Izrael je opet pocinio zlocin!

Locked
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#30176 Re: Izrael je fašistička država!

Post by Truba »

omega369 wrote: 15/10/2023 11:35 Nije mi zao dzevada :bih:

Žao mi je Židova
Neke su činjenice kristalno jasne, ne od jučer. Izrael je fašistička država. Gaza je ogroman koncentracijski logor u kome skapavaju Palestinci baš onako kako su nekad Židovi u Auschwitzu.
jesu li židovi iz aušvica gađali berlinraketama?
izlijetali i ubijali 1000 ljudi u 1 danu?

kakva je ovo šuplja
ko piše ove vratolomije

kakvi kriptonacisti

ne slažem se s nacistima ALI
-Chesterfield-

#30177 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by -Chesterfield- »

Truba wrote: 15/10/2023 13:30
Škobo Habu wrote: 15/10/2023 12:16

Gubiš se jednostavno u svakoj raspravi. Prvo repliciraš forumašu kako smatraš da to nije istina, a onda - u nedostatku bilo kakve argumentacije - skačeš sa teme na temu.

Šta god da se u to vrijeme propovjedalo u džamijama, nije imalo efekta, jer su Britanci slomili arapski ustanak, političke i vjerske vođe protjerali, pobili ili zatvorili, tako da su Britanci jedini - u to doba - imali vojnu i političku vlast na tlu Palestine.

Druga stvar, koja bitno pokazuje tvoju idiotsku narav, jeste knjiga "Križarski ratovi u očima Arapa" Amina Maaloufa, libanonsko-francuskog esejiste, pisca i historičara. Knjigu koja spominješ nazivaš komedijom iz prostog razloga što Maaloufa smatraš da je riječ o muslimanu, a ne libanonskom kršćanu.

Tu knjigu sam ja pročitao, i imam je u svojoj biblioteci, prije dvadeset godina. Sama knjiga se bavi tadašnjim historijskim spisima, vrelima i ugovorima između kršćana i muslimana. Tako u samoj knjizi možeš naći zapise franački svećenika koji pišu o kanibalizmu među krstašima, a da ne govorim o barbarstvu i divljaštvu koje su provodili, ne samo nad muslimanima, već i Jevrejima i ortodoksnim kršćanima.
vidis kako normalan mozes biti kad komuniciras
ali opet supriljas i prikriveno vrijedjas
sta koga briga kad si ti imao neku laznu knjigu
o necijim osjecajima

a kad se ovdje postave osjecaji o osmanskim osvajanjima i upravom nad betlehemom krene UZP i ujke priča

ponavljam nismo na UNIVERZITETU... unos ne mora imati tocku i zarez te fus notu
vokabular ne mora biti sotonsko-uninverzitetski dovoljan je normalni zargon obicnih ljudi

ŠUPLJA PRIČA mrzitelja židova o famoznim banerima na brodovima ugroženih ljudi 1943

mogli ste kačiti i natpise sa rimskih iskopina iz 71. AD u Judeji ista je vrijednost
UZP je činjenica. Nemoj da te to vrijeđa. O tome ste trebali razmišljati kada su činjeni zločini...
Hakiz

#30178 Re: Izrael je fašistička država!

Post by Hakiz »

Truba wrote: 15/10/2023 13:33

Žao mi je Židova
Neke su činjenice kristalno jasne, ne od jučer. Izrael je fašistička država. Gaza je ogroman koncentracijski logor u kome skapavaju Palestinci baš onako kako su nekad Židovi u Auschwitzu.

kakva je ovo šuplja
ko piše ove vratolomije

kakvi kriptonacisti

Da je samo uslov kapitulacije Njemačke potpisane u onom vagonu na kraju 1. Svjetskog Rata bio humaniji, da nije totalno ne ponizio nego osiromašio Njemačku, učinio cijelo stanovništvo Njemačke bukvalno gladnim, lako je moguće da Adolf ne bi imao priliku postati Hitler.

Uzrok i posljedica.

To nije opravdanje za svu monstruoznost nacista, naravno, ali, sve se plaća. Pa i brutalnost osvete dođe jedan dan na naplatu.

A ko iz istorije ne nauči, ponovit će razred.

