I sta bi na kraju korone ( osim sto je agresija na Ukrajinu izbrisa u roku od 24h ko da je nikad nije ni bilo ), nista, sve normalno, jel ta prica ? Ko da nije ni bilo do sada nevidjene masovne manipulacije, tiranije i dehumanizacije onih sto misle drugacije. Pola ih se pelcovalo jer su natjerani, doslovno. Koliko bi to ponovilo, jesi li pitao, sta kazu. Imal posljedica dvogodisnji masovni eksperiment.teskeredzic_22 wrote: ↑15/10/2023 10:16To što gamad vodi političke stranke mijenja suštinu djelovanja ali ne mijenja potrebe društva.drug_profi wrote: ↑15/10/2023 01:33
Nažalost, u pravu si.
Toliko mnogo pravih problema oko kojih se treba bosti sa desnicom, oni našli LGBT+itd. da se oko toga kolju i iskopaju rovove. Pa ni tam ni vam. Ni oko čega.
Ustanak 1941 je nastao između ostalog i zbog toga jer su ljudi živjeli kao psi , bili su nezadovoljni sistemom i životom u njemu.
Povjerenje u političare je nula ali nekom se negdje MORA "vjerovati" pa makar i 0.1 posto pa makar i znali da je to utopija.
Ja sam se TRI PUTA VAKCINISAO a najmanje zbog straha za sebe od covida (ali stvarno vjeruj ključno je bilo samo da potencijalno ne ugrozim potrebitije) imamo potpuno oprečan stav (@cvrčak_na_hedonizmu ) i šta , da se pobijemo ? Možemo unedogled oko ovoga , mišljenje nećemo promijeniti niti ti niti ja ili vrlo , vrlo teško. (A imao bih toliko toga reći O TVOM stavu ).
Katarina je sama u Saboru , žena nosi petokraku na reveru , fizički je branila jugoslovensku zastavu u Rijeci i petokraku na riječkom neboderu postavljenih u sklopu kulturnih festivala iako udara u tom Saboru nekih 2000 ili 3000 eura i to joj jeste poenta politike (kao i svim partijama i političarima ex Yu danas) njen jezik eksploatacije radnika savršeno razumijem jer sam radnik , to je muzika za uši nek stvori makar jedan sekund mjesečno osjećaj nelagode zbog straha od radničkog bunta nekom Todoriću , opravdala je svoju veliku plaću.
O čemu ova naša mrsomudska g.... trune ?
Povraća mi se od floskularenja i poltikanstva a niko ne udara ispod 3000 netto.
U svakom slučaju nikad gori položaj ljevice.
@drugi_profil o socijalnom liberalizmu možemo pričati kad naše društvo obrazovno , socijalno te legistrativno (da baš svako pravovremeno odgovara pred zakonom za svoje postupke) bude na nivou nordijskih zemalja.
S obzirom da smo od 1992 žestoko brzo krenuli nazad , ka srednjem vijeku gatara i podcjenjivanja obrazovanja , nema prijatelju od tog zasad ništa. Za života naše djece nema sigurno.
Pricamo o radnickim pravima, a krsimo osnovna ljudska prava
Sto je najludje u cijeloj prici najgori i najradikalniji od svih su bili ljevicari i dio liberala. O cemu onda pricamo ? Cim bi to nesto zabranjivalo i uvodilo prisilne mjere to je tiranijsko govno, a ne alternativa, bez uvrede.
E u taj kos trpam ove uhljupe iz NS--a, mrtve komunjare iz Radnicke Fronte i Možemo. Ne znam ko je veci glodar i stetocina od navedenih. Ne daj Boze da imaju apsolutnu vlast to bi tek cirkus bio. Red malih neizivljenih tirana sa retardiranim NGO agendama. Umalo SDP da zaboravim, lazne socijaldemokrate