Ja ne znam kako si mogao doci do tog zakljucka o nekakvom nepostovanju, ako to ne zelis cuti nemoj po forumu onda obitavat na ovakvim temama, pitao si me, ja ti odgovorio na osnovu onoga sto svako zna, da sam sta izmislio pa hajd. Ako ti neko kaze pazi preskocices stepenac pa ces pasti, ti ces se uvrijediti ili razmisliti...to je do tebe.palermo wrote: ↑11/10/2023 17:22nisam iznenadjen, nego sam čekao da ti napišeš.....General War wrote: ↑11/10/2023 17:19
Pa bosnjaci, ne znam sto si iznenadjen kao da si cuo ne znam sta...zipovani u nekoliko gradova po sredini BiH, bez prijatelja i istocno i zapadno...eto potrudio sam se i da objasnim....mada mislim da ti to kontas i bez mene.
jebi ga, ušao si u dobro poznatu mantru "slušajte vi bošnjaci, ne budete li slušali, bit će te palestina".....samo se tu treba dodati "a ako budete slušali, nećete ni postojati.... (moj dodatak)
neozbiljno ti je to pisanje Generale, i što je još važnije, bez imalo poštovanja prema drugim ( u ovom slučaju Bošnjacima)
Demokratska fronta Željko Komšić
- General War
#60801 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
-
swanfilter
#60802 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Odbor za vanjsku politiku osuđuje Hamasova djela i poziva na dijalog. Na celu je nama poznata Tanja Fajon._BataZiv_0809 wrote: ↑11/10/2023 11:30A kako se postavila prema Izraelu drzava iz koje ti pises?swanfilter wrote: ↑11/10/2023 11:21 Sad i Komsic problem![]()
A, nije problem nastup jedne ambasadorice utemljen na ocitim lazima.
Neka provjeri ko joj u ambasadi radi pouzetke dnevne stampe. Bilo bi joj pametnije.
I nemaju Izraelci sta palamuditi dok god suruju sa politickim strukturama koje nijecu svo zlo ovih prostora ...
Mada, nisu imali posla sa ambasadorkom koja trci pred rudu na osnovu povrsnih, a ocito i obmanjujucih informacija nekog njoj podređenog.
Nadam se da ce amabasadorka prvo porazgovarati sa prevodiocem prije odgovora Komsicu. Ako ima malo u glavi.
Jeste, Komsicev odgovor njoj nije na nivou, al ni njen nastup ne dolikuje nekome na njenoj poziciji. Jucer je ispala glupa jer je nasjela na prvu. A, kada si vec nasjela, eto ti mahalska replika. Pa ti uci na greskama.
Meni ide na zivce da nije trebala ni 24 sata da odgovori, a ne dotice se je dugogodisnji problem naziva ulica, a boga mi, i politike koju provodi HDZ ciji dio je i Kristo, a koju danas svesrdno hvali. Nije valjda zbog je...ne ambasade u Jerusalemu.
Ide me ni zivce, da kao ambasadorka ne proziva predstavnike Izraela koji dolaze na sohbete pociniteljima i negatorima genocida.
Al, jesi li izustio Palestina, antisemitizan. Kakvi su to pacenici, privatizirali su i to. Da su danasnji Jevreji makar Semiti ...
-
pemanapemani
#60803 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Kako smo dosli u situaciju da od ucesca Armije Republike Bosne i Hercegovine na paradi u Parizu 1995., do toga da se raspravlja o poredjenju sa Hamasom i Hezbolahom?Athlon64 wrote: ↑11/10/2023 17:23 Sve što sam pisao za vikend na razne teme se ispostavilo tačnim.
Pa tako i na ovu.
Ova budala je dokaz da BH Hrvati nisu sposobni da imaju iole normalnog političara, bez obzira iz koje stranke on dolazi.
Također sam jasno navodio da je HVO - BH Hamas.
Ovi kerovi imputiraju Hamas Armiji BiH - koja je u BiH jedina legitimna vojna formacija bila - kao IDF u Izraelu.
Ko je vladao ovih jebenih 28 godina i ko je bio zaduzen da cuva tekovine oslobodilacke i s obzirom na situaciju, nadrealno moralne borbe ARBiH?
Komsic je 17 godina u vrhu drzave.
- Sanjarko
#60804 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
A sta on moze u ovoj drzavi da uradi? Inace sta mnogi mogu da urade?pemanapemani wrote: ↑11/10/2023 17:53Kako smo dosli u situaciju da od ucesca Armije Republike Bosne i Hercegovine na paradi u Parizu 1995., do toga da se raspravlja o poredjenju sa Hamasom i Hezbolahom?Athlon64 wrote: ↑11/10/2023 17:23 Sve što sam pisao za vikend na razne teme se ispostavilo tačnim.
