@Chloe-hvala na sugestijama, no bijelu boju ne volim nikako...a mission impossible je naci bas istu nijansu boje kredenca. KAd bih je i nasao, na kredencu sam namjerno ostavio vidljivim oguljotine boje, a to ne mogu postici na stolu. Cini mi se da se smedja boja stola i stolica uklapa u retro komodu i sofu.
Zanimljiva ideja je jaci stirak i kuharicu staviti izmedj udva stakla. Sta god bude osnova kuharice, mislim da cu se ipak odluciti na ram- bez rama mi nekako kuso. Ako kemijanje sa bukvom bude dalo zamisljeni rezultat bice- voila!, a ako ne, onda ce ram biti u nekoj plavoj ili bordo. Mozda ipak ne bordo, zbog boje konca, ne znam, prelomicu kasnije.
E sad, posto se radi o maloj kolicini boje, moracu miksati. Plava boja se ne moze dobiti mijesanjem crvene i zute (suprotno misljenje je zabluda), vec mijesanjem obicne plave i zute, do zeljenog tona...
Sve ovo ce ipak sacekati da zavrsim ogradu verande. Kako idu hladni i kisoviti dani, po svoj prilici cu od kuce napraviti atelje mazala -početnika, hahaha
Ovih dana pojacam tempo rada na ogradi, jer od nedjelje slijedi kisa, vlaga. Ali ne ide bas- trenutno zavrsavam krojenje donjih dasaka ograde i elemente premazujem impregnacijom. Trenutno, nesto elemenata je sa 3 a nesto sa 4 sloja impregnacije (Ligno Protect- Komochem Visoko), idem na 6 slojeva, pa tek onda 2 sloja Irkolin Gold lazura sa voskom. A za sve te silne slojeve, treba vrijeme...MAlo to radim na silu- premazem impregnacijom, sacekam pola sata pa unesem u kucu da se sto prije osusi i sutradan ujutro- nakon barem 12 tak sati- novi sloj
Za sada, evo samo jedna sličica kako je ograda zamišljena:
Postavio sam samo 3 stuba (4 x4 cm gotova proizvodnja FIS, na dva mjesta malo "fazonirani" na glodalu), cisto da vidim da li su paralele i okomice ok
Ukupno je 5 polja, i sa 69 stubova
Idemo dalje