Izrael je opet pocinio zlocin!

Locked
dr_Evil

#28151 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by dr_Evil »

Iskreno ne da mi sa tobom pricati, obicna si trolcina @sumirprimus . Postavljas sta zelis i nikome ne odgovaras. Sve sta tebi ne odgovara samo predjes preko toga, uhinjis se i postavis nesto sta tebi ide u korist, to je odlika svakog trol forumasa.

Sa trol forumasima se moze boriti na dva nacina, da se spustis na njihov nivo, zanemari sve sta pise i samo pisi po svom tj. samo iznositi cinjenice bez obzira ima li veze sa onim sta trol pise.

Drugi je da ga ignoriras, ali to moze funkcionisati samo ako ga i ostali clanovi foruma ignoriraju.

Od ovog trena te ne smatram vise sugovornikom.
sumirprimus

#28152 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by sumirprimus »

Janjicar wrote: 12/10/2023 11:24 Lik dozivljava forum k’o primarnu djelatnost u svom zivotu.
tema nisam ja, nego sukb izraela i palestinaca. no ako vi zelite u nedotatatku agrgumentacije pebacit temu i pricu na mene, nije problem ,bujrum.
moj stav je poznat, jasan i nedvosmislen za razliku od mnogih ovde ,mada su me optuzivali ovde d sam zdapi sta vec ,a oni sami uvijeni ko kukuljice ne smiju javno pdrzat hamas teroriste.
dr_Evil

#28153 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by dr_Evil »

Sanjarko wrote: 12/10/2023 11:25

Ne predstavlja to. Vjerovatno cilj je zauzeti vremenom Arapski poluotok ili dobar dio njega. Od mora do rijeka Arapski poluotok granici. Ali vjerovatno cilj je i izgradnja 3-ceg hrama.
Evo, obrazlozi svoju teoremu, a ja za svoju:
Based on the boundaries of the Promised Land given in the Book of Genesis, Palestinians including Yasser Arafat and Hamas have claimed that the two blue stripes on the Israeli flag represent the Nile and Euphrates rivers and allege that Israel desires to eventually seize all the land in between.
Haris.ba

#28154 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Haris.ba »

sumirprimus wrote: 12/10/2023 11:24 egipat se i dalje protivi otvorit granicu civilima...
doduse otvorena je ali je dnevna kvota oko 2k ja mislim... :thumbup: eto prvi bratski susjed, odgovarali za njih do prije koju godinu ne zele ih k sebi.
Pa objasnjeno je 100 puta. Egipat ima svojih sigurnosnih problema.

I, Egipat ima svoju politku i interese. Zar ti sam ne pricas da samo sebe treba gledati?
sale07

#28155 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by sale07 »

mali_balon wrote: 12/10/2023 08:41
konoplja wrote: 12/10/2023 08:40
Neki su slavili, neki nisu. Nisu Bošnjaci monolit.
Između ostalog, to što je Biden uradio dobrog za BiH i Bošnjake ne znači i ne daje mu bianco check za sve ostalo niti ga oslobađa od kritike i odgovornosti.
Pa nemere to tako drugarstvo ide i u dobru i u zlu
Drugarstvo ide i u dobru i zlu al ne i u zlocinu
sumirprimus

#28156 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by sumirprimus »

