Svjetski rat eskalira iz hibridnog ili asimetrickog u moguci pravi, nije za smajlije uopste, raspada se svijet pred nasim ocima, ima vec ali zadnjih godina je uzelo pravo maha.-Chesterfield- wrote: ↑10/10/2023 23:38Uvedi malo reda na temi. Bloo nije dva dana aktivna.
Privremeno ovlasti nekoga da povalja ove što puno pišu.
Tri posta dnevno je dovoljno...
Izrael je opet pocinio zlocin!
- Sanjarko
#27201 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
-
sumirprimus
#27202 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
...
Dosta je
Dosta je
-
konami666
#27203 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
- General War
#27204 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
skafiskafsnjak wrote: ↑10/10/2023 23:37Auuuu kakva je ovo mrznja... novi level ahah. Svaka cast sratko
Sto kazu, Bitan si ko semafor u GTA
- Sanjarko
#27205 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Ne spalit, zasut s onim otrovom, narandzastim, ne mogu da se sjetim kako se zvao, sta su zasipali Vijetnam i Indokinu s njim.Student_u_Ostavci wrote: ↑10/10/2023 23:39Mislim da bi im Ameri mogli instrukcije držati iz etničkog čišćenja. Recimo da kažu da u Gazi postoji oružje za masovno uništenje i da moraju spaliti sve, po uzoru na američke 'specijalne operacije'.
-
casiowr
#27206 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Po toj analogiji isto možemo postaviti pitanje zar Izrael ne zna da će se na njihove zločine i aparthejd koji čine svakodnevno desiti osveta Palestinaca kao ova. Vlada Izraela je direktno odgovorna za ovo što se desilo, činiti zlo pa se buniti kad ti bude uzvraćeno nema baš smisla.karanana wrote: ↑10/10/2023 17:54jel hamas znao da ce se ovakva vrsta osvete desiti? zasto su onda krenuli i radili ono? pored zionista apsolutno krivim njih i za smrt palestinaca. jesu li navuiceni od strane nekog da ovo urade ili su sami uradili nebitno.casiowr wrote: ↑10/10/2023 17:51 Zaista čovjek ne može ostati imun na ovoliko divljaštvo koje sprovodi Izrael nad nadežnim ljudima Gaze, pa za 48h ubili su 140 djece i 105 žena mimo ostalih civila, 30% Gaze je trenutno sravnjeno sa zemljom. Nekad se čovjek zapita kakav je to Zapad koji sve to podržava i finansira ali najviše i zbog čega. Šta očekivati od tog istog Zapada u budućnosti.
Optuživati Hamas pa onda ubijati civile redom, kakva je tu logika. Hamas ti kriv, pa kradeš zemlju, Hamas ti kriv pa ubijaš djecu. Hamas ti kriv pa gaziš maslenjake, Hamas kriv pa uništavaš civilama izvore pitke vode, Hamas ti kriv pa 75 godina otimaš kuću po kuću i livadu po livadu.
Ne opravdavam Hamas i ciljane napade na žene i starije osobe to nisu legitimne vojne mete, od toga nema nikakve koristi. Hajde vojnički da se suprostave jedni prema drugima je razumljivo.
Ali ovo što radi Izrael je čisto zlo.
- kamberovica polje
#27207 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Smanji doživljaj.Sanjarko wrote: ↑10/10/2023 23:44Svjetski rat eskalira iz hibridnog ili asimetrickog u moguci pravi, nije za smajlije uopste, raspada se svijet pred nasim ocima, ima vec ali zadnjih godina je uzelo pravo maha.-Chesterfield- wrote: ↑10/10/2023 23:38
Uvedi malo reda na temi. Bloo nije dva dana aktivna.
Privremeno ovlasti nekoga da povalja ove što puno pišu.
Tri posta dnevno je dovoljno...
Svijet se raspada od kad smo se uspravili i počeli hodat na dvije noge i gle čuda?! Još se nije raspao.
Istina je da je zadnjih 5 godina bilo svakakvih sranja, ali takva je ljudska historija.
Red rata, red pandemija, red ekonomskih kriza.
- JohnnyS
#27208 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Ja sam mislio da je ovo od Sirije postao standard, ali očito treba stalno ponavljatisime_cipol wrote: ↑10/10/2023 23:43 Zamolio bih da se video materijali sa masakriranim civilima stavljaju u spoiler. Mogla bi i moderacija povesti računa barem oko toga.
