Izrael je opet pocinio zlocin!
-
Lopez1981
#28676 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Gdje je ta kopnena ofanziva? Kako sami kazu vec su bacili 6000 bomba na Gazu, odakle vise zivih Hamasovaca nakon toliko bombardovanja? Kakav Hamas, cilj je razoriti taj prostor, pretvoriti u pepeo i pobiti sto vise djece.
Last edited by Lopez1981 on 12/10/2023 20:32, edited 1 time in total.
-
sumirprimus
#28677 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Nazalost u pravu si ja haman jos sanjarim i zivim u iluziji.Ludzak wrote: ↑12/10/2023 20:30Izvini, ali moram ti reči da samo možeš sanjati takvu Bosnu. Sa ovakvim narodima, sekularnost, liberalnost, građanstvo, nije moguće.sumirprimus wrote: ↑12/10/2023 20:13
Strahota, ovi mije moja bosna, moja bosna je sekularna , multikulturna, europska, civlizovana, ovo je d sbog sacuva.jel ovo normalno kuda ovi ljudi vode sve nas,?
![]()
-
BiBi911
#28678 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Njemačka, Italija, Japan, Austria, Ceska, Slovacka, Rumunijia, juzna Koreja...Balance wrote: ↑12/10/2023 20:19Ma sta kazes? Svaka drzava gdje je Amerika djelovala je danas 10x jadnija nego sto je nekada bila.BiBi911 wrote: ↑12/10/2023 20:16
Samo da li su te zemlje dostigle ovoliko razvoj pod vama komunjarama ili pod demokratama.
Vietnam bi jos gladovao I molio za zrno rize,
Venezuela Samo nek igra po pravilima I dopusti slobode I bice joj raj. Brazil, centralna amerika isto, al vazno je nakacit crvenu majcu I srat da te amerikanci ne vole dok se vozis u ukradenom GMC.
Vijetnam je imao malo srece da genocidni napalmovci nisu mogli u dzungli pa su se donekle oporavili, ostali nece ni za 500 godina.
Rat u Afganistan I Irak je bio nmnajveca fula I gluposti ali
Koliko je usa ulozila u skolstvo Afganistan I sta su isti uradili za dva dan. Sve ponistili.
Juzna azija gdp je veci od rusije sve zahvaljujuci usa
Argentinien izvoze meso xy kvaliteta kazu joj iz eu e ovo nevalja oni na sav glas mrze nas.
Brazil trazi se od njih da postuju ta ljudska prava oni to izvrnu u neku lhmgpbt pricu a djeca umiru.
Njemacki fudbalski savez im ostavi na koristenje trening centar oni ga sebi za 10dana.
Venecueli se prosle godine ponudi da mogu prodavat naftu na trzistu ali da organozuju slobodne ozbore I ta ljudska prava oni ih odbiju....
pa sta trebalo vise da radimo da nas drugi vole.
Posalji iz crvenog krsta pare za Afrika neki vodovod da se gradi oni pokradu pare I cijevi I onda kriv crveni krst jer nisu kontrolisali sta ko I gdje.
Belgija zabrani uvoz krvavih dijamanata I drzava osnuje firmu u susjednoj državi I legalno prodaje te dijamante I kada im se stane u kraj oni zarobe neke turiste.
Ni americko maslo nije za bajram ali ostali su milion puta gori.
Jel nama neko birao sda/sds/hdz ili mi Svake dvije godine biramo... ili bi ti da nam Joe promjeni sda koju smo mi izabrali
-
sakib_jebivjetric
#28679 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
A geneza problema je? Kad je sve počelo?BiBi911 wrote: ↑12/10/2023 20:20Taj izraelski politicki vrh je odgovor na stanje u komsiluku.sakib_jebivjetric wrote: ↑12/10/2023 20:12
Ok, slazem se za Hamas.
Sta je Natenijahu? Kakva je politika Izraela i odnos prema Palestincima?
Zamisli Izraelci kazu ma nece nas iran, egipat, liban dirat idemo smanjit budžet IDF. Ti mene preko nisan bi da gledaš a ja ako to uradit odmah ja ne valjam. Taj bolesni Izraelski vrh je odgovor na ostale ludjake iz komsiluka
Ili zamisli u nasoj situaciji servija kaze zao nam je evo vam svi zlocinci i svi koji te podrzavaju. Javno ih sjebu ja bi prvi koji mrzi one tamo sa one strane Drine pruzio ruku. Ovako jebga
-
Balance
#28680 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Laz.
