Izrael je opet pocinio zlocin!

Locked
Hakiz

#26776 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Hakiz »

tranquil wrote: 10/10/2023 18:57
Hakiz wrote: 10/10/2023 18:35

Ako je laž da je ubijena, onda i to da je divljački mučena može biti samo propagandna laž. Ko je izvor?

A možda je u kamionu zaista ubijena djevojka, ali izraelska vojnikinja, kojoj je "prikačen" identitet te Njemice. Nije nemoguće, pogotovo sada kada znamo da se igra sa identitetima u propagandne svrhe.

Nikome ne vjerovati.
Polako, znam da voliš da kontriraš, ali ovo nije to, šefe. Samo ono što smo vidjeli na snimku, bez ikakvog komentara i dodatka, predstavlja divljačko mučenje, a snimak je, da potsjetim, Hamasov, a ne američki, cionistički, masonski, gušterski, tako da tu priču o propagandi možeš prodavati zapadnim praznoglavim ljevičarima.

O identitetu djevojke možemo raspravljati, da li je to ta ili neka druga, ali o divljaštvu pokazanom na snimku napravljenom od strane počinioca ne bi trebalo biti rasprave. Barem za one kojima pripadnost ideologiji ili ovom ili onom plemenu ne kontroliše da li će ili neće pokazati ljudskost.

To važi i za tebe @Sanjarko
Ne znam, vidio sam samo jednu fotografiju, ne gledam snimke mučenja, nisam toliko morbidan. Ne diže mi se na mučenja žena.
karanana

#26777 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by karanana »

Porodice Foht wrote: 10/10/2023 18:57 Zasto je Izraelu najbitnije ko je na vlasti u Egiptu? Pa ovih dana vidimo: kako ce postupiti na Rafah granicnom prelazu s Gazom. Sisi odlicno radi posao za Tel Aviv. :sad:
rafah je sasvim nebitna. izraelci mogu izac na rafu za pola sata i blokirati je sami. ali problem je u tome sto bi izraelci najvise volili da se prelaz otvori u smjeru egipta da svi izadju i nikad se ne vrate
sumirprimus

#26778 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by sumirprimus »

sime_cipol wrote: 10/10/2023 18:55 Ovi Mostari su mogli obje zastave staviti, jednu do druge, zbog ubijanja civila. Poslali bi jacu poruku.
Ovako nanose stetu BiH iz cistog inata Covicu.
Kad si zadnji put bio na vrelu bune, ja vise ne idem jer mi nije tamo mjesto.
Hakiz

#26779 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Hakiz »

Sanjarko wrote: 10/10/2023 18:59
caros wrote: 10/10/2023 18:52

Zakon velikih brojeva kaže da će neko nekada ispaliti atomsku negdje. Male su šanse da se ne nađe neki luđak koji će otvoriti Pandorinu kutiju.
Nesto se i s supervulkanom u Europi desava kod Italije. Prije ce nesto tako bit nego od ljudske strane. Ali znas kako je Ajnstajn rekao. Svemir i ljudska glupost su bezgranicne, samo za svemir da nije siguran.

PS. Ajnstajn je odbio da bude predsjednik Izraela u svoje vrijeme.
Nije slučajno bio genije.
palermo

#26780 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by palermo »

sime_cipol wrote: 10/10/2023 18:55 Ovi Mostari su mogli obje zastave staviti, jednu do druge, zbog ubijanja civila. Poslali bi jacu poruku.
Zasto bi ? Ako navijaju za Palestinu. Pa ne mora svaki čovjek u BiH biti političar.
caros

#26781 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by caros »

Najveća demokratija u kojoj se od početka godine masovno protestuje jer je Bibi zagrabio apsolutnu vlast. Najveća demokratija u kojoj se na silu uzima zemlja po West Banku, po Jeninu ulaze svaki drugi dan kako im je kurcu ćejf i uništavaju stanove takozvanih terorista.

