Mobilni radari / kamere

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
kenomax

#8126 Re: mobilni radari tj kamere

Post by kenomax »

valter.ba wrote: 29/09/2023 13:04 Ekipa zna li neko kakva je situacija s radarima u CG i Albaniji? Fercera li Radarbot Crnoj Gori i Albaniji?
Hvala
U Albaniji gdje god da ideš opušteno. Cijelom dužinom Albanije ni nema nekih radara, a patrole ne zaustavljaju strance osim sa Kosova, kako god da voziš. I navikni se na par preticenja preko pune, to je tamo standard. Puna bude na kilometarskom pravcu bez razloga. CG ima par radara i patrola, ponekad i presretač (presretači su uglavnom na autoputu kojim se kreću oni iz pravca Srbije, ali znaju naići i oko PG, Nikšića). Tu se već treba paziti, ali su pristojni, uredno blicaju ako ima patrola. Uglavnom su na sjeveru CG, ako ideš preko Podgorice do Albanije nećeš u centralnom dijelu i jugu naići na patrole uglavnom.
valter.ba

#8127 Re: mobilni radari tj kamere

Post by valter.ba »

kenomax wrote: 29/09/2023 13:21
valter.ba wrote: 29/09/2023 13:04 Ekipa zna li neko kakva je situacija s radarima u CG i Albaniji? Fercera li Radarbot Crnoj Gori i Albaniji?
Hvala
U Albaniji gdje god da ideš opušteno. Cijelom dužinom Albanije ni nema nekih radara, a patrole ne zaustavljaju strance osim sa Kosova, kako god da voziš. I navikni se na par preticenja preko pune, to je tamo standard. Puna bude na kilometarskom pravcu bez razloga. CG ima par radara i patrola, ponekad i presretač (presretači su uglavnom na autoputu kojim se kreću oni iz pravca Srbije, ali znaju naići i oko PG, Nikšića). Tu se već treba paziti, ali su pristojni, uredno blicaju ako ima patrola. Uglavnom su na sjeveru CG, ako ideš preko Podgorice do Albanije nećeš u centralnom dijelu i jugu naići na patrole uglavnom.
Zahvaljujem se na iscrpnim informacijama. Samo mi je bitno ovo oko radara jer nisam bio par godina. Što se tiče preticanja, kružnih tokova...ludi su k'o struja u Albaniji, sve sam to već prošao :lol: :thumbup:
mirota

#8128 Re: mobilni radari tj kamere

Post by mirota »

kenomax wrote: 29/09/2023 13:21
Hvala
de ba, oko Podgorice 4 trake, pravac po 2 km, a oni stave radar na 60
mirota

#8129 Re: mobilni radari tj kamere

Post by mirota »

koja aplikacija ima upisane fiksne kamere u BiH ??? hvala
valter.ba

#8130 Re: mobilni radari tj kamere

Post by valter.ba »

Radarbot, Waze
HelaS

#8131 Re: mobilni radari tj kamere

Post by HelaS »

Kad na putu ima znak "Radarska kontrola", koliko iza znaka važi ova obavijest, koliko kilometara?
drug_profi

#8132 Re: mobilni radari tj kamere

Post by drug_profi »

HelaS wrote: 15/10/2023 01:28 Kad na putu ima znak "Radarska kontrola", koliko iza znaka važi ova obavijest, koliko kilometara?
Do prvog policajca.
HelaS

#8133 Re: mobilni radari tj kamere

Post by HelaS »

drug_profi wrote: 15/10/2023 01:35
HelaS wrote: 15/10/2023 01:28 Kad na putu ima znak "Radarska kontrola", koliko iza znaka važi ova obavijest, koliko kilometara?
Do prvog policajca.
Ležećeg ili sjedećeg?
drug_profi

#8134 Re: mobilni radari tj kamere

Post by drug_profi »

