@last mohican
Stidi se tupane!
Ova zena je sramota grada. Tesko je i gledati i slusati.HarTar wrote: ↑10/10/2023 22:52 Za mene je licemjerno osuditi samo napad Hamasa na Izrael, a pritom ne osuditi sve što se dešavalo prije i nakon toga.
Osuđujem svaki napad, svaki teroristički čin, svako ubistvo nedužnih. Osuđujem ubijanje nedužnih civila, među kojima su djeca, žene, nemoćni, stari..
Vrlo me emotivno potresla informacija da je Gaza trenutno bez vode, struje. Mi koji smo preživjeli opsadu Sarajeva znamo kakav je to osjećaj.
Moramo biti ljudi i podjednako osuditi svaku nedužnu žrtvu, i u Izraelu i u Palestini.![]()
![]()
![]()
Hahaha hb-ovac na strani fasista ... iznenadjen sam
Bolje i bliskoistočno nego bliskočetničkoGeneral War wrote: ↑10/10/2023 23:06HarTar wrote: ↑10/10/2023 22:52 Za mene je licemjerno osuditi samo napad Hamasa na Izrael, a pritom ne osuditi sve što se dešavalo prije i nakon toga.
Osuđujem svaki napad, svaki teroristički čin, svako ubistvo nedužnih. Osuđujem ubijanje nedužnih civila, među kojima su djeca, žene, nemoćni, stari..
Vrlo me emotivno potresla informacija da je Gaza trenutno bez vode, struje. Mi koji smo preživjeli opsadu Sarajeva znamo kakav je to osjećaj.
Moramo biti ljudi i podjednako osuditi svaku nedužnu žrtvu, i u Izraelu i u Palestini.![]()
![]()
![]()
![]()
Benjamina svakim svojim postupkom dokazuje da Bogic Bogicevic nije tek onako skinut za gradonacelnika...I onda se ljute sto sarajevo nazivaju bliskoistocno![]()
sumirprimus wrote: ↑10/10/2023 23:10 Bio je i hitler prizivan kao sto se i likovalo neki dan kad je hamas probio ogradu. I sad vec ide nije tako. Osudjujem zlocin hamasa ali.
.
Zlo je onaj koji izdaje je naređenja. Posao vojske je da naređenja izvršava, ne da ih preispituje. Naravno, ima siva zona u kojoj baš i ne mora sve poslušati (vojska zna da naređenje krši međunarodna ili domaća prava i zakone koja država mora ispoštovati), ali u suštini posao vojske je da sluša i radi šta joj politika naredi.Grean wrote: ↑10/10/2023 22:57Mislim da ti je fula teorija, IDF je gori upravo jer je institucionalno zlo.sehohari wrote: ↑10/10/2023 22:55
Pa onda je i iz tog ugla glupo pitanje.
Ali ostaje ono sto sam rekao: IDF ako nista, kao regularna vojska, izvrsava zadatke kako treba za one koje treba predstavljati.
Hamas je u subotu krenuo u izgleda ni po cemu nepromisljen, a ujedno grozan zlocin koji ce po svemu sudeci imati nezapamcene posljedice po same Palestince.
Da ne pricamo o tome da su odlican alibi za ono sto Izrael radi po zapadnoj obali.
Buduća predsjedavajuća Vijeća ministara ili ministrica MVPauspuhc wrote: ↑10/10/2023 23:11Ova zena je sramota grada. Tesko je i gledati i slusati.HarTar wrote: ↑10/10/2023 22:52 Za mene je licemjerno osuditi samo napad Hamasa na Izrael, a pritom ne osuditi sve što se dešavalo prije i nakon toga.
![]()
![]()

U pustinji niko, pokoji beduinskafiskafsnjak wrote: ↑10/10/2023 23:11Hahaha hb-ovac na strani fasista ... iznenadjen sam
Imas li info ko je zivio vecinom tu?
Ni sa kim. Zasto bih se raspravljao!?
Djenerale, Sarajevo moze biti samo bliskoistocno i nikako drugacije.General War wrote: ↑10/10/2023 23:06HarTar wrote: ↑10/10/2023 22:52 Za mene je licemjerno osuditi samo napad Hamasa na Izrael, a pritom ne osuditi sve što se dešavalo prije i nakon toga.
![]()
![]()
![]()
Benjamina svakim svojim postupkom dokazuje da Bogic Bogicevic nije tek onako skinut za gradonacelnika...I onda se ljute sto sarajevo nazivaju bliskoistocno![]()
Ja ocekujem da ce njih Ameri stisnuti, mislim na Izrael a prije svega trenutnu vladu, da malo ohlade sa svojim planovim o unistenju Gaze vec da ce dobiti svu pomoc amidze da rade ciljane i precizne akcije protiv Hamasa, kako u Izraelu tako i u izvan njega, ali na duze staze.sumirprimus wrote: ↑10/10/2023 23:14 Sutra Blinken stize u Izrael, samo da nije kakva veca frkas obzirom na americka pojacanja u regiji
Šta bolan očekivati od simpatizera i buduceg člana brigade Meša Selimivić. Ni sam ne zna koliko je patetičan.caros wrote: ↑10/10/2023 23:12sumirprimus wrote: ↑10/10/2023 23:10 Bio je i hitler prizivan kao sto se i likovalo neki dan kad je hamas probio ogradu. I sad vec ide nije tako. Osudjujem zlocin hamasa ali.