Ti si eklatantan primjer kako izgleda osoba koja jede propagandu 24/7. Targetiran si jer je svaki drugi post na temi tvoj, od raznoraznih izvora, bili provjereni ili ne. Ukratko, da je ovo forum od prije deset godina, ti bi rudario odavno.
Jordan1961

#26782 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Jordan1961 »

Nije da ni nama ne fali pameti.
rimano

#26783 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by rimano »

karanana wrote: 10/10/2023 18:18
boshniak wrote: 10/10/2023 18:17

Ona sa tetovazama na pickupu, njena majka objavila da joj se pomogne u evakuaciji jer je tesko povrijedjena.
fakat je izgledala mrtva u kamionetu. cinilo se da je sva polomljena kako je lezala.
Slaba nafaka da je ziva. Na slici izgleda kao da ima ranu od metka ispod potiljka.
Lopez1981

#26784 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Lopez1981 »

sumirprimus wrote: 10/10/2023 18:12
laik1981 wrote: 10/10/2023 17:57 Ne gine ni nama neka Palestina, a nije da to sami nismo odabrali. Niko nama nije veci dusman od nah samih. Tacno smo retardirani.
Image
Vjera ispred drzave, bosnjaci ne zele sekularnu gradjansku multikulturanu europsku bih, to ne kazem ja nego postupci , dzaba vam sva ovde mrsimudologija :(
Ma ja, da smo okaciili Izraelsku kao uzp-ovci bili bi i za gradjanaku i za sekularnu BiH :-) Bosnjaci se nikome ne trebaju pravdati, Bosnjaci su dokazali 92-95 sa svojom casnom Armijom BiH za sta su.
Par stotina metara zapadno od tog mosta svako druga zgrada ima iscrtane kukaste krizeve i ustaske simbole, ali oni su za sekularnu i multikulturalnu BiH, a mi nismo :thumbup:
zenit dozic

#26785 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by zenit dozic »

Teroristi u Gazi

sumirprimus

#26786 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by sumirprimus »

Najjaci dio je da se vrate na 1967 granice , izgubili rat i to udruzeni i to za 6 dana i puj pike ne vazi hocemo nazad na sraru granicu
Mrvice_ba

#26787 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Mrvice_ba »

Aksalon gori bukvalno
sumirprimus

#26788 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by sumirprimus »

Lopez1981 wrote: 10/10/2023 19:02
sumirprimus wrote: 10/10/2023 18:12

Vjera ispred drzave, bosnjaci ne zele sekularnu gradjansku multikulturanu europsku bih, to ne kazem ja nego postupci , dzaba vam sva ovde mrsimudologija :(
Ma ja, da smo okaciili Izraelsku kao uzp-ovci bili bi i za gradjanaku i za sekularnu BiH :-) Bosnjaci se nikome ne trebaju pravdati, Bosnjaci su dokazali 92-95 sa svojom casnom Armijom BiH za sta su.
Par stotina metara zapadno od tog mosta svako druga zgrada ima iscrtane kukaste krizeve i ustaske simbole, ali oni su za sekularnu i multikulturalnu BiH, a mi nismo :thumbup:
Vidis lukavi latini hehe :P
Sanjarko

#26789 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Sanjarko »

tranquil wrote: 10/10/2023 18:57
Hakiz wrote: 10/10/2023 18:35

Ako je laž da je ubijena, onda i to da je divljački mučena može biti samo propagandna laž. Ko je izvor?

A možda je u kamionu zaista ubijena djevojka, ali izraelska vojnikinja, kojoj je "prikačen" identitet te Njemice. Nije nemoguće, pogotovo sada kada znamo da se igra sa identitetima u propagandne svrhe.

Nikome ne vjerovati.
Polako, znam da voliš da kontriraš, ali ovo nije to, šefe. Samo ono što smo vidjeli na snimku, bez ikakvog komentara i dodatka, predstavlja divljačko mučenje, a snimak je, da potsjetim, Hamasov, a ne američki, cionistički, masonski, gušterski, tako da tu priču o propagandi možeš prodavati zapadnim praznoglavim ljevičarima.

O identitetu djevojke možemo raspravljati, da li je to ta ili neka druga, ali o divljaštvu pokazanom na snimku napravljenom od strane počinioca ne bi trebalo biti rasprave. Barem za one kojima pripadnost ideologiji ili ovom ili onom plemenu ne kontroliše da li će ili neće pokazati ljudskost.

To važi i za tebe @Sanjarko
A pisanje/uriniranje po mrtvim tijelima Hamasovaca, nista. Rekao sam ja odmah da mi tukne ovo pravo sve. Bit ce svega i svacega u vezi ovoga i nakon ovoga.
sumirprimus

#26790 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by sumirprimus »

Mrvice_ba wrote: 10/10/2023 19:04 Aksalon gori bukvalno
Bogme radi ajron dom prekovremeno ala je sistem dobar , top. Pomogo bi ukrima
caros

#26791 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by caros »

zenit dozic wrote: 10/10/2023 19:03 Teroristi u Gazi

Ah, još djece koja su zaboravila da pročitaju humanitarni SMS od IDF-a. Još koji dan i doći će se možda i do Ježove cifre kada će biti opravdano pisati o ovome.
sime_cipol
Location: Jedan grad, dva kluba. Jedan osnovala raja, drugi UDBA.
Grijem se na: Zdrvima
Vozim: Clio 1.2 43kw

