Izrael je opet pocinio zlocin!

Locked
sumirprimus

#32276 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by sumirprimus »

Excel2 wrote: 18/10/2023 21:11 Mislite li da je broj zrtava oko 1k oko bolnice, pa cak i 500 malo preuvelican s obzirom na vidjeni teren?

Da se razumijemo, jedna je previse, i vrlo moguce su u stotinama, s obzirom da se se tu vjerovatno krili. Medjutim, meni hiljadu ubijenih zvuci nemoguce.
Vjerovstno, al onda dodjes u poziciju da licitiras zrtvama,.. zloo kako god okrenes
SpecialOffer

#32277 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by SpecialOffer »

jeza u ledja wrote: 18/10/2023 20:48
SpecialOffer wrote: 18/10/2023 19:49

Nista nisi odgovorio. Ako imas direktno pitanje, odgovori direktno ili nemoj nikako. Znaci ko god baci kamen imas na njega pravo pucati da ga ubijes, da bacis bombu i sl.

Jebe mi se za Hamas. Hamas je samo izgovor. Sta je bilo prije Hamasa, sta je na Zapadnoj obali?

Hamas je teroristicka grupa a Izrael je drzava koja provodi terorizam, sto je jos gore. Izrael je nacisticka Njemacka naseg vremena.
Ako je Hamas samo izgovor, sto im onda pruzaju priliku da nadju izgovor? Ja samo znam da bez akcije Hamasa neki dan danas bi bilo zivo nekoliko hiljada ljudi.
A ti ponavljaj sto puta gluposti tipa "Izrael je nacisticka Njemacka". Sta su Hamas? Partizani?
Jebe se meni za Hamas, sto se mene licno tice mozes ih svima po metak u celo. Vec sam napisao, Hamas je teroristicka organizacija a Izrael je drzava koja sprovodi teroristicke akcije.

Na Zapadnoj obali nema Hamasa pa eto koji je izgovor za ubijanje? Tu inda nije Hamas izgovor vec se nadje nesto drugo, tako bi bilo isto i za Gazu. Da nema Hamasa bilo bi nesto drugo. Izrael sprovodi politiku segregacije i unistenja jednog naroda na tom prostoru.

Eto ubiju sad 100.000 ljudi, ostane u Gazi jos 2.1 milion. I sta su postigli? Koji je cilj? Koliko je prihvatljivo da ubiju ljudi? Koji omjer?

A jeste, Izrael je nacisticka Njemacka ovog vremena. Iste metode segregacije koriste. Sto je Hitler radio njima oni rade drugima.
mist

#32278 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by mist »

Koliko je covjecanstvo bolesno,strasno :(
Excel2

#32279 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Excel2 »

husein_kapetan wrote: 18/10/2023 21:12
Excel2 wrote: 18/10/2023 21:01

Iskreno, cudno je ovo sve, ali ne treba suditi. Po meni je Izrael ovo uradio, ali nemam dokaza.
Kolike god bili zrtve terorizma, imaju odgovornost da ne vracaju na isti nacin. Pojedinci tamo su gladni i zeljni krvi. Ministar odbrane je za Haga sa izjavama.

Sta je onom nasem Berki, govori o volframskim kuglicama, posmatra crijepove, a nema znakova gelera po autu.
Ma na koji nacin vama mozak funkcionise..poravnali pola gaze..hiljade ubijenih..ali ova bomba se razlikuje..jer je tamo neko rekao..poravnace oni sve sto se poravnati da..onaj narod tamo je osudjen na unistenje..a vi serite ko golubovi ovdje..
nego trebao si informacije o statickoj izdrzljivosti one konstrukcije izvjestaciti..mozda ti je nesto promaklo
De se odluci, ako su poravnali pola gaze, da li je broj zrtava u stotinama hiljada?
Istina je da imaju tehnologiju da ih pobiju sve u kratkom roku, a manje zrtava u 75 godina nego kod nas u 4. Naravno, logor u kojem zive je dovoljna zrtva sama po sebi.
sumirprimus