omega369 wrote: 12/10/2023 11:25
sumirprimus wrote: 12/10/2023 10:36 Pozdrav domovini, sta reci koju poruku poslati. heh
dostaojanstveno i argumentovano, ako treba i ijedini, pisanje ovde i ban su nebitni, pruziti podrsku drzavi izrael u nihovom 9/11 , jasno i nedvosmisleno i bez ali, ako pogledate broj zrtava taj dan , po glavi stanovnika daleko premasuje nekoliko puta 9/11 izamerike. i to je ne samo iz izraelske nego i iz zapadne perspektive.
strasan Teroristicki cin, koji je zapecatio sudbinu hamasa. nije ovo incident, stavljao sam klipove ovo je njihova namjera od pocetka, i ne bi stali samo na izraelu da im se ostvari sve ono o cemu pricaju i planiraju. daleko im kuca od nase bila. dovoljano je to sto ih niko iz arapskih zemalja ne zeli.
htjeli vi ne htjli priznati sami sebi ne morate nikom na forumu da ste sa tim ali, na strani palestinaca a kontra izraela amerike njemacke gbr i ostalih zapadnih zemalja,to je ko da ste stali na stranu al kaide 11/09, u zapadnim ocima.
Nabijem ja tvoje retardno generaliziranje na neku stvar. Ne mozes ili neces namjerno da shvatis da su palestinci i ukrajina zrtve istih ili slicnih teroristickih politika. Mozes biti retard ali da ne budes covjek...e stvarno, ubij se
evil jel ovako da odgovaram? zalim slucaj stvar je kulture ponasaja i stepena kontrole. jesu ov o ti nivou kojima treba odgovorati druze evil? zbog ovoga sam trol jel? ovo je nista drugo nego coporativni napad na neistmisljenike.
u nedostatku kvlaitetne argumentacie.
dr_Evil

#28157 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by dr_Evil »

Haris.ba wrote: 12/10/2023 11:27
sumirprimus wrote: 12/10/2023 11:24 egipat se i dalje protivi otvorit granicu civilima...
doduse otvorena je ali je dnevna kvota oko 2k ja mislim... :thumbup: eto prvi bratski susjed, odgovarali za njih do prije koju godinu ne zele ih k sebi.

I, Egipat ima svoju politku i interese. Zar ti sam ne pricas da samo sebe treba gledati?
Ma Egipat ne postoji odavno, to je kvislinska vlada. Radio sam neke projekte za gasna polja u tom podrucju, nisam mogao vjerovati kakve ugovore ima Izrael sa Egiptom.
sumirprimus

#28158 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by sumirprimus »

Naravno, veijst je kao poenta, problem je kada nijhov najblizi susjed i nek ko je bio odgovoran za njih ne zeli da ima posla s njima i ne zeli da spasi civile iz gaze( jer da zele otvorili bi kapije i primili sve one koji zele pbjeci iz onog pakla zar ne bilo bi i motralno i islamski), cemu mi da se javno mijesamo u svim svojim poblemima i nanosimo na sebe zlu krv oniih od kojih kao trebamo ocekivati da nam pomognu i prime nas u svoje okrilje?
Logika.
sumirprimus

#28159 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by sumirprimus »

dr_Evil wrote: 12/10/2023 11:32

Ma Egipat ne postoji odavno, to je kvislinska vlada. Radio sam neke projekte za gasna polja u tom podrucju, nisam mogao vjerovati kakve ugovore ima Izrael sa Egiptom.
zato su sad kvislinzi poslije vise ratova odlucili ljudi gledat svoja posla, svaka vlada odgovara prvo za svoj narod, a sve preko toga jeplus.
Sanjarko

#28160 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Sanjarko »

dr_Evil wrote: 12/10/2023 11:27
Sanjarko wrote: 12/10/2023 11:25

Ne predstavlja to. Vjerovatno cilj je zauzeti vremenom Arapski poluotok ili dobar dio njega. Od mora do rijeka Arapski poluotok granici. Ali vjerovatno cilj je i izgradnja 3-ceg hrama.
Based on the boundaries of the Promised Land given in the Book of Genesis, Palestinians including Yasser Arafat and Hamas have claimed that the two blue stripes on the Israeli flag represent the Nile and Euphrates rivers and allege that Israel desires to eventually seize all the land in between.
Pazi sta ti kazem. Ides kao na maksimalno, ali stvaran je cilj ovo sta sam rekao. More i rijeke koje omedzavaju Arapski poluotok su glavni cilj. Tu nema puno zivlja, pogotovo ne nakon svega, ratova raznih i zlocina i cistki naroda i genocida nad njima.

A 3-ci hram je isto cilj. Ko to ne vidi, nije moj problem.

