se na: Zdrvima
Vozim: Clio 1.2 43kw

#32593 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by sime_cipol »

:(
sumirprimus

#32594 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by sumirprimus »

">
:(
elcaliente

#32595 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by elcaliente »

EFD22 wrote: 19/10/2023 14:16

Katastrofa.

Kozojebi ubiše nedužne ono bez trunke kajanja, i još navukoše bijes na još više nedužnih iza kojih se k'o zadnje pičke kriju.

Katastrofa...
Nema ograda izmedju kuca a svaka kuca ima rostilj i verandu. Zanimljivo kako slobodno zive.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#32596 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Truba »

klasični terorizam
ni uniformi ni organizacije sve na horuk nakon sto su probili sve te linije obrane
što je dobro bilo organizirano mora se priznat ... vidim imali su i one pragove da vozila predju različite razine visine
kasnije su imali zapovijed pucaj i ponašaj se kako želiš

napali su iz zraka paraglajderima i sa kopna
nije mi poznato jesu li se vratili barem pokusali
ili je ovo bila samoubilacka misija
preciznost je na razini vidim pogađju likove u trku bez puno muke
skupljaju i leševe
vidi se izlazak sunca subota...blagdan
nekako mi se čini da su ove kuće pak od nekog srednjeg izraelskog staleža
okućnice... tako tako... interijeri izgledaju ko montažno naselje
da je amerika reko bih florida penzići, ali upadali su i u dječje sobe vidim dvospratne krevete
bicikla tako... srednja žalost
automobili su po sistemu zapadne europe... nema ih loših

uglavnom civile su bukvalno zatekli u gaćama
ili one koji su krenuli na posao u jutarnjem mrljanju
dr_Evil

#32597 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by dr_Evil »

Truba wrote: 19/10/2023 14:36

klasični terorizam
ni uniformi ni organizacije sve na horuk nakon sto su probili sve te linije obrane
što je dobro bilo organizirano mora se priznat ... vidim imali su i one pragove da vozila predju različite razine visine

skupljaju i leševe
da je amerika reko bih florida penzići, ali upadali su i u dječje sobe vidim dvospratne krevete

klasicna teroristicka pascad, i picke povrh svega.
Charuga
Globalni moderator

#32598 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Charuga »

Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#32599 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Truba »

ovdje se stalno potencira da je izrael jedina država koja nema konačne granice

evo citat s enciklopedije hr

Sa stajališta međunar. prava, država je zajednica što na određenom području djeluje u obliku najviše organizacije pravnoga poretka. Za postojanje države kao subjekta međunar. prava zahtijeva se određeno područje, ljudstvo i organizacija vlasti neovisna o drugoj državi. Postanak države mora biti efektivan. Za postanak države nije potrebno da joj sve granice budu potpuno utvrđene. Država ne propada ni kada je njezino područje – djelomice ili u cijelosti – okupirano. Promjena načina vladanja u državi, makar i u suprotnosti s postojećim pravnim poretkom, ne utječe na postojanje te države kao subjekta međunar. prava. Država može dobrovoljno na drugu državu prenijeti dio svojih suverenih ovlasti, a da time ne gubi status države u smislu međunar. prava (npr. Lihtenštajn, Monako, San Marino). Ni dobrovoljno prenošenje ovlasti na organe međunar. organizacija koje imaju elemente naddržavnosti (npr. Europska unija) ne dovodi u pitanje postojanje države i njezinu suverenost.

mislim da su ovdje nabrojani svi mogući primjeri izrael sirija jordan egipat...a tu su i naznake zapadne obale i gaze kada bi bio mir
s obzirom na teorije koje su iznosili forumaši kako palestina nikada ne bi bila država i da su pristali na to jer bi im izraelci kontrolirali granice i ne bi imala vojsku
ima li vatikan vojsku ili monako itd...
elcaliente

#32600 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by elcaliente »

Truba wrote: 19/10/2023 14:36

klasični terorizam

skupljaju i leševe

Nije mi jasno ako su krenuli u ovu akciju kao napad, sto kradu od mrtvih?
Locked