Vogoscanska petlja, jedan od dva KT sto su povezana mostom.Haris.ba wrote: ↑17/10/2023 09:14Na koji kruzni mislis? Josanica, Vogoscanska petlja? Ono nije mali kruzni. Vec je ostavljeno prostora da se pravi jos jedan most i kopca na taj kruzni i dalje prema autoputu.
Plus imas i opciju za Tuzlu da iskoristis.
Istok se moze rjesavati na drugi nacin, a ne da tranzit prolazi kroz grad.
Ne znam, mislim da se tu moglo bolje rjesenje napraviti sa jednom vecom petljom gdje se spajaju autoput i prva, te da ima izlaze za Vogoscu i Tuzlu, tako da se lako moze na koju god stranu zelis. Trazilo bi malo vise razmisljanja i planiranja, i bi se moglo.
Na koji nacin mislis da se rijesi tranzit za istok?
Ako je planiran GA, logicno je da se produzi nekako prema istoku i da on preuzme glavni tranzit kroz grad.
Bilo je price i o pravoj obilaznici sjever h istok, ne znam koliko je izvodivo zbog terena ali to bi bilo dobro za tranzit sa sjevera, opet ne bi rijesilo za tranzit sa juga i zapada i ne bi rijesilo isticni izlaz iz samog grada, sa to nam treba taj izlaz kao produzetak GA, a skupa sa prvom ako bi imala denivelisane petlje bi to za sad bilo dovoljno umjesto obilaznice sjever-istok koja realno nije jos potrebna za grad velicine Sarajeva.