Izrael je opet pocinio zlocin!

Locked
GAU8

#31676 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by GAU8 »

geoxx wrote: 18/10/2023 08:33 Bombu je bacio Izrael, nema ti zasad diskusije. Ne tvrde to samo Arapi, nego ih optuzuju i razne medjunarodne agencije koje su izmedju ostalog imali ljude na licu mjesta.

Ali u vezi toga, ovdje je nabrijana antiamericka atmosfera, ali ja sam ubjedjen da Ameri nece po svaku cijenu braniti tezu da Izrael nije bacio bombu, ukoliko znaju da jeste. Dakle, ako Ameri izbace podatke da je to Hamas, onda tu mozda i ima nesto.

Zasad tvrdnje samo Izraela ne treba shvatati ozbiljno.
Ako je Izrael ovo uradio namjerno, sta je dobio s tim?
Ako je Hamas ovo uradio namjerno, sta je dobio s tim? Jer istina ce izaci na vidjelo.

Moje misljenje je da je upitanju nesretan slucaj. Na zalost posljedice ce biti dalekosezne.

Nama iz Evrope se lako naprdjivati i nabrijavati. Ali mislim da je doslo vrijeme da se cijeli svijet napokon i pod hitno mirnim putem pozabavi pitanjem 2 drzave.
Inace nema nikada mira na bliskom istoku
Haris.ba

#31677 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Haris.ba »

GAU8 wrote: 18/10/2023 08:38 Ako je Izrael ovo uradio namjerno, sta je dobio s tim?
Ako je Hamas ovo uradio namjerno, sta je dobio s tim? Jer istina ce izaci na vidjelo
Hamas je teroristicka organizacija, a Izrael sprovodi drzavni terorizam. Onda shvatis sta se dobija.
°u°

#31678 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by °u° »

Velkoski wrote: 18/10/2023 08:30
°u° wrote: 18/10/2023 08:29 Da je svijet otišao u ... pokazuje par primjera. Prvi je privođenje od strane berlinske policije Iris Hefets, židovke rođene u Izraelu a koja se usudila javno i na ulici stati uz palestinski narod. Trenutno je u odboru Jevrejskog glasa za pravedni mir na Bliskom istoku (EJJP). 2002 je napustila Izrael iz političkih razloga.
Drugi primjer je hapšenje Jean-Claude Meyer, člana Francusko-Židovske unije za mir zbog nošenja palestinske zastave. Uhapšen je još jedan član te unije

https://www.wsws.org/en/articles/2023/1 ... h-o15.html
https://jacobin.com/2023/10/german-soci ... ne-boycott

Bukvalno su bojkotovali Bernieja, najpoznatijeg jevrejskog političara na planeti. Ta njihova kolektivna krivica graniči sa debilizmom
Njemačka politika je poseban, teški pacijent. I ne graniči se nego je teški debilizam
Dimu1927

#31679 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Dimu1927 »

GAU8 wrote: 18/10/2023 08:38

Ako je Hamas ovo uradio namjerno, sta je dobio s tim? Jer istina ce izaci na vidjelo.

Moje misljenje je da je upitanju nesretan slucaj.
Ne moze biti nesretan slucaj ako je izraelska raketa, jer svjesno gadjaju gazu, a njihove rakete ne fulaju.
GAU8

#31680 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by GAU8 »

Haris.ba wrote: 18/10/2023 08:40
GAU8 wrote: 18/10/2023 08:38 Ako je Izrael ovo uradio namjerno, sta je dobio s tim?
Ako je Hamas ovo uradio namjerno, sta je dobio s tim? Jer istina ce izaci na vidjelo
Hamas je teroristicka organizacija, a Izrael sprovodi drzavni terorizam. Onda shvatis sta se dobija.
Ne shvatam. :/
Ko god da je uradio, ako je bilo namjerno, izazvao je negativne posljedice po vlastitu stvar za koju se bori.
Haris.ba

#31681 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Haris.ba »

GAU8 wrote: 18/10/2023 08:43 Ne shvatam. :/
Ko god da je uradio, ako je bilo namjerno, izazvao je negativne posljedice po vlastitu stvar za koju se bori.
Tako teroristi ne razmisljaju.
GAU8

#31682 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by GAU8 »

