Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Da li ste za posebnu temu o računarskim konfiguracijama za igre?

da
244
44%
ne
30
5%
od*ebi Chmoljo, naporan si
282
51%

Total votes: 556

vaučer

#45576 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by vaučer »

Ne znam jesi li igrao, ali meni su Rayman igre vrhunski platformeri.
Brdo zabave, strašno ispolirane igre i taman na mjeru teške.
korisnik_ca

#45577 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by korisnik_ca »

Tito_i_Partija wrote: 15/10/2023 14:47
@vaučer kontam da uzmem sinu Switch ovih dana, pa onda možda uzmem i Mario Odyssey. Uzrast'o sam uz Mario igre, tako da me vjerovatno to vuče nazad ka platformerima. :-D
Zavisno od novcane situacije, preporuka je OLED model (SD kartica, pro controller, grip controller su opcije). Fantastican je ekran u handheld modu. Igre su skupe, ali vrijede.

Ja sam opet poceo Breath of the Wild, prije nego krenem novu Zeldu. (Znaci Starfield koji dobijem kao dio pretplate od 4 eura stoji, a dajem 70 dolara za novu zeldu).
Tito_i_Partija

#45578 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Tito_i_Partija »

vaučer wrote: 15/10/2023 14:50 Ne znam jesi li igrao, ali meni su Rayman igre vrhunski platformeri.
Brdo zabave, strašno ispolirane igre i taman na mjeru teške.
Evo gledam Rayman Legends na Steamu snižen. :thumbup:
Tito_i_Partija

#45579 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Tito_i_Partija »

korisnik_ca wrote: 15/10/2023 15:09
Tito_i_Partija wrote: 15/10/2023 14:47
@vaučer kontam da uzmem sinu Switch ovih dana, pa onda možda uzmem i Mario Odyssey. Uzrast'o sam uz Mario igre, tako da me vjerovatno to vuče nazad ka platformerima. :-D
Zavisno od novcane situacije, preporuka je OLED model (SD kartica, pro controller, grip controller su opcije). Fantastican je ekran u handheld modu. Igre su skupe, ali vrijede.

Ja sam opet poceo Breath of the Wild, prije nego krenem novu Zeldu. (Znaci Starfield koji dobijem kao dio pretplate od 4 eura stoji, a dajem 70 dolara za novu zeldu).
Defitivno bi uzeo OLED opciju zbog kvaliteta slike. Kont'o sam da sačekam Switch 2, al' navodno izlazi tek u Septembru 2024 godine. :(
korisnik_ca

#45580 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by korisnik_ca »

Tito_i_Partija wrote: 15/10/2023 15:46
Defitivno bi uzeo OLED opciju zbog kvaliteta slike. Kont'o sam da sačekam Switch 2, al' navodno izlazi tek u Septembru 2024 godine. :(
Jos uvijek nisu rekli da li ce switch 2 biti backwards compatible, ako ne bude, onda zavisi kakve igre izadju - moguce novi mario, nova zelda tesko, mario kart vjerovatno.

Ekran nece biti OLED (drze konzolu jeftinom, ali vjerovatno pogresna odluka).
Ako ne bude backwards compatible, vjerovatno cu cekati 2-3 godine, neku v2 ili OLED verziju.

Bilo bi najbolje da neke starije igre dodju na PC, ali obzirom da je Nintendo u nekom svom svijetu, jako tesko.
Tabakmalac

#45581 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Tabakmalac »

Za Nintendo ekskluzive tipa Zelda: Breath of the Wild, pukneš Yuzu (Switch emulator) i igraš igru u 60 fps (ili više) i na jačoj rezoluciji.
korisnik_ca

#45582 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by korisnik_ca »

Tabakmalac wrote: 15/10/2023 20:00 Za Nintendo ekskluzive tipa Zelda: Breath of the Wild, pukneš Yuzu (Switch emulator) i igraš igru u 60 fps (ili više) i na jačoj rezoluciji.
Nisam pratio emulatore za switch. Pogledao sam neki video za yuzu na youtube i vidim puno komentara o problemima.

Mis i tastatura nema sanse da funkcionisu za Breath of the Wild, jer neke shrine rjesavas pokretima (dzojstika ili konzole).

60 fps nije poenta Nintendo igara, gameplay i sve ide u paketu.

Shvatam da je 300 dolara za konzolu + 60 dolara za igru puno, pa eto sta god kome odgovara (emulator ili konzola za koju je igra napravljena).
Tito_i_Partija

#45583 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Tito_i_Partija »

With the world having to get a second mortgage on a house just to buy a bag of potatoes these days, increases in the price for a relatively niche service won't be a surprise. But if you're a fan of Nvidia's GeForce Now and want to keep using it, you'll be paying anywhere between 10% and 40% more, depending on where you live.

