Ali ti si jedina kukavica na temi koji izbjegava odgovoriti na pitanja. Takodjer si ublehas i spammer.
Nas licni klix forum reporter sa prvih linija fronta u Ukrajini i Gazi. Simultano.
Ali ti si jedina kukavica na temi koji izbjegava odgovoriti na pitanja. Takodjer si ublehas i spammer.
Neće to tako biti zauvijek! I to je ono što Izraelcima neko treba reći prije nego budu zbrisani sa lica zemlje.MarlboroGold wrote: ↑10/10/2023 18:04Holokaust od strane koga?Student_u_Ostavci wrote: ↑10/10/2023 17:59
Šta, ti ne vidiš da Izrael svojom politikom sebi pakuje novi holokaust?
Arapska liga spava i gleda šta se događa Palestincima više desetljeća. Bitno je samo da kapa lova i interesi.
Ummeta više nema, već samo nacionalne države čak i na bliskom istoku.
Reci, koji ti je stav o Tibetu
Tebe pitam.
Mislim da nijedna strana nije bila iskrena u pregovorima. To dokazuje danasnje stanje na terenu.sumirprimus wrote: ↑10/10/2023 17:45Srljaju svaki prekinuti mirovni sporazum, svski rst sve gore.
Realno natanjahu je bio na konopcima, hamas mu je ovim pomogo ko bakir/sda dodiku zadnjih 15 godina.
Prvo moraju se sebi okrenuti i od sebe poceti , uslov svih uslova, i skinuti hamas i odreci se terorizma.zabraniti hamas islamski dzihad i slicne. Onda priznati izraelu pravo na postojanje, sto ni dam danas nike slucja,hjteli to oni ioi ne maksimalisticki zahtjevi ne prolaze, izrael je tu da ostane i ako cete pricati o istprijskom pravu izraelovo je starije. Izbij sve adute za silu a onda skola obrazovnja i grajdanski neposluh ili jednostavno odustajanje od 2 state solusna i trazenje izraelksog pasosa. Sve psim rata koji nikad ne mogu nikad dobit i samo nanose jad svom narodu.
konoplja wrote: ↑10/10/2023 18:36Što pišes kao da je nešto loše biti desničar i nacionalista?sumirprimus wrote: ↑10/10/2023 18:33
Svigdje ima desnicara i nacionalista ali rijetko gdje idu i po ulici u po bijela dana kolju civile po ulicama. Ili po kicama. A onda njihovi predstavnici isu u moskvu na dogovor.
![]()
Pa nismo više Jugoslavija jebemu.
Nema od toga nista. Nisu mnogi Muslimanski narodi takvi. Prvi mi ovdje nismo. Evo ja kazem da sam smislio plan da se rijesi ovo njesra na SI i da Izrael nastavi da postoji, Kurdi da dobiju nezavisnost itd.Student_u_Ostavci wrote: ↑10/10/2023 18:43Neće to tako biti zauvijek! I to je ono što Izraelcima neko treba reći prije nego budu zbrisani sa lica zemlje.MarlboroGold wrote: ↑10/10/2023 18:04
Holokaust od strane koga?
Arapska liga spava i gleda šta se događa Palestincima više desetljeća. Bitno je samo da kapa lova i interesi.
Ummeta više nema, već samo nacionalne države čak i na bliskom istoku.
Sad na noge, ruku na srce i iz sveg glasa:
Zakon velikih brojeva kaže da će neko nekada ispaliti atomsku negdje. Male su šanse da se ne nađe neki luđak koji će otvoriti Pandorinu kutiju.Sanjarko wrote: ↑10/10/2023 18:48Nema od toga nista. Nisu mnogi Muslimanski narodi takvi. Prvi mi ovdje nismo. Evo ja kazem da sam smislio plan da se rijesi ovo njesra na SI i da Izrael nastavi da postoji, Kurdi da dobiju nezavisnost itd.Student_u_Ostavci wrote: ↑10/10/2023 18:43
Neće to tako biti zauvijek! I to je ono što Izraelcima neko treba reći prije nego budu zbrisani sa lica zemlje.
