To tvoje je veliko koliko god uradio drug.
Izrael je opet pocinio zlocin!
- skafiskafsnjak
#29902 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Ajde molim te, mojne da seres. Niti me znas licno niti ista.zposao wrote: ↑14/10/2023 20:39Ne upiri prstom u druge.skafiskafsnjak wrote: ↑14/10/2023 18:55
Pa naravno, nije svakome... ima vise primjera
1 Srbin za 100 muslimana
1 Izraelac za 100 ili vise (vidjet cemo) Palestinaca
Vi prvi koji ovdje nakucašte stotine stranica kuknjave za Palestincima niste se nikad ni počešali (a vrlo vjerovatno ste slavili) kad bi Turci tukli po Kurdima.
Da Jemen i Nagorno Karabah ne spominjemo...
Dole po Africi sukobe isto..
I sad tu truniš kako je čitav svijet nemoralan jer ne gleda sve tvojim očima.
Licemjeri ste teški jer sve to radite iskljucivo zbog vjrre. Vas nije briga ni za izraelsku ni palestinsku sirotinju i djecu. Samo je bitan vjerski momentum.
-
saimidin
#29903 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Egipat i jordan su poraženi i prihvatili su taj poraz, skopili mir sa izraelom, jer znaju da bi ako bilo šta krenu opet bili poraženi, sirija i liban su u gorem stanju nego palestinciLSD wrote: ↑14/10/2023 20:01 Blinken i ratni zlocinac Natanjahu samo sto se ne zažvale pred kamerama. US otvoreno stoji na strani cionosta i boli ih q, ovi ih placaju preko svojih lobija da im budu leđa.
Al najveca bijeda su arapske zemlje oko Izraela - Egipat na prvom mjestu jer se granici sa Gazom, zatim Jordan, Libanon, Sirija mozda manje (jer su oni zadevarani svojim belajima).
Kakve su to gnjide od ljudi koji pasivno posmatraju genocid nad palestincima. Ko fol puna im usta islama i neke muslimanske brace kad treba supljirati, a nigdje ih kad treba pomoci - furde prodane.
Još tada su palestinci prepušteni sami sebi, a izrael kako nikada nije htio pristati na palestinu, samo provodi politiku genocida sistemom - smrt pomoću hiljadu rezova
Dakle jedino što može egipat je prihvatiti te izbjeglice, iako sam ih ne može izdržavati, a kako već izrael voli reći, palestinci imaju državu, misleći na jordan jer je tamo više palestinaca izbjeglica nego domicilnih
Još kad na sve dodaš da usa više brine za izrael nego za sebe
- konoplja
#29904 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Za svašta nešto bezvezno u Njemačkoj možeš biti uhapšen.skupljac_zeljeza wrote: ↑14/10/2023 20:46 U demokratskoj Njemačkoj možeš biti uhapšen zbog palestinske marame. A njemački zeleni je vole ogrtati pa će biti zabuna.
Jebiga, posljedica ovih zakona "protiv mržnje, poticnaje na mržnju itd."
Nekad opravdano, nekad neopravdano.
Šta je mržnja jednima, drugima nije. Za jedne heroji, za druge teroristi.
- Sanjarko
#29905 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Ma nije toliko. Jbga kad sam u svom svijetu nekom od maste i ideja pa nadalje vecinu dana. Volio bi im ja pripomoci jos vise i ne samo njima. Svijetu citavom. Pisao sam ovdje i drugdje razne ideje itd.
Nesto mi je baniralo, nesto brisalo, nesto kljucalo itd. A demokratsko smo drustvo? A to se nije desavalo samo na ovom forumu, nego i na drugim forumima i sajtovima.
Neke sam stvari i predvidio. Nick mi je prije bio Vizionar. Ovdje i na "hr" forumu. Cak i na jos jednom sajtu stranom. Samo na Engleskom jeziku.
Mislim da raja ne konta sta se ovdje desava bas. Ovdje je po meni neko budzenje mase/raje/naroda u pitanju. Globalno/Svjetski.
-
zenit dozic
#29906 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Klasicni nacisti, nista novokonoplja wrote: ↑14/10/2023 20:51Za svašta nešto bezvezno u Njemačkoj možeš biti uhapšen.skupljac_zeljeza wrote: ↑14/10/2023 20:46 U demokratskoj Njemačkoj možeš biti uhapšen zbog palestinske marame. A njemački zeleni je vole ogrtati pa će biti zabuna.
![]()
Jebiga, posljedica ovih zakona "protiv mržnje, poticnaje na mržnju itd."
Nekad opravdano, nekad neopravdano.
Šta je mržnja jednima, drugima nije. Za jedne heroji, za druge teroristi.