HelaS wrote: 15/10/2023 01:36
drug_profi wrote: 15/10/2023 01:35

Do prvog policajca.
Ležećeg ili sjedećeg?
Onog koji ima lizalo.
ruud

#8135 Re: mobilni radari tj kamere

Post by ruud »

Sinoć tronožac kod knjižare SP niz MT a u kontru ručni na izlazu iz Magribije :izet:
mirota

#8136 Re: mobilni radari tj kamere

Post by mirota »

u RS je 500 metara max...do onih crno zutih stubica i malo iza mozda100 metara
mirota

#8137 Re: mobilni radari tj kamere

Post by mirota »

valter.ba wrote: 14/10/2023 23:27 Radarbot, Waze
waze u RS svaku 3. prijavljuje, a google maps kad je kasno, ali prijavi svaku
HelaS

#8138 Re: mobilni radari tj kamere

Post by HelaS »

mirota wrote: 15/10/2023 14:59
u RS je 500 metara max...do onih crno zutih stubica i malo iza mozda100 metara
Kojim propisom je ovo regulisano?
ITNet

#8139 Re: mobilni radari tj kamere

Post by ITNet »

Ponukan ovom nebulozom da nekih kamera nema odjednom na RadarBotu upalim Waze u 2 situacije I iskreno nisam nesto zadovoljan, RadarBot mi je puno bolji I sigurniji oko obavjestenja za kamere, neka me raja koja koristi Waze ispravi ako moze sta bolje ovo sto mi se ne svidja :D

RadarBot me obavjesti da ima kamera dosta, dosta prije, hajmo reci 1kilometar prije kamere, dobijes glasovno obavjestenje da je speed cam ahead I dobijes info koliko je ogranicenje, 60, 80 itd… Kako se priblizavas kameri dobijes zvucni ton/beep sa prekidima, beep, beeep beep, beeeep, kako si blizi kameri ton je tu da ne fulas I nekako nema sanse da se mozes zajebati.

Waze obavjestava da ima kamera 200 metara ispred kamere jednom i to je to koliko sam upratio :-) Ovo je nidje veze i veoma prekratko ne mozes nekad ni da odreagujes na vrijeme narocito na autoputu kad vozis, googlao sam i vidim da se raja najvise zali oko ovoga, cak pisu one whishlist peticije da se ubaci da se moze manuelno podesiti taj distance.
Waze isto ne kaze koje je ogranicenje na kameri, cak ga i ne znas i ne vidis na displayu osim ako ne ides PREKO ogranicenja pa ti se pokaze na displayu da ides preko i koliko je ogranicenje (Budalastina). U dosta situacija obavijest o kameri neces ni dobiti ako ides ispod ogranicenja :-) Ovo sam isto googlao i tako je by desing, znaci mozes bez problema popusiti kaznu ako ubrzas kad ne treba, dobices ti upozorenje ali prekasno da odreagujes.

Na RadarBotu vidis fino gdje su kamere, ikone su velike bez obzira na zoom i na ikonama vidis koje je ogranicenje, tako da mozes samo baciti pogled na sekundu i vidjeti dosta unaprijed sta te ceka na putu.

Na Wazeu ikone kamera su male, jos su zelene kao i ostatak mape i jedva se vide, nema da vidis koje je ogranicenje na njima, isto tako ikone kamere se gube u zavisnosti od zooma kojeg si izabrao, a i Waze sam radi zoom-in/zoom-out u nekim situacijama kad su raskrsnice itd... pa i nekad kad bacis pogled na display da vidis ima li neka kamera ubrzo (da se ne pouzdas u onih 200metara obavestenja) ne mozes vidjeti to bas jasno, a i kad vidis opet kazem ne vidis koje je ogranicenje na kameri.

RadarBot moze raditi u pozadini telefona bez da je display upaljen i da je app on top, i u ovakvoj situaciji davace notifikacije na zvucnike u autu preko Bluetootha.