°u° wrote: 18/10/2023 08:41
Velkoski wrote: 18/10/2023 08:30

https://jacobin.com/2023/10/german-soci ... ne-boycott

Bukvalno su bojkotovali Bernieja, najpoznatijeg jevrejskog političara na planeti. Ta njihova kolektivna krivica graniči sa debilizmom
Njemačka politika je poseban, teški pacijent. I ne graniči se nego je teški debilizam
Olaf Scholz je razocarenje milenija...
Usr'o je motku kod pomoci Ukrajini. Sada se trudi da to nadmasi gafovima sa bliskoistocnim sukobom...
GAU8

#31683 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by GAU8 »

Haris.ba wrote: 18/10/2023 08:44
GAU8 wrote: 18/10/2023 08:43 Ne shvatam. :/
Tako teroristi ne razmisljaju.
Ne razmisljaju teroristi, ali razmislja glava teroristicke organizacije...
A "obicni" teroristi naravno ne razmisljaju, tu je lobotomija zavrsena.
dr_Evil

#31684 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by dr_Evil »

GAU8 wrote: 18/10/2023 08:38
geoxx wrote: 18/10/2023 08:33 Bombu je bacio Izrael, nema ti zasad diskusije. Ne tvrde to samo Arapi, nego ih optuzuju i razne medjunarodne agencije koje su izmedju ostalog imali ljude na licu mjesta.

Ali u vezi toga, ovdje je nabrijana antiamericka atmosfera, ali ja sam ubjedjen da Ameri nece po svaku cijenu braniti tezu da Izrael nije bacio bombu, ukoliko znaju da jeste. Dakle, ako Ameri izbace podatke da je to Hamas, onda tu mozda i ima nesto.

Zasad tvrdnje samo Izraela ne treba shvatati ozbiljno.

Moje misljenje je da je upitanju nesretan slucaj. Na zalost posljedice ce biti dalekosezne.

Nama iz Evrope se lako naprdjivati i nabrijavati. Ali mislim da je doslo vrijeme da se cijeli svijet napokon i pod hitno mirnim putem pozabavi pitanjem 2 drzave.
Inace nema nikada mira na bliskom istoku
Nema tu nesretnog slucaja, to je bio namjeran pogodak, jednako kao Markale, kapija ili slicno.

Zasto? Da se narod uplasi, izgubi nadu, i krenu prema jugu kako im je naredjeno. Jednostavno je.

2 drzave se nece desit, a UN treba ugasit, ne postoji!
newera86

#31685 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by newera86 »

Prpa.ba wrote: 18/10/2023 08:35
lajkujMe wrote: 18/10/2023 08:20 Da se upisem i to znam da ce te me razapeti za ovo boli me briga, vruce glave haman niko ovdje ne razmislja nego reaguje emocionalno.

Prvo ko god misli da ima 1000 zrtava u toj bolnici je budala, i to bi zamolio prije nego sto pocne vrijedjanje da samo malo razmislite.

Prva stvar a sad je vec ocigledno da ovo nije bio napad Izraela svi znakovi svi dokazi ukazuju na to da je bila u pitanju Hamas raketa koja je imala kvar i pala PORED BOLNICE NA PARKING. To i Hamas izvori potvrdjuju parking je pogodjen ne Bolnica.

Druga stvar sama eksplozija i izgled udara niie tipicno za avionsku GBU bombu nego izgleda kao MLRS detonacija manjeg obima.

Najvise sta mi je sumnjivo je kako brzo su Hamasovci objavili prvo 300 pa sad 1000 mrtvih od cega bolan?
Da je bolnica direktno udarena s GBU od 1000 kg ne bi bilo toliko poginulih nema sanse, ne postoji ni jedan slican slucaj u historiji koji je uzrokovao takve zrtve.
A najvise bode za oci brzina proglasenja mrtvih.
Sta za 30 min dosli, i izbrojali 300 mrtvih?
Da su tijela bilo fino poredana i spremna za brojanje ne bi ih stigli prebrojati.

Smrdi na zescu izvlakusu od strane HAMASA ali za razliku od IED na putu evakuacije neki dan ovo nije bilo namjerno.
Nevjerujem da su toliko bolesni da sami gadjaju bolnicu nego je u pitanju nesreca.
Ocekuj da te uskoro kontaktiraju iz Beograda.

