Životni put jedne kokoške
Moderator: anex
- pojedinac
- dr_Evil
- pojedinac
- pojedinac
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#30 Re: Životni put jedne kokoške
snimaju kokos kad joj drugaricu pored izvlace iz kaveza
i zna da je kraj
sire se zjenice strah je hvata i gotovo...tako nizi oblik svijesti životinjske i opet shvaća...
a kazu i da sanjaju...imaju prijatelje... pamte lica ljudi...igraju se i druže
nadam se da će u buducnosti izsmiliti neku dobru zamjenu za meso... to kažem kao mesožder
i zna da je kraj
sire se zjenice strah je hvata i gotovo...tako nizi oblik svijesti životinjske i opet shvaća...
nadam se da će u buducnosti izsmiliti neku dobru zamjenu za meso... to kažem kao mesožder
-
iz zadnje klupe
#31 Re: Životni put jedne kokoške
snimaju kokos kad joj drugaricu pored izvlace iz kaveza
i zna da je kraj
nadam se da će u buducnosti izsmiliti neku dobru zamjenu za meso... to kažem kao mesožder[/quote]
Sa ovim boldiranim se slažem.
Nego jedna scena iz klanice kokošaka mi se urezala u pamćenje i ne znam kako da je tumačim.
Znači, kokoške poredane napočke na traci koja ih vodi do cirkulara koji će im otfikariti glavu.
I sad scena, polovini kokošaka, u kadru kojeg obuhvata kamera, je vec odrezana glava, druga polovina kojoj će se u roku jedne minute isto desiti, kljuca ispod u onu tvrdu podlogu ispod glave kroz koju teće krv prethodno giljotiranih kokošaka.
Može se tumačiti na dva načina.
Onaj drugi dio kokošaka kao da je apsolutno nesvjestan sta ih čeka za minutu i radi ono što obično radi kokoška kad joj je dosadno, kljuca u nešto.
Ili pokazatelj teške neuroze, jer što bi kljucali u krv prethodno poklanih kokošaka.
Kakvo je vaše mišljenje?
- Truba
#32 Re: Životni put jedne kokoške
nisam to vidio ... refleks neki
ali sam svjedočio kako na vikendici potjeram zalutalu koku a iskače pjetao i brani je bukvalno životom kasnije odu ko par
i drugi primjer video... gazda zaključa pijetla u kavezu ali se lako može otvoriti
pada kiša
koka izvadi jezičak oslobodi pijetla i zajedno stoje na kiši
on je prekrije krilom da ne kisne
ali sam svjedočio kako na vikendici potjeram zalutalu koku a iskače pjetao i brani je bukvalno životom kasnije odu ko par
i drugi primjer video... gazda zaključa pijetla u kavezu ali se lako može otvoriti
pada kiša
koka izvadi jezičak oslobodi pijetla i zajedno stoje na kiši
on je prekrije krilom da ne kisne
-
swanfilter
#34 Re: Životni put jedne kokoške
Pa, isto je sa ovcama kada je izvedes iz tora na klanje.
U svijesti joj je urezano sta slijedi i pocinje histericno meketanje ...
- pojedinac
#35 Re: Životni put jedne kokoške
koke ne smiju više na glas kokodakati
gadan došo vakat

gadan došo vakat
- Truba
- pojedinac
- pojedinac
- pojedinac
-
iz zadnje klupe
#40 Re: Životni put jedne kokoške
Ima i desetak godina, i još uvijek ne znam kako da tumačim čitav događajPa, isto je sa ovcama kada je izvedes iz tora na klanje.
Kurban barjam je
Odemo do čovjeka da odaberemo ovna
Priđemo grupi ovnova i razmišljamo kojeg da odaberemo
Kad se jedan izdoji i pođe prema meni
Do tog trenutka ja lično nisam ništa zaklao
Namjestim ga po strani pa počnem klati
Nikakava reakcija od strane njega,, neko trzanje, mekanje ili sl., dok sam mu nožem rezao vrat., potpuno miran ko beba
Ko da je imao "death wish" , skontao šta se dešava pa pomisli, de da to što prije obavimo
Mislio sam sam da će mi to biti jedno vrlo traumatično iskustvo a ispalo jedno od najbizarnijih iskustava, jer čak i npr čovjek koji vrši samoubistvo vješanjem se trza dok konačno konopac ga ne udavi., a ovaj ovan ništa
Gledao sam klanje zeca, koje je to traumatično iskustvo za gledati, a tek izvršiti
Vjernici će reći, ovan sam odabrao da bude kurban, ali toliko stvari mi se vrti oko tog dogadjaja i do dana današnjeg ne mogu ga racionalno razložiti...
- pojedinac
#41 Re: Životni put jedne kokoške
Nećeš to moći nikad jer mi ljudi nismo u stanju shvatiti šta je život i svrhu istog. Živimo samo po inerciji.iz zadnje klupe wrote: ↑13/10/2023 08:27 ....., ali toliko stvari mi se vrti oko tog dogadjaja i do dana današnjeg ne mogu ga racionalno razložiti...
- Sanjarko
#42 Re: Životni put jedne kokoške
Ja odavno govorim svojima sto manje mesa da se jede. Vjeruj bio bi vegetarijanac da mogu, ali bas i nemogu je mnogi oko mene su svastojedi. Govorim nedavno staroj nikad se nije ovoliko mesa prije jelo.pojedinac wrote: ↑13/10/2023 11:27Nećeš to moći nikad jer mi ljudi nismo u stanju shvatiti šta je život i svrhu istog. Živimo samo po inerciji.iz zadnje klupe wrote: ↑13/10/2023 08:27 ....., ali toliko stvari mi se vrti oko tog dogadjaja i do dana današnjeg ne mogu ga racionalno razložiti...
Rekoh joj jeste li vi jeli cevape ovoliko kao danas sta se jedu kada ste bili mali/djeca ili ste ih samo jeli kad je bio neki praznik i sl. Kaze da nisu i potvrdzuje sta je pitam.
- pojedinac
- pojedinac
#44 Re: Životni put jedne kokoške
Koke najebale ste.