#32280 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by sumirprimus »

Stqvi bar u spojler :-)
SpecialOffer

#32281 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by SpecialOffer »

sumirprimus wrote: 18/10/2023 21:20 Stqvi bar u spojler :-)
Pa tebi je to medalja. Sta sad glumis empatiju. Ti zivis za takve snimke.
elcaliente

#32282 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by elcaliente »

SpecialOffer wrote: 18/10/2023 21:17
jeza u ledja wrote: 18/10/2023 20:48

Ako je Hamas samo izgovor, sto im onda pruzaju priliku da nadju izgovor? Ja samo znam da bez akcije Hamasa neki dan danas bi bilo zivo nekoliko hiljada ljudi.
A ti ponavljaj sto puta gluposti tipa "Izrael je nacisticka Njemacka". Sta su Hamas? Partizani?
Jebe se meni za Hamas, sto se mene licno tice mozes ih svima po metak u celo. Vec sam napisao, Hamas je teroristicka organizacija a Izrael je drzava koja sprovodi teroristicke akcije.

Na Zapadnoj obali nema Hamasa pa eto koji je izgovor za ubijanje? Tu inda nije Hamas izgovor vec se nadje nesto drugo, tako bi bilo isto i za Gazu. Da nema Hamasa bilo bi nesto drugo. Izrael sprovodi politiku segregacije i unistenja jednog naroda na tom prostoru.

Eto ubiju sad 100.000 ljudi, ostane u Gazi jos 2.1 milion. I sta su postigli? Koji je cilj? Koliko je prihvatljivo da ubiju ljudi? Koji omjer?

A jeste, Izrael je nacisticka Njemacka ovog vremena. Iste metode segregacije koriste. Sto je Hitler radio njima oni rade drugima.
Nije njima uopste cilj ubiti te palestince, to povlaci samo nestabilnost i osvetu za sobom.
ZoomZoomKiwi

#32283 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by ZoomZoomKiwi »

Zašto, nema krvi i tako toga.

Treba malo pogledati ovo, kome se štitna ne stisne nek se zapita.
vjeshalica

#32284 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by vjeshalica »

https://avaz.ba/vijesti/globus/862147/b ... fragmenata

Objasnio profesor o cemu se radi
Vjerovatno ce klix vjestaci i strucljaci osporavati
Last edited by vjeshalica on 18/10/2023 21:24, edited 1 time in total.
User987

#32285 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by User987 »

Jordan1961 wrote: 18/10/2023 20:02 Lijepo je Andrej sve to objasnio. Onima koji hoce da citaju i imaju fizicku mogucnost da razumiju procitano. Apologete cionistickom terorizma su opravdano iskljucene iz ove skupine:

Naša ravnodušnost i spremnost da višedecenijski zločin podržimo i opravdamo temeljno je kulturološki pripremljena. Ona je duboko utemeljena u našem obrazovanju, kulturi: u civilizaciji, ako hoćete.
Sjetite se scene iz nekog – bilo kog, svejedno je – vesterna. Zli, okrutni Indijanci napadaju naselje doseljenika. Njihovi su zločini užasni, barbarski. Uključuju otmice žena i skalpiranje. Kada se napokon pojavi konjica, mi smo sretni. Osveta stiže. Dok konjica vrši odmazdu, naša su srca puna spokoja: ima pravde na svijetu. Pa da je kao mačka.
U tim fimovima o krvavoj kolonizaciji Divljeg zapada nedostaje samo jedna stvar: kontekst. Nedostaje informacija. Informacije, zapravo. Na primjer ona da je nad zlim, okrutnim, barbarskim Indijancima počinjen genocid. Na primjer ona da su doseljenici naselili njihovu zemlju. Da su, recimo, okupatori sistematski ubijali životinje kojima su se starosjedioci hranili da bi neprijatelje tako pomorili glađu. Da je manje-više kompletno starosjedilačko stanovništvo Južne Amerike pobijeno donesenim im bolestima na koje nisu imali imunitet: u najfatalnijoj epizodi biološkog napada ikada viđenoj. Nedostaje informacija da su divne, plavokose, bogobojazne porodice doseljenika okupator, a okrutni Indijanci borci za slobodu.