Nije slučajno uslov kapitulacije Njemačke na kraju 2. Svjetskog rata bio mnogo blaži po Njemačku nego onaj na kraju 1. Lekcija je bila naučena.
aratet

#30179 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by aratet »

Truba wrote: 15/10/2023 13:26
aratet wrote: 15/10/2023 13:15 Egipćani su sirotinja teška, ljudi se moraju sobom pozabavati.
al se zato beba rodi svakih 15 sekundi

ja koji podrzavam velike obitelji kazem ba stani... ako si u okruzenju 70 godina cemu 5 sinova dovoljne je 2
cemu?
da budu topovsko meso ili mete?
da cekas donacije

nama su prodali ublehu o beznadju a njima u okruzenju i izoleciji prodaju konacnu pobjedu

ko ce pobijediti oni koji se sutke vracaju s odmora, poslovnih putova, studiranja i oblace uniforme i uzimaju oruzje
ili oni koji prosvjeduju, kace sladunjave parole i masu zastavama te slikama ubijene djece
Opao im je fertilitet poprilično, sada je nešto više od 3. Ići će to uskoro ispod 3.
Last edited by aratet on 15/10/2023 13:44, edited 1 time in total.
GandalfSivi

#30180 Re: Izrael je fašistička država!

Post by GandalfSivi »

Žao mi je Židova

kakva je ovo šuplja
ko piše ove vratolomije

kakvi kriptonacisti

Nije Ausvic ali jeste Varsavski geto…
toska

#30181 Re: Izrael je fašistička država!

Post by toska »

Žao mi je Židova

kakva je ovo šuplja
ko piše ove vratolomije

kakvi kriptonacisti

ne znam na koga sve ciljaš ali povezivati osudu Izraela sa "slaganjem sa nacistima" je obični spin.
svakako je moje nebitno mišljenje da je Njemačka trebala prestat postojati nakon 45. kao država.
mishic

#30182 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by mishic »

"IZRAELSKI DIPLOMATA PREDLAŽE RJEŠENJE(?): "Palestinci iz Gaze se mogu iseliti u Sinajsku pustinju!"

Dođem, istjeram te iz tvoga doma i domovine i pokažem humanost na način da predložim da se nastaniš u komšijinoj avliji koja je pustinja!!!
Point.

#30183 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Point. »

Nek mu se mater iseli u Sinajsku pustinju.
omega369

#30184 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by omega369 »

Vi ste gori sto ovim laznim moralistima cionistickim ista objasnjavate. Goni ih u neku stvar
Grean

#30185 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Grean »

Bloo wrote: 15/10/2023 13:22
Spoiler
Show
Grean wrote: 15/10/2023 12:40
Sa ovim drugim se slazem i slaze se sigurno 99% diskutanata na forumu samo sto u ovim diskusijama cesto preovlada inat pa se pise i sto se ne misli.

S tim da uvijek ima malo bitnijih pitanja i ona se vezu za onaj predznak, na zalost ali je tako. I ja suosjecam sa hriscanima u sjevernoj Nigeriji ali bih vjerovatno bio manje intenzivan u tim diskusijama da postoje na forumu. Ne vjerujem da su npr. Ameri tako zatucani (ako izuzmemo vjerske fanatike) da ne shvataju da je zlocin rusiti kuce palestinskim porodicama u Jerusalimu i naseljavati jevreje s ciljem da kroz neko vrijeme legalizujes okupaciju ali onaj predznak im odredjuje nivo kritike, velikoj vecini.
Isto kao i tebi. :)
Možda ćeš manje osuditi Hamas?

Govoriti o "Amerima" - država sa skoro 340 miliona stanovnika je jedna debela generalizacija.
Ili pak da pričamo o višim nivoima - predstavnicima na različitim nivoima?
Hoćemo li za prosječnog Amera uzeti one studente na Manhattanu ili ?
Svako zaslužuje benefit of the doubt.

Postoji i PCFF - udruženja izraelskih i palestinskih porodica koje su izgubile nekoga u ovim sukobima.

Ovaj sukob je historijski kompleksan uzevši u obzir čitaV historijat od recimo 5. stoljeća, da se ja ne usuđujem davati komentare koji se tiču teritorije ili polaganja prava određenih naroda na neku teritoriju.
Mogu samo osuditi terorističke napade, ubijanje djece, zaluđenost idejama i kratkovidnost grupa. Mislim da se ovaj sukob neće završiti uskoro, te da će patnja palestinskog naroda trajati još godinama. Svaka nada za pomirenjem i eventualnim suživotom prestaje sve dok i na jednoj i na drugoj strani operišu ekstremističke grupe, s tim da Izraelu određene interesne grupe žele da preuzmu još više vlasti.
Osuditi manje Hamas za ubijanje civila (i ovo je generalizacija, nisu svi ubijali civile) ili izraelskih vojnika? Ako je za ovo prvo, pa za sta me smatras?