Yitzhak Rabin je zrtva cionistickog terorizma, ne palestinskog
-
1Dante1
-
Jordan1961
#28682 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Tri puta ti se postavlja klip gdje ti covjek licno govori sta je sve uradio da unisti Oslo Accords.jeza u ledja wrote: ↑12/10/2023 20:30Sta bolan? Je li to mislis da je Bibi kriv sto dogovori nisu ispunjeni?Jordan1961 wrote: ↑12/10/2023 20:22
Da skratimo pricu. Uz sve ratove i ubijanja, teskom mukom se doslo do Oslo Accords. Uz bolan kompromis za obje strane, prvenstveno za Palestince.
Sve sto su Izraelci trebali napraviti je povuci se sa okupiranih teritorija na koja, po medjunarodnom pravu, nisu polagali nikakvo (slovima: NIKAKVO) pravo.
S druge strane Palestinci su se mogli pozdraviti za povratom imovine u Izraelu i povratkom izbjeglica u Izrael proper sto je puno teze za svariti (lakse je vratiti oteto nego se odreci necega sto ti s pravom pripada).
I sta se onda desilo? Objasnio Bibi svojim rijecima - nije mu palo na pamet ispuniti potpisane obaveze. Zasto? Pa zato sto je to mogao napraviti bez ikakvih posljedica, sve uz podrzku US i licemjernog Zapada.![]()
Dogovor prije svega nisu htjeli Palestinci.
Ako nisi gledao pogledaj pa kometarisi.
Ako si gledao a ne kontas onda mi se cini da imas puno veci problem.
Doduse ne znam kakav si s engleskim pa moze zamoliti nekoga da ti prevede.
-
sumirprimus
#28683 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Just one of the kids' rooms where a massacre of children took place on Saturday by Iranian funded Hamas terrorists - 40 babies were murdered!
I personally know people who had to enter these rooms and saw dead children. I just spoke to his mother!
We do not share images of dead children like our enemies do. Even the gruesome images of the Fogel family murder were never shown in mainstream media yet it happened, they decapitated a baby's head and they did the same on Saturday.
Just because we are not showing such evil, it does not mean that it didnt happen. Our soldiers' testimonies are enough for us to believe it. We are not liars!
t.me/DocumentingIsr…
Last edited by sumirprimus on 12/10/2023 20:34, edited 1 time in total.
-
emirolini
#28684 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Ljudi imaju pravo da se skupljaju na kratke skupove podrske - koliko vidim da su sve Palestinci, razumljivo zasto. Kada mogu LGBTovci zasto i oni ne bi mogli.
Druga stvar je drzavna politika, apsolutno mora stati uz Izrael, za dobrobit drzave. Tu nema dileme. To je vjerovatno i Mevlidu u zatvoru jasno.
Treca stvar protesti protiv Izraela kao sto je neki padobranac ranije pisao apsolutno nedopustivo!
Druga stvar je drzavna politika, apsolutno mora stati uz Izrael, za dobrobit drzave. Tu nema dileme. To je vjerovatno i Mevlidu u zatvoru jasno.
Treca stvar protesti protiv Izraela kao sto je neki padobranac ranije pisao apsolutno nedopustivo!
-
boshniak
#28685 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Ima izgleda Hamas grad ispod Gaze od tunela, uđe u Gazi izađe u Dubai
-
sajber87
#28686 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Pusti se tih prica, pitanje je javna podrska koja ne pomaze palestini a moze da odmogne bosni, da li se moral ogleda samo oko toga da se da JAVNA podrska palestini i nista drugo. Podrzavaj u svoja 4 zida slobodno pomoci ne mozes ni u jednom slucaju a odmoci mozes bosni javnom podrskom palestini. Gdje je tu logika i odgovornost prema drzavi, ima li pameti grama
-
1Dante1
#28687 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Ne radi ti link.sumirprimus wrote: ↑12/10/2023 20:34
Just one of the kids' rooms where a massacre of children took place on Saturday by Iranian funded Hamas terrorists - 40 babies were murdered!
I personally know people who had to enter these rooms and saw dead children. I just spoke to his mother!
We do not share images of dead children like our enemies do. Even the gruesome images of the Fogel family murder were never shown in mainstream media yet it happened, they decapitated a baby's head and they did the same on Saturday.
Just because we are not showing such evil, it does not mean that it didnt happen. Our soldiers' testimonies are enough for us to believe it. We are not liars!
t.me/DocumentingIsr…
![]()
-
Balance
#28688 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Pises o europskim drzavama koje su po defaultu morale biti reintegrisane, jer su, guess what, u Europi. Gdje god je americka cizma stala van Europe (osim Izraela i Juzne Koreje, iz svima dobro poznatih razloga) ostalo je 500 godina tuge.BiBi911 wrote: ↑12/10/2023 20:31Njemačka, Italija, Japan, Austria, Ceska, Slovacka, Rumunijia, juzna Koreja...
