Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Ja sam to nekada uzimao u 'bojama i lakovima' a bilo je i u bolje opremljenim trgovinama auto dijelova. Samo stos je sto i pored te 'nove originalne boje' ova na autu se promijenila (sunce, kisa, godine i tako) pa kad tu naneses opet se vidi razlika. Mozda je bolje da prislanjas paletu boja uz lim pa da idete odokativnom metodom 'slicnosti' E jedino ako vozis mladje auto pa je boja jos u dobrom stanju onda je pravi po broju
Sikkens, Cengic Vila, covjek se zove Mustafa.
Iz pravca bosmala preko mosta samo pravo, dodjes ono do pruge zeljeznicke tamo i desno, zgrada uz cestu od cigle
Prema kodu boje izbaci nikad manje od 3 kartice "iste" boje. Kod je samo da usmjeri a bez kartica nema prave nijanse. Npr ford cmax ima 17 varijanti crne boje koje na oko izgledaju isto.
Zbog toga je u 90% slucajeva pogresna boja koja se kupi samo na osnovu koda i napravi u spreju.
Tomo u velesicima... Odradi perfektno... Napravi po kodu, provjeri, ako je malo izgubila , matirala itd napravi sto slicniju za tackanje, ako na to mislis...
dgL_ wrote:Tomo u velesicima... Odradi perfektno... Napravi po kodu, provjeri, ako je malo izgubila , matirala itd napravi sto slicniju za tackanje, ako na to mislis...
jeste , ako mislis da nece potrefit boju , nadji na ebay originalni i kupi , ja sam sebi tako marker i evo ga 4god koristim za sitne tackice , nema fule
sparky wrote:Prema kodu boje izbaci nikad manje od 3 kartice "iste" boje. Kod je samo da usmjeri a bez kartica nema prave nijanse. Npr ford cmax ima 17 varijanti crne boje koje na oko izgledaju isto.
Zbog toga je u 90% slucajeva pogresna boja koja se kupi samo na osnovu koda i napravi u spreju.
Upravo, tacna nijansa pod istim kodom zavisi od x faktora, osnovna je tzv “standard”, a varijacije zavise od godine proizvodnje auta (isti model moze imati razlicitu nijansu u zavisnosti od GP), starosti boje i bez poredjenja kartica i boje na autu tesko da ce biti pogodak. Postoje skeneri boje koji ocitavaju tacnu nijansu direkt s auta. Postoji jos jedna stvar od koje zavisi tacnost nijanse, a to je proizvodjac boje, npr Sikkens, Standox, Glassurit, Mobhel itd.
dgL_ wrote:Tomo u velesicima... Odradi perfektno... Napravi po kodu, provjeri, ako je malo izgubila , matirala itd napravi sto slicniju za tackanje, ako na to mislis...
Meni Tomo nije iz 3 x mogao pogoditi nijansu za Focusa, nosili vrata da na licu mjesta uporedimo, dzaba. Na kraju Speed rjesio sve.
Ako imas metalik boju, touchup moze posluziti za sitne tackice i zastitu metala od buduce korozije. Sada da popunis neku parnicu i da ocekujes neki ha hu rezultat batali.
Meni Tomo nije iz 3 x mogao pogoditi nijansu za Focusa, nosili vrata da na licu mjesta uporedimo, dzaba. Na kraju Speed rjesio sve.
Ma gdje ce za focusa ista pogodit realno... Odvuci normalno auto i pogodit ce... Meni za megana orginal znaci napravio... Nema razlike ni odstupanja, osim naravno sto se primjeti zbog neravnina nastalih prilikom manjih ostecenja...
Na passatu mi je napravio isto poprilicno OK... Iako mi se na prvu cinilo da fula na suncu al sam poliranjem tog dijela komplet nakon tackanja dobio jednakost..
Po meni je on ok... Budimo realni primjetit se mora, pogotovo na suncu, al dokle nije oku ruzno, ok je
dgL_ wrote:
Ma gdje ce za focusa ista pogodit realno... Odvuci normalno auto i pogodit ce... Meni za megana orginal znaci napravio... Nema razlike ni odstupanja, osim naravno sto se primjeti zbog neravnina nastalih prilikom manjih ostecenja...
Na passatu mi je napravio isto poprilicno OK... Iako mi se na prvu cinilo da fula na suncu al sam poliranjem tog dijela komplet nakon tackanja dobio jednakost..
Po meni je on ok... Budimo realni primjetit se mora, pogotovo na suncu, al dokle nije oku ruzno, ok je
Pa nisam odvukao Veyrona, odvukao tad 6 god starog Focusa i na kraju krajeva drugi pogodise i uradise. Doduse nije se mutila boja za tackanje nego da se urade jedna vrata i onako vise iz usluge poslusam preporuku prijatelja, dobar majstor, posten, nije skup i pojedem govno. Majstor iznajmljuje komoru i muti boje po radnjama, vozaj i njega i vrata, komplikacija u pm. Ma zahebi, smontiraj to i vozi gdje ce se napraviti kako treba i nek je skuplje.
Ma gdje ce za focusa ista pogodit realno... Odvuci normalno auto i pogodit ce... Meni za meganaorginal znaci napravio... Nema razlike ni odstupanja, osim naravno sto se primjeti zbog neravnina nastalih prilikom manjih ostecenja...