Pa tako i na ovu.
Ova budala je dokaz da BH Hrvati nisu sposobni da imaju iole normalnog političara, bez obzira iz koje stranke on dolazi.
Ovi kerovi imputiraju Hamas Armiji BiH - koja je u BiH jedina legitimna vojna formacija bila - kao IDF u Izraelu.
Ko je vladao ovih jebenih 28 godina i ko je bio zaduzen da cuva tekovine oslobodilacke i s obzirom na situaciju, nadrealno moralne borbe ARBiH?
-
palermo
#60805 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Ti meni osgovorio ja tebi, neko procitao neko nije...i eto, to ti ga je to....General War wrote: ↑11/10/2023 17:48Ja ne znam kako si mogao doci do tog zakljucka o nekakvom nepostovanju, ako to ne zelis cuti nemoj po forumu onda obitavat na ovakvim temama, pitao si me, ja ti odgovorio na osnovu onoga sto svako zna, da sam sta izmislio pa hajd. Ako ti neko kaze pazi preskocices stepenac pa ces pasti, ti ces se uvrijediti ili razmisliti...to je do tebe.palermo wrote: ↑11/10/2023 17:22
nisam iznenadjen, nego sam čekao da ti napišeš.....
jebi ga, ušao si u dobro poznatu mantru "slušajte vi bošnjaci, ne budete li slušali, bit će te palestina".....samo se tu treba dodati "a ako budete slušali, nećete ni postojati.... (moj dodatak)
neozbiljno ti je to pisanje Generale, i što je još važnije, bez imalo poštovanja prema drugim ( u ovom slučaju Bošnjacima)
-
pemanapemani
#60806 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Ocito jedino da prima platu od 5+ hiljada maraka, ima vozaca i putuje po svijetu, onako, bez cilja i plana, ko hipiji 70- ih proslog stoljeca i to 17 godina.Sanjarko wrote: ↑11/10/2023 17:55A sta on moze u ovoj drzavi da uradi? Inace sta mnogi mogu da urade?pemanapemani wrote: ↑11/10/2023 17:53
Kako smo dosli u situaciju da od ucesca Armije Republike Bosne i Hercegovine na paradi u Parizu 1995., do toga da se raspravlja o poredjenju sa Hamasom i Hezbolahom?
Posao, odnosno, vise stil zivota. Para kapa, dzabna putovanja, nizasta odgovoran, a bruku gradjana pusi tvoju ublehu i brani te ko rodjenu mater.
Kako je Lagumdzija grobar socijaldemokratije, tako je Komsic grobar ideje gradjanske Bosne i Hercegovine. S tim, da socijaldemokratija ima neku minimalnu sansu da se oporavi.
- Athlon64
#60807 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Pa sta sam ja upravo za Komšića napisao ?pemanapemani wrote: ↑11/10/2023 17:53Kako smo dosli u situaciju da od ucesca Armije Republike Bosne i Hercegovine na paradi u Parizu 1995., do toga da se raspravlja o poredjenju sa Hamasom i Hezbolahom?Athlon64 wrote: ↑11/10/2023 17:23 Sve što sam pisao za vikend na razne teme se ispostavilo tačnim.
Pa tako i na ovu.
Jednostavno nema sposobnog političara među BH Hrvatima
-
pemanapemani
#60808 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Vise bih potencirao paralelu Pariz 1995. vs. danas.Athlon64 wrote: ↑11/10/2023 18:52Pa sta sam ja upravo za Komšića napisao ?pemanapemani wrote: ↑11/10/2023 17:53 Kako smo dosli u situaciju da od ucesca Armije Republike Bosne i Hercegovine na paradi u Parizu 1995., do toga da se raspravlja o poredjenju sa Hamasom i Hezbolahom?
Jednostavno nema sposobnog političara među BH Hrvatima
Komsic je jedan od odgovornih, ali daleko da je jedini.
Uostalom, opet komparacija - tokom agresije i nekoliko godina poslije, desetine proBiH Hrvata - od Vikica, Samarlica, Ive Komsica, preko Sibera, do Šaina, a danas nema skoro niko.
Ko je bio odgovoran da proBiH Hrvate integrise u ideju gradjanske BiH, a ne da im se vaga svaki zarez, mada su se sto puta dokazali?
- Athlon64
#60809 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Kakve to ima veze da li su pro ili kontra BiH - činjenica je da nisu pretjerano pametni.pemanapemani wrote: ↑11/10/2023 19:04Vise bih potencirao paralelu Pariz 1995. vs. danas.
Komsic je jedan od odgovornih, ali daleko da je jedini.
Uostalom, opet komparacija - tokom agresije i nekoliko godina poslije, desetine proBiH Hrvata - od Vikica, Samarlica, Ive Komsica, preko Sibera, do Šaina, a danas nema skoro niko.