- General War
#27209 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Last edited by General War on 10/10/2023 23:49, edited 1 time in total.
- General War
#27210 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
casiowr wrote: ↑10/10/2023 23:47Po toj analogiji isto možemo postaviti pitanje zar Izrael ne zna da će se na njihove zločine i aparthejd koji čine svakodnevno desiti osveta Palestinaca kao ova. Vlada Izraela je direktno odgovorna za ovo što se desilo, činiti zlo pa se buniti kad ti bude uzvraćeno nema baš smisla.
Relativizacija al ono...
-
casiowr
#27211 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Pa Hamas je to upravo i uradio u subotu, vojnički izašao i napao prve linije vojske. I eto IDF ih je sve likvidirao, ćemu sad ubijanje civila i ravnanje cijele Gaze, gdje nestaju kompletne porodice. Izraelu je od početka problem Palestinsko stanovništvo i to im je glavna meta.General War wrote: ↑10/10/2023 17:55Najbolje da hamas izadje iz zaklona i juris, ali nececasiowr wrote: ↑10/10/2023 17:51 Zaista čovjek ne može ostati imun na ovoliko divljaštvo koje sprovodi Izrael nad nadežnim ljudima Gaze, pa za 48h ubili su 140 djece i 105 žena mimo ostalih civila, 30% Gaze je trenutno sravnjeno sa zemljom. Nekad se čovjek zapita kakav je to Zapad koji sve to podržava i finansira ali najviše i zbog čega. Šta očekivati od tog istog Zapada u budućnosti.
Optuživati Hamas pa onda ubijati civile redom, kakva je tu logika. Hamas ti kriv, pa kradeš zemlju, Hamas ti kriv pa ubijaš djecu. Hamas ti kriv pa gaziš maslenjake, Hamas kriv pa uništavaš civilama izvore pitke vode, Hamas ti kriv pa 75 godina otimaš kuću po kuću i livadu po livadu.
Ne opravdavam Hamas i ciljane napade na žene i starije osobe to nisu legitimne vojne mete, od toga nema nikakve koristi. Hajde vojnički da se suprostave jedni prema drugima je razumljivo.
Ali ovo što radi Izrael je čisto zlo.
- skafiskafsnjak
#27212 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Tata ti Caco
- Grean
#27213 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Bobi wrote: ↑10/10/2023 23:38 State of Palestina: Rodjenih na 1000 =28,2 Umrlih na 1000=3,8 2021 godina
Bosna i Hercegovina: Rodjenih na 1000=7,9 Umrlih na 1000=12,1 2022 godina
Izrael: 19,7 i 5,4
Potlačeni narodi Bosne i Hercegovine, ljudi prihvatimo se svojih briga a ne tudjih, stanje nam je gore nego negdje.

Masalah
-
toska
#27214 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
sime_cipol wrote: ↑10/10/2023 23:43 Zamolio bih da se video materijali sa masakriranim civilima stavljaju u spoiler. Mogla bi i moderacija povesti računa barem oko toga.
Spoiler
Show
drugi tweet je izbrisan jer krši pravila, ne znam zašto ali isto je dijete u pitanju samo krvavo
Last edited by toska on 11/10/2023 00:39, edited 2 times in total.
- General War
#27215 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
..Nije ponjeo sve rakeTle sa sobom, i ako he hamas kompletno poginuo na izraelskoj teritoriji...ko je onda uzeo izraelske taoce i preveo ih u Gazu...civili?casiowr wrote: ↑10/10/2023 23:51Pa Hamas je to upravo i uradio u subotu, vojnički izašao i napao prve linije vojske. I eto IDF ih je sve likvidirao, ćemu sad ubijanje civila i ravnanje cijele Gaze, gdje nestaju kompletne porodice. Izraelu je od početka problem Palestinsko stanovništvo i to im je glavna meta.
- Sanjarko
#27216 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Jarane definicija se svjetskog rata promjenila. Ja sam prvi ovdje to spominjao. Ovo ce da eskalira, jedino ako ne nacepi Izrael neko, pa ne useta u Gazu i Palestinske teritorije da se obracuna s Hamasom, i da pruzi pomoc Palestincima.kamberovica polje wrote: ↑10/10/2023 23:48Smanji doživljaj.
