Izrael je opet pocinio zlocin!

Locked
sumirprimus

#26826 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by sumirprimus »

sehohari wrote: 10/10/2023 19:15
sumirprimus wrote: 10/10/2023 19:11 Sta je tacno palestinska zemlja u judeji i samariji?kad vec pricate o polagamju prava.
Kada vidite ove rijeci
Ili ono sto smo sinoc citali o nepriznavaju "mita o Palestincima" naseg Sokratesa

Znajte da radite sa botovima ili izraelskim nacionalistima
Meni vjera sigurno nije ispred drzave. A ne bi skodilo ni ovom narodu malo real politike i gledanja svog interesa
Jok hare moj na tavsmu samo menora i davidova zvijrzda :bih:
Bobi
Forum administrator
Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
Vozim: TDI sve crveno

#26827 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Bobi »

ragib wrote: 10/10/2023 19:16
Sanjarko wrote: 10/10/2023 18:09

650.000
Sta ce im toliko ljudi za malu gazu
Pa nisu Rusi :D, oni su 200000 poslali na Ukrajinu pa dobili po brnjoci.
konoplja

#26828 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by konoplja »

John Cleese wrote: 10/10/2023 19:10
konoplja wrote: 10/10/2023 18:53
Hmm ;-)
Još si mi ti trebao :lol: :kiss:
:lol: :kiss: :D

To je inace cuvena recenica izgovorena u nekakvom prilogu u Dnevniku, na samom pocetku (zadnjeg) rata u BiH :D

OT: U medjuvremenu je jos jedan veliki umjetnik pao na ispitu ljudskosti...
Po ko zna koji put, namece se dilema o odvajanju lika od djela :|

https://www.ndtv.com/world-news/mia-kha ... s_Trending
Ufff. Problem. Zaista jedna velika filozofska dilema. Odvajanje umjetnosti od umjetnika.
Meni se, na primjer, jako dopadaju slike jednog kontroverznog ali svjetski poznatog austrijskog slikara.
A možda sam pak cinican i samo želim napisati nešto kontroverzno.
sumirprimus

#26829 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by sumirprimus »

caros wrote: 10/10/2023 19:16 I da sumiramo šta se desilo nakon WW2. Genijalni, civilizovani, ultramagični Zapad, je odlučio da premjesti sve Jevreje u magični sveti Izrael, jer su oni tu živjeli prije 2000 godina. Dakle, jako je bitno naglasiti da je ovo trenutak kada je počeo sav cirkus po BI. Ovo nije bilo ni tako davno da bi se zaboravilo na to, štaviše, ne tako davno isti ovi što nam sole pamet danas su opljačkali kompletnu planetu, iscrtali granice, silovali i opustošili šta god su stigli. Danas su nam njihovi potomci moralne vertikale i dijele nam Twitter linkove.

Ako ništa, sve više poštujem nesvrstanost Jugoslavije jer je teško procijeniti koja je gamad opasnija, istočna ili zapadna.
Netacno, narqcno da bosnje ne idu dalje od mindera.slobodmo se vrati decenijam prije toga pa vidi malo istprijske likove tog podrucja. Postqvljano vam je danas ali avaj
hilmija frlj
Location: Iz boja u boj, do konačne pobjede, do slobodne Bosne i Hercegovine

#26830 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by hilmija frlj »

sumirprimus wrote: 10/10/2023 19:17
hilmija frlj wrote: 10/10/2023 19:16
Pa uzeli su u ratu, što bi vraćali? Kao i Izrael 1967 :D
Nisu jaci. A i nisu dio demokratslog svijets.nego osovina zla
Ma to je Rusija, samo Ukrajincima nisu još javili. Isto kao Palestincima za Izrael.
mist

#26831 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by mist »

Kad udem na ovu temu pitam se kako vas ne progone demoni nase proslosti koji traju i dan danas.
Jeli vi fakat mislite da je ljude u svijetu cast izuzecima bolila cundara za neke tamo u Bosni i njihove patnje devedesetih.
Sa koliko se zara brane stajalista ponekad se pitam dali su ovdje ljudi ikako u vinklo.
PTSP na temi siroko raspostranjen...
Moenx

#26832 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Moenx »

laik1981 wrote: 10/10/2023 19:13
Lopez1981 wrote: 10/10/2023 19:02
Par stotina metara zapadno od tog mosta svako druga zgrada ima iscrtane kukaste krizeve i ustaske simbole, ali oni su za sekularnu i multikulturalnu BiH, a mi nismo :thumbup:
Slike koje saljemo govore da su oni pro-zapadno orjentisani i da slijede politiku zapada, a da smo mi pro-istocno orjentisani i slijedimo politiku istoka.