Ameri pored 340 miliona imaju uglavnom jedan mainstream. Znamo o cemu pricamo, o stavovima koji su opsteprihvatljivi.

I nemati stav po pitanju teritorije jer je pitanje kompleksno je najblaze receno kukavicki ili relativiziranje otimacine. Ako nista drugo imamo cinjenicu da istocni Jerusalim, Zapadna obala i Gaza koji se pokusavaju kolonizirati nisu dio Izraela i da je to okupirano. Svaka prica koja nema stav o tome je poput prica o zastiti prava ruskog stanovnistva u Donbasu.

Tu je onda bojim se u pitanju da je onaj koji nema stav debelo pod uticajem nekog svog predznaka, htio to sebi priznati ili ne.
dječak sa šibicama

#30186 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by dječak sa šibicama »

Njima je Sinaj sudbina, nema opstanka za Palestince u Gazi.

Iako moze Hamas i sa Sinaja djelovati, nije ni to daleko.
-Chesterfield-

#30187 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by -Chesterfield- »

toska

#30188 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by toska »

Amnesty International prikupio je uvjerljive dokaze koji dokumentiraju upotrebu artiljerijskih granata od bijelog fosfora

https://www.klix.ba/vijesti/svijet/neza ... /231015026
Last edited by toska on 15/10/2023 14:13, edited 1 time in total.
HarTar

#30189 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by HarTar »

ŽAO MI JE ŽIDOVA
(By: Vedrana Rudan)

Neke su činjenice kristalno jasne, ne od jučer. Izrael je fašistička država. Gaza je ogroman koncentracijski logor u kome skapavaju Palestinci baš onako kako su nekad Židovi u Auschwitzu. Zapad, ma što to danas bilo, na čelu s Amerikom za koju ne znamo da li njezina industrija oružja služi Netanyahuu i kompaniji ili Netanyahu i kompanija služe njoj, obavit će ogroman “posao”.

Mi “civilizirani” Evropljani, zapravo bijedne sluge američke, skrećemo pogled s Gaze onako kako već to čine zgađeni, “civilizirani” bijelci kad vide nekog bezubog Ciganina, Ciganku ili njihovu musavu djecu. Tamo daleko, neko ljudsko smeće nema ni struje ni vode ni hrane ni slobode, tko ih jebe. Svi smo mi nadljudi na čelu s Amerikom, o Izraelu da se ne govori. I tako sedamdeset i pet godina.

Danas ili sutra ili prekosutra “rasplest” će se agonija Palestinaca, toksičnog neljudskog otpada. Problem će konačno riješiti Izrael kome je, kako fašističkoj tvorevini naklonjeni mediji pišu, puknuo film. Dosta je bilo. Izraelski fašisti, ne, nije to samo Netanyahu, misle da je došao čas kako uostalom Gazu treba razoriti.

Žao mi je Židova jer zaista ne znaju što čine ako to učine. Nakon zločina koji misle počiniti postat će i ostati prokleti. Ni jedan Židov ni jedna Židovka neće moći opušteno izaći iz Izraela i odletjeti u bilo koji dio svijeta siguran ili sigurna da će se vratiti doma živ ili živa.

Nakon masakra koji im je u planu Izrael će Židovima postati njihova vlastita Gaza. Naravno da će, bogati su, imati i vodu i struju i hranu ali može li bilo koje ljudsko biće živjeti i preživjeti mržnju koju će probuditi u milijardama ljudi diljem Kugle? Ili će ipak poludjeti?

Ne govorim napamet. Zločin nad zločinima koji će biti i veći i strašniji od Holokausta ma što Židovi o tome govorili pretvorit će im život u pakao. Već danas, što će tek biti kad nad Palestincima provedu konačno rješenje, nazire se njihova sudbina. Trenutno se Židovi u Njemačkoj ne usuđuju pustiti svoju djecu u vrtić jer nisu sigurni da bi ona taj izlazak iz kuće preživjela. Zatvara se Louvre, Versailles…

To se dešava danas u Njemačkoj. To se dešava danas u Francuskoj. To će se dešavati i u Kini, Australiji, na Madagaskaru, Madridu, Ženevi, Indiji… U svakom dijelu Kugle Židovi će uskoro biti meta. Ne, ne, ne, neće samo “muslimanski teroristi” biti strijelci. Židovima koji izvan Izraela prežive masakr u Gazi jedini će spas biti odlazak u Obećanu zemlju, među svoje, ne uvijek i među sebi slične.

