Izrael je opet pocinio zlocin!

Locked
Jordan1961

#27876 Re: Izrael je fašistička država!

Post by Jordan1961 »

aratet wrote: 11/10/2023 21:09
Jordan1961 wrote: 11/10/2023 20:59
A kada su dosli u Izrael docekale su ih otete palestinske kuce i njihova imovina. Zasto si to propustio spomenuti?
Kako su palestinci prosli?
Jesam li rekao da se nisu otimale kuće i sela? Bilo je toga i to su fakti.
Ali opet su pod Izraelskom vladom mnogi Arapi ostali živjeti, što nije slučaj s arapskim vladama.
Cuj bilo je toga?! Kao ono tu i tamo je li? Pa cijeli Izrael je utemeljen na pljacki i otimanju tudje imovine.
A sto se tice progona, prodajes muda pod bubrege. Samo nekome drugom bogati.
Ni u jednoj od tih zemalja koje si naveo Jevereji nisu predstavljali ni znacajnu manjinu.
S druge strane, Palestinci su na teritoriji danasnjeg Izraela predstavljali apsolutnu vecinu koju su izgubili brutalnim progonima, ubijanjem i etnickim ciscenjem od strane Jevrejske manjine, znacajno podpomognute od strane Zapada (iz vec poznatih razloga). Vezano za Arape u Izraelu, izbor im je ili zivjeti kao gradjanin drugog reda ili ici u konc logore Gaze i WB (a i odatle ih tjeraju). Nije bas sad da je to neki izbor.
p206

#27877 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by p206 »

toska wrote: 11/10/2023 21:34
Chmoljo wrote: 11/10/2023 21:17

Da nije tragično, bilo bi smiješno.
više taktika.

imaš na prethodnim stranama izjavu Amerike da traže način da se izvuku svi civili iz Gaze, kao zbog sigurnosti, i naravno prepusti sve IDFu u borbi sa Hamasom, čitaj rušenje svega.
ako se to desi nikad više povratka neće biti, etničko čiščenje u produkciji Izrael-USA.
očito da se radi "čišćenje karata" kao i kod nas sa enklavama... i nedavno u Azerbejdžanu. Jadno je da moćnici vide to kao rješenje.
Tito_i_Partija

#27878 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Tito_i_Partija »

Chmoljo wrote: 11/10/2023 21:17
"OSTANITE POSTOJANI"

Al Azhar Palestincima: Bolje umrijeti na svojoj zemlji kao vitezovi nego je prepustit kolonijalistima
Da nije tragično, bilo bi smiješno.
Baš reko da vidim šta je Al Azhar, kad ono neka institucija iz Egipta.

Kako ide ona o tuđem kurcu i gloginjama? :-D
PreWiBa
Grijem se na: Plin i centralno
Horoskop: Lav

#27879 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by PreWiBa »

Haris.ba wrote: 11/10/2023 21:41
Velkoski wrote: 11/10/2023 21:40 I jedni i drugi žele etnički očistiti protivnike, makar ovi najekstremniji. I sama pomisao na to je bolesna, da ne kažem nešto gore. Zbog toga držanje Gaze kao logora nije rješenje. O tome se trebalo misliti još 1945. godine svakako, a šta danas? Pa neka to osmisle oni koji su i napravili ovo. Svako masovno ubijanje će dovesti do belaja svugdje na planeti, ogromne mase se okupljaju ovih dana po većim gradovima.
Te ogromne mase koje bi ko nesta protestovale su nebitne.

Ako, Izrael odluci da sprovede konacno rjesenje u Gazi, niko nece moci to da sprijeci.

To da se Evropa nesta ko pita oko migranata je smijesno. Ako Ameri kazu da Palestinci krecu - krenuce.
Rekao sam da je to ama bas jedino koje to moze sprjeciti, drugo je vjerovatnoca

Opet ce biti prije to nego nekakav napad Irana koji se ponasa kao slucajan prolaznik, a znali su se nasladjivati na ubijanje nevinih civila.
Last edited by PreWiBa on 11/10/2023 21:46, edited 1 time in total.
Capajebo

#27880 Re: Izrael je fašistička država!

Post by Capajebo »

aratet wrote: 11/10/2023 21:16
Capajebo wrote: 11/10/2023 21:12
Trebaju biti zahvalni Izraelskoj vladi sto su mogli ostati pod njihovom cizmom na svom ognjistu :thumbup:
Ne, svoji su na svome. Izrael je i njihova država i Izraelska vlada je i njihova vlada.

Ali opet to pokazuje kako u Izraelu postoji opcija da se ostane svoj na svome, a u arapskim državama za jevreje te opcije nije bilo.
Nadam da ces i ti jednog dana biti "svoj na svom" kao sto su Palestinci svoji na svome, pa da iz prve ruke potvrdis svoj stav. Moze?
Jordan1961

#27881 Re: Izrael je fašistička država!