Sve ce se ovo sutra iskoristiti u dnevnoj politici i kojekakvim pregovorima u kojima ce sudjelovati i stranci.

Klasicno skakanje samom sebi u stomak. Glup narod i nista drugo, a znamo dobro i ciji su glasaci.
Daj, nije to baš tako.
Nije prvi put da neko pruži podršku Palestini
Od Irske EU i tako dalje
Samo neka to bude nevino dječački ponesimo zastavu Palestine kao simbol porobljenih.naroda
Samo bez suvišnih poteza tipa slavljenja zločina
Simbolićki gospodo na mostu slavnih vezira danas se slavila Palestina nikako Hamas koji bi da krivotvori ideološki istu
A Palestina sva u ranama savjest je čovječanstva
I za Izrael nemam riječi.
Sada bih.je nazvao vještačkom tvorevinom odrođenom i udaljenom od svih pravila ratovanja
Nema pravila nema granica tek bezobzirni bezumni ples vlastite namjere da se povijest piše onako proizvoljno od proizvoljno postavljenog datuma
PreWiBa
Grijem se na: Plin i centralno
Horoskop: Lav

#26833 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by PreWiBa »

sumirprimus wrote: 10/10/2023 19:20
sehohari wrote: 10/10/2023 19:15

Kada vidite ove rijeci
Ili ono sto smo sinoc citali o nepriznavaju "mita o Palestincima" naseg Sokratesa

Znajte da radite sa botovima ili izraelskim nacionalistima
Meni vjera sigurno nije ispred drzave. A ne bi skodilo ni ovom narodu malo real politike i gledanja svog interesa
Ti si jarane samo bot

Zna se sta je njima vaznije od bilo cega
sumirprimus

#26834 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by sumirprimus »

saimidin wrote: 10/10/2023 19:20 Sumir se pogubio totalno, lahka ti zemlja :bih:
Jos jedan dans sto bi me prije vremena pokopao :lol:
sime_cipol
Location: Jedan grad, dva kluba. Jedan osnovala raja, drugi UDBA.
Grijem se na: Zdrvima
Vozim: Clio 1.2 43kw

#26835 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by sime_cipol »

Ovo izgleda SDA ujdurma na Starom Mostu. Tu stranku treba razmontirati, a narod odvesti na odvikavanje.
toska

#26836 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by toska »

sumirprimus wrote: 10/10/2023 19:18
toska wrote: 10/10/2023 19:17 Evo i @Jež kao i ostali spominju da Izrael cijelo vrijeme ima podršku Zapada.

možda i ima u nekim oblastima, ja ih ne znam, ali u Izraelsko-Palestinskom sukobu nema baš nikoga izuzev Amerike.

ponovno pitanje, koje to države zapada podržavaju Izrael svih ovih godina?
Vecinazapoadnih osim ako ne pusite kakvu propagandu
konačno neki odgovor nakon više upita.

hajmo konkretnije, koja država EU gaji simpatije prema Izraelu?
HarTar

#26837 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by HarTar »

Zločinka Izraelska poslanica Tali Gotliv poziva okupacionu vojsku da upotrijebi nuklearno oružje protiv naroda Gaze.
„Pozivam vas da učinite sve i neustrašivo upotrijebite oružje Sudnjeg dana protiv naših neprijatelja“, napisala je ona na Tviteru.

Image
Marlley

#26838 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Marlley »

palermo wrote: 10/10/2023 17:17
General War wrote: 10/10/2023 17:15
Jedno je otpor, a sasvim drugo je masovni zlocini nad civilma, djecom...a zasto ne pomenuti i raketiranje izraela iz pravce Gaze sa "gdje god padne raketa za uhar je"...nije problem otpor, bujrum...Od 2007 u Gazi nema Izraelaca, i dokle se doslo?
I tebe da pitam isto. Koji vid palestinskog otpora bi zadovoljio tvoje moralne.norme.
Evo ja ću odgovoriti. Zna se sta je otpor, kada se grupa ljudi organizuje i napadaju vojne tačke, baze, skladišta, podmeću bombe političkim vođama onih koji ih ugnjetavaju itd.

Da je Hamas tako nesto radio niko ih ne bi gledao kao teroriste iako bi ih Izrael nazivao teroristima, svi bi bez obzira na to što bi bili proglašeni teroristima gledao kao heroje i borce za pravdu. Izrael bi u tom slucaju, s propagandom da su Palestinci teroristi, bio prozivan i kritikovam od strane svakog normalnog ko je čuo za taj sukob.