Ali mozda je kasno za to. 16 godina je taj plan star. Izdesavalo je se svega i svacega do sada od tada.
konoplja wrote: ↑10/10/2023 13:51Naravno da mogu. Hamas je teroristicka organizacija i osudjujem njihovo djelovanje.sumirprimus wrote: ↑10/10/2023 13:44
jednostavno pitanje mozete li osuditi hamas i reci da je teroristicka organizacija?SpoilerShow"">
A sada ti odgovori na ova pitanja sto sam ti ranije postavio, a evo ti i jos jedno dodatno:
- Slazes li se sa karakterizacijom Humans Rights Watcha da je Izrael aparthajdska drzava koja izvrsava zlocine protiv covjecnosti?
https://www.hrw.org/report/2021/04/27/t ... ersecution
1) Kako okarakterizirati državu koja ilegalno širi svoj teritorij već desetljećima?
2) Kako bi se trebali nazivati i kažnjavati pripadnici IDF-a koji ubijaju civile i djecu?
3) Kako bi prema tvom mišljenju Palestinci u Gazi i Zapadaoj obali trebali da se ponašaju na otimačinu zemlje i nekretnina od strane Izraela i koje reakcije Palestinaca su prihvatljive?
Ovdje si ostao nedorečen.
Kako nemaju? Neka provedu dogovor iz Osla, povuku se na medjunarodno priznate granice iz 1967, uvjetno priznaju palestinsku drzavu i sruse ilegalna naselja na okupiranim podrucjima.deer_hunter wrote: ↑10/10/2023 18:31Hahaha ovo je vic godine. Muslimani jedni druge ne mogu gledati ocima, zlocini koje muslimani cine nad muslimanima sirom svijeta daleko premasuju ovo sto Izrael radi. Komedija.Student_u_Ostavci wrote: ↑10/10/2023 17:47 Kamo sreće da se udruže svi muslimani koji se nalaze oko Izraela i jednom zauvijek unište tu terorističku državu koja desetljećima teroriše palestinski narod.
P.S. i da, Izrael zna da ih ceka novi holokaust od strane "dobronamjernih" komsija ako popuste, oni sebi ne mogu dopustiti da izgube jednu bitku, a kamoli rat. Zato koliko god su Palestinci ocajni toliko su i Izraelci, nemaju bas puno izbora u takvom okruzenju.
Jordan1961 wrote: ↑10/10/2023 18:52Kako nemaju? Neka provedu dogovor iz Osla, povuku se na medjunarodno priznate granice iz 1967, uvjetno priznaju palestinsku drzavu i sruse ilegalna naselja na okupiranim podrucjima.deer_hunter wrote: ↑10/10/2023 18:31
Hahaha ovo je vic godine. Muslimani jedni druge ne mogu gledati ocima, zlocini koje muslimani cine nad muslimanima sirom svijeta daleko premasuju ovo sto Izrael radi. Komedija.
P.S. i da, Izrael zna da ih ceka novi holokaust od strane "dobronamjernih" komsija ako popuste, oni sebi ne mogu dopustiti da izgube jednu bitku, a kamoli rat. Zato koliko god su Palestinci ocajni toliko su i Izraelci, nemaju bas puno izbora u takvom okruzenju.
S druge strane palestinci moraju priznati Izraelu pravo na postojanje i samu drzavu, ukinuti teroristicke organizacije i napraviti totalnu demilirarizaciju.
Naravno sve ovo ne ide bez garanata sporazuma: USA, Kina, Rusija i EU.
Nad palestinskom drzavom se uvodi supervizija s ciljem provodjenja slobodnih izbora, borbe protiv korupcije i terorizma uz puno prisustvo medjunarodnih snaga.
Ali zasto bi Izrael sve ovo radio ako zna da sve Palestince moze protjerati/pobiti a njihovu zemlju prisvojiti bez ikakvih ozbiljnih posljedica?