PS. Ko je se sve s kipama [Jevrejskim kapicama] slikao kod Zida Placa, Tramp, Dodik, Covic, tzv princ William, ko jos? Sigurno ih ima jos. To je meni sve alarme odavno upalilo.
sumirprimus

#28161 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by sumirprimus »

:lol: ovo je jače od sudnjeg dana i konacnog obracuna :lol:
dr_Evil

#28162 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by dr_Evil »

Sanjarko wrote: 12/10/2023 11:34
dr_Evil wrote: 12/10/2023 11:27

Pazi sta ti kazem. Ides kao na maksimalno, ali stvaran je cilj ovo sta sam rekao. More i rijeke koje omedzavaju Arapski poluotok su glavni cilj. Tu nema puno zivlja, pogotovo ne nakon svega, ratova raznih i zlocina i cistki naroda i genocida nad njima.

A 3-ci hram je isto cilj. Ko to ne vidi, nije moj problem.

PS. Ko je se sve s kipama [Jevrejskim kapicama] slikao kod Zida Placa, Tramp, Dodik, Covic, tzv princ William, ko jos? Sigurno ih ima jos. To je meni sve alarme odavno upalilo.
Pa ako spojis teritoriju Palestine sa kompletnim arapskim poluotokom gubi se taj dvije plave, jer nemas plavu na istocnoj granici. Opet moras ici do eufrata na toj strani, ili makar do Crnog mora, ali tada vise ne pricamo uveliko o arapskom poluotoku.
konami666

#28163 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by konami666 »

Zasto bi Egipat otvarao granicu?
I u Bosni su bile zatvorene granice a isti narod pa se desilo sto se desilo.
vaučer

#28164 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by vaučer »

n+1 wrote: 12/10/2023 10:38 Slušam malo Hitchensove stare monologe i dijaloge o Izraelu. I kao uvijek, genijalan i duhovit. Zapade mi za uho ova rečenica:

Christopher Hitchens: “Everybody knows that if you want to occupy people against their will, if you want to be the governor of another people who haven’t chosen you, you will end up visiting terrible cruelty on them. There cannot be a humane occupation.”

A ovo je pure gold: "If only, they say, we get all the Arabs out, and all the Jews in, then the Messiah will come. Finally! After such a long sweaty wait."
:lol:
Iako uglavnom prezirem hype oko AI tehnologije kojim smo bombardirani, živim u nadi da će doći do razine gdje će moći vjerno rekreirati osobe iz prošlosti i da ćemo se lijepo ulogirati u neku aplikaciju i slušati dvosatni razgovor Hitchensa, Franka Zappe i sličnih izgubljenih originala gdje komentiraju šta se dogodilo otkad ih nema.
sumirprimus

#28165 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by sumirprimus »

u medjuvremenu u ovoj dimenziji u kojoj jos uvijek nema van goga i magoga, pronadjena je zastava isila uz jefdnog od poginulih terorista u kibucu sufa.
slika u prilogu.
Image

izvor Michael A. Horowitz
@michaelh992
dr_Evil

#28166 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by dr_Evil »

vaučer wrote: 12/10/2023 11:38
n+1 wrote: 12/10/2023 10:38 Slušam malo Hitchensove stare monologe i dijaloge o Izraelu. I kao uvijek, genijalan i duhovit. Zapade mi za uho ova rečenica:

Christopher Hitchens: “Everybody knows that if you want to occupy people against their will, if you want to be the governor of another people who haven’t chosen you, you will end up visiting terrible cruelty on them. There cannot be a humane occupation.”