S ovim sto su uradili, ubijajuci i otimajuci zene, djecu i ljude koji nemaju nikakve veze s Izraelom a koji su se zadesili na taj dan, sto je zabilježeno raznim snimcima koje gledaju milijarde ljudi, kako mogu očekivati da palestincima iko pruži podršku i pomoc. Ubili su i ono malo podrške u svijetu sto su imali. Imali su mogućnost da biraju, partizanske akcije na vojne objekte i političke vodje ili krvavi pohod na svakog ko im se nadje u tom trenutku. Odabrali su ovo drugo i zapečatio sudbinu nevinog palestinskog naroda. Hamas su teroristi nego sta a ne pokret otpora. Ispali su više teroristi protiv palestinskog a ne izraelskog naroda.
hilmija frlj
Location: Iz boja u boj, do konačne pobjede, do slobodne Bosne i Hercegovine

#26839 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by hilmija frlj »

sehohari wrote: 10/10/2023 19:23
sumirprimus wrote: 10/10/2023 19:20

Ti si jarane samo bot

Zna se sta je njima vaznije od bilo cega
Parizer :? :D
P.Starck

#26840 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by P.Starck »

tranquil wrote: 10/10/2023 18:57 Samo ono što smo vidjeli na snimku...
Jebeš snimak i taj i još hiljadu takvih... Najmanje toliko se može naći i sa izraelske strane.

Hamas je nusproizvod apartheida. Da se ne zove Hamas, zvao bi se drugačije. Da tu nisu ti Palestinci bili bi neki drugi Palestinci.
Sasvim logično pitanje je svrha i postajanje oružane organizacije tipa Hamas? Terorističke nedvojbeno. Zašto postoji Hamas? Odgovor daje i odgovor na pitanje kako da sutra ne postoji neki Hamas.

Hamas je teroristička organizacija Palestinaca. Tačka. Totalni nesrazmjerni rat, potpuno uništavanje infrastrukture, masovna ubijanja civila, javne objave i likovanja premijera nad srušenim kompletnim stambenim blokom, javne najave izgladnjavanja i uskraćivanja vode, dehumaniziranje i negiranje Palestinaca i Palestine NIJE rat protiv Hamasa. Jbg jednostavno NIJE.
skupljac_zeljeza

#26841 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by skupljac_zeljeza »

UN o sukobu Izraela i Palestinaca: Postoje jasni dokazi da su počinjeni ratni zločini na obje strane

https://n1info.ba/svijet/un-o-sukobu-iz ... /?comments
sumirprimus

#26842 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by sumirprimus »

:-)
agim.

#26843 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by agim. »

caros wrote: 10/10/2023 19:19
refffko wrote: 10/10/2023 19:16
Niti su oni, a niti smo vala ni mi sekularni ni multieticni. Ova suplja "eto mi smo protiv nasilja" pije vode niti malo. Za sve one koji ovo vide, ovo je otvorena podrska ne samo Palestini, nego i Hamasu.
Sta ce nam to? Sta mi imamo od toga?
Umjesto da gledamo svoja posla. Ok, ne moramo biti kao Kosovari, koji su otvorili ambasadu u Jerusalemu, ali ne trebamo se svrstavati niti na jednu stranu. Izrael je mocna drzava, koja je pritom nama dosta pomogla u ratu, a i poslije rata, bili su redovno na nasoj strani. Zasto praviti neprijatelje od onih koji ti ne moraju biti neprijatelji?
Gdje zelimo da pripadamo? Europi i zapadnoj civilizaciji, ili bliskom istoku i islamistima? Oboje ne moze nikako zajedno. Kosovari su 1000 puta pametniji od nas.
Kosovo je protektorat, baš kao i mi, jedna loša promjena vlasti i džaba im otvaranje milion ambasada.

Preporučujem braći s Kosova da se naoružaju nuklearkama, jer status quo neće trajati zauvijek.
:thumbup:
Sta se Palestine tice , ja sam ko mlad sabrao novca za Palestince , pa izasao na demonstracije za njih itd. ali nismo ocekivali od njih ovako :
https://lat.sputnikportal.rs/20210205/p ... 51933.html

https://princip.info/2021/05/18/palesti ... ma-kosovo/
Last edited by agim. on 10/10/2023 19:32, edited 1 time in total.
djugum

#26844 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by djugum »

toska wrote: 10/10/2023 19:25
sumirprimus wrote: 10/10/2023 19:18
Vecinazapoadnih osim ako ne pusite kakvu propagandu

Svabija...tu nema talasanja. Ako su i protiv neceg ne glasaju protiv. Znamo zbog cega, jel.
Ali, trenutno su vecina na strani Izraela.
Copper