Ko je bio odgovoran da proBiH Hrvate integrise u ideju gradjanske BiH, a ne da im se vaga svaki zarez, mada su se sto puta dokazali?
- PreWiBa
- Grijem se na: Plin i centralno
- Horoskop: Lav
#60810 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Ta prica je bila aktuelna i 1992 na tzv. SRT-upemanapemani wrote: ↑11/10/2023 17:53Kako smo dosli u situaciju da od ucesca Armije Republike Bosne i Hercegovine na paradi u Parizu 1995., do toga da se raspravlja o poredjenju sa Hamasom i Hezbolahom?Athlon64 wrote: ↑11/10/2023 17:23 Sve što sam pisao za vikend na razne teme se ispostavilo tačnim.
Pa tako i na ovu.
-
pemanapemani
#60811 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Ako je bila aktuelna 1992., na rts, onda nista.sehohari wrote: ↑11/10/2023 19:34Ta prica je bila aktuelna i 1992 na tzv. SRT-upemanapemani wrote: ↑11/10/2023 17:53
Kako smo dosli u situaciju da od ucesca Armije Republike Bosne i Hercegovine na paradi u Parizu 1995., do toga da se raspravlja o poredjenju sa Hamasom i Hezbolahom?
- PreWiBa
#60812 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Pa gdje se sad raspravlja o tome
Na CNN-u, ARD-u ili X-nalogima onih koji su te teorije sirili i 90-ih?
-
pemanapemani
#60813 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Nemoj biti toliko bukvalan.
1995.- parada u Parizu. Armija RBiH u koloni sa svim relevantnim antifasistickim vojskama svijeta.
1997., Clinton je posjetio Sarajevo.
2009., plebiscitarno apliciramo za NATO.
Komsic miljenik MZ, a ideja gradjanske BiH utkana u svaku izjavu MZ
Koga imamo danas istinski na strani gradjanske ideje u BiH?
Vise se danas vergla o narodima, islamofobiji, palestinizaciji, nego u maju 1996.
- General War
#60814 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
A sto koji moj sjedi i uzima lopatom drzavne pare...pa to moze i zmaj od sipovaSanjarko wrote: ↑11/10/2023 17:55A sta on moze u ovoj drzavi da uradi? Inace sta mnogi mogu da urade?pemanapemani wrote: ↑11/10/2023 17:53
- Sanjarko
#60815 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
- Sanjarko
#60816 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Pa ja te lijepo pitam sta moze da uradi u ovakvoj uredzenoj drzavi? Ima mozda neke magicne moci ili neki magicni stapic pa da sredi sto sta?pemanapemani wrote: ↑11/10/2023 18:50Ocito jedino da prima platu od 5+ hiljada maraka, ima vozaca i putuje po svijetu, onako, bez cilja i plana, ko hipiji 70- ih proslog stoljeca i to 17 godina.
Posao, odnosno, vise stil zivota. Para kapa, dzabna putovanja, nizasta odgovoran, a bruku gradjana pusi tvoju ublehu i brani te ko rodjenu mater.
Kako je Lagumdzija grobar socijaldemokratije, tako je Komsic grobar ideje gradjanske Bosne i Hercegovine. S tim, da socijaldemokratija ima neku minimalnu sansu da se oporavi.
-
palermo
#60817 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Koga smo tada imali ? Amerikance sa Dejtonom i Republikom Srpskom, Borisa Tadica koga je srpski narod.nogom sutnuo, Stipu Mesica koji je i sada oznacen kao zlotvor hrvatskog naroda, Lagumdziju mozda, Mileta Dodika koji se tek zaholcavao.....koga....pemanapemani wrote: ↑11/10/2023 20:12Nemoj biti toliko bukvalan.
1995.- parada u Parizu. Armija RBiH u koloni sa svim relevantnim antifasistickim vojskama svijeta.
Vise se danas vergla o narodima, islamofobiji, palestinizaciji, nego u maju 1996.
Postaje pomalo iritantno nepresyano etiketiranje Komsica kao najveceg neprijatelja ove drzave...
- Athlon64
#60818 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Komšić jeste nedovoljno inteligentan kao i svi ostali hrvatski političari iz BiH (ovi iz HNSa crpe pamet iz Zagreba, svoje nemaju uopšte, jer ne bi kmetovali Zagrebu da imaju). Komšić također za ovu izjavu danas zaslužuje šamar.
Ali da je neprijatelj države, pogotovo najveći, mogu samo UZP-ovci da imenuju, jer im je direktna konkurencija za hrvatske pozicije.
Ima i korisnih idiota sa druge strane, ali im zato koalicija puca po šavovima, jer pored Komšića žmire na ostala otvorena neprijateljstva i fašizam.