Potrebna im je tvoja hladna glavuša da im pomogne dokazati da su Markale nesretan slucaj neuspjelog pokusaja granatiranja Trebevica od strane muslimanskih militanata.
Ovo onaj analiticar vojne spremnosti ukrajine. Kakav debil.
°u°

#31686 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by °u° »

Šta čovjek može očekivati od politike koja mobiliše ovakvog tipa da diže moral svojoj vojsci ovakvim govorima?
https://m.youtube.com/watch?v=AIAVU8f2Hao

Ili nakon raznih izjava izraelskih političara?
Bossona

#31687 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Bossona »

dr_Evil wrote: 18/10/2023 08:29
Spoiler
Show
Kakva crna dušmanska RuSSija i Putin, koji je višedecenijski ratni zločinac i genocidaš nad Čečenima, Sirijcima, Gruzijcima, Ukrajincima itd. Oni su ravnali sve gradove i ubijali stotine hiljada civila. Amerika je izgubila sava kredibilitet slijepo služeći Zionostičko fašističkim hegemonistima. Američko slijepo služenje zločinačko terorističko hegemonističkoj idelogiji Cionizma će imati nesagledive i pogubne posljedice zbog katastrofalne politike prema Bliskom Istoku kojeg će izgubiti. Sve više Jevreja se protive ovom pogubnom slijepilu
Sve je to tako, ali trenutno imam zelju da Rusija zgazi Ukrajinu, cisto jer nam treba visepolaran svijet. Znam ja odlicno da za nas Bosnjake je to najgori scenario.

Ma koliko bio ogorčen ne trebaš dozvoliti da zbog nepravde prema Palestincima od strane licemjerne i ljigave EU kao i jednostrano pogubne američke podrške Izraelu podržavaš agresorsko zločinačko hegemonističko okupatorsku RuSSiju u Ukrajini, koja ima mnogo opasnije i pogubnije hegemonističke planove od cionista na BI.
sakib_jebivjetric

#31688 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by sakib_jebivjetric »

lajkujMe wrote: 18/10/2023 08:20 Da se upisem i to znam da ce te me razapeti za ovo boli me briga, vruce glave haman niko ovdje ne razmislja nego reaguje emocionalno.

Prvo ko god misli da ima 1000 zrtava u toj bolnici je budala, i to bi zamolio prije nego sto pocne vrijedjanje da samo malo razmislite.

Prva stvar a sad je vec ocigledno da ovo nije bio napad Izraela svi znakovi svi dokazi ukazuju na to da je bila u pitanju Hamas raketa koja je imala kvar i pala PORED BOLNICE NA PARKING. To i Hamas izvori potvrdjuju parking je pogodjen ne Bolnica.

Druga stvar sama eksplozija i izgled udara niie tipicno za avionsku GBU bombu nego izgleda kao MLRS detonacija manjeg obima.

Najvise sta mi je sumnjivo je kako brzo su Hamasovci objavili prvo 300 pa sad 1000 mrtvih od cega bolan?
Da je bolnica direktno udarena s GBU od 1000 kg ne bi bilo toliko poginulih nema sanse, ne postoji ni jedan slican slucaj u historiji koji je uzrokovao takve zrtve.
A najvise bode za oci brzina proglasenja mrtvih.
Sta za 30 min dosli, i izbrojali 300 mrtvih?
Da su tijela bilo fino poredana i spremna za brojanje ne bi ih stigli prebrojati.

Smrdi na zescu izvlakusu od strane HAMASA ali za razliku od IED na putu evakuacije neki dan ovo nije bilo namjerno.
Nevjerujem da su toliko bolesni da sami gadjaju bolnicu nego je u pitanju nesreca.

Necu se baviti ovom temom toliko jer ste nabrijani do boli da bilo kakav smislen diskus je nemoguc kad ignorisete dokaze i vodite se cistom mrznjom prema Izraelu.

Ali nismo samo mi u Bosni nego gori od Amerike do Japana.
Sve sto zelim reci, ljudi su previse emocionalni trenutno, napad demonstranata na Icklik bazu u Turskoj je nevjerovatno glup (baza nuklearnog oruzja)
A Iran koji zakuhava odnose protiv Izraela vec godinama jedva cekao ovakvu sansu.

