Nije im nikako mudra politika zakopavaju sebe u jos dublji pijesak moraju igrati mudro jer njihove komsije jedva cekaju...
Izrael je opet pocinio zlocin!
- Ironmen
-
°u°
#30103 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Član je teorističke grupe Lehi koja je htjela sarađivati i s Hitlerom. A Izrael je sada mobilisao hiljade slilnih manijaka da hajcaju vojnike.
A kada se sjetimo nedavne izjave njihovog ministra odbrane Gallanta da su "ukinuli sva pravila rata. Naši vojnici neće odgovarati nizašta. Neće biti vojnih sudova", ne treba nikakve mašte ni inteligencije da se vidi da šta slijedi
https://en.m.wikipedia.org/wiki/Lehi_(militant_group)
-
Ima Bosne_Bice Bosne
- Location: The field “Location” is too short, a minimum of 2 characters is required.
#30104 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Jesu tamo gdje se ne vagaju jaja.EFD22 wrote: ↑14/10/2023 22:11Oduvijek su znali sa vrijednostima, tj. s parama.Thorgerson wrote: ↑14/10/2023 22:09 Al ljudi su fkt prejaki. Mislim na jevreje.
Dok sam bio mladji, uvijek mi cudno bilo zasto na 10 onih history kanala, natinal geographic its stalno, al stalno emisije o II svj ratu, o hitleru, nacistima...svaki ubogi jebeni dan. Mislim, ok neka emisija o tome, ali jebote bilo je i gorih zlocina, pa i pribliznih o kojima niti jedne emisije nema. Niti jedne.
Il sad gledam pojedini klubovi u NBA podrska Izraelu...
Kad vidis sudjenja nakon II svjetskog rata. Kako su ganjali zlocince.
Kod nas ti ratni zlocinac npr ministar il nacelnik opstine, policije il se setka beogradom.
Nevjerovatno je kakvu samo moc drze.![]()
A znamo, para vrti gdje burgija neće.
-
°u°
#30105 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Grupa haredi židova uopšte ne priznaje ovakav Izrael kao državu, smatraju da će obećani Izrael doći s mesijom. Išli su u posjetu Iranu, i to Ahmadinežadu, u posjetu Gazi itd. Smatraju ih najortodoksnijom grupom. Često protestuju protiv Izraela, a tamošnja policija ih žestoko mlati
https://www.truetorahjews.org/herzl
- Bloo
- Globalna šefica
#30106 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
I kako se lagano tone u rasizam i teorije zavjere.EFD22 wrote: ↑14/10/2023 22:11Oduvijek su znali sa vrijednostima, tj. s parama.Thorgerson wrote: ↑14/10/2023 22:09 Al ljudi su fkt prejaki. Mislim na jevreje.
Dok sam bio mladji, uvijek mi cudno bilo zasto na 10 onih history kanala, natinal geographic its stalno, al stalno emisije o II svj ratu, o hitleru, nacistima...svaki ubogi jebeni dan. Mislim, ok neka emisija o tome, ali jebote bilo je i gorih zlocina, pa i pribliznih o kojima niti jedne emisije nema. Niti jedne.
Il sad gledam pojedini klubovi u NBA podrska Izraelu...
Kad vidis sudjenja nakon II svjetskog rata. Kako su ganjali zlocince.
Kod nas ti ratni zlocinac npr ministar il nacelnik opstine, policije il se setka beogradom.
Nevjerovatno je kakvu samo moc drze.![]()
A znamo, para vrti gdje burgija neće.
-
emirolini
-
emmir1
#30108 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Ne smije ni jedna drzava da se suprostavi Izraelu.
A pojedinci iz mnogih zemalja su spremni, ovaj pokolj djece se vise ne može trpit.
Ova nepravda se vise ne može gledat.
Milioni ljudi su spremni da dodju da brane Gazu, siguran sam u to.
Jad i bijeda USA i EU koja otvara istragu protiv Putina jer je zločinac kao.
Dok podrzavaju pokolj na Istoku, jos ga finansiraju.
Ovaj svijet je otisao predaleko, nazad vise nema.
Sta je vise crvena linija za stotine miliona muslimana okolo Izraela?
Al Aksa?
Po meni crvena linija im treba biti svaka suza i kap krvi djece u Gazi.
Ako Izrael nastavi sa ubijanjem, svakim danom rastu šanse da ce im na granice krenut stotine hiljada naoruzanih ljudi sa svih strana.