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#60819 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Nisime razumio.BHCluster wrote: ↑11/10/2023 15:53Nebi se slozio da su te price ispricane jer se to sto se desava na Bliskom istoku koristi u dnevno politicke svrhe kod nas sa cilje da se pogorsaju medjuetnicki odnosi.Chmoljo wrote: ↑11/10/2023 15:19
Pa ako moramo u svakom postu navesti da postoji sentiment prema ustašluku i njegovom naslijeđu, onda jebi ga.
To su davno ispričane priče. Sve mi to znamo. Ali treba biti aktuelan. Sad su aktuelne budale koje kolju dok tekbiraju, i mi ni luk jeli ni lil mirisali uvijek moramo biti spremni na ovakve niske pokušaje poturanja.
Te priče su ispričane na ovom forumu, pogotovo od strane nas koji nismo jučer tu. A naravnoda se treba svakodnevno napominjati u šta pušu eUropejci.
No recimo, moj problem je to što Komšič to uglavnom priča tebi, meni, svojim glasačima.
On to treba raditi na adresama gdje će biti koristi od toga. Dok istovremeno se zalaže za toleranciju, evropski put, otvorenost za pregovore, dogovaranje...
- PreWiBa
#60820 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Te 1995. smo imali toliku poziciju da su nam uvalili Dejton.pemanapemani wrote: ↑11/10/2023 20:12Nemoj biti toliko bukvalan.
Naravno da ce Clinton posjetiti najvece zariste u evropi poslije drugog svjetskog rata. Drugo su pozicije.
Evo, ako hoces:
1997 - podjela Mostara aminovana od MZ
1996 - podjela javnih preduzeca BiH prema naredbi VP
1995-1999 - Milosevic "faktor mira i stabilnosti"
Zato bi se 1996. pricalo o palestinizaciji kada tada to i jeste bila realnost
Nisi mogao putovati kroz vise od pola drzave u toku bijelog dana
Realno gledano, sve osim perioda 2000-2006 je ozbiljno sranje
Od svijetlih desavanja ipak mozemo pricati da ce se po prvi put NATO sastanak odrzati u Sarajevu.
-
pemanapemani
#60821 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
1996. - ponuda da se SDS proglasi teroristickom organizacijom.palermo wrote: ↑11/10/2023 20:25Koga smo tada imali ? Amerikance sa Dejtonom i Republikom Srpskom, Borisa Tadica koga je srpski narod.nogom sutnuo, Stipu Mesica koji je i sada oznacen kao zlotvor hrvatskog naroda, Lagumdziju mozda, Mileta Dodika koji se tek zaholcavao.....koga....pemanapemani wrote: ↑11/10/2023 20:12
Nemoj biti toliko bukvalan.
Postaje pomalo iritantno nepresyano etiketiranje Komsica kao najveceg neprijatelja ove drzave...
2000. - slom tzv. hrvatske samouprave.
Pady Ashdown.
SFOR upada ratnim zlocincima u spavacu sobu, a fasisticke popove samaraju ko neposlusnu djecu.
Da je samo to bilo, golemo.
Komsic nije najveci neprijatelj dtzave i to nisam nikad rekao. Komsic je najveci grobar ideje gradjanske BiH.
Jebi ga, ti si u zadnje vrijeme poceo opasno izvrtati rijeci i ubacivati sta ti odgovara.
Znaci, nemoj lagati i plasirati poluistine.
- ultima_palabra
#60822 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Haj ponovi jos deset puta, mozda neko reaguje…Athlon64 wrote: ↑11/10/2023 21:07Komšić jeste nedovoljno inteligentan kao i svi ostali hrvatski političari iz BiH (ovi iz HNSa crpe pamet iz Zagreba, svoje nemaju uopšte, jer ne bi kmetovali Zagrebu da imaju). Komšić također za ovu izjavu danas zaslužuje šamar.
Ali da je neprijatelj države, pogotovo najveći, mogu samo UZP-ovci da imenuju, jer im je direktna konkurencija za hrvatske pozicije.
Ima i korisnih idiota sa druge strane, ali im zato koalicija puca po šavovima, jer pored Komšića žmire na ostala otvorena neprijateljstva i fašizam.
- Student_u_Ostavci
#60823 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Zna se tko su najveći neprijatelji države,
oni koji prijete nemirima na jugu kad god nije po njihovom sa jedne strane i Dodik sa druge strane. I čudno, baš njima smeta Komšić
oni koji prijete nemirima na jugu kad god nije po njihovom sa jedne strane i Dodik sa druge strane. I čudno, baš njima smeta Komšić
- JohnnyS
#60824 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Neprijatelji države trebaju samo pustiti prijatelja Komšića da priča
- PreWiBa