Bice ovdje rata, nazalost narod Gaze ce opet najebati najvise dok ih "braca" muslimani brane na nacin da opet uzrokuju rat i patnju.

Svi kazu Gaza geto Izrael ovakav onakav, sve uredu upravu ste ali nemojte onda biti licemjeri i da presutite da Egipat drzi tu istu Gazu pod 10 puta jacom granicnom kontrolom nego Izrael, da ni jedna Arapska zemlja ne zeli prihvatitii ni 1 jedinu izbjeglicu iz Gaze a da je uzrok svemu ovome sto je Hamas odlucio da ubode osino gnjezdo tako sto su usli u Izrael i pobili preko 1000 ljudi od toga vecinom civili.
I to su 24 sata silovali, ubijali i kidnapovali civile.

Niposto ne opravdavam Izrael svi mi vrlo dobro znamo da kod njih vlada cisti Aparthejd i da se prema Palestincima odnose kao da su najveci cigani.
Ali isto tako da napomenem da je isti taj Izrael 4 puta napadnut od koalicije arapskih naroda.
3 puta su pobjedili i svaki put Arapi se hvataju za glavu kuku lele jadna Palestina a tu istu su napustili vise od 4 puta.

Jedina muslimanska zemlja koja aktivno podrzava Palestince je Iran a to je problem jer Iran tu ima svoje interese, Arapi su dobrim dijelom krivi sto su Palestinci u zagrljaju s Iranom.

Ovaj rat treba pod hitno deeskalirati kako ne znam ali ovo je zapaljeno bure baruta moglo bi doci do rata izmedju Izraela i Amerike protiv Lebanona, Sirije, Irana i Palestinaca.
S mogucnosti daljeg sirenja i velikih ekonomskih posljedica (naftni bojkot arapa i slicno)
Evo još jednog pakaša sa teme o Ukrajini.
Sve ovo što ti govoriš, govorili su i Četnici za Markale.
Ne može minobacačka granata ubiti 68 i raniti 144 civila.
MRŠ!!!
Bossona

#31689 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Bossona »

emotivac wrote: 18/10/2023 07:56 Palestinski medijski izvještaji; "Izraelske okupacione snage upadaju u palestinsku trgovinu u okupiranom Jerusalemu, prisiljavaju prodavca da otvori svoj telefon kako bi provjerili postoje li postovi koji podržavaju Gazu, nakon čega su ga uhapsili."

ZioniSSt-geSStapo
Last edited by Bossona on 18/10/2023 08:59, edited 1 time in total.
apsidejzi

#31690 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by apsidejzi »

alijagoro wrote: 18/10/2023 08:11
apsidejzi wrote: 18/10/2023 08:06
Ja nazalost ne vjerujem HAMAS-u nista jer oni su spremni na razne manipulacije kako bi iskamcili pare od muslimana sirom svijeta. Pogledaj na primjer ovaj video i zamisli kako dobar snimak bi imao otac da su mu ubili dijete. Eeeeeee, saljes vlastitog sina da ga ubiju kako bi napravio dobar snimak kojeg ces kasnije moci koristiti za skupljanje para. Znaci, ovi nasi instagram influenseri koji rade sve za lajk nisu ni blizu hamasovih influensera kad je obraz u pitanju. Tako da... ovo sa bolnicom moze biti svasta. U svakom slucjau, zali boze poginulih ljudi... tuga i tragedija.

Ne kontam ovaj tvoj video,sta tacno pokazuje?
Bolest.
geoxx

#31691 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by geoxx »

GAU8 wrote: 18/10/2023 08:43

Ne shvatam. :/
Istina je da odgovara Hamasu, komplet arapski svijet je prevagnuo kontra Izraela, a opcenito ce podrska Izraelcima
opasti.
Amerima najmanje odgovara.

Ali to ko kome odgovara nije jak argument. Ne odgovara ni Rusima kad njihova raketa ubije 100 Ukrajinaca, iz istih razloga kao i Izraelu, pa to ne znaci da su Ukrajinci sami sebe bombardovali.