The new membership fees for the game streaming service won't take effect until the 1st November, but Nvidia hasn't exactly gone all out with the announcement, with just a simple update of the GeForce Now FAQ site. Though, to be fair, it may have already let its existing subscribers in these areas know. To be honest, I only noticed the changes thanks to the sharp eyes over at Videocardz and scouting around the interwebs suggests I wasn't the only one to miss it.

So why are prices going up and how bad is it going to be? Nvidia has said it's "to account for increased operational costs in those areas" and is referring to Canada, United Kingdom, Sweden, Norway, Denmark, Czech Republic, Poland, and countries whose national currency is the Euro.

Users in Poland will see the smallest increase, with most of the one and six month Priority and Ultimate package fees rising by 10%, though the six month Ultimate will just go up by 8%. I say 'just' but that's still a sizeable hike. It's nothing compared to Sweden, Norway, and Canada, however.

The first two will see membership fees 30% higher, while anyone using GeForce Now in Canada will be hit with increases starting at 30% and going as high as 40%, depending on the package you go with.

Yes, you read that right. At the moment, the cost of a six month Priority membership in Canada is 49.99 CAD but in a few weeks, it'll be 69.99 CAD. And what are you getting for that? Up to 1080p resolution and 60 fps, and a six hour session length. Don't forget that GeForce Now doesn't offer any games, as such. It connects to whatever digital library you already have (e.g. Steam) and runs those games for you.
@Chmoljo nadam se da u BiH neće puno dignut' cijenu. :sad:
vaučer

#45584 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by vaučer »

Taman otkazao kako sam odigrao BG3. Dobar service, ako imaš account s igrama i nemaš PC.
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#45585 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Chmoljo »

Tito_i_Partija wrote: 16/10/2023 23:36
With the world having to get a second mortgage on a house just to buy a bag of potatoes these days, increases in the price for a relatively niche service won't be a surprise. But if you're a fan of Nvidia's GeForce Now and want to keep using it, you'll be paying anywhere between 10% and 40% more, depending on where you live.

The new membership fees for the game streaming service won't take effect until the 1st November, but Nvidia hasn't exactly gone all out with the announcement, with just a simple update of the GeForce Now FAQ site. Though, to be fair, it may have already let its existing subscribers in these areas know. To be honest, I only noticed the changes thanks to the sharp eyes over at Videocardz and scouting around the interwebs suggests I wasn't the only one to miss it.

So why are prices going up and how bad is it going to be? Nvidia has said it's "to account for increased operational costs in those areas" and is referring to Canada, United Kingdom, Sweden, Norway, Denmark, Czech Republic, Poland, and countries whose national currency is the Euro.

Users in Poland will see the smallest increase, with most of the one and six month Priority and Ultimate package fees rising by 10%, though the six month Ultimate will just go up by 8%. I say 'just' but that's still a sizeable hike. It's nothing compared to Sweden, Norway, and Canada, however.

The first two will see membership fees 30% higher, while anyone using GeForce Now in Canada will be hit with increases starting at 30% and going as high as 40%, depending on the package you go with.

Yes, you read that right. At the moment, the cost of a six month Priority membership in Canada is 49.99 CAD but in a few weeks, it'll be 69.99 CAD. And what are you getting for that? Up to 1080p resolution and 60 fps, and a six hour session length. Don't forget that GeForce Now doesn't offer any games, as such. It connects to whatever digital library you already have (e.g. Steam) and runs those games for you.
@Chmoljo nadam se da u BiH neće puno dignut' cijenu. :sad:
Ma digli za euro. Ic ok.
Peacean

#45586 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Peacean »

Ma ja sam od GFN odustao još od kad su dignuli pretplatu sa 5 na 10 dolara.
ferratilis

#45587 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by ferratilis »

Uvijek sam mislio da su banneri na Steamu kupljeni od strane izdavaca, ali to nije slucaj. Valve bira kad i koga ce promovirati. Svaka im cast za transparentnost.
Tito_i_Partija

#45588 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Tito_i_Partija »

Ma Steam je maaajka, samo me brine šta će bit' kad Gabe Newell eventualno ode. Ako dođe neki šupak poput Bobby Kotick, najebali smo.
ferratilis

#45589 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by ferratilis »

Toga je i mene strah. Steam nije samo digitalna prodavnica za igre, nego i sinonim za PC gaming u neku ruku. Spominjalo se prije par godina da imaju neki plan u slucaju njegove smrti, ali svi znamo kako kapitalizam funkcionira. Vrijeme ce pokazati.
Averus

#45590 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Averus »

Sve dok ne ode public, Steam je jak k'o zemlja. Gabe je zgrnuo toliko bogatstva, da me ne bi čudilo da je u pozadini napravio AI verziju sebe koja će nastaviti da vodi sve :lol:
Najpametniji potez je što nije otišao na berzu, da se lešinari otimaju oko novčića, pa sjebu tako dobru platformu.

