Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Grean wrote: ↑10/10/2023 22:57
Mislim da ti je fula teorija, IDF je gori upravo jer je institucionalno zlo.
Zlo je onaj koji izdaje je naređenja. Posao vojske je da naređenja izvršava, ne da ih preispituje. Naravno, ima siva zona u kojoj baš i ne mora sve poslušati (vojska zna da naređenje krši međunarodna ili domaća prava i zakone koja država mora ispoštovati), ali u suštini posao vojske je da sluša i radi šta joj politika naredi.
Zlo je politika.
Nije posao uvijek vojnika izvrsiti naredzenje. Bilo je slucajeva i toga.
Blisko cetnici su na kilometar, a ovi drugi hiljadama...samo ti prosipaj gluposti pa se pitaj onda sto je nesto kako jeste...
Mi ove na kilometar pojedemo za 24 h ako zatreba, ništa se ti ne brini. Mi ionako od njih nemamo nikakve koristi, ali oni od Sarajeva itekako. Da im nije Sarajeva živjeli bi kao ovi u Gazi i ti to veoma dobro znaš.
HarTar wrote: ↑10/10/2023 23:15
Palestinska novinarka Salam Mema, njen muž i njihovo troje djece su bombardovani i ubijeni u izraelskim vazdušnim napadima danas u Gazi.
ne stavljas tuzne emojie za ove muslimane, nego navijas da ih sto vise bude pobijeno i raseljeno za sve vremena iz majcice, tako da nemoj laznog morala allahat
General War wrote: ↑10/10/2023 23:21
Blisko cetnici su na kilometar, a ovi drugi hiljadama...samo ti prosipaj gluposti pa se pitaj onda sto je nesto kako jeste...
Mi ove na kilometar pojedemo za 24 h ako zatreba, ništa se ti ne brini. Mi ionako od njih nemamo nikakve koristi, ali oni od Sarajeva itekako. Da im nije Sarajeva živjeli bi kao ovi u Gazi i ti to veoma dobro znaš.
Uuu sad si ga bocno
Mozda i on iz Lukavice dolazi u Sarajevo zaradjivati
Izraelski Centar za ljudska prava B'Tselem optužio je Tel Aviv da je počinio ratne zločine u vojnom odgovoru na Hamasov brutalni napad na Izrael u kojem je poginulo stotine civila.
"U toku je kriminalna politika osvete", navela je ova organizacija, napominjući da je Izrael bacio stotine tona bombi na Gazu u svojoj zračnoj kampanji protiv grupe Hamas, prenosi Times of Israel.
Dodaju da su među ubijenima, od kojih su neki i dalje zarobljeni pod ruševinama, čitave porodice koje su izbrisane jednim bombardovanjem.
"Među njima je najmanje 140 maloljetnika i 105 žena", navodi se.
Dalje navodi da to, zajedno s odlukom Izraela da zatvori prelaze u Gazu, te isključi električnu energiju i vodu tom teritoriju, predstavlja ratne zločine koje su otvoreno naredili visoki izraelski dužnosnici.
"Čak i u uvjetima užasa i terora, namjerno povređivanje civila, njihove imovine i civilne infrastrukture je zabranjeno", dodaje B'Tselem, prenosi Al Jazzera.
B'Tselem je u ponedjelja također optužio Hamas da je počinio šokantan zločin jer je otvorio neselektivnu vatru, ubio stotine i ranio hiljade civila, te zarobljavao i civile, što je samo po sebi ratni zločin.
Glasnogovornik B'Tselema je naglasio da ova organizacija Hamasove akcije definiše kao ratne zločine.
"Namjerni napadi na civile su zabranjeni i neprihvatljivi. Nema opravdanja za takve zločine, bez obzira da li su počinjeni u sklopu borbe za slobodu od ugnjetavanja ili se navode kao dio rata protiv terorizma", navodi se u saopćenju izraelskog Centra za ljudska prava.
General War wrote: ↑10/10/2023 23:21
Bobi wrote: ↑10/10/2023 23:21
Lele, lakše malo s tim medjusobnim etiketiranjem i vrijedjanjem , prelazi vala granicu .
Ovo ce da eskalira sirom svijeta, hoce te li mi brisati teme ili komentare kao u vrijeme Korona njesra kad sam predvidio dosta toga? Ide se u finale solution samo ne Jevreja. Eskalirat ce ovo brzo.
Drmao je se svijet dugo od 1990tih, pa eskaliralo 2000tih, a sad ide u moguce krajnje rjesenje.
Last edited by Sanjarko on 10/10/2023 23:33, edited 1 time in total.
Predpostavljam da ce turci pomoc ko i prije
Pa vi niste uspjeli sa JnA na goloruke ljude 92, zasto mislis da mozete nesto bolje sada
Uuu sad si ga bocno
Mozda i on iz Lukavice dolazi u Sarajevo zaradjivati
Zoooka wrote: ↑10/10/2023 23:31
Previse se ovdje place za Palestinom. Kao sto su oni plakali za nama, aha.
Niko ovdje ne plače.
Ovo ti dođe ko tema o nekom fudbalskom derbiju između ljutih rivala. Ljudi ginu, kolju se međusobno, pale, ubijaju, a internet publika navija za svog favorita iz sigurne udaljenosti, u udobnosti vlastitog doma.
Znam da si na temi, ne moras o sebi u trećem licu, nisi Zlatan
Idi ba prati nemire u Švedskoj, nije ovo za tebe
Nema kod mene nemira, ne živim ja po getima gdje ti obitelj živi, 20 njih u jednosobnom stanu. Drži se ti turskih brkova, nije za tebe ništa u životu nego pisanje o vojnoj supersili Turskoj koja moli amere da im prodaju f16.