#26845 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Copper »

mist wrote: 10/10/2023 19:23 Kad udem na ovu temu pitam se kako vas ne progone demoni nase proslosti koji traju i dan danas.
Jeli vi fakat mislite da je ljude u svijetu cast izuzecima bolila cundara za neke tamo u Bosni i njihove patnje devedesetih.
Sa koliko se zara brane stajalista ponekad se pitam dali su ovdje ljudi ikako u vinklo.
PTSP na temi siroko raspostranjen...
Pa u BiH se zna, samo se racunaju zrtve po vjeri.
sumirprimus

#26846 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by sumirprimus »

djugum wrote: 10/10/2023 19:32
toska wrote: 10/10/2023 19:25

Svabija...tu nema talasanja. Ako su i protiv neceg ne glasaju protiv. Znamo zbog cega, jel.
Danas sam postqvljao zajednicku izjqvu sefova usa gbr ger fra sve nedvosmislno pruza punu podrsku i uz izrael je.
djugum

#26847 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by djugum »

sumirprimus wrote: 10/10/2023 19:36
djugum wrote: 10/10/2023 19:32

Danas sam postqvljao zajednicku izjqvu sefova usa gbr ger fra sve nedvosmislno pruza punu podrsku i uz izrael je.
Nazalost tako je, Hamas ce uci u historiju kao propast gaze.
emirolini

#26848 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by emirolini »

Lopez1981 wrote: 10/10/2023 19:02
sumirprimus wrote: 10/10/2023 18:12

Vjera ispred drzave, bosnjaci ne zele sekularnu gradjansku multikulturanu europsku bih, to ne kazem ja nego postupci , dzaba vam sva ovde mrsimudologija :(
Ma ja, da smo okaciili Izraelsku kao uzp-ovci bili bi i za gradjanaku i za sekularnu BiH :-) Bosnjaci se nikome ne trebaju pravdati, Bosnjaci su dokazali 92-95 sa svojom casnom Armijom BiH za sta su.
Par stotina metara zapadno od tog mosta svako druga zgrada ima iscrtane kukaste krizeve i ustaske simbole, ali oni su za sekularnu i multikulturalnu BiH, a mi nismo :thumbup:
Ma bravo, ko ono drzi 50-60% Federacije sa 20tak% stanovnistva i 40% ukupno u drzavi sa 10tak posto stanovnistva? Bas uspjeh neki, bravo 👍

Ali zato borba jarane borba. Niko ne zna osim nas najbolje, mi se najbolje borimo, mi smo najjaci, svi nas se boje, samo sto pojma ljudi nemaju za nas. Mi najbolji, NAJBOLJI.

Mi cemo dronove ocima skidati, Bog je uz nas, magijom cemo sve neprijatelje unistiti…
caros

#26849 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by caros »

sumirprimus wrote: 10/10/2023 19:22
caros wrote: 10/10/2023 19:16 I da sumiramo šta se desilo nakon WW2. Genijalni, civilizovani, ultramagični Zapad, je odlučio da premjesti sve Jevreje u magični sveti Izrael, jer su oni tu živjeli prije 2000 godina. Dakle, jako je bitno naglasiti da je ovo trenutak kada je počeo sav cirkus po BI. Ovo nije bilo ni tako davno da bi se zaboravilo na to, štaviše, ne tako davno isti ovi što nam sole pamet danas su opljačkali kompletnu planetu, iscrtali granice, silovali i opustošili šta god su stigli. Danas su nam njihovi potomci moralne vertikale i dijele nam Twitter linkove.

Ako ništa, sve više poštujem nesvrstanost Jugoslavije jer je teško procijeniti koja je gamad opasnija, istočna ili zapadna.
Netacno, narqcno da bosnje ne idu dalje od mindera.slobodmo se vrati decenijam prije toga pa vidi malo istprijske likove tog podrucja. Postqvljano vam je danas ali avaj
Veze ti nemaš o bilo čemu što nisi pročitao u nekom tviter pamfletu. Od 2-5% stanovništva došlo se do ovoga danas, uz masovno etničko čišćenje i iseljavanje. Ali bitno je da tebi Bibi nije osovina zla. :lol:
John Cleese

#26850 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by John Cleese »

konoplja wrote: 10/10/2023 19:22 Ufff. Problem. Zaista jedna velika filozofska dilema. Odvajanje umjetnosti od umjetnika.
Meni se, na primjer, jako dopadaju slike jednog kontroverznog ali svjetski poznatog austrijskog slikara.
A možda sam pak cinican i samo želim napisati nešto kontroverzno.
Ma medju ostalim vijestima o Izraelu bila je i ta bizarnost i eto.

A ti zafrkavas i ne nalazim u tome nista lose :D
Locked