Waze koliko sam provalio ovo ne moze, moras ga drzati upaljenog uvijek i nisam uspio da podesim da dobijem notifikacije na zvucnike u autu preko Bluetootha, vidim raja su ovdje pricala da se pojavi neka opcija kad se nakaci na bluetooth ali ja je nisam provalio, morao sam Android auto da nakacim i dignem Waze kao app na auto sistem da mi radi i jedino tako sam dobio obavjestenja na auto zvucnike.

RadarBot je app namjenjena kamerama i drotovima i fokusiran na to, Waze je samo jos jedan program za Navigaciju koji eto ima u sebi opciju za kamere.
drug_profi

#8140 Re: mobilni radari tj kamere

Post by drug_profi »

E bravo.
Odlična recenzija.
Ateista

#8141 Re: mobilni radari tj kamere

Post by Ateista »

ITNet wrote: 16/10/2023 11:09 Ponukan ovom nebulozom da nekih kamera nema odjednom na RadarBotu upalim Waze u 2 situacije I iskreno nisam nesto zadovoljan, RadarBot mi je puno bolji I sigurniji oko obavjestenja za kamere, neka me raja koja koristi Waze ispravi ako moze sta bolje ovo sto mi se ne svidja :D

RadarBot me obavjesti da ima kamera dosta, dosta prije, hajmo reci 1kilometar prije kamere, dobijes glasovno obavjestenje da je speed cam ahead I dobijes info koliko je ogranicenje, 60, 80 itd… Kako se priblizavas kameri dobijes zvucni ton/beep sa prekidima, beep, beeep beep, beeeep, kako si blizi kameri ton je tu da ne fulas I nekako nema sanse da se mozes zajebati.

Waze obavjestava da ima kamera 200 metara ispred kamere jednom i to je to koliko sam upratio :-) Ovo je nidje veze i veoma prekratko ne mozes nekad ni da odreagujes na vrijeme narocito na autoputu kad vozis, googlao sam i vidim da se raja najvise zali oko ovoga, cak pisu one whishlist peticije da se ubaci da se moze manuelno podesiti taj distance.
Waze isto ne kaze koje je ogranicenje na kameri, cak ga i ne znas i ne vidis na displayu osim ako ne ides PREKO ogranicenja pa ti se pokaze na displayu da ides preko i koliko je ogranicenje (Budalastina). U dosta situacija obavijest o kameri neces ni dobiti ako ides ispod ogranicenja :-) Ovo sam isto googlao i tako je by desing, znaci mozes bez problema popusiti kaznu ako ubrzas kad ne treba, dobices ti upozorenje ali prekasno da odreagujes.

Na RadarBotu vidis fino gdje su kamere, ikone su velike bez obzira na zoom i na ikonama vidis koje je ogranicenje, tako da mozes samo baciti pogled na sekundu i vidjeti dosta unaprijed sta te ceka na putu.

Na Wazeu ikone kamera su male, jos su zelene kao i ostatak mape i jedva se vide, nema da vidis koje je ogranicenje na njima, isto tako ikone kamere se gube u zavisnosti od zooma kojeg si izabrao, a i Waze sam radi zoom-in/zoom-out u nekim situacijama kad su raskrsnice itd... pa i nekad kad bacis pogled na display da vidis ima li neka kamera ubrzo (da se ne pouzdas u onih 200metara obavestenja) ne mozes vidjeti to bas jasno, a i kad vidis opet kazem ne vidis koje je ogranicenje na kameri.

RadarBot moze raditi u pozadini telefona bez da je display upaljen i da je app on top, i u ovakvoj situaciji davace notifikacije na zvucnike u autu preko Bluetootha.

Waze koliko sam provalio ovo ne moze, moras ga drzati upaljenog uvijek i nisam uspio da podesim da dobijem notifikacije na zvucnike u autu preko Bluetootha, vidim raja su ovdje pricala da se pojavi neka opcija kad se nakaci na bluetooth ali ja je nisam provalio, morao sam Android auto da nakacim i dignem Waze kao app na auto sistem da mi radi i jedino tako sam dobio obavjestenja na auto zvucnike.