Nisu svi Židovi esesovci 21. vijeka, daleko od toga, ali će to jako teško moći bilo gdje dokazati ako se dogodi ono što planiraju oni drugi. Istrebljenje Palestinaca, nemojmo se zavaravati, nije samo Natanyahuov i Bidenov plan. Ništa se ne bi dogodilo da stotine tisuća Židova ne žele pobiti nesretnike kojima su oteli zemlju.

Ne razmišljaju o svojoj budućnosti i budućnosti svoje djece. Ne znaju kako je to živjeti u Gazi, ne znaju koliko je suludo kad sam sebi u ime profita i ludila generacijama onih koji dolaze kopaš grob u kome će živi trunuti.

Jasno mi je da misle kako je svijet sedamdeset i pet godina žmirio i kako će žmiriti i dalje. Ja, možda sam jedina na svijetu, u to ne vjerujem. Židovi, žao mi vas je jer obuzeti mržnjom ne vidite da ima ljudi na ovome svijetu koji mrze vaš fašizam.

Ne, ZLOČIN koji planirate neće vam biti oprošten ma koliko amerika stajalo iza vas. Milijarde nas nismo Amerika. Milijarde nas mrzile smo Hitlera onako kako danas mrzimo vas ako učinite odvratni, u konačnici ipak samoubilački korak.

Očito, moćni ste a moćni ubijaju i ubijat će nekažnjeno. Nekažnjeno? Ponavljam, kad diljem svijeta milijarde krenu u boj protiv vas i mesa vašeg mesa ma gdje ono bilo možda će vam pasti na pamet da su u onoj razorenoj Gazi živjeli ljudi poput vas koji su patili onako kako ćete vi patiti dugo, dugo, dugo, dugo, dugo…

Židovi, kako vam nije jasno da vam se ovaj zločin nikad neće isplatiti? NIKAD! :thumbup:
p206

#30190 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by p206 »

-Chesterfield- wrote: 15/10/2023 13:58
ovo je on i pokrenuo da bi zadržao vlast, da uradi homogenizaciju i da formira vladu, jer su u zadnje 3 godine 3 puta raspisivali izbore
corolla02
Location: Light travels faster than sound; that is why some people appear bright, until you hear them speak!
Horoskop: Gemini

#30191 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by corolla02 »

sime_cipol
Location: Jedan grad, dva kluba. Jedan osnovala raja, drugi UDBA.
Grijem se na: Zdrvima
Vozim: Clio 1.2 43kw

#30192 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by sime_cipol »

Nakon vise od 10 godina potpuno je jasno da Arapsko proljeće nije bilo zbog Arapa, nego zbog Izraela. Sve okolne zemlje ne mogu sebi pomoci, a kamoli Palestincima.
HarTar

#30193 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by HarTar »

sime_cipol wrote: 15/10/2023 14:16 Nakon vise od 10 godina potpuno je jasno da Arapsko proljeće nije bilo zbog Arapa, nego zbog Izraela. Sve okolne zemlje ne mogu sebi pomoci, a kamoli Palestincima.
I ti to tek sada shvatio?!
Ironmen

#30194 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Ironmen »

sime_cipol wrote: 15/10/2023 14:16 Nakon vise od 10 godina potpuno je jasno da Arapsko proljeće nije bilo zbog Arapa, nego zbog Izraela. Sve okolne zemlje ne mogu sebi pomoci, a kamoli Palestincima.
:thumbup:
sime_cipol
Location: Jedan grad, dva kluba. Jedan osnovala raja, drugi UDBA.
Grijem se na: Zdrvima
Vozim: Clio 1.2 43kw

#30195 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by sime_cipol »

HarTar wrote: 15/10/2023 14:17
Ne, sumnjao sam, ali sad je potpuno ocito.
Bloo
Globalna šefica

#30196 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Bloo »

Grean wrote: 15/10/2023 13:57 Osuditi manje Hamas za ubijanje civila (i ovo je generalizacija, nisu svi ubijali civile) ili izraelskih vojnika? Ako je za ovo prvo, pa za sta me smatras?