Svijet se raspada od kad smo se uspravili i počeli hodat na dvije noge i gle čuda?! Još se nije raspao.
Istina je da je zadnjih 5 godina bilo svakakvih sranja, ali takva je ljudska historija.
Ja vidim, posmatram itd. To sto ti se ne svidza drugi je par opanaka. Kad je bilo ono njesra s Trampom, berzom, Koronom itd sam ovdje to predvidzao ne sve naravno ali dosta toga i cenzurisan sam bio od strane moderacije, brisali mi teme, forumase koji su se slagali sa mnom banirali itd.
- General War
#27217 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Svejt se je uvjek raspadao i sastavljao...jedina razlika od onda i sada je upotreba Go-pro kameraSanjarko wrote: ↑10/10/2023 23:55Jarane definicija se svjetskog rata promjenila. Ja sam prvi ovdje to spominjao. Ovo ce da eskalira, jedino ako ne nacepi Izrael neko, pa ne useta u Gazu i Palestinske teritorije da se obracuna s Hamasom, i da pruzi pomoc Palestincima.kamberovica polje wrote: ↑10/10/2023 23:48
Smanji doživljaj.
Ja vidim, posmatram itd. To sto ti se ne svidza drugi je par opanaka. Kad je bilo ono njesra s Trampom, berzom, Koronom itd sam ovdje to predvidzao ne sve naravno ali dosta toga i cenzurisan sam bio od strane moderacije, brisali mi teme, forumase koji su se slagali sa mnom banirali itd.
- HarTar
#27218 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Sobna temperatura level
Last edited by HarTar on 11/10/2023 00:01, edited 1 time in total.
-
laik1981
#27219 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Nestvarno je da srpski i hrvatski politicari nastupaju pragmaticno, dok se pro-bh strana ne moze ni na momenat odreci populizma.refffko wrote: ↑10/10/2023 23:42 VELEPOSLANICA Izraela u BiH Galit Peleg posebnom je izjavom prosvjedovala protiv istupa predsjedatelja Predsjedništva BiH Željka Komšića u kojemu je on neizravno opravdavao napad pripadnika Hamasa na židovsku državu kazavši kako to treba promatrati "u kontekstu".
Peleg je reagirala na Komšićev intervju javnom servisu BHT 1 emitiranom u ponedjeljak u kojemu je on "neopreznom i sebičnom" ocijenio izjavu predsjedateljice Vijeća ministara BiH Borjane Krišto koja je iskazala nedvosmislenu potporu Izraelu nakon terorističkih napada Hamasa.
Veleposlanica Peleg sada je kazala kako Krišto nije birala stranu Izraela, nego ljudskih bića, a Komšiću je postavila pitanje za što se on to zapravo zalaže i kakve vrijednosti zastupa.
Podsjetila ga je da su u napadima Hamasa ubijeni nedužni civili, žene, djeca i starci te stotine mladih okupljenih na jednom koncertu.
Kao primjer je navela to što su šestomjesečna beba i trogodišnje dijete te dvije 85-godišnje bake odvedeni kao taoci u Gazu, a mala djeca su zatvorena u kaveze.
"Gospodin Komšić smatra da to sve treba 'promatrati u kontekstu'. U kojem kontekstu, gospodine Komšiću? U kontekstu ISIS-a? Auschwitza? Koji kontekst daje legitimitet mučenju male djece? Da otimaju bake? Da ubijaju bebe u njihovom krevetu?" upitala je Galit.
Na Komšićevu tvrdnju kako su i reakcije iz BiH na zbivanja na Bliskom istoku iskorištene za unutarnje političke obračune, veleposlanica Galit mu je poručila kako se time ne kani baviti, ali želi da se poštuju činjenice.
"U ovom barbarskom napadu Hamasovih divljaka, žrtve su ljudi, a počinitelji ubojice nisu bili ni blizu ljudi. S koje strane povijesti ćete ostati zapamćeni, gospodine Komšiću?" upitala je izraelska veleposlanica.
Bolje da sute nego da skacu sami sebi u stomak. I onako njihovo misljenje apsolutno nece ni na koji nacin pomoci niti jednom Palestincu. Da mogu svojim izjavama spasiti bar jedan palestinski zivot pola rijeci ne bih rekao.