Tako je, na genocidu, nastala zemlja koja je vodeći globalni promoter i zaštitnik ljudskih prava. Njeni su filmovi o osvajanju Zapada bili iznimno popularni i u Titovoj Jugoslaviji. Koja se protivila imperijalizmu – pa i onom na Bliskom Istoku. Ali je imala soft spot za vesterne. Koji su djeci prikazivani na školskim raspustima, u Ljetnjem i Zimskom televizijskom bioskopu. I mi smo to gledali i navijali za kauboje. Iako smo znali da su Indijancima oteli zemlju a one koji su preživjeli zatočili u logore.
Mislim da malo jednostrano i naivno gledaš stvari. Indijanci u Sjevernoj Americi nisu imali državnu organizaciju i granice. Živjeli su od lova i mijenjali lokacije. Došla je naprednija civilizacija i nastala najmoćnija svjetska sila. Ti procesi odvijali su se u cijelom svijetu i da ih nije bilo jos uvijek bi lovili lukom i strijelom. Uvijek su jači i napredniji osvajali i potčinjavali. Mislim da ti kao i mnogi drugi smatras da je i Palestincima oteta zemlja, ali svi koji tako misle zaboravljaju da ni Palestinci nisu imali državu. Država ti je jedina garancija opstanka, a ne vjera ili nekakakav osjećaj da je zemlja tvoja. Pogrešna percepcija, iluzije i samobmane su veoma prisutne i kod nas Bosnjaka jer ima puno onih koji smatraju vjeru najvažnijom pa se automatski stavljaju na stranu Palestinaca i svih drugih muslimana. Koliko je to pogubno i glupavo ne treba puno objašnjavati. Nama je važna država, a ne ummet, odnosno islamski svijet. To je prilično nebitno. Muslimanski svijet je pun razlika i različitih interesa i nama je najvažnija država BiH za opstanak. Ali, evo vidimo orgijanja na portalima i komentarima punih mržnje prema Židovima i Zapadu. Okruženi Srbima, Hrvatima, Madjarima, Evropom itd., a to se nadiglo, vjerovatno i oni iz dijaspore što primaju socijalu od Zapada. Mala šaka jada uljuljkana postojanjem OHR-a i obećanjem Amerike da će štititi integritet i suverenitet BiH, sikće i bljuje vatru. Cijela Evropa na strani Izraela, a mi kontra. Nista nismo naučili, ništa ne kontamo. A islamski radikali medju nama zadovoljno trljaju ruke i zakuhavaju.
sumirprimus

#32286 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by sumirprimus »

Objasnio amerikanac takodje
The crater is not consistent with an airstrike, it is more likely to be a weapon that failed and released its payload over a wide area.

“The crater and surrounding damage is also not consistent with a JDAM aerial bomb. The hole on the ground occurred from kinetic energy.”

The JDAM, or joint direct attack munition, is a precision-guided air-to-surface weapon system that is part of the Israeli arsenal provided by the US.

Problem i u jednoj i u drugoj teoriji su dokazi na zemlji, a njima pristup imaju palestinci. Kuglice od wolframa bi bile svuda, dijelovi avio bombe takodje. Najveci upitnik je zasto se nista citav dan nije objavilo cime bi otklonili svaku sumnju.
Last edited by sumirprimus on 18/10/2023 21:26, edited 2 times in total.
ZoomZoomKiwi

#32287 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by ZoomZoomKiwi »

vjeshalica wrote: 18/10/2023 21:23 https://avaz.ba/vijesti/globus/862147/b ... fragmenata

:thumbup:
Excel2

#32288 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Excel2 »

SpecialOffer wrote: 18/10/2023 21:22
Nekad se pitas kako neki ljudi ubijaju druge, a onda vidis ove koji sa tasturom neselektivno pucaju po svemu sto naidje.