.
Stidi se ovih ljudi genocidašu jedan.
Šta očekivati drugo od cionističkog, terorističkog režima?!
Zasipaju ih bijelim fosforom vec ima sati. Ja citao o tome prije ima oko 2 sata.
Ponuda za liječenje je otvorena, pa je na tebi da razmisliš.sumirprimus wrote: ↑10/10/2023 23:06Ta ces ti ba, sto mijesas porodice i privstni zivot nisu one tema, ako vam ja smetam.SpecialOffer wrote: ↑10/10/2023 23:04
Nisam ja merhametlija, ni manje ni više nego svi vi ostali ovdje koji punog stomaka i u toplom domu naprđujete o situaciji.
Niko ovdje neće plakati ni za Palestincima ni za Jevrejima. Što se mene lično tiče, mogu atomsku bombu baciti usred svega tako da izbrišu i jedne i druge. U datoj situaciji to bi možda i bilo najbolje. Barem bi tlačitelj nestao zajedno sa žrtvama.
I ne glumite ovdje moral kao da ste zabrinuti, nema licemjernijih ljudi na planeti. Koga boli briga? Budite realni, ali barem jednom u životu stanite na stranu žrtve.
U ovom sukobu Izraela i Palestine, Izrael nikako ne može biti žrtva. Mogu pojedini Jevreji koji su nevino ubijeni biti pojedinačno žrtve, kao što se desilo prije par dana ali Izrael i dalje ostaje agresor i tlačitelj. Na Izraelu je sva odgovornost jer Izrael je taj koji može da prekine ovaj višedecenijski sukob.
Ono što ti pišeš u zadnjih par dana ovdje na temi je bolesno. Ako nemaš porodicu koja će voditi računa o tebi, javi mi se na privatnu poruku i ja ću ti platiti liječenje. Izaberi doktora. Ako se ne varam, iz Tuzle si, a ja sam često tamo.
Gledja ovo
Blisko cetnici su na kilometar, a ovi drugi hiljadama...samo ti prosipaj gluposti pa se pitaj onda sto je nesto kako jeste...HarTar wrote: ↑10/10/2023 23:11Bolje i bliskoistočno nego bliskočetničkoGeneral War wrote: ↑10/10/2023 23:06
![]()
![]()
Former top Israeli domestic intelligence Shin Beth chief Ami Ayalon to Le Figaro on what went wrong in Israel:
“A large part of the responsibility lies of course with the government.
The commanders of all security organizations told [Netanyahu] that the policy conducted was bad and that it was obvious that it would be used by our enemies.
They perceived a moment of great division around the crisis caused in the country by the justice reform.
Of course, politicians did not listen.
Especially with regard to the warnings about the West Bank. The Israeli government has done everything to ensure that Fatah and the Palestinian Authority are no longer a partner, because they have given power to Hamas.
Yes, we have no choice but to destroy the Ezzeddine al-Qassam Brigades. But we should totally change our policy in order to create a Palestinian partner.
We must say from the outset that our war is not against the Palestinian people.
Our war is against the military wing of Hamas.
Even before we attack, we should say that we want to create a reality in which we talk with the Palestinians, who accept the peace initiatives and want to discuss with us the reality of two states.
But I don't think any Israeli government will agree to do that today.
And yet, if we don't, we will see an upsurge in violence.
Even today, Israel refuses to admit that the Palestinians are a nation. Economic development is not enough for them. They want freedom, they want to see an end to the occupation.
QUESTION; Do you think the events of the weekend would have been avoided if the Palestinian question had been resolved with the creation of a Palestinian state?
“Yes, of course. Look at our concept of security in Israel. Until the Yom Kippur War 50 years ago, we preferred land to peace, because peace was not important to us.
Our goal was security. It wasn't until the shock of the Yom Kippur War that we came to the conclusion that to have security, you need peace.
We only made peace with Egypt because of the trauma of Yom Kippur, and we only started negotiating with the Palestinians in Madrid, and then in Oslo, because of the first Intifada.
Finally, we left Lebanon only because of Shiite terror and suicide bombings. We withdrew from Gaza only because of the second Intifada.
The international community played a major role in all these cases.
Today we are living through a tragedy and nobody cares. We can't blame anyone. No one can save us in spite of ourselves.
Znam da si na temi, ne moras o sebi u trećem licu, nisi ZlatanHarTar wrote: ↑10/10/2023 22:56I sobna temperatura na temikonami666 wrote: ↑10/10/2023 22:55 https://www.klix.ba/magazin/showbiz/san ... 062?widget
Objasnila žena.![]()
![]()
![]()