Neka rade ono sto moze biti korisno za narod i drzavu, a ne ono sto njihovi glasaci zele da cuju.
- Student_u_Ostavci
#27220 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Da ne bude zabune, Ameri su priznali da su se zabunili i da su pobili bruku i bruku ljudi bez ikakvog razloga. Zlobnici bi rekli da su se Ameri namjerno zabunili glede izmišljenog oružja za masovno uništenje. Tako su se i cionisti znali zbuniti i slučajno napadati Palestince petkom u vrijeme džume. Zabuni se čovjek jbga.sumirprimus wrote: ↑10/10/2023 23:42Da ne bude zabune ovo sve na onom fonu sda price da se trebamo okrenuti istoku.Student_u_Ostavci wrote: ↑10/10/2023 23:39
Mislim da bi im Ameri mogli instrukcije držati iz etničkog čišćenja. Recimo da kažu da u Gazi postoji oružje za masovno uništenje i da moraju spaliti sve, po uzoru na američke 'specijalne operacije'.
Malo kintra jehudija malo kontra amera popit packu i od izraelskog ambasadora(i to su uspjeli) i bice posle help zapad dodok nas maltreirra
- Sanjarko
#27221 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Ne znate historiju. 6 masovnih izumiranja je na planeti bilo. Mracno doba bilo, svega i svacega. Vi mislite da se to nemoze ponoviti itd.General War wrote: ↑10/10/2023 23:57Svejt se je uvjek raspadao i sastavljao...jedina razlika od onda i sada je upotreba Go-pro kameraSanjarko wrote: ↑10/10/2023 23:55
Jarane definicija se svjetskog rata promjenila. Ja sam prvi ovdje to spominjao. Ovo ce da eskalira, jedino ako ne nacepi Izrael neko, pa ne useta u Gazu i Palestinske teritorije da se obracuna s Hamasom, i da pruzi pomoc Palestincima.
- JohnnyS
#27222 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Moderacija radi u dosluhu s CIA-om pa te ušutkuju. Rekao bih prije par dana da rade s Mossadom, ali oni su se pokazali krajnje nestručni ipakSanjarko wrote: ↑10/10/2023 23:55Jarane definicija se svjetskog rata promjenila. Ja sam prvi ovdje to spominjao. Ovo ce da eskalira, jedino ako ne nacepi Izrael neko, pa ne useta u Gazu i Palestinske teritorije da se obracuna s Hamasom, i da pruzi pomoc Palestincima.kamberovica polje wrote: ↑10/10/2023 23:48
Smanji doživljaj.
-
Bobi
- Forum administrator
- Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
- Vozim: TDI sve crveno
#27223 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Lock 10 minuta, moram 5-6 acc banovat
.
-
Bobi
- Forum administrator
- Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
- Vozim: TDI sve crveno
#27224 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
18000 Palestinaca iz Gaze je radilo u Izraelu, njihova prosjecna plaća je bila 1550 €.Minimalna plata u Gazi je 450 €.
https://www.calcalistech.com/ctechnews/ ... /njdowfzmy
https://www.calcalistech.com/ctechnews/ ... /njdowfzmy
-
casiowr
#27225 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Ni jedan protivnik ne može biti poražen do zadnjeg čovjeka, naprotiv svojim konstantnim aparthejdom i zločinima stvara se otpor kod obespravljenog, što je prirodni instinkt. Činiti ovakvo divljaštvo nad civilima ne opravdava ništa, postoje pregovori za razmjenu civilnih zarobljenika kod zaraćenih strana, isto kao što ne opravdava Izraelce da hvataju dječicu po ulici i trpajući ih u zatvore, tako stvaraš neprijatelje buduće.General War wrote: ↑10/10/2023 23:54..Nije ponjeo sve rakeTle sa sobom, i ako he hamas kompletno poginuo na izraelskoj teritoriji...ko je onda uzeo izraelske taoce i preveo ih u Gazu...civili?casiowr wrote: ↑10/10/2023 23:51
Pa Hamas je to upravo i uradio u subotu, vojnički izašao i napao prve linije vojske. I eto IDF ih je sve likvidirao, ćemu sad ubijanje civila i ravnanje cijele Gaze, gdje nestaju kompletne porodice. Izraelu je od početka problem Palestinsko stanovništvo i to im je glavna meta.