#26792 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by sime_cipol »

sumirprimus wrote: 10/10/2023 19:00
Kad si zadnji put bio na vrelu bune, ja vise ne idem jer mi nije tamo mjesto.
Prije 2 mjeseca
sumirprimus

#26793 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by sumirprimus »

caros wrote: 10/10/2023 19:02 Najveća demokratija u kojoj se od početka godine masovno protestuje jer je Bibi zagrabio apsolutnu vlast. Najveća demokratija u kojoj se na silu uzima zemlja po West Banku, po Jeninu ulaze svaki drugi dan kako im je kurcu ćejf i uništavaju stanove takozvanih terorista.

Ti si eklatantan primjer kako izgleda osoba koja jede propagandu 24/7. Targetiran si jer je svaki drugi post na temi tvoj, od raznoraznih izvora, bili provjereni ili ne. Ukratko, da je ovo forum od prije deset godina, ti bi rudario odavno.
Kljucna stvar protestuje i nema stotina mrtvih i zatvoreniih. Tako to hoda u demokratijama
Za sve ostalo imate iran hamas irak libiju siriju egipat.
Al fakat
User987

#26794 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by User987 »

Za mene su interesantne reakcije ovih “ogorčenih” mrzitelja Izraela pa se moram uključiti. Imam puno godina i poznata mi je istorija tog sukoba. Nema sumnje da su Palestinci doživjeli velike nepravde i da nekoliko generacija živi u logoru. Medjutim, pitanje je kako mi Bosnjaci moramo reagovati? Kao prvo, niasm siguran da bi komentari nekih bili isti da su Palestinci kršćani? Drugo, u svijetu ima skoro dvije milijarde muslimana i ni blizu nisu istih stavova i interesa. Zašto, neki od nas Bošnjaka automatski uvijek stanu na stranu muslimana iako nam se ponekad interesi sa tim muslimanima razilaze? Kako je sve počelo? Počelo je odmah pred prve izbore 1990. kada je SDA na skupovima masovno mahala zelenim zastavama sa arapskim slovima i raznim simbolima koji imaju veze samo sa vjerom. Tada je Zulfikarpasić upozorio: “Ne mašite tim zastavama ispred nosa kršćanske Evrope!” Nisu ga poslušali. Nastavilo se sa islamizacijom i povezivanjem vjere i politike. Očekivati da se kršćanski svijet u ratu stavi na našu stranu dok se šire sa snimci radikalnih boraca iz islamskih zemalja i omogući nam pobjedu, bile su iluzije koje su i skupo plaćene genocidom u Srebrenici.
Da ne trunim previše, preći ću na zaključak. Palestinci su očajnici sa teškom sudninom, ali naš interes nam govori da moramo biti uzdržani. Ko nama može pomoći, Izrael ili Palestinci? Ja tvrdim da nam Palestinci ni u čemu ne mogau pomoći, a Izrael može. Naša sudbina je vezana za održanje BiH. Zapad je spasio BiH u zadnjem ratu bez obzira koliko smo dobili. I dalje BIH zavisi od Amerike i Evrope, a ne od Arapa ili Turske. Dugotrajna indoktrinacija vjerom kod naše djece i omladine umanjila je kod njih moć rasudjivanja. Ne upravlja svijetom religija nego politika i interesi. Danas je Danijel Hadžović u Avazu objavio jedan kraći tekst, u suštini potpuno tačan.
Dugarry

#26795 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Dugarry »

jeza u ledja wrote: 10/10/2023 17:40
sehohari wrote: 10/10/2023 17:15

Vazna tema u globalnim okvirima, samo sto mi to onda gledamo samo iz emotivne perspektive jer nemamo nikakav interes tamo.

I ne zaboravi da su sva ostala desavanja bila ipak dosta kraca.
Taj konflikt traje vec 70 godina, sve ostalo navedeno je bilo puno krace, i nije bilo toliko u svjetskim medijima.
Ma nije to samo kod nas. Cijeli svijet decenijama prica o Palestini i Izraelu. Drugi su manje bitni. U stvari skoro pa nebitni. Moze se cijela jedna lista sastaviti raznoraznih genocida i pokolja koji su se desili u zadnjih 70 godina. Boga pitaj koliko desetina, stotina miliona ljudi.

