Izrael je opet pocinio zlocin!

Locked
emotivac

#32551 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by emotivac »

lajkujMe wrote: 19/10/2023 12:21 A niko ne zeli napisati zato se ovo sve desava

Hamas je uletio u Izrael teroristickom akcijom zaklali, silovali, oteli i mucili preko 1000 Izraelskih civila.
Upali na muzicki festival i zaklali 200 ljudi koji su tu bili za podrsku Palestini.

Silovali na stotine djevojaka i zena jer tobejarabi Izrael njih ugnjetava pa imaju pravo da siluju

I vi ste na njihov strani?
Fuj fuj fuj
Nismo na strani hamasa, nego Palestine, razumiješ li ? Izrael je napao Palestinu, civile, a HAMAS je napao Izrael, teroristička organizacija, koliko se ovo puta mora ponoviti ??? Uvijek tražite neke izgovore :-) :-)
lajkujMe

#32552 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by lajkujMe »

dr_arsla wrote: 19/10/2023 12:23

Hamas je uletio u Izrael teroristickom akcijom zaklali, silovali, oteli i mucili preko 1000 Izraelskih civila.
Upali na muzicki festival i zaklali 200 ljudi koji su tu bili za podrsku Palestini.

Silovali na stotine djevojaka i zena jer tobejarabi Izrael njih ugnjetava pa imaju pravo da siluju

Fuj fuj fuj
Možemo otići i do 1948 zašto se ovo dešava, a ako je to malo možemo i do 1918.
Kontra pitanje

Dal bi sad mi Bosnjaci, trebali napasti RS i srbe, zbog desavanja od 1870 te do 1995 godine i zbog toga otici sve do jednog muskarca zaklati a svaku zenu silovati a djecu drzati kao taoce zbog toga.

Ovo je moralno pitanje na koji zelim odgovor.

Ako je odgovor da onda uredu
Ako je odgovor ne onda si dvolican

Hajmo odgovori na ovo
lajkujMe

#32553 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by lajkujMe »

dr_Evil wrote: 19/10/2023 12:25

Fuj fuj fuj
Svi su to napisali, samo ti ne zelis da citas. Dakle teroristicki cin Hamasa, klanje, silovanje na javnom mjestu dok sve snimaju Izraelski dronovi, da provjerim, jesmo osudili smo sve i svi.

Hajde sad da se vratimo na temu, terorizam, etnicko ciscenje i genocid koje se odvija u ovom trenutku i kako ga zaustavit, sprijecit.

Tako sto ce se teroristicka organizacija ubica silovatelja zvan HAMAS unistiti kompletno
A Fatahu se pomogne da dodje na vlast u Gazi

Jel bolje?

Hamas=Isil=al quaida

Taj trend se samo nastavlja
Last edited by lajkujMe on 19/10/2023 12:28, edited 1 time in total.
dr_Evil

#32554 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by dr_Evil »

lajkujMe wrote: 19/10/2023 12:26
Kontra pitanje

Dal bi sad mi Bosnjaci, trebali napasti RS i srbe, zbog desavanja od 1870 te do 1995 godine i zbog toga otici sve do jednog muskarca zaklati a svaku zenu silovati a djecu drzati kao taoce zbog toga.

Hajmo odgovori na ovo
Odgovor je NE.

Divljastvo uzrokuje divljastvo, osveta uzrokuje osvetu.

Da smo mi Bosnjaci pravi narod, kao sto ocito nismo, trebali smo se pobrinuti da svaki od njih(zlocinaca, ne civila) bude preko noci doveden preko Drine i osudjen prema zakonima koji su vrijedili za vrijeme RBiH.

Ti si jedan obican trol, sa takvim kao ti se ne razgovara.
lajkujMe

#32555 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by lajkujMe »

Ja sam jedan od rijetkih ovdje koji razmislja glavom
SmokingMan

#32556 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by SmokingMan »

Čudno!
emotivac

#32557 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by emotivac »

Razmišljaš ti glavom, al' pitanje kojom.
ZoomZoomKiwi

#32558 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by ZoomZoomKiwi »

Ja sam na strani dječice, izraelske, palestinske i sve druge dječice svijeta.