Nece im nuklearke pomoći tu.
Unistavat teroriste iz Hamasa na način da pobijes 500 djece u par dana je neprihvatljivo.
Jos gledam video pjevaju pjesme, nema skola jer nema djece u Gazi.
A pojedinci iz mnogih zemalja su spremni, ovaj pokolj djece se vise ne može trpit.
Ova nepravda se vise ne može gledat.
Milioni ljudi su spremni da dodju da brane Gazu, siguran sam u to.
Jad i bijeda USA i EU koja otvara istragu protiv Putina jer je zločinac kao.
Dok podrzavaju pokolj na Istoku, jos ga finansiraju.
Ovaj svijet je otisao predaleko, nazad vise nema.
Sta je vise crvena linija za stotine miliona muslimana okolo Izraela?
Al Aksa?
Po meni crvena linija im treba biti svaka suza i kap krvi djece u Gazi.
Ako Izrael nastavi sa ubijanjem, svakim danom rastu šanse da ce im na granice krenut stotine hiljada naoruzanih ljudi sa svih strana.
Nece im nuklearke pomoći tu.
Unistavat teroriste iz Hamasa na način da pobijes 500 djece u par dana je neprihvatljivo.
Jos gledam video pjevaju pjesme, nema skola jer nema djece u Gazi.
-
sitni svercer
#30109 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
hamo koristi oblake i kisu kao oruzje a izy mora cekati a vojska ne voli cekanje
- Bloo
- Globalna šefica
-
broj dva
#30111 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Dakle stigli su na nivo krtica. Samo šteta što su fanatici koji nisu u stanji nahranit narod ali su makar u stanju sjebat komplet infrastrukturu.
Nemam šta fino da kažem o Izraelu ali Hamas su govna.
-
aratet
#30112 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Pa što se ti pojedinci neorganizuju i ne odu.
-
broj dva
#30113 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Pola njih iz Utopije, pola iz čardaka ni na nebu ni na zemlji i pođekoji što mu je dojadila švedska socijala.
- Grean
#30114 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Sta hoces s ovim da kazes? Btw, posalji pozdrave preko tetkice od administratora @Bobi ja.
-
emirolini
- Haris.ba
#30117 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Spade ummet na Iran.
https://www.klix.ba/vijesti/svijet/iran ... /231014106Iranski ministar vanjskih poslova odgovorio je da Iran ne želi da se sukob pretvori u regionalni rat i želi pokušati pomoći u oslobađanju zarobljenika koje drži Hamas.
Ali Amir-Abdollahian je naglasio da Iran ima svoje crvene linije. Rekao je da ako se izraelska vojna operacija nastavi, a posebno ako Izrael ispuni svoje obećanje o kopnenoj ofanzivi u Gazi, Iran će morati odgovoriti.
Wennesland je nazvao izraelskog savjetnika za nacionalnu sigurnost Tzachija Hanegbija i druge dužnosnike i prenio poruku Irana.
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
- Vozim: Golf 7 GTI
#30118 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Je li ovo prvo značajnije oglašavanje Kine?Israel ‘gone beyond self-defence’ in Gaza, Chinese Foreign Minister Wang Yi says, calls to ‘stop collective punishment’
-
boshniak
#30119 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
- ZoomZoomKiwi
#30120 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Zašto je rasizam ako kažem da su oduvijek znali s vrijednostima. Nije laž niti tajna da su zlatare oduvijek bile povezane s Jevrejima a i danas su najjače svjetske kompanije u njihovom posrednom i neposrednom vlasništvu.
Ništa loše nisam mislio s time, štaviše to je za pohvalu. Da bogdo Arapi znaju tako iskoristiti naftu i novac, al’ izgleda da je u muslimanskom mentalitetu oduvijek poltronstvo i ulizivanje, pa su tako zbog interesa spremni okrenuti leđa bratu muslimanu. Jevreji su kompaktni i drže se zajedno gdje god da su, i uvijek će pomoći jedni drugima bez obzira na posljedice koje to može donijeti. Arapin to nikad neće uraditi, ne samo Arapin, bilo koji musliman, eto i Bošnjaci.
A ovaj drugi da para vrti gdje burgija neće, i to je sveopća istina oduvijek. Nema tu teorija zavjere, barem kod mene, kao neko ko je u privatnom biznisu i sudjelujem u mnoštvu javnih nabavki, itekako znam moć lobija, na bilo kojem nivou, kako moći (vlasti) tako i financijskom nivou.