Onaj jucer mu djecu spominje, ovaj da zivi za snimke maltretirane djece, tacno se zapitas sta bi pola ovih ratobornih uradila da im se da puska u ruke.
Excel2

#32289 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Excel2 »

EFD22 wrote: 18/10/2023 21:25
vjeshalica wrote: 18/10/2023 21:23 https://avaz.ba/vijesti/globus/862147/b ... fragmenata

Profesor se obrukao drama. Sta ima hiljade kuglica…
Pa jeste ikad vidjeli vozilo u Ukrajini pogodjeno time?
lajkujMe

#32290 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by lajkujMe »

Kakve veze imaju Hrvati pa i Cetnici za Markale sa cinjenicom da ovo nije bio Izraelski napad?

Mrzim dvolicnost e pa da vam ja napisem

Izrael je napustio pojas Gaze 2005, od tada HAMAS i iskljucivo HAMAS je prvo pobio FATAH Palestince (valjda oni vama nisu pravi Hrva.. Palestinci)

Onda su haman svake godine cackali po Izraelu s raketnim napadima, teroristickim napadima, vojnim napadima.
Izrael NARAVNO da im je jebao mater i bonbardovao.

Cinjenica da se picke Hamasove teroristicke koljacke nemaju hrabrosti direktno obracunati s IDF nego iskljucivo s Izraelskim Civilima vama ne pravi problem?
I jos uz to se kriju tamo gdje i najvise Palestinskih civila.

Po vasoj logici Izrael treba dopustiti da ih Hamas stalno napada, kolje im civile i vrsi raketne napade na gradove a da im taj isti Izrael ne uzvrati?

Naravno da ce uzvratiti i tu meni nema dileme, nazalost civili tu ginu u ogromnom broju zbog prirode terena a to je gusto naseljen grad gdje se TERORISTI kriju u zgradama gdje su civili.

Sad prije neko nesto kaze pa HAMAS se bori za Palestince

Da vam opet objasnim svjetsku realnost

Palestina je izgubila rat 4 puta, 4 puta ga dobro popusili svaki put oni napali (dobro arapske koalicije da budemo tacnije) i svaki put Izrael im hapio sve vise "drzave"

Palestinci su u svakom mogucem smislu vojno porazena Nacija ali to oni i Arapi nece da prihvate zasto ne znam.

Njemacka i Japan su bile porazene nacije u 2 svj ratu mogli su i oni ovako ko Palestinci pa bi isto zavrsili a nisu.
Nisu zato sto su prihvatili cinjenicu da su porazeni i odlucili da suradjuju s okupacijom u cilju da naknadno stvore "nove" drzave iz pepela stare.

To isto smo mi Bosnjaci uradili s Otomanskim pa onda Austrougarskim carstvom.

To sto se vama ne svidja ta cinjenica me zaboli briga ali to je svjetska realnost, jaci je pobjedio a slabiji treba da promjeni ponasanje u cilju da se OPORAVI drzatvotvornost i nacija.

Koliko god je Izrael uzasan prema Palestincima ti isti Palestinci nista nisu pokusali da promjene takav odnos Izraela po njima.

Zapravo jesu Palestinci na Zapadnoj Obali koji NIJE pod kontrolom Hamasa nema takve strahote kao sto Gaza ima.

Odmah da se ogradim vrlo dobro znam za geta, za otimanje zemlje i naseljenici koji muce i otimaju od Palestinaca.
A za to isto da okrivim ARAPSKI svijet, zasto diplomatski i medijski ne stoje uz Palestince na Zapadnoj obali?
Zasto nisu bojkotovali prodaju nafte svim zemljama koje podrzavaju i ne osudjuju Izraelsku drzavu za takvo ponasanje?