Za starije me zaboli kurac nek svi izginu ako im se gine, al' djece mi je žao.

Žalosno je što se kao vrsta nismo izdigli iznad sveg ovog nasilja i prepirki. Tužno je što dječiji nevini život ne vrijedi ništa.

Poserem se ja na taj kurac od svete zemlje za sve tri abrahamske religije kad je tamo ubijeno ko zna koliko nedužne djece. Jedno mrtvo dijete je jedno mrtvo dijete previše!

Na kraju je i nebitno ko je bacio kakvu bombu, jer će svakako pobjednik pisati historiju, kao i svaki put do sada. Bitno je da se ovo što prije zaustavi, i zauvijek da se zaustavi sva patnja djece u cijelom svijetu.
lajkujMe

#32559 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by lajkujMe »

dr_Evil wrote: 19/10/2023 12:28
lajkujMe wrote: 19/10/2023 12:26
Kontra pitanje

Hajmo odgovori na ovo
Odgovor je NE.

Da smo mi Bosnjaci pravi narod, kao sto ocito nismo, trebali smo se pobrinuti da svaki od njih(zlocinaca, ne civila) bude preko noci doveden preko Drine i osudjen prema zakonima koji su vrijedili za vrijeme RBiH.

Ok sta je po tebi Izrael trebao uciniti nakon 7.10?

Daj mi smislen plan sta uraditi?
dr_Evil

#32560 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by dr_Evil »

lajkujMe wrote: 19/10/2023 12:27

Tako sto ce se teroristicka organizacija ubica silovatelja zvan HAMAS unistiti kompletno
A Fatahu se pomogne da dodje na vlast u Gazi

Jel bolje?

Hamas=Isil=al quaida

Taj trend se samo nastavlja
Da sam trol kao ti mogao bih napisati treci Rajh=SLobina Srbija= Izrael, ali nisam i necu.

Organizacija HAMAS je teroristicka organizacija, za teroriste se pobrine antiteroristicka jedinica unutar policije, ne 300.000 rezervista i profesionalna vojska.

Izrael je suverena drzava koja vrsi agresiju, citaj pod Rusija danas.

Da bi se Hamas unistio potrebno je prvo zaustaviti teroristicku agresiju, etnicko ciscenje i genocid nad Palestinom. Onda policija moze raditi svoj posao, pa i napraviti medjunarodne policijske snage po uzoru na SFOR, KFOR ako hoces.

Onda osnovati medjunarodni sud za zlocine nad Palestincima i procesuirati teroriste iz teroristicke drzave Izreal na medjunarodnom sudu. DOk HAMAS mogu rijesiti lokalni sudovi Izraela i Palestine.
emotivac

#32561 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by emotivac »

lajkujMe wrote: 19/10/2023 12:31

Odgovor je NE.

Svakako ne napadati civilno stanovništvo, djecu žene starce, ko je uradio taj treba i da fasuje, a Palestina to nije uradila, nego teroristička organizacija.
dr_Evil

#32562 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by dr_Evil »

Mozemo li kolektivno prestati hraniti trola, pa nek ga kuci lajkuju.
F&N
Location: Od Ciglana do Podhrastova, Breke i Mejtasa including Jezero...

#32563 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by F&N »