Nekad je stvar jednostvna, Rusi/Izraelci su kompletne budale i ludjaci.
Hendrix

#31692 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Hendrix »

dr_Evil wrote: 18/10/2023 08:29 Kakva crna dušmanska RuSSija i Putin, koji je višedecenijski ratni zločinac i genocidaš nad Čečenima, Sirijcima, Gruzijcima, Ukrajincima itd. Oni su ravnali sve gradove i ubijali stotine hiljada civila. Amerika je izgubila sava kredibilitet slijepo služeći Zionostičko fašističkim hegemonistima. Američko slijepo služenje zločinačko terorističko hegemonističkoj idelogiji Cionizma će imati nesagledive i pogubne posljedice zbog katastrofalne politike prema Bliskom Istoku kojeg će izgubiti. Sve više Jevreja se protive ovom pogubnom slijepilu
Sve je to tako, ali trenutno imam zelju da Rusija zgazi Ukrajinu, cisto jer nam treba visepolaran svijet. Znam ja odlicno da za nas Bosnjake je to najgori scenario.
[/quote]

Kakva logika, nevjerovatno. Nek i nama cetnici dodju na vrata opet da bi mozda nesto ocesalo Ameriku? Bliski Istok je bure baruta oduvijek bio, nesloznost arapa Izrael i USA koriste odvajkada. Nista novo samo brutalnost veca ovaj put jer Izrael ima internet botove koji sire propagandu i moze da spinuje kako hoce.
emmir1

#31693 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by emmir1 »

Kolumbija protjerala izraelskog ambasadora.
sumirprimus

#31694 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by sumirprimus »

Image
@lajkujMe ovo je kazu mjesto udara, za jdam kolika je vejrovatnoca s obzirom na okolna ostecenja?
dakle ako je ovo mjesto udara ovo je parking bolnice, na otvorenom.
emmir1

#31695 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by emmir1 »

Putin i Xi u Pekingu

Kokice i uživaju.

Razmatraju svoje korake.
sakib_jebivjetric

#31696 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Rusi Kinžalom pogodili iz Sirije, ne vidim drugu logiku. @lajkujMe
Pošto je Hiperaonična, ni Iron Dome ga nije mogao skinuti. Logično
Last edited by sakib_jebivjetric on 18/10/2023 09:03, edited 1 time in total.
alijagoro

#31697 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by alijagoro »

sumirprimus wrote: 18/10/2023 08:59 Image
@lajkujMe ovo je kazu mjesto udara, za jdam kolika je vejrovatnoca s obzirom na okolna ostecenja?
dakle ako je ovo mjesto udara ovo je parking bolnice, na otvorenom.
I onda se cudis kad te ljudi napadnu i glumis zrtvu.
palermo

#31698 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by palermo »

Hendrix wrote: 18/10/2023 08:57
dr_Evil wrote: 18/10/2023 08:29 Kakva crna dušmanska RuSSija i Putin, koji je višedecenijski ratni zločinac i genocidaš nad Čečenima, Sirijcima, Gruzijcima, Ukrajincima itd. Oni su ravnali sve gradove i ubijali stotine hiljada civila. Amerika je izgubila sava kredibilitet slijepo služeći Zionostičko fašističkim hegemonistima. Američko slijepo služenje zločinačko terorističko hegemonističkoj idelogiji Cionizma će imati nesagledive i pogubne posljedice zbog katastrofalne politike prema Bliskom Istoku kojeg će izgubiti. Sve više Jevreja se protive ovom pogubnom slijepilu
Kakva logika, nevjerovatno. Nek i nama cetnici dodju na vrata opet da bi mozda nesto ocesalo Ameriku? Bliski Istok je bure baruta oduvijek bio, nesloznost arapa Izrael i USA koriste odvajkada. Nista novo samo brutalnost veca ovaj put jer Izrael ima internet botove koji sire propagandu i moze da spinuje kako hoce.
[/quote]

Zasto mora biti logike i pameti u svemu. Moj sused Evil nije politcar i ne odlucuje o ljudskim zivotima, i ima potpuno pravo da bude emocionalan odnsono da bude covjek.
Svidjelo mi se ovo sto rece geoxx , nekad su stvari vrlo jednostavne, neki Rusi i neki Izraelci su potpuni ludjaci. I imaju moc da odlucuju. Kad sila udari u glavu
sakib_jebivjetric

#31699 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Smradoprimusova logika, nije bolnica, parking kod bolnice. Znači sve je ok
vjeshalica

#31700 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by vjeshalica »

Locked