Rat u Afganistan I Irak je bio nmnajveca fula I gluposti ali
Koliko je usa ulozila u skolstvo Afganistan I sta su isti uradili za dva dan. Sve ponistili.
Juzna azija gdp je veci od rusije sve zahvaljujuci usa
Argentinien izvoze meso xy kvaliteta kazu joj iz eu e ovo nevalja oni na sav glas mrze nas.
Brazil trazi se od njih da postuju ta ljudska prava oni to izvrnu u neku lhmgpbt pricu a djeca umiru.
Njemacki fudbalski savez im ostavi na koristenje trening centar oni ga sebi za 10dana.
Venecueli se prosle godine ponudi da mogu prodavat naftu na trzistu ali da organozuju slobodne ozbore I ta ljudska prava oni ih odbiju....
pa sta trebalo vise da radimo da nas drugi vole.
Posalji iz crvenog krsta pare za Afrika neki vodovod da se gradi oni pokradu pare I cijevi I onda kriv crveni krst jer nisu kontrolisali sta ko I gdje.
Belgija zabrani uvoz krvavih dijamanata I drzava osnuje firmu u susjednoj državi I legalno prodaje te dijamante I kada im se stane u kraj oni zarobe neke turiste.
Ni americko maslo nije za bajram ali ostali su milion puta gori.
Jel nama neko birao sda/sds/hdz ili mi Svake dvije godine biramo... ili bi ti da nam Joe promjeni sda koju smo mi izabrali
Da ne pricam kako se te dvije prvobitno nabrojane okrecu onome od prije 100 godina, Italija je vec dobila Meloni, a i Njemacka ce uskoro predstavnike Pegide. U Slovackoj je prije par dana pobijedio njihov Orban.
I cuj Rumunija, drzava kojoj ne daju ni u Sengen.
PS
Siguran sam da u jednom Drezdenu obozavaju Ameriku
Last edited by Balance on 12/10/2023 20:37, edited 1 time in total.
- jeza u ledja
#28689 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
-
1Dante1
#28690 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Haman vecinom zene i djeca pripadnici Hamasa.
-
sakib_jebivjetric
#28691 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Pa na Times Square u sred New Yorka protestvuju za Palestinu
-
Balance
#28692 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Laz je da dogovor prije svega nisu htjeli Palestinci. Zna se ko je ubio jedinog covjeka koji je skoro donio mir u regiji.jeza u ledja wrote: ↑12/10/2023 20:37Nije laz vec istina.
Nidgje nisam spomenuo Rabina niti ko ga je ubio.
-
emirolini
#28693 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Zanimljivo, da li bi ova gospodja mogla voziti i u Palestini ili je to zabranjeno dole zenama? Ozbiljno pitanje.

-
sakib_jebivjetric
- jeza u ledja
#28695 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Zna se ko ga je ubio, no to ne mijenja fakat da dogovor prije svega nisu htjeli Palestinci. Stoga jedno ne opovrgava drugo.Balance wrote: ↑12/10/2023 20:38Laz je da dogovor prije svega nisu htjeli Palestinci. Zna se ko je ubio jedinog covjeka koji je skoro donio mir u regiji.jeza u ledja wrote: ↑12/10/2023 20:37
Nije laz vec istina.
Nidgje nisam spomenuo Rabina niti ko ga je ubio.
Takodje, smijesno je misliti da je ubistvo Rabina glavni razlog za propadanje dogovora.
- Hajvan
#28696 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
-
1Dante1
- jeza u ledja
#28698 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Zato sto Hamas nije na vlasti na Zapadnoj Obali vec u Gazi. Zato sto smo mi trenutno na temi jer je Hamas iz Gaze uletio u Izrael i napravio masakr. I zato so sad Izrael pravi novi masakr u Gazi.Jordan1961 wrote: ↑12/10/2023 20:24A zasto odvajas onda Gazu od Zapadne obale?jeza u ledja wrote: ↑12/10/2023 20:23
Sve je to tacno u vezi Zapadne Obale i ja sam doslovce isto to napisao neki dan.
No ovdje pricamo o Gazi i ponasanju Hamasa. Ne prodajem ja nista vec ti spinujes whatabaoutizmom.
-
Balance
#28699 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Rabin je ubijen iskljucivo radi zalaganja za mir, ovo je neoboriv fakt. Oni koji su ga ubili danas su u vlasti, neoboriv fakt.jeza u ledja wrote: ↑12/10/2023 20:41Zna se ko ga je ubio, no to ne mijenja fakat da dogovor prije svega nisu htjeli Palestinci. Stoga jedno ne opovrgava drugo.
Takodje, smijesno je misliti da je ubistvo Rabina glavni razlog za propadanje dogovora.
-
Balance
#28700 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Izrael itekako ubija i po West Banku.