Fuj fuj fuj
Kao prvo niko ne odobrava ovo sto je Hamas uradio!!!
Da su bili mangupi trebali su napasti vojnike i vojne baze. Sto meni licno daje veliku sumnju da je napad Hamasa vrlo koordiniran sa Njatanjahuovom vladom, jer jedini ko je u cijeloj prici profitirao je Natanjahu i Izrael.
U periodu prije odvratnog napada Hamasa, Amerika i Saudijska Arabija su bile u punoj incijativi da se Palestini da nezavisna drzava. Sto naravno ne odgovara Izraelu. Medjutim Izrael ne moze Americi reci Ne. Natanjahu je sam bio pod velikim pritiskom politickim ali i zakonodavstvenim, afere neke i istrage su mu visile nad vratom.
I onda se desi napad. Koji kao najmocnija obavjestajna agencija nije znala. Ma hajte molim vas. I upad stotina ili hiljada vojnika Hamasa sa ruljom ljudi koji se kao nije mogao ranije sprijeciti.
Rezultat, Izrael dobija legit razlog da ravna Gazu! To i radi. Jedva su docekali.
Natanjahu formira vladu jedinstva (ala Dodik vrlo poznat scenarij)
Korupcija, kriminal sve ide u zaborav.
Jedan vrlo interesantan detalj da Natanjahu odbija primiti Zelenskog s Bajdenom? Sto sad to kad svi sumnjece Rusiju, da je pomogla Hamasu?!

Helem ovo je moje vidjenej desavanja i naravno za osudu.

Ali ima nesto mnogo prije toga @lajkujMe
Zamolit cu te da pogledas dokumentarac "Gaza fights for freedom". Moras potvrditi godine da bi ga gledao. Obiluje scenama mucnim za gledati. A nije ih prouzrokovao Hamas!

Helem ako ti je mrsko gledati cijeli dokumentarac ja cu ti ispricati u kratkim crticama o cemu se radi.

Film pocinje sa intervjuom majke ubijene palestinke, koju je ubio izraleski doseljenik. Koji nikad nije odgovarao. Policija ga satro privela i pustila.
Ima jos takvih primjera u filmu ali da te ne zamaram. Ima jedan i invalid, sreckovic prezivio.

Dalje prica o porodicama u koje znas @lajkujMe kad dodju doseljenici, setaju kroz palestinska naselja i kad im se svidi neka kuca samo na nju zakace izraelsku zastavu. Onda dolazi jevrejska policja i vojska i istjeruju palestinsku porodicu cija je to kuca, i predaju je u ruke doseljenika. I ovi kao se nesta bune, placu satro. Debili teroristi arapski!!! Ko su oni jel da mogu reci jevrejima pa ovo je moja kuca ne dam!!!

Isto tako ima jedna scena ima neka pijaca u gazi koja je prekrivena cijela i ima ovako neke mreze. Jeverji obicavaju to da dodju da pisaju po palestincima koji su na pijaci i bacaju smece i razne predmete na njih.

I tako imas jos mnogo toga. Pogledaj. Vjerujem da bi ti se svidjelo vidjeti kako se postena drzava Izrael bori protiv arapskog terorizma i islamskog fundamentalizma.

Gadi mi se svakoko ko je na strani Izraela!
swanfilter

#32564 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by swanfilter »

lajkujMe wrote: 19/10/2023 12:24
F&N wrote: 19/10/2023 12:21
Sve srpske analize su rekla da je na markale ispaljena granata sa polozaja Armije BiH.

Da vjerovat cemo im. Ti ili si glup ili zlonamjeran. Glup nisi. Ovo drugo, moguce!
Meni se cini da si ti malo ogranicen sto se citanja tice

Jesam li ja rekao Izraelske analize?

Rekao sam od Amerike do Japana.

Znaci Americke, juzni Americke, Europske, Azijske sve neutralne zemlje sek Amerike su rekle jedno te isto.

Ne zanima mene sta Izrael kaze isto kao sto me ne zanima Misljenje Hamasa.

Da ne govorim sto sve vise Arapa pocinje isto da govore.

Jedino ti takvi kao vi sirite tu propagandu i insistirate na izmisljotinama Hamasa

:)
Pa, od USA do Japana su dali veto na rezoluciju u vezi Gaze. Jel hoces reci da su u pravu?
Zlocin&Kazna

#32565 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Zlocin&Kazna »

lajkujMe wrote: 19/10/2023 12:18 Proslo dana od eksplozije u bolnici

Svi strucnjaci od Amerike do Japana kazu jedno te isto
Ovo nije bio Izraelski napad

Postoje video i foto dokazi da nije
Postoje analize stotina strucnjaka za eksplozive, naoruzanje, vojsku itd itd koji kazu svi dokazi ukazuju na HAMAS raketu
Nije lijepo lagati! Pogotovo kad laž ima svrhu odbrane zločinaca.
SmokingMan

#32566 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by SmokingMan »

ZoomZoomKiwi

#32567 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by ZoomZoomKiwi »

Odgovor je NE.