RadarBot je app namjenjena kamerama i drotovima i fokusiran na to, Waze je samo jos jedan program za Navigaciju koji eto ima u sebi opciju za kamere.
Skoro sam instalirao waze da probam, nisam nesto puno testirao ali za vecinu stvari sam stekao slican utisak. Jedina prednost bi mu bila sto se moze koristiti i kao navigacija u isto vrijeme, za RB treba imati placenu verziju za to.
azdralovic

#8142 Re: mobilni radari tj kamere

Post by azdralovic »

mozes ukljuciti prikaz ogranicenja da stoji stalno na ekranu, tako da kad dobijes obavjestenje znas i ogranicenje
a nisam primjetio ovo da ne prikazuje upozorenja ako vozis ispod ogranicenja, kod mene sve pokazuje

ja upalim i RB i Waze paralelno, pratim na waze navigaciju, a iskacu mi notif za RB, i sinoc sam isao od Svilaja do Sarajeva, sve ista upozorenja sam imao
ITNet

#8143 Re: mobilni radari tj kamere

Post by ITNet »

azdralovic wrote: 16/10/2023 13:06 mozes ukljuciti prikaz ogranicenja da stoji stalno na ekranu, tako da kad dobijes obavjestenje znas i ogranicenje
a nisam primjetio ovo da ne prikazuje upozorenja ako vozis ispod ogranicenja, kod mene sve pokazuje

ja upalim i RB i Waze paralelno, pratim na waze navigaciju, a iskacu mi notif za RB, i sinoc sam isao od Svilaja do Sarajeva, sve ista upozorenja sam imao
Thx, pronasao sam opciju za brzinu i upalio je na show always, bila je na over the limit.

Da mozda nisam bio bas jasan, kad si ispod ogranicenja samo ti iskopci na displayu da je kamera blizu, ali nema zvucne notifikacije, nema glasa da te upozori kao kad ides preko ogranicenja, pa ako ne gledas u display i ne primjetis da si blizu kamere moze svasta biti, a ako ti je na wazeu zoom out previse ta kamera se i ne vidi na mapi. A i kazem, da te upozori 200metara prije, relano nemas vremena nekad da odreagujes kao covjek na vrijeme.

Meni to glupo jer recimo ne treba mi navigacija po BiH ili okolnim zemljama kad idem negdje gdje znam, i sad zbog kamera ja moram drzati waze upaljen nakacen na android auto da bi bio suguran u info koji dobijam, zato mi je RadarBot zakon jer ga samo upalim i on u pozadini mi pinga, govori koje je ogranicenje bez neke prevelike pegle i sve je dosta jasnije

Da i ja cu ubuduce i Radarbot i Waze upaliti pa nek bude sigurica :D
mirota

#8144 Re: mobilni radari tj kamere

Post by mirota »

je li koristite placeni radarboot ?
mirota

#8145 Re: mobilni radari tj kamere

Post by mirota »

instalirao radarbot, testao od Sar do Banjaluke, sve fiksne kamere prijavilo, a bilo ih bar 10, plus 2 polic. patrole koje su takodje bile, ee golemo :izet:
drug_profi

#8146 Re: mobilni radari tj kamere

Post by drug_profi »

Pa šta mi pričamo dvije godine ovdje?
Laplace

#8147 Re: mobilni radari tj kamere

Post by Laplace »

Treba obje aplikacije naštimati da te upozori na radar tek kad ti patrola napiše kaznu.
Throttle

#8148 Re: mobilni radari tj kamere

Post by Throttle »

Treba ako ides samo do posla i nazad.
mirota

#8149 Re: mobilni radari tj kamere

Post by mirota »

radarbot odlican, a waze onako, nesto prijavi nesto ne...
azdralovic

#8150 Re: mobilni radari tj kamere

Post by azdralovic »

Samo mi nije jasno zasto su obrisali kameru u Podlugovima na radarbot
Post Reply