- auspuhc
#29907 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Smijes li barem na njemacke ulice izaci i dati podrsku Palestini ili samo palamudis na forumu?skafiskafsnjak wrote: ↑14/10/2023 20:48Ajde molim te, mojne da seres. Niti me znas licno niti ista.zposao wrote: ↑14/10/2023 20:39
Ne upiri prstom u druge.
Vi prvi koji ovdje nakucašte stotine stranica kuknjave za Palestincima niste se nikad ni počešali (a vrlo vjerovatno ste slavili) kad bi Turci tukli po Kurdima.
Da Jemen i Nagorno Karabah ne spominjemo...
Dole po Africi sukobe isto..
I sad tu truniš kako je čitav svijet nemoralan jer ne gleda sve tvojim očima.
Licemjeri ste teški jer sve to radite iskljucivo zbog vjrre. Vas nije briga ni za izraelsku ni palestinsku sirotinju i djecu. Samo je bitan vjerski momentum.
- Sanjarko
#29908 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
16 milijardi dolara im dala Amerika/USA pomoci prije par godina, sad htjela ali ne znam da li je, 8 milijardi. Oko 25% vojnog budzeta im Amerika/USA dotura/daje svake godine, a to je za ono sta se zna.saimidin wrote: ↑14/10/2023 20:50Egipat i jordan su poraženi i prihvatili su taj poraz, skopili mir sa izraelom, jer znaju da bi ako bilo šta krenu opet bili poraženi, sirija i liban su u gorem stanju nego palestinciLSD wrote: ↑14/10/2023 20:01 Blinken i ratni zlocinac Natanjahu samo sto se ne zažvale pred kamerama. US otvoreno stoji na strani cionosta i boli ih q, ovi ih placaju preko svojih lobija da im budu leđa.
Al najveca bijeda su arapske zemlje oko Izraela - Egipat na prvom mjestu jer se granici sa Gazom, zatim Jordan, Libanon, Sirija mozda manje (jer su oni zadevarani svojim belajima).
Kakve su to gnjide od ljudi koji pasivno posmatraju genocid nad palestincima. Ko fol puna im usta islama i neke muslimanske brace kad treba supljirati, a nigdje ih kad treba pomoci - furde prodane.
Još tada su palestinci prepušteni sami sebi, a izrael kako nikada nije htio pristati na palestinu, samo provodi politiku genocida sistemom - smrt pomoću hiljadu rezova
Dakle jedino što može egipat je prihvatiti te izbjeglice, iako sam ih ne može izdržavati, a kako već izrael voli reći, palestinci imaju državu, misleći na jordan jer je tamo više palestinaca izbjeglica nego domicilnih
Još kad na sve dodaš da usa više brine za izrael nego za sebe![]()
Gdje su tu crni fondovi i sl.
-
smijesni_ste
#29909 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Svaki put kad ispaljuju rakete, redovno ubiju i 'svoje'
https://www.jpost.com/breaking-news/article-768252
- SmokingMan
#29910 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Nijemci su se u potpunosti pogubili sa početkom invazije u Ukrajini, sve se više čini da im unutrašnju i spoljašnju politiku kreiraju treća lica.
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#29911 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Kod mene u haustoru srpska vojska granatama i snajperom ubila jednu srpkinju jednog bosnjaka i jednog makedonca slovenca i srbina (miks nacija mijesani brak)
Tri zrtve tri price
Tri zrtve tri price
- skafiskafsnjak
#29912 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Smijes li ti dati podrsku Izraelu? Ili samo palamudis na forumu?auspuhc wrote: ↑14/10/2023 20:58Smijes li barem na njemacke ulice izaci i dati podrsku Palestini ili samo palamudis na forumu?skafiskafsnjak wrote: ↑14/10/2023 20:48
Ajde molim te, mojne da seres. Niti me znas licno niti ista.![]()
-
saimidin
#29913 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Iskreno, iznutra to nema šanse, još od 67-me, a možda i ranije, po svim politikama palestinci moraju nestati, ako već neće biti hamali bez prava glasa, a i inače bilo kakvih pravaBloo wrote: ↑14/10/2023 20:37I osnažiti pritisak iznutra, otpor koji se počeo javljati u samom Izraelu prema klerofašistima koji su preuzeli vladu. Na žalost, ti glasovi su sada ugušeni u ovim dešavanjima jer je došlo do militarizacije društva.MarlboroGold wrote: ↑14/10/2023 20:36 Rješenje problema i leži u osvještavanju zapada i njihovih naroda. Kad počnu svoje držati odgovornim za davanje zelenog svjetla cionistima da rade to što rade tad možda i bude bolje. Samo jak pritisak na Izrael sa zapada može drastično popraviti situaciju. Arapi su previše razjedinjeni i previše gledaju samo svoje interese da mogu nešto promijeniti.