Post by Jordan1961 »

aratet wrote: 11/10/2023 21:16
Capajebo wrote: 11/10/2023 21:12
Trebaju biti zahvalni Izraelskoj vladi sto su mogli ostati pod njihovom cizmom na svom ognjistu :thumbup:
Ne, svoji su na svome. Izrael je i njihova država i Izraelska vlada je i njihova vlada.

Ali opet to pokazuje kako u Izraelu postoji opcija da se ostane svoj na svome, a u arapskim državama za jevreje te opcije nije bilo.
Postojala je jedino opcija da se ostavi par njih da ih takvi kao ti mogu pokazivati k'o ikebane i prodavati muda pod bubrege. Mora neko i cistiti ulice, raditi na bausteli itd. Da je drugacije, ne bi 1948. protjerali vecinu stanovnistva. Sto ne aneksiraju Gazu i Zapadnu obalu i podijele drzavljanstva palestincima pa nek ljudi ostanu "...svoji na svome". Kakav licemjer.
P.Starck

#27882 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by P.Starck »

Haris.ba wrote: 11/10/2023 21:41

Ako, Izrael odluci da sprovede konacno rjesenje u Gazi, niko nece moci to da sprijeci.
Poslije toga će da žive u miru i rahatluku.
Čitao sam skoro tekstove o poljskim progonima i ubijanju židova. Nema nacista. Strašno.
Ovo je Juden Lebensraum. Nisam slijep.
Postoje forumi i www. Tada nisu postojali.
jeza u ledja

#27883 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by jeza u ledja »

sehohari wrote: 11/10/2023 21:40
swanfilter wrote: 11/10/2023 21:39

Ostalo bi nas za ukras, da budemo cvijece. Mada, mislim da bi morali se vratiti veri prađedovskoj mic po mic ...
Mislim da jez ne pita za nas
Ipak, Milica Markovic je na to pitanje dala veoma konkretan odgovor svojevremeno
Pitam za druga.

Uostalom, imamo i odgovor u danasnjoj dejtonskoh BiH, u kojoj je pola zemlje prakticno okupirano. Nesto nisam vidio rakete i teroristicke napade na ciljeve u RS-u.

Ja to smatram kao pozitivnom stvari, ne losom.
Palestince pak tapsu po ledjima i navijaju iz vana evo vec 70 godina. Kao ono, vi ste borci za pravdu, svaka cast sto se borite za svoju zemlju i bla bla. Evo jos malo moralne podrske, a bogami i finansijske. Hajte opet na ho-ruk, mi cemo mahati zastavama.
To je njihova mozda i najveca tragedija.
swanfilter

#27884 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by swanfilter »

Velkoski wrote: 11/10/2023 21:40 I jedni i drugi žele etnički očistiti protivnike, makar ovi najekstremniji. I sama pomisao na to je bolesna, da ne kažem nešto gore. Zbog toga držanje Gaze kao logora nije rješenje. O tome se trebalo misliti još 1945. godine svakako, a šta danas? Pa neka to osmisle oni koji su i napravili ovo. Svako masovno ubijanje će dovesti do belaja svugdje na planeti, ogromne mase se okupljaju ovih dana po većim gradovima.
Nema ovdje povratka na bilo kakav dogovor od prije. Izrael ne da sta osvoji. Ovi ni da cuju isto tako. A, zapad je rob gresaka koje su uzrok svega.

Bojim se ja, krenuce na Gazu krvolocno i bez razmisljana. U tom slucaju eto Hezbolaha. Eto iranskih frakcija iz Sirije. Eto Irana ako Izraelci uvjere Amere da je vrijeme sada il nikada.

I mislim da polako idemo u svjetski rat ...
vaučer

#27885 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by vaučer »

sehohari wrote: 11/10/2023 21:41 Ne znam
Mene te lingvsticke vratolomije uvijek nasmijaju, pa taman sutra bio pred penzijom
Mene impresionira da netko dođe na temu o pokolju kojem je pogonsko gorivo dehumanizacija prvih susjeda i ne vidi ništa problematično u dehumanizaciji vlastitih prvih susjeda. Zaista impresivno. Onda gledam naslove portala iz Mostara i gledam kako dojučerašnje ustaše viju zastave za Izrael a njihovi susjedi viju zastave za narod koji ih je pustio niz vodu u najtežem trenutku, pa mi je onda jasnije kako i zašto. Slatka je mržnja, i treba je grijati stalno, da je meka, da se ne ohladi, da je uvijek spremna.

