Capajebo wrote: ↑19/10/2023 10:18
apsidejzi wrote: ↑19/10/2023 09:44
Da li bi svi ubijeni u zadnjih 10 dana, na obe strane, bili danas zivi da Hamas nije uradio to sto je uradio 7.10?
Da li bi svi ubijeni u zadnjih 50+ godina, na obe strane, bili danas živi da Izrael ne radi ovo što radi?
Znas kako zvuci ova tvoja paralela? Zato sto su hrvati u jasenovcu pobili mnogo srba, sasvim je uredu sa su srbi 90tih ubijali hrvate. Zato sto su turci pobili dosta srba tokom svoje vladavine, Srebrenica je OK.
Po tebi ispada da je sasvim OK i opravdan jedan zlocin zato sto je neki zlocin na suprotnoj strani ucinjen nekada ranije. Po meni nije. Ovo sto se trenutno desava u palestini, posljedica je hamasovog teroristickog napada od prije 10 dana. Nema veze sa desavanjima posljednjih 50 godina. Mislim, ima indirektno, ali je cinjenica da niko od ubijenih sada, ne bi bio mrtav da hamas nije uradio sta je uradio.
Ako ti nemas snage kao covjek da osudis akciju hamasa onda ja nemam sta vise s tobom pricati. Ja razumijem da jevreji handre palestince dugo vremena i to nije OK i naravno da je za osudu. Ali omalovazati jednu akciju zato sto je neko ranije uradio nesto lose, nije OK.
No kao sto sam napisao ranije, ovaj rat na BI traje zadnjih 4000 godina i trajace vjerovatno jos par hiljada godina. Ovo je samo jedna epizona. Ne treba se paliti zbog toga. Trenutno palestinci izvlace deblji kraj. Prije 70 godina bili su to jevreji. Mijenja se to iz stoljeca u stoljece.