A zapad da promijeni stavove nije nemoguće, ali realno nema od toga ništa u predvidivoj budućnosti, dakle opet će prije provesti konačno rješenje nad palestincima nego će joe/hans/... i razmišljati da šta mijenjaju
Ostali arapi iz okruženja su i slabi i pomirili su se da jesu, zato i šute, jer se plaše da im izrael opet ne krene ulaziti szad
Sve je ovo žalosno, ali ja ne vidim da je i moglo, a niti da će završiti ikako drugačije nego izrael želi, jer usa im ga dudla i plaća koliko ovi kažu da košta
-
aratet
#29914 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Valjda smo do sad naučili da je ok ako musliman ubije muslimana?smijesni_ste wrote: ↑14/10/2023 21:01 Svaki put kad ispaljuju rakete, redovno ubiju i 'svoje'![]()
![]()
![]()
Hamasove rakete ne biraju. Nebitno šta si, jevrej, musliman, kršćanin, druz, strani radnik, turista.
- konoplja
#29915 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
I zato ja uvijek kažem, najbolje je u Americi.
Da, možeš i Ku Kulx Klanovati i Hajl Hitlerovati i policija i država te ne mogu spriječiti jer "govor mržnje" spada pod slobodan oblik ekspresije i govora
I zbog toga država, naravno, ne može zabraniti ni ovakve stvari koje prolaze po Evropi kad se metnu pod razne neke klauzule poput "govor mržnje" ili pak "podrška teroristima".
Last edited by konoplja on 14/10/2023 21:09, edited 1 time in total.
- p206
#29916 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
meni je uloga Amerike u Izraelu nešto najgluplje što sam vidio... čitav brend koji su gradili godinama prvo o zemlji mogućnosti, pa onda o onima koji su porazili fašizam a kasnije i komunizam su prodali jeftino, zatim kompjuterska i internet revolucija. .. Ameriku su ljudi u svijetu zamrzili zbog slijepe podrške brutalnom režimu u Izraelu... zbog čega? Bezveze.. bolje da su gradili bolje odnose sa Arapima, do sada bi im oni sami srušili Iran i bilo koga ko im smeta u tom dijelu svijeta... Izrael je pickin dim kad se gleda širi kontekst... totalno nebitan komad zemlje u geostrateskom smislusaimidin wrote: ↑14/10/2023 20:50Egipat i jordan su poraženi i prihvatili su taj poraz, skopili mir sa izraelom, jer znaju da bi ako bilo šta krenu opet bili poraženi, sirija i liban su u gorem stanju nego palestinciLSD wrote: ↑14/10/2023 20:01 Blinken i ratni zlocinac Natanjahu samo sto se ne zažvale pred kamerama. US otvoreno stoji na strani cionosta i boli ih q, ovi ih placaju preko svojih lobija da im budu leđa.
-
smijesni_ste
#29917 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Jest, neće te uhapsiti, ali posljedica bogme ima...konoplja wrote: ↑14/10/2023 21:07I zato ja uvijek kažem, najbolje je u Americi.
Da, možeš i Ku Kulx Klanovati i Hajl Hitlerovati i policija i država te ne mogu spriječiti jer "govor mržnje" spada pod slobodan oblik ekspresije i govora
I zbog toga država, naravno, ne može zabraniti ni ovakve stvari koje prolaze po Evropi kad se metnu pod razne neke klauzule poput "govor mržnje" ili pak "podrška teroristima".
https://nypost.com/2023/10/11/a-dozen-c ... -students/
-
newera86
- konoplja
#29919 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Pa dobro, to je privatna stvar. Zato sigurno ima i druga grupa koja ce ih rado zaposliti.smijesni_ste wrote: ↑14/10/2023 21:10Jest, neće te uhapsiti, ali posljedica bogme ima...konoplja wrote: ↑14/10/2023 21:07
I zato ja uvijek kažem, najbolje je u Americi.
https://nypost.com/2023/10/11/a-dozen-c ... -students/
Važnije je da država nema tu moć i pravo.