Živjela mržnja!
caros

#27886 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by caros »

Nema raketa jer ni RS ni FBiH nisu koncetracioni logori.
PreWiBa

#27887 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by PreWiBa »

jeza u ledja wrote: 11/10/2023 21:47

Ipak, Milica Markovic je na to pitanje dala veoma konkretan odgovor svojevremeno
Pitam za druga.

Uostalom, imamo i odgovor u danasnjoj dejtonskoh BiH, u kojoj je pola zemlje prakticno okupirano. Nesto nisam vidio rakete i teroristicke napade na ciljeve u RS-u.

Palestince pak tapsu po ledjima i navijaju iz vana evo vec 70 godina. Kao ono, vi ste borci za pravdu, svaka cast sto se borite za svoju zemlju i bla bla. Evo jos malo moralne podrske, a bogami i finansijske. Hajte opet na ho-ruk, mi cemo mahati zastavama.
Pa ko bi ih to i slao kada i nema vise nikoga tamo od Bosnjaka?
Nije FBiH Gaza pa da RS blokira uvoz hrane i vode.

Ekvivalent Bosnjacima u FBiH bi bili Palestinci u Jordanu.
aratet

#27888 Re: Izrael je fašistička država!

Post by aratet »

Capajebo wrote: 11/10/2023 21:46
Nadam da ces i ti jednog dana biti "svoj na svom" kao sto su Palestinci svoji na svome, pa da iz prve ruke potvrdis svoj stav. Moze?
Pa ne bih imao ništa protiv da postanemo dio Amerike, ako će nam udesetorustručiti standard života.
jeza u ledja

#27889 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by jeza u ledja »

caros wrote: 11/10/2023 21:48 Nema raketa jer ni RS ni FBiH nisu koncetracioni logori.
"Koncentracioni logor" postoji cca 10-15 godina. Ratovanje, teroristicki napadi, raznorazne intifade itd traju vec tri cetvrt vijeka.

I jos jednom treba ponoviti - "koncentracioni logor" je takav jer ga vodi Hamas.
Sanjarko

#27890 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Sanjarko »

toska wrote: 11/10/2023 21:41
sehohari wrote: 11/10/2023 21:38

Sto je najtuznije
Jedini razlog sto se mozda to sve nece desiti je taj sto ih Egipat nebi htio prihvatiti/hraniti, dok se evropa boji novog vala izbjeglica
ako Amerika zapne iseliće ih sve negdje. za dalje nek se snalaze.
2,5 miliona ljudi skoro da isele? Samo na Sinaj mogu, nesto po svijetu bi se rasulo, ali vecina moze samo na Sinaj. Ali kako, granicni prelaz razvaljen od strane Izraela, ljudi se boje da pobjegnu itd. Barem ja tako danas na TV-u slusao o tome.

Neko se javio s tog tamo podrucja. Ne znam odkuda.
PreWiBa

#27891 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by PreWiBa »

vaučer wrote: 11/10/2023 21:48
sehohari wrote: 11/10/2023 21:41 Ne znam
Mene te lingvsticke vratolomije uvijek nasmijaju, pa taman sutra bio pred penzijom
Mene impresionira da netko dođe na temu o pokolju kojem je pogonsko gorivo dehumanizacija prvih susjeda i ne vidi ništa problematično u dehumanizaciji vlastitih prvih susjeda. Zaista impresivno. Onda gledam naslove portala iz Mostara i gledam kako dojučerašnje ustaše viju zastave za Izrael a njihovi susjedi viju zastave za narod koji ih je pustio niz vodu u najtežem trenutku, pa mi je onda jasnije kako i zašto. Slatka je mržnja, i treba je grijati stalno, da je meka, da se ne ohladi, da je uvijek spremna.

Živjela mržnja!
Jebiga, moras i u teskim trenutcima naci neki razlog da se nasmijes.
Evo, ja cu priznati da me je ova ideja od Citluka napraviti Shitlook nasmijala. Uopste ne mislim zlonamjerno, jednostavno toliko vec danima pratim svu ovu situaciju da sam morao naci bilo koji razlog da se makar malo nasmijesim.
swanfilter

#27892 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by swanfilter »

Pitam za druga.

Zato jer, sreca je to, nismo pali pod utjecaj iz vana. A tice se vjerskog fundamentalizma. Mada se krenulo tim putem. Nisu ni Palestinci, a ni drugi bas od prvog dana borili se bombasima na putu za Dzenet. Pranje mozga zbog situacije uradi svoje.

I kod nas se pojavi Bilal Bosnic, pa zavrsismo na naslovnicama zbog turista u Siriji ...
DonieBrasco

#27893 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by DonieBrasco »

Izrael je dobio dozvolu od USA da radi sta hoce, a svijet ce da zazmiri ne postoji instanca i sud pred kojim ce oni odgovarati ikada.
smijesni_ste

#27894 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by smijesni_ste »

:( :(

aratet

#27895 Re: Izrael je fašistička država!