Cak i kad se prica u geostrateskim okvirima, i oni su tu nastali zbog kako ti kazes "emotivne perspektive" i odnosa okolnih zemalja naspram Izraela.

A zasto postoji ta "emotivna perspektiva" u vezi ovog sukoba, a vrlo je malo ima u vezi drugih sukoba na planeti, to je moje pitanje.

Znamo mi na sve ovo odgovore - Palestina je u zizi javnosti jer je Palestina, jer je Sveta zemlja, jer su na njoj jevreji, jer su Palestinci uglavnom muslimani, jer Izrael ima podrsku Zapada i jer se oko svega toga vrti geopolitika, nafta, itd.

Prema tome nije glavni razlog ovolike brige za desavanjima tamo moralna osuda zlocina i briga za nevinim zrtvama.

No ovdje se ljudi prosto utrkuju u moralnim izljevima podrske ili osude i uzivaju drzeci pridike drugima.
To nije borba za pravdu i protiv tlacenja slabijih u svijetu generalno. To je podrska Palestini protiv Izraela u borbi za komad zemlje koji vecina svijeta smatra Svetom zemljom.
Djelimicno si u pravu, ali ne skroz.

Izrael je okupirao palestinsku zemlju, i tako vec decenijama. Izrael se svakodnevno izivljava nad tim narodom i to je razlog zasto mnogi ljudi podrzavaju Palestinu, iako nisu Arapi ili muslimani. To izivljavanje nije nesto sto vidjamo na drugim mjestima, i to traje toliko dugo.

Ja pratim taj konflikt jos iz dana kada sam isao u gimnaziju. Okrutnost Izraela je godinama postla sve gora i gora. To vide scvi ljudi koji imalo prate taj konflikt i koji su jos u stanju biti objektivni.

Znaci, Palesrtina je sveta zemlja ali to nije jedini razlog zasto je taj konflikt toliko zanimljiv svima u svijetu.
PreWiBa
Grijem se na: Plin i centralno
Horoskop: Lav

#26796 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by PreWiBa »

Mrvice_ba wrote: 10/10/2023 19:04 Aksalon gori bukvalno
Sta gori bolan

Od 200 PVC raketa, jedna pogodila neki hotel, jedna zena dobila lakse povrede.
zenit dozic

#26797 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by zenit dozic »

Ko santiceva 93 kad su europejci radili isto ko braca iz Izraela
caros

#26798 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by caros »

sumirprimus wrote: 10/10/2023 19:06
caros wrote: 10/10/2023 19:02 Najveća demokratija u kojoj se od početka godine masovno protestuje jer je Bibi zagrabio apsolutnu vlast. Najveća demokratija u kojoj se na silu uzima zemlja po West Banku, po Jeninu ulaze svaki drugi dan kako im je kurcu ćejf i uništavaju stanove takozvanih terorista.

Kljucna stvar protestuje i nema stotina mrtvih i zatvoreniih. Tako to hoda u demokratijama
Za sve ostalo imate iran hamas irak libiju siriju egipat.
Al fakat
https://www.nytimes.com/2019/07/03/worl ... oting.html

https://www.timesofisrael.com/6-officer ... t-and-run/

https://www.aljazeera.com/news/2023/9/2 ... -in-israel

https://www.haaretz.com/israel-news/202 ... baa0c20000

Možda ti nalete nekada tvitovi
John Cleese

#26799 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by John Cleese »

konoplja wrote: 10/10/2023 18:53
John Cleese wrote: 10/10/2023 18:47

:shock: Pa zna li CK za ovo? :| :D
Hmm ;-)
Još si mi ti trebao :lol: :kiss:
:lol: :kiss: :D

To je inace cuvena recenica izgovorena u nekakvom prilogu u Dnevniku, na samom pocetku (zadnjeg) rata u BiH :D

OT: U medjuvremenu je jos jedan veliki umjetnik pao na ispitu ljudskosti...
Po ko zna koji put, namece se dilema o odvajanju lika od djela :|

https://www.ndtv.com/world-news/mia-kha ... s_Trending
Jordan1961

#26800 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Jordan1961 »

sumirprimus wrote: 10/10/2023 19:03 Najjaci dio je da se vrate na 1967 granice , izgubili rat i to udruzeni i to za 6 dana i puj pike ne vazi hocemo nazad na sraru granicu
Ako cemo po medjunarodnom pravu u koje se zapad zaklinje, nema promjene granica upotrebom sile.
A ako medjunarodno pravo vise ne postoji ..... all bets are off i mozemo se pozdraviti sa planetom kakvu poznajemo.
Locked