A ovo je pure gold: "If only, they say, we get all the Arabs out, and all the Jews in, then the Messiah will come. Finally! After such a long sweaty wait."
Iako uglavnom prezirem hype oko AI tehnologije kojim smo bombardirani, živim u nadi da će doći do razine gdje će moći vjerno rekreirati osobe iz prošlosti i da ćemo se lijepo ulogirati u neku aplikaciju i slušati dvosatni razgovor Hitchensa, Franka Zappe i sličnih izgubljenih originala gdje komentiraju šta se dogodilo otkad ih nema.
Ma danas svasta spada pod AI. 90% ovih sta se ko bave sa tim ne razumiju matematiku iza toga, pocinje i to da bude samo klik ko i sve ostalo sta rade danas po IT-u

Ali bilo bi fora ja bih prvo porazgovarao sa drugom Titom, da mu ispricam sta mu pioniri rade :D
Last edited by dr_Evil on 12/10/2023 11:41, edited 1 time in total.
kocijas

#28167 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by kocijas »

sumirprimus wrote: 12/10/2023 11:16 cijelu povrsinu palestine? pricas o nekih 6k km2... :-)
reda velicina
Image
Wtf, zamili postavis sliku slavenskih drzava, zaokruzis, bubam, Sloveniju i kazes koji ce im, vidi prostranstva. To je taj rezon.
Ovdje se fura prica kao da su Arapi cjelina, a nisu niti su ikad bili. U blokovskoj podjeli bili na raznim stranama, politicki ciljevi i saveznici nisu isti. Cak i na vrhuncu moci je bilo bruka halifata, sultanata.
Uglavnom su muslimani ali i tu ima milion i jedna varijacija. Standarni jezik im je isti a u realnosti ga niko ne prica.
Sam pricas koliko su se medjusobno poubijali i onda kazes bratski ovaj, bratski onaj komsija.
Pa jbt upravo sad imas paralelu gdje Rusija vrsi agresiju na prvog komsiju, Slaveni i jedni i drugi, religija ista.
I zamisli sad neko kaze, sto Bjelorusija ne primi 2 miliona ukrajinskih izbjeglica
sumirprimus

#28168 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by sumirprimus »

kocijas wrote: 12/10/2023 11:41
sumirprimus wrote: 12/10/2023 11:16 cijelu povrsinu palestine? pricas o nekih 6k km2... :-)
reda velicina
Image
Wtf, zamili postavis sliku slavenskih drzava, zaokruzis, bubam, Sloveniju i kazes koji ce im, vidi prostranstva. To je taj rezon.
Ovdje se fura prica kao da su Arapi cjelina, a nisu niti su ikad bili. U blokovskoj podjeli bili na raznim stranama, politicki ciljevi i saveznici nisu isti. Cak i na vrhuncu moci je bilo bruka halifata, sultanata.
Uglavnom su muslimani ali i tu ima milion i jedna varijacija. Standarni jezik im je isti a u realnosti ga niko ne prica.
Sam pricas koliko su se medjusobno poubijali i onda kazes bratski ovaj, bratski onaj komsija.
Pa jbt upravo sad imas paralelu gdje Rusija vrsi agresiju na prvog komsiju, Slaveni i jedni i drugi, religija ista.
I zamisli sad neko kaze, sto Bjelorusija ne primi 2 miliona ukrajinskih izbjeglica
netacno ,slovenija nema problema sa sujsedim, osim mozda piranskog zaljeva :lol:
razumijes da je zapadna obala bila pod jurisdikcijom jordana, a gaza egipta, posle osmanlija, posle britanske uprave?
Sanjarko

#28169 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Sanjarko »

Izrael razorio jedini prijelaz u bombardovanju s Egiptom neki dan. Fino rekose novinari koji su se javljali iz tog podrucja da se boji narod da prijedze tuda itd. Na BHT bilo, ne znam ko je se javio uzivo, i tacno odkuda.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#28170 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Truba »

sime_cipol wrote: 12/10/2023 11:21
sumirprimus wrote: 12/10/2023 11:20
Nazalost, sumire, liniju cemo podvuci kad ovo stane.
ovdje se mora paziti na neke stvari jer ispada spin konstukt ili fake

1000 ljudi je ubijeno u danu kad je bio MIR ili primirje to je kršenje svih mogućih konvencija i pravila... da ne spominjemo upadanje na koncert... onda većina ubojica nikakve oznake nije nosila...niti uniforme...kršenje ratnih pravila silovanje ubijanje civila odnos prema mrtvima

sada je izrael u ratu... u ratu obicno ginu ljudi... rat je najavljen...obznanjena je mobilizacija rezervista
data su upozorenja ljudima da se sklone...