Post by aratet »

Jordan1961 wrote: 11/10/2023 21:42
Cuj bilo je toga?! Kao ono tu i tamo je li? Pa cijeli Izrael je utemeljen na pljacki i otimanju tudje imovine.
A sto se tice progona, prodajes muda pod bubrege. Samo nekome drugom bogati.
Ni u jednoj od tih zemalja koje si naveo Jevereji nisu predstavljali ni znacajnu manjinu.
S druge strane, Palestinci su na teritoriji danasnjeg Izraela predstavljali apsolutnu vecinu koju su izgubili brutalnim progonima, ubijanjem i etnickim ciscenjem od strane Jevrejske manjine, znacajno podpomognute od strane Zapada (iz vec poznatih razloga). Vezano za Arape u Izraelu, izbor im je ili zivjeti kao gradjanin drugog reda ili ici u konc logore Gaze i WB (a i odatle ih tjeraju). Nije bas sad da je to neki izbor.
Nije cijeli, nemoj da lažeš. Bilo je jako popularno prodavati imovinu krajem 19.stoljeća i početkom 20.stoljeća, pa i kasnije za vrijeme Izraela.

Čuj nisu predstavljali značajnu manjinu. Znači ako ne ispuniš neke procente koje si ti zacrtao, smiješ ih protjerati?
jeza u ledja

#27896 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by jeza u ledja »

sehohari wrote: 11/10/2023 21:51

Pitam za druga.

Pa ko bi ih to i slao kada i nema vise nikoga tamo od Bosnjaka?
Nije FBiH Gaza pa da RS blokira uvoz hrane i vode.

Ekvivalent Bosnjacima u FBiH bi bili Palestinci u Jordanu.
Pa nema ni u Izraelu Palestinaca po toj logici. (I ovi sto su tu sigurno nisu razlog ciljeva Hamasa za unistenjem Izraela).

Odgovorio sam i prehodniku - nije pitanje samo Gaze i nije pitanje samo zadnjih 15 godina. Palestinci "otpor" pruzaju vec nekoliko generacija.

Blokada Gaze postoji zbog Hamasa, jer se Hamas eksplicitno i kao sto vidimo prakticno zalaze za unistenje jevrejske drzave. Znaci mala enklava protiv 10 puta jaceg protivnika se zalaze za njegovo unistenje i svako malo dobija po glavi.

Ovo nijedan narod u svijetu ne bi radio. Mozda bi doduse, da se nalazi na Svetoj zemlji i da ima na drugoj strani jevreje.
Capajebo

#27897 Re: Izrael je fašistička država!

Post by Capajebo »

aratet wrote: 11/10/2023 21:51
Capajebo wrote: 11/10/2023 21:46
Pa ne bih imao ništa protiv da postanemo dio Amerike, ako će nam udesetorustručiti standard života.
A Palestincima je ono bas super u Izraelu. Prestani biti licemjer i ne zeli drugima ono sto ne zelis sebi.
jeza u ledja

#27898 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by jeza u ledja »

swanfilter wrote: 11/10/2023 21:54

Pitam za druga.

Zato jer, sreca je to, nismo pali pod utjecaj iz vana. A tice se vjerskog fundamentalizma. Mada se krenulo tim putem. Nisu ni Palestinci, a ni drugi bas od prvog dana borili se bombasima na putu za Dzenet. Pranje mozga zbog situacije uradi svoje.

I kod nas se pojavi Bilal Bosnic, pa zavrsismo na naslovnicama zbog turista u Siriji ...
Pa upravo tako.

Doduse, vjerski fanatizam kod Palestinaca je tek novijeg datuma. PLO i ostala raja su bili klasicni panarapski "ljevicari", i sve je to islo i u kontekstu Hladnog rata.
Izraelci su sve to pametno koristili na svakom koraku, u svoju korist.
jeza u ledja

#27899 Re: Izrael je fašistička država!

Post by jeza u ledja »

Capajebo wrote: 11/10/2023 21:58
aratet wrote: 11/10/2023 21:51

A Palestincima je ono bas super u Izraelu. Prestani biti licemjer i ne zeli drugima ono sto ne zelis sebi.
Pa Palestincima je drasticno bolje u Izraelu nego na Zapadnoj Obali. O Gazi da ne govorim.
PreWiBa

#27900 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by PreWiBa »

smijesni_ste wrote: 11/10/2023 21:55 :( :(

Tuga
Ovaj decko ipak nije kriv, sta god da je bilo

Ko zna jos koliko majki i oceva oplakuje svoje bliznje :(
Locked