Uprkos popularnom mišljenju, meni je drago da ima i drugih jer je konkurencija uvijek dobra. Međutim svi ostali su se do sad samo brukali.
Nije ni Steam savršen, ali mu drugi nisu ni do koljena.
ferratilis

#45591 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by ferratilis »

Prvo sto je Microsoft uradio nakon preuzimanja Activisiona je povecanje cijena u regijama kao Turska i Argentina, ne samo da bi prikazali game pass kao bolju opciju, ali i kako bi sprijecili ljude da koriste VPN kako bi kupovali jeftinije. Medjutim, nisu to uradili samo s Activision naslovima, nego sa svim sto je izdato od Microsofta. Isti trend se moze vidjeti i kod drugih publishera, i to bas u zadnjih desetak dana. Skoro je neko pitao o koristenju VPN-a za tursku regiju, ovo je odgovor:
Image
A svemu ovome je kumovala EU :-)
Chmoljo

#45592 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Chmoljo »

Averus wrote: 17/10/2023 22:21 Sve dok ne ode public, Steam je jak k'o zemlja. Gabe je zgrnuo toliko bogatstva, da me ne bi čudilo da je u pozadini napravio AI verziju sebe koja će nastaviti da vodi sve :lol:
Najpametniji potez je što nije otišao na berzu, da se lešinari otimaju oko novčića, pa sjebu tako dobru platformu.

Uprkos popularnom mišljenju, meni je drago da ima i drugih jer je konkurencija uvijek dobra. Međutim svi ostali su se do sad samo brukali.
Nije ni Steam savršen, ali mu drugi nisu ni do koljena.
Pa pogledaj epic. Da su one pare umjesto u igre uložili u platformu, na konju bi bili.
Tito_i_Partija

#45593 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Tito_i_Partija »

Završio sam Call of Cthulhu, trebalo mi je nekih desetak sati. CoC je adventure igra od Cyanide Studios koja je napravljena po radu HP Lovecrafta.

Šta ja znam, nit' smrdi nit' miriše. Ima tu nekih interesantnih i dobro urađenih pojedinih elemenata, al' nema neku dosljednost kroz cijelu igru da bi igru smatr'o baš dobrom. Kad se uzme u obzir izvorni materijal, trebalo je bit' tu više napetosti, misterije, i atmosferičnog horora, al' nisu baš uspjeli da mi daju taj neki filing. U jednu ruku me ne čudi toliko, jer je Cyanide manje više poznat' po "mlakim" igrama koje su srednja žalost. Mislim da bi ovo i Čmoljo mog'o igrat', jer nije toliko strašno. :-D

Instalir'o sam The Evil Within (prvi dio) u namjeri da večeras nastavim sa horor domenom, pa ćemo vidjet'. Navodno je od kreatora Resident Evil serije.
Chmoljo

#45594 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Chmoljo »

neka fala. nek mater svoju zove, a ne Ktulua.
Averus

#45595 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Averus »

Chmoljo wrote: 18/10/2023 14:59 neka fala. nek mater svoju zove, a ne Ktulua.
Picka Club Assemble :izet: :izet: :izet: :D
Tito_i_Partija

#45596 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Tito_i_Partija »

Averus wrote: 18/10/2023 15:28
Chmoljo wrote: 18/10/2023 14:59 neka fala. nek mater svoju zove, a ne Ktulua.
Picka Club Assemble :izet: :izet: :izet: :D
:lol:
Averus

#45597 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Averus »

Chmolju i mene niko neće natjerat' da se dobrovoljno prepadamo u igrama :lol:
Čak sam probao Amnesia i Alien Isolation, ali nije to za mene, vrat me zaboli koliko sam u grču :lol:
Kontao možda probati taj FNAF, hvale ga svi, ali žao mi dati lovu ako ću i to odustati :D

Dakle, PUSSY BROS ASSEMBLE! :D
Tito_i_Partija

#45598 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Tito_i_Partija »

Zar nisi ti završio Alien Isolation? Možda se dobro ne sjećam...

I on mi je na listi. Imam kamaru neodigranih igara na horor tematiku, pa ću se malo tim zabavit'. The Evil Within 1 i 2, Outlast 1 i 2, Amnesia: Rebirth, Alien: Isolation, Soma, Pathologic 2 i još par, ne mogu sad da se sjetim.

Takođe bi volio da odigram i Dead Space serijal, al' vidim da su uradili rimejk samo na prvoj igri.
Peacean

#45599 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Peacean »

Ja sam isto tako od Outlast-a odustao :lol:
Tito_i_Partija

#45600 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Tito_i_Partija »

Peacean wrote: 18/10/2023 16:12 Ja sam isto tako od Outlast-a odustao :lol:
Zašto?
Post Reply