kad sam ukazivao na pokolj na osmicama u vitezu kad je 8 djece ubijeno minobacackom granatom receno mi je da do 2 kilometra od crte razdvajanja se tolerira promasaj granate...
treba ispitati s obzirom na konfiguraciju tla koliko se tolerira promašaj u Gazi jer je usko a dugo to područje

itd itd zasigurno ima ovdje ljudi koji bolje poznaju vojne terminologije i ratno pravo
Moenx

#28171 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Moenx »

dr_Evil wrote: 12/10/2023 11:32

DA l i možete bar detaljnije
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#28172 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by JoseMujica »

<blockquote class="twitter-tweet" data-theme="dark"><p lang="en" dir="ltr">Egypt refused to open corridors for refugees from the Gaza Strip, reports Reuters<br><br>Egypt has discussed with the United States and other countries the delivery of humanitarian aid to the Gaza Strip, but has so far rejected any measures to create corridors for refugees.<br><br>Egypt is… <a href="https://t.co/9nUnrYA218">pic.twitter.co ... </p>&mdash; NEXTA (@nexta_tv) <a href=" 12, 2023</a></blockquote> <script async src="https://platform.twitter.com/widgets.js" charset="utf-8"></script>

U Jordan dolazi američka 101. padobranska divizija...Egipat blokira granicu...toliko o blagodetima življenja u hamasovom okruženju :-)

svima je pun k.... ovih kretena i čini mi se da svi jedva čekaju da ih Izrael smlati. Toliko o braći muslimanima, Arapima i ostalom bliskoistočnom smeću :skoljka:

podržati palestinsko pravo na državu je OK, ali podržati Hamas je kretenizam.
Last edited by JoseMujica on 12/10/2023 11:47, edited 1 time in total.
sumirprimus

#28173 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by sumirprimus »

Truba wrote: 12/10/2023 11:43
sime_cipol wrote: 12/10/2023 11:21
Nazalost, sumire, liniju cemo podvuci kad ovo stane.
ovdje se mora paziti na neke stvari jer ispada spin konstukt ili fake

1000 ljudi je ubijeno u danu kad je bio MIR ili primirje to je kršenje svih mogućih konvencija i pravila... da ne spominjemo upadanje na koncert... onda većina ubojica nikakve oznake nije nosila...niti uniforme...kršenje ratnih pravila silovanje ubijanje civila odnos prema mrtvima

sada je izrael u ratu... u ratu obicno ginu ljudi... rat je najavljen...obznanjena je mobilizacija rezervista
data su upozorenja ljudima da se sklone...

kad sam ukazivao na pokolj na osmicama u vitezu kad je 8 djece ubijeno minobacackom granatom receno mi je da do 2 kilometra od crte razdvajanja se tolerira promasaj granate...
treba ispitati s obzirom na konfiguraciju tla koliko se tolerira promašaj u Gazi jer je usko a dugo to područje

itd itd zasigurno ima ovdje ljudi koji bolje poznaju vojne terminologije i ratno pravo
Upravo, slozit cu se s labudom
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#28174 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Truba »

kad se bratske ruke slože sve se može :D

a nekad si mi bio na ignore :D ne znam zasto
mozda zbog sirije tu se razilazimo
Hajvan

#28175 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Hajvan »

Hajvan wrote: 12/10/2023 00:03 a mislim i kog qurca su nasli naseljavaati vec naseljeno, sto se nisu brodovma zaputili na Tasmaniju i tamo izgradili jos stariji Jerusalem?

mogli su tako Izraelicani uzvati do kraja povijesti okruzeni oceanima.

Ali, onda ne bi bili na tzv Cvetoj zemlji i nebi im se spušćio azrail ili koji vec qlinac cekaju da sljegne pod nekakvim uvjetima koji treba da se poklope u tim njihovim bajkicam... A šljeći nece dok je nevernika na Cvetoj zemlji...zato se izraeličani svojski trude pocistiti…
shatro, sekularna demokratska drzava
Locked