Polako, znam da voliš da kontriraš, ali ovo nije to, šefe. Samo ono što smo vidjeli na snimku, bez ikakvog komentara i dodatka, predstavlja divljačko mučenje, a snimak je, da potsjetim, Hamasov, a ne američki, cionistički, masonski, gušterski, tako da tu priču o propagandi možeš prodavati zapadnim praznoglavim ljevičarima.Hakiz wrote: ↑10/10/2023 18:35Ako je laž da je ubijena, onda i to da je divljački mučena može biti samo propagandna laž. Ko je izvor?tranquil wrote: ↑10/10/2023 18:24
Pa nikada nije bila potvrđena smrt, ali svi smo, uključujući vjerovatno i vas, pretpostavili da je mrtva gledajući snimak, ali srećom je valjda preživjela.
BTW., "nije ubijena nego je samo divljački mučena, dakle sve je samo propaganda" nije baš neka odbrana divljačkih hordi hamasa.
A možda je u kamionu zaista ubijena djevojka, ali izraelska vojnikinja, kojoj je "prikačen" identitet te Njemice. Nije nemoguće, pogotovo sada kada znamo da se igra sa identitetima u propagandne svrhe.
Nikome ne vjerovati.
Ja ne govorim o zapadnoj obali već istočnoj, koju će tek uzeti jordanu, a i ako sam dobro pročitao, a jesam, zapadnu je izrael okupirao u ratu koji je sam započeo 67., tada je bio tzv preventivni napad, pa što ne bi još jedan izveli kada im se prohtijeJoseMujica wrote: ↑10/10/2023 17:38nije nego to što su izgubili rat koji su započelisaimidin wrote: ↑10/10/2023 17:34
Jebajiga ko je kriv jordanu što će izgubiti najbolji dio zemlje, pa kriv je hamas, naravno
https://en.m.wikipedia.org/wiki/The_Eas ... dan_(poem)
Ne slazem se za izvjestajem.konoplja wrote: ↑10/10/2023 18:52konoplja wrote: ↑10/10/2023 13:51
Naravno da mogu. Hamas je teroristicka organizacija i osudjujem njihovo djelovanje.
A sada ti odgovori na ova pitanja sto sam ti ranije postavio, a evo ti i jos jedno dodatno:
- Slazes li se sa karakterizacijom Humans Rights Watcha da je Izrael aparthajdska drzava koja izvrsava zlocine protiv covjecnosti?
https://www.hrw.org/report/2021/04/27/t ... ersecution
1) Kako okarakterizirati državu koja ilegalno širi svoj teritorij već desetljećima?
2) Kako bi se trebali nazivati i kažnjavati pripadnici IDF-a koji ubijaju civile i djecu?
3) Kako bi prema tvom mišljenju Palestinci u Gazi i Zapadaoj obali trebali da se ponašaju na otimačinu zemlje i nekretnina od strane Izraela i koje reakcije Palestinaca su prihvatljive?Ovdje si ostao nedorečen.
sloboda govora, sve OKsime_cipol wrote: ↑10/10/2023 18:55 Ovi Mostari su mogli obje zastave staviti, jednu do druge, zbog ubijanja civila. Poslali bi jacu poruku.
Ovako nanose stetu BiH iz cistog inata Covicu.
Nesto se i s supervulkanom u Europi desava kod Italije. Prije ce nesto tako bit nego od ljudske strane. Ali znas kako je Ajnstajn rekao. Svemir i ljudska glupost su bezgranicne, samo za svemir da nije siguran.caros wrote: ↑10/10/2023 18:52Zakon velikih brojeva kaže da će neko nekada ispaliti atomsku negdje. Male su šanse da se ne nađe neki luđak koji će otvoriti Pandorinu kutiju.Sanjarko wrote: ↑10/10/2023 18:48
Nema od toga nista. Nisu mnogi Muslimanski narodi takvi. Prvi mi ovdje nismo. Evo ja kazem da sam smislio plan da se rijesi ovo njesra na SI i da Izrael nastavi da postoji, Kurdi da dobiju nezavisnost itd.
Ali mozda je kasno za to. 16 godina je taj plan star. Izdesavalo je se svega i svacega do sada od tada.