- pojedinac
#45 Re: Životni put jedne kokoške
Mnogi neznaju da postoje totalno CRNE koke!
- pojedinac
#46 Re: Životni put jedne kokoške
Zanimljive činjenice o plodnosti kokošijih jaja koje možda ne znate.
Moguće je imati petla i kokošku koji su aktivni ali kokoš i dalje može da nosi jaja koja nisu plodna:
Znam da se možda pitate kako, a evo i objašnjenja.
Za razliku od drugih ptica gdje nađeš partnere, kod pilića nema udvaranja ili romantike. Petao se samo prisiljava na kokoš. Dakle, ono što se dešava je da kada pijetao pari kokošku, njegova ubrizgana sperma se čuva u brojnim tubulama za skladištenje sperme (SST) koje se nalaze u području gdje se materica kokoši spaja vagi Ali ovo se dešava samo pod uslovom da kokoš voli pijetla. Ako to ne učini, može isprskati sjeme kako ne bi izlegla njegovo potomstvo. Stoga kokoška još uvijek može nastaviti snositi jaja koja nisu plodna uprkos parenju sa pijetlom svaki dan.
Čak i ako kokoška odobri pijetla, neka jaja možda još uvijek nisu plodna:
Budući da se sperma oslobađa nedugo nakon što se jaje jajeta položi, a svakom jajetu treba približno 25 sati da se razvije, jaje proizvedeno na dan parenja neće biti plodno.
Jaje sneseno sutradan može ili ne mora biti plodno, zavisno od vremena. Jaje sneseno trećeg dana definitivno bi trebalo biti plodno.
Dakle, kao što možete vidjeti vaša kokoška i dalje može imati prva dva ili tri jaja koja nisu plodna uprkos tome što su se kokoš i pijetao parili.
Ne treba vam pijetao svaki dan da bi kokoška nastavila da nosi plodna jaja:
Količina vremena tokom kojeg će kokoš nastaviti da polaže plodna jaja zavisi od toga koliko sperme ispunjava SSTs, koji su sposobni da skladišti seme iz više matiranja i više petlova.
Visoko produktivne kokoške uglavnom ostaju plodne duže od kokoši koje leže sporijom brzinom. Prosječno trajanje plodnosti od jednog parenja je 10 do 14 dana.
Znači moguće je da jednom kada se tvoja kokoška pari sa pijetlom možeš čak i da uzmeš pijetla i još uvijek možeš imati plodna jaja narednih 14 dana.

Last edited by pojedinac on 19/10/2024 08:58, edited 1 time in total.
- pojedinac
#47 Re: Životni put jedne kokoške
Prirodne boje ljuski kokošijih jaja od različitih vrsta kokoški.

- pojedinac
#48 Re: Životni put jedne kokoške
Usrala se kokoš!
Digestivni trakt kokoške.

Digestivni trakt kokoške.

- Sanjarko
#49 Re: Životni put jedne kokoške
Prve životinje u svemiru ako se ljudi ikada otisnu u svemir će biti kokoške s njima, tako sam ja davno čitao o tome negdje nešto, sad koliko je to tačno i istinito ne znam.
- anex
- Nindža revizor
- Grijem se na: čumur
- Vozim: Scott i Kuga
- Horoskop: imam