S obzirom na snagu IDF-a i pamet Mossada i na bezvrijednost teritorije Gaze, ja vjerujem da se to moglo malo taktičnije odraditi.

Vjerovatno je nemoguće bez civilnih žrtava, jer šupci iz Hamasa koriste jadne ljude kao štit, to je istina.

Ali je fazon da je IDF sa informacijama od Mossada mogao neke stvari dosta preciznije odraditi, a ne tepihati granatama komplet teritoriju kao da nema nijednog civila tamo.

I ja vjerujem da je bilo volje da bi broj civilnih žrtava bio i za 75% niži nego što je sad.

Korijen problema je svakako nepravda učinjena palestinskom narodu još davno, jer su rješavanjem pitanja/problema jevrejske države, svjetske sile stvorile jedan drugi problem. Taj drugi problem više od pola stoljeća niko nije imao volje da riješi barem djelimično, a najporaznije je što su "bratske" muslimanske zemlje žmirile na taj problem oduvijek i okretale leđa umjesto da pomognu.
F&N
Location: Od Ciglana do Podhrastova, Breke i Mejtasa including Jezero...

#32568 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by F&N »

Najjace je kao pa USA je dala potvrdu. Ono USA je nesto razlicit od Izraela :D
Pa doslovno nije ni tajna koliko su jevreji glavni u cijelom sistemu SAD-a. I kao pa znas oni su objektivni. Ali to je kad se zlonamjerno pravis glup. A nisi glup nego jednostavno mrzis palestince valjda.
1Dante1

#32569 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by 1Dante1 »

Razmislja svojom glavu a upio svu zapadnu propagandu i ponavlja je ovdje ko papagaj. Ko biva objektivan.
sumirprimus

#32570 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by sumirprimus »

Kako izvucete logiku da je hamas iskoordinirao napad sa natanahuom, a ne sa recimo iranom hezbolom i rusijom u pozadini? Kako nikad ta jzakljucak ne izvucete, i da je palestinski narod u gazi danas zrtve ove zlocinacke koordinacije.

Image
BY HYUNG-JIN KIM, KIM TONG-HYUNG AND JON GAMBRELL
Updated 9:56 AM CEST, October 19, 2023
Share
SEOUL, South Korea (AP) — Hamas fighters likely fired North Korean weapons during their Oct. 7 assault on Israel, a militant video and weapons seized by Israel show, despite Pyongyang’s denials that it arms the militant group.
a prenio ap...
2 i 2 daju 4...
dr_Evil

#32571 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by dr_Evil »

F&N wrote: 19/10/2023 12:41
Rusija je rekla da nije bio Genocid u Srebrenici!
Hocemo li joj vjerovati, posto Srbiji ne vjerujemo, ali Rusija je objektivna.

TI se fkt pravis glup.
Srbija se oficijelno slaze da je bio genocid(da se desilo kako kazu presude), neoficijelno se ne slazu.

Turska se neoficijelno slaze, dok oficijelno kaze da se nije desio.

Rusija kaze da je boli kurko, oni ce nas svakako spasit :D
Last edited by dr_Evil on 19/10/2023 12:45, edited 1 time in total.
swanfilter

#32572 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by swanfilter »

EFD22 wrote: 19/10/2023 12:39

S obzirom na snagu IDF-a i pamet Mossada i na bezvrijednost teritorije Gaze, ja vjerujem da se to moglo malo taktičnije odraditi.

Vjerovatno je nemoguće bez civilnih žrtava, jer šupci iz Hamasa koriste jadne ljude kao štit, to je istina.

Ali je fazon da je IDF sa informacijama od Mossada mogao neke stvari dosta preciznije odraditi, a ne tepihati granatama komplet teritoriju kao da nema nijednog civila tamo.