-
saimidin
#29920 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Usa upravljaju lobiji, i većina ih vidi da je korisnije za njih podržavati izrael nego nekoga drugog, tako da ako se to promijeni, i politika usa će se promijeniti, a nećep206 wrote: ↑14/10/2023 21:08meni je uloga Amerike u Izraelu nešto najgluplje što sam vidio... čitav brend koji su gradili godinama prvo o zemlji mogućnosti, pa onda o onima koji su porazili fašizam a kasnije i komunizam su prodali jeftino, zatim kompjuterska i internet revolucija. .. Ameriku su ljudi u svijetu zamrzili zbog slijepe podrške brutalnom režimu u Izraelu... zbog čega? Bezveze.. bolje da su gradili bolje odnose sa Arapima, do sada bi im oni sami srušili Iran i bilo koga ko im smeta u tom dijelu svijeta... Izrael je pickin dim kad se gleda širi kontekst... totalno nebitan komad zemlje u geostrateskom smislusaimidin wrote: ↑14/10/2023 20:50
Egipat i jordan su poraženi i prihvatili su taj poraz, skopili mir sa izraelom, jer znaju da bi ako bilo šta krenu opet bili poraženi, sirija i liban su u gorem stanju nego palestinci
Naravno sa druge strane i većina arapa iz okruženja je napustila da vodi svoje politike iz ideološko/vjerskih razloga, i okrenula se parama, ako je ikada i bilo drugačije, i sada hoće da se uključi u biznis sa jevrejima i zapadom, a palestinci su ostavljeni davno na milost izraela (koje nema) jer nit imaju kapitala, nit resursa, samo što se nisu pomirili sa tim
- Sanjarko
#29921 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Nije uredu. Ubiti nekoga ko je nevin i sl, nije uredu. Bio on Musliman, Jevrej, Hriscanin itd. Nema opravdanja ni za Hamas, ni za IDF i Izrael.aratet wrote: ↑14/10/2023 21:05Valjda smo do sad naučili da je ok ako musliman ubije muslimana?smijesni_ste wrote: ↑14/10/2023 21:01 Svaki put kad ispaljuju rakete, redovno ubiju i 'svoje'![]()
![]()
![]()
Hamasove rakete ne biraju. Nebitno šta si, jevrej, musliman, kršćanin, druz, strani radnik, turista.
-
John Cleese
#29922 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Sto se tice izraelske dominantne desnice i njene oruzane masinerije, neduznih nema i doslovno sve sto se pred njima nadje je legitiman vojni cilj - to je ocito i iz njihove retorike i iz prakticnog djelovanja.dale cooper wrote: ↑14/10/2023 18:43Ali moraju postojati bolje metode od uništavanja vojnog cilja, u ovom slučaju Hamasa, od prakse spaljene zemlje, koja će mnogo više štete i smrti napraviti nedužnim ljudima nego što će naštetiti Hamasu.General War wrote: ↑14/10/2023 18:37
...jbg, Istorija nas uci da ni Njemacka ni Japan nisu se dobro proveli...nema u ratu toga sta je srazmjerno a sta nije, imas voljni cilj, i jedini uslov je da je bolje da neprijatelj pogine za svoju domovinu nego ti za svoju.
Monstruoznost takve percepcije naprosto ignoriraju, vec jako, jako dugo.
- Sanjarko
#29923 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Jeste ali ako ne krsis neki zakon i sl. Ima i Amerika svoje zakone itd. Potpisnica je raznih konvencija itd.konoplja wrote: ↑14/10/2023 21:07I zato ja uvijek kažem, najbolje je u Americi.
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#29924 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
To je isto kao obiteljsko nasiljearatet wrote: ↑14/10/2023 21:05Valjda smo do sad naučili da je ok ako musliman ubije muslimana?smijesni_ste wrote: ↑14/10/2023 21:01 Svaki put kad ispaljuju rakete, redovno ubiju i 'svoje'![]()
![]()
![]()
I maltretiranje neke druge obitelji
Sto ima vecu osudu zajednice?
- jeza u ledja
#29925 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Ja sam jednom davno rekao - bolje bi im bilo da su umjesto Iraka okupirali Saudijsku Arabiju.p206 wrote: ↑14/10/2023 21:08meni je uloga Amerike u Izraelu nešto najgluplje što sam vidio... čitav brend koji su gradili godinama prvo o zemlji mogućnosti, pa onda o onima koji su porazili fašizam a kasnije i komunizam su prodali jeftino, zatim kompjuterska i internet revolucija. .. Ameriku su ljudi u svijetu zamrzili zbog slijepe podrške brutalnom režimu u Izraelu... zbog čega? Bezveze.. bolje da su gradili bolje odnose sa Arapima, do sada bi im oni sami srušili Iran i bilo koga ko im smeta u tom dijelu svijeta... Izrael je pickin dim kad se gleda širi kontekst... totalno nebitan komad zemlje u geostrateskom smislusaimidin wrote: ↑14/10/2023 20:50
Egipat i jordan su poraženi i prihvatili su taj poraz, skopili mir sa izraelom, jer znaju da bi ako bilo šta krenu opet bili poraženi, sirija i liban su u gorem stanju nego palestinci
Još kad na sve dodaš da usa više brine za izrael nego za sebe
Fino ih poklopis, kontrolises naftu, brzo bi i Alkaidama i kurcima palcima presusila pipa.
A Izrael sa Amerikom dijeli bruku dvojnih drzavljana. Samo to ih povezuje, da ne ulazimo uopste u lobiranje i ostale kerefeke. Nece sustinski ta pomoc presusiti nikad.
Neki su to skontali, a nekima jos treba proci vremena dok im dodje u glavu.