- ZoomZoomKiwi
#30121 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Je l’ sad vrijeme za otvaranje teme WWIII? Pitam za jarana.boshniak wrote: ↑15/10/2023 10:56Kao što sam i pretpostavio
https://www.klix.ba/vijesti/svijet/iran ... 1014106
-
emmir1
#30122 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Svih zemalja svijeta, u cijelom svijetu postoje ljudi koji ovo vise ne mogu da gledaju.
Naravno dominantno islamskih zemalja.
Ali siguran sam da bi bilo i mnogih drugih.
Jer ovo sto radi Izrael a imamo priliku gledati uživo putem mnogih platformi, je nesto najgore sto se moze gledat od kako se svijet masovno digitalizovao.
Strasne snimke gledamo, kod svakog ko ima razuma ovo izazviva gnjev, bijes i ljutnju.
- Bloo
- Globalna šefica
#30123 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Kod nas su zlatare na čaršiji u čijem vlasništvu?EFD22 wrote: ↑15/10/2023 11:02Zašto je rasizam ako kažem da su oduvijek znali s vrijednostima. Nije laž niti tajna da su zlatare oduvijek bile povezane s Jevrejima a i danas su najjače svjetske kompanije u njihovom posrednom i neposrednom vlasništvu.
Ništa loše nisam mislio s time, štaviše to je za pohvalu. Da bogdo Arapi znaju tako iskoristiti naftu i novac, al’ izgleda da je u muslimanskom mentalitetu oduvijek poltronstvo i ulizivanje, pa su tako zbog interesa spremni okrenuti leđa bratu muslimanu. Jevreji su kompaktni i drže se zajedno gdje god da su, i uvijek će pomoći jedni drugima bez obzira na posljedice koje to može donijeti. Arapin to nikad neće uraditi, ne samo Arapin, bilo koji musliman, eto i Bošnjaci.
A ovaj drugi da para vrti gdje burgija neće, i to je sveopća istina oduvijek. Nema tu teorija zavjere, barem kod mene, kao neko ko je u privatnom biznisu i sudjelujem u mnoštvu javnih nabavki, itekako znam moć lobija, na bilo kojem nivou, kako moći (vlasti) tako i financijskom nivou.
Najveće kompanije (državne i privatne) su u čijem vlasništvu u BiH?
Na Hayatu i sličnim popularnim stanicama se obrađuju koji ratni zločini najčešće?
Rasizam je jer barataš sa generalizacijama. Koje grtupe Jevreja su oduvijek znale sa novcem? Znaš da li oni homogena grupa? Znaš li za otopore u Izraelu koji su prethodili ovim užasnim dešavanjima? Gdje je tu kompaktnost i homogenost?
Zašto navodiš da je u muslimanskom mentalitetu poltronsvo i uliztivanje? Šta je muslimanski mentalitet? Da li su Otomani imali isti mentalitet? Ako jesu, kako su napravili Carstvo? Zašto jedan musliman duguje drugom muslimanu išta? Ummet? Islam kao religija (ne vjera) ima i svoje lokalne različitosti. Tebe muslimana sa nekim muslimanom iz SA povezuje samo Allah, ali nemate kulturoloških sličnosti. Vjerovatno vam se razlikuju i obredi tokom dženaze.
I tako dalje i tako bliže...
Ako ti ne vidiš problem u svom postu, ne mogu ti pomoći. Previše ti je godina u guzici.
-
emmir1
#30124 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Haris.ba wrote: ↑15/10/2023 10:31Spade ummet na Iran.![]()
https://www.klix.ba/vijesti/svijet/iran ... /231014106Iranski ministar vanjskih poslova odgovorio je da Iran ne želi da se sukob pretvori u regionalni rat i želi pokušati pomoći u oslobađanju zarobljenika koje drži Hamas.
Ali Amir-Abdollahian je naglasio da Iran ima svoje crvene linije. Rekao je da ako se izraelska vojna operacija nastavi, a posebno ako Izrael ispuni svoje obećanje o kopnenoj ofanzivi u Gazi, Iran će morati odgovoriti.
Wennesland je nazvao izraelskog savjetnika za nacionalnu sigurnost Tzachija Hanegbija i druge dužnosnike i prenio poruku Irana.
Nista to.
Premlako i neodlučno
-
Tyke
#30125 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Uvijek na pravoj strani