I ja vjerujem da je bilo volje da bi broj civilnih žrtava bio i za 75% niži nego što je sad.

Korijen problema je svakako nepravda učinjena palestinskom narodu još davno, jer su rješavanjem pitanja/problema jevrejske države, svjetske sile stvorile jedan drugi problem. Taj drugi problem više od pola stoljeća niko nije imao volje da riješi barem djelimično, a najporaznije je što su "bratske" muslimanske zemlje žmirile na taj problem oduvijek i okretale leđa umjesto da pomognu.
Moglo se preciznije da se trenutna klika u vladi Izraela ne vodi Talmudom i mitomanijom.

Njima je problem natalitet Palestinaca i samo ravnanjem pokusavaju savladati problem. Razvlaci im pamet sve dok ne odluce napustiti i prepustiti Izraelu i onaj frtalj zemlje. Ostace mali broj Goyima potreban da robuje ...
Dimu1927

#32573 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Dimu1927 »

Fuj fuj fuj
Laz sve

Glumci

Nijedan video nijedan dokaz da je neko ubijen

Gdje je tih 260 leseva ?

Ono na snimcima su izraelci preruseni u hamas
emmir1

#32574 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by emmir1 »

lajkujMe wrote: 19/10/2023 12:18 Proslo dana od eksplozije u bolnici

Svi strucnjaci od Amerike do Japana kazu jedno te isto
Ovo nije bio Izraelski napad

Postoje video i foto dokazi da nije
Postoje analize stotina strucnjaka za eksplozive, naoruzanje, vojsku itd itd koji kazu svi dokazi ukazuju na HAMAS raketu

Jedino Hamas i forumasi sa ovog foruma brane Hamas i da je bio Izraelski napad :)

Nisam znao da su Bosanci sposobni zivjeti u iluzornom svijetu kao taj

Potpuno si u pravu.

Svi stručnjaci iz Amerike, Japana, Australije, Britanije, Njemacke ce reci da je Hamas ispalio rakete.

Oni to tako i govore za takve poput tebe.

Slucajno su strucnjaci iz zemalja koji apsolutno podrzavaju Izrael.

Nema veze sto nisu izasli na teren i uradili analizu.

Oni su stručnjaci.

Samo mi nije jasno kako to da Hamasova reketa koja pogodi Izrael nanese neku malu stetu, uz ponekad nekog ranjenog ili ubijenog u rijetkim slucajevima.

A sada vidi imaju rakete ko sa bojevim glavama jebote koja ubije 471 osobu.

Zanimljivo.
Nisam znao da se to moze napravit od vodovodnih cijevi uz izuzetno ograničene resurse.

Takodje nije mi najasniji Izraelski glasnogovornik koji je objavio da su gadjali bolnicu, objavu obrisao nakon pola sata i rekao da je pogrijesio.

Ili se malo salio.

Mislim desavaju se te greske, nista čudno.
Drzava objavi da su nesto uradili i zamisli to se i desilo, ali onda kažu ma malo zezanje.

Nismo mi.

A Bogami ima ljudi koji im vjeruju.
skoronikako

#32575 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by skoronikako »

Opet ista logika i retorika. Kaze sta je Izrael trebao uciniti poslije 7.10.? Da li historija sukoba pocinje tu? Sta je Palestina trebala uraditi nakon 2022.? Pa nakon 2021.? Pa nakon 2020.? Pa nakon 2019.? Pa nakon 2018.? Pa nakon 2017.? I nastavite niz. Tom logikom ispade da je Hamas imao pravo sto je pobio 1500 vojnika i civila jer su morali nesto uraditi nakon ubistava od strane Izraela. Vasa logika, ne moja.

I jos mi je smijesno kad se spominje "ritualno klanje" kao neka posebna otezavajuca cinjenica. Ovi zveknu bombu ubiju 500, ovi zakolju 10 ljudi, ali su ovi drugi gori jer logika... Ovi su bili humani pa su ih raznijeli, a ovi su zivotinje pa su ih zaklali...
Locked