Aaa daaa mirisu im dolari Americki :zoka:
mali_balon

#32291 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by mali_balon »

Zar sumnjas u klix strucnjake
sumirprimus

#32292 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by sumirprimus »

Ne slaze se nazalost kod njeg dosta toga u odnosu na ono sto stranci objavljuju.
lajkujMe

#32293 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by lajkujMe »

Pogledaj sliku auta Zumiraj dobro

Gdje su rupe od fragmenata gdje su te hiljade kuglica nestale :run:
sumirprimus

#32294 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by sumirprimus »

Excel2 wrote: 18/10/2023 21:27
EFD22 wrote: 18/10/2023 21:25

Profesor se obrukao drama. Sta ima hiljade kuglica…
Pa jeste ikad vidjeli vozilo u Ukrajini pogodjeno time?
Wolfram kuglice, mjesto kinetickog udara , steta na okolini.dijeovi rakete bombe.
sumirprimus

#32295 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by sumirprimus »

lajkujMe wrote: 18/10/2023 21:29

Pogledaj sliku auta Zumiraj dobro

Gdje su rupe od fragmenata gdje su te hiljade kuglica nestale :run:
Ma prvo nije oznaceno mjesto udara haman kako treba :lol:
husein_kapetan

#32296 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by husein_kapetan »

lajkujMe wrote: 18/10/2023 21:04
husein_kapetan wrote: 18/10/2023 21:01
trebao si prije negoli se ohrabris da nesto napises..prelistati sve varijante jdam-ova..ono nesto reklo ..tugo moja..a i izvor informacija ti je..nema dalje
Da si ti meni ziv i zdrav citao sam teorije
Ukljucujuci airburst Avio bomba

Od nje ne bi ostao ni ovaj kratercic
A okolina bi bila izresetana Srapnelima i tesko bi bila ostecena vanjska strana bolnice

....

Prije sto objavim nesto uzmem sebi bar sat vremena da provjerim izvore, provjerim jednu pa drugu pa nepristranu stranu i onda napisem nesto.

Jel ti to radis ili citas HAMAS telegram pa uzmes to zdravo za gotovo?
A jest ti izvor..necu o njemu.. ne postoji projektil u posjedu hamasa da napravi unistenje ovog tipa..i na onom snimku se jasno vidi sve..ma ne..najbolje je deklarisati da oni tamo namjerno svoju djecu ubijaju..iako tamo nekad 4 puta krv svoju prolih zarad onog u sta vjerovah..ti mi ne bi trebao lijepiti etikete i kvalifikacije kojekakve..dusa mi se para za svaku kap krvi tamo prolivenu..znam o cemu pricam..a vi opletite..i mi smo na markalama sami sebe ubijali..neko rekao..
SpecialOffer

#32297 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by SpecialOffer »

Excel2 wrote: 18/10/2023 21:26

Nekad se pitas kako neki ljudi ubijaju druge, a onda vidis ove koji sa tasturom neselektivno pucaju po svemu sto naidje.

Onaj jucer mu djecu spominje, ovaj da zivi za snimke maltretirane djece, tacno se zapitas sta bi pola ovih ratobornih uradila da im se da puska u ruke.
Pizduni jedni ne glumite meni moral. Meni zaboli q za vase osjecaje koje svakako nemate.

Vi ubijene ubijate po drugi put vasim lazima.

Da, vi zivite za ovakve stvari.
sumirprimus

#32298 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by sumirprimus »

Ee svasta, bas ste onako, cudnk
sumirprimus

#32299 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by sumirprimus »

SpecialOffer wrote: 18/10/2023 21:31
Excel2 wrote: 18/10/2023 21:26

Pizduni jedni ne glumite meni moral. Meni zaboli q za vase osjecaje koje svakako nemate.

Vi ubijene ubijate po drugi put vasim lazima.

Da, vi zivite za ovakve stvari.
To stari, :thumbup:
mist

#32300 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by mist »

Kakav spojler zemljak?
On je jos ziv i njegov pogled treba da bude na svakoj stranici ove teme da se zna kakva govna smo od covjecanstva postali.
Sve neki analiticari,a empatija za go q... brzo smo zaboravili.
Locked