Ameri pored 340 miliona imaju uglavnom jedan mainstream. Znamo o cemu pricamo, o stavovima koji su opsteprihvatljivi.

I nemati stav po pitanju teritorije jer je pitanje kompleksno je najblaze receno kukavicki ili relativiziranje otimacine. Ako nista drugo imamo cinjenicu da istocni Jerusalim, Zapadna obala i Gaza koji se pokusavaju kolonizirati nisu dio Izraela i da je to okupirano. Svaka prica koja nema stav o tome je poput prica o zastiti prava ruskog stanovnistva u Donbasu.

Tu je onda bojim se u pitanju da je onaj koji nema stav debelo pod uticajem nekog svog predznaka, htio to sebi priznati ili ne.
fokus ti je limitiran.
Referirala sam se na tvoju tvrdnju:

S tim da uvijek ima malo bitnijih pitanja i ona se vezu za onaj predznak, na zalost ali je tako.....da ne shvataju da je zlocin rusiti kuce palestinskim porodicama u Jerusalimu i naseljavati jevreje s ciljem da kroz neko vrijeme legalizujes okupaciju ali onaj predznak im odredjuje nivo kritike, velikoj vecini.

Stoga i moj komentar/pitanje.
Tebi je lako to izjaviti, ali ako se isto aplicira na tebe, onda je problem.

Da, moj post o nemanju stava kada se na temi onako amaterski tabiri o historiji i teritoriji jer nekima i to njihovo krhko znanje seže samo 70 godina unatrag. Da ti razjasnim jer ne razumiješ što sam napisala - ne usuđujem se dati stav o historiji tog područja kada se govori o teritoriji. Historija obuvata malo više od stoljeća i malo kompeksije od navijanja za tim kojem pripadaš. Ergo, kao što neću davati svoje komentare na temi o dvocilindričnim motorima, tako neću komentarisati ni ovdje postove odnosno mape i određene konfabulacije o teritoriji koje iznose odredeni forumaši koji su stručnjaci za sve.
Što naravno ne implicira da nemam stav o trenutnim dešavanjima i patnjama naroda. Mislim da je to lako razlikovati.
Ali opet, ono što ti tvrdiš za druge, naravno vrijedi i za tebe. Ti gledaš kroz jednu prizmu, drugi kroz drugu, neki kroz treću.

I nmaravno da je lakše baratati generalizacijama, samo pazi da te te generalizacije ne dočekaju kada doše do tebe samog i tvog naroda. :)
corolla02
Location: Light travels faster than sound; that is why some people appear bright, until you hear them speak!

#30197 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by corolla02 »

uci saban uci :mrgreen:

za sve duboke analize treba vremenska distanca; zasto; prvo, nema se ko bahcati sa analizom, a ono kao drugo, u svakom ratu il neredu istina prva pogine!
Bloo
Globalna šefica

#30198 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Bloo »

p206 wrote: 15/10/2023 14:13 ovo je on i pokrenuo da bi zadržao vlast, da uradi homogenizaciju i da formira vladu, jer su u zadnje 3 godine 3 puta raspisivali izbore
Slažem se djelomično sa ovim i kao što sam i navela na početku ove tragedije, Izraelci u Izraelu (iako nisu pokazivali namjeru da zaustave pogrom Palestinaca) su počeli da pokazuju otvoreni otpor prema militarizaciji, klerofašistima i ekstremistima koji su počeli da preuzimaju državu i buše rupe u "sekularitetu" Izraela.

Ovo im je došlo kao naručeno.
HarTar

#30199 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by HarTar »

sime_cipol wrote: 15/10/2023 14:20
HarTar wrote: 15/10/2023 14:17

Ne, sumnjao sam, ali sad je potpuno ocito.
Čak i zabrana prodaje F-35 i F-16 Turskoj je povezana sa izraelom, da se ne bi narušila vojna ravnoteža u regiji na štetu izraela, a ne nekakva kupovina S-400. Zapad takođe nije htio prodati PVO sisteme Turskoj zbog izraela, pa su se oni okrenuli Rusiji. Kako god, sve se vrti oko izraela.
Last edited by HarTar on 15/10/2023 14:25, edited 1 time in total.
corolla02

#30200 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by corolla02 »

Locked