Daj bogati, pa po par vaspitnih šamara je ovdje čisto navijačka furka. Sad je još i to treba da postane vijest, a gori na sve strane. Ljudi došli da ispadnu neke face i snime se za TIk Tok ili šta li već, međutim bili upraćeni i onda ide zviz, pljas i hajmo kući. Možda su ih još mogli odvesti kod Seje na pljesku ali možda su ljudi bili vegani jbg.Ateista wrote: ↑10/10/2023 15:33To se nikada nece desiti, ali to nije na nekoj navijackoj grupi ili mahalcima da rjesavaju. Tome sluze sudovi da rade na tome da se odredjene grupe sankcionisu, da se fasisticki simboli zabrane i slicno, ne moze se to rjesavati na ovaj nacin.drug_profi wrote: ↑10/10/2023 15:21
Nije završeno.
Završeno može biti samo kad agresor, onaj koji je započeo, bude poražen i kad se poslejdice te agresije saniraju, krivci kazne, pravda zadovolji.
Tad je zavrseno.
Dotle je samo primirje i pauza.
SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
-
splinter
#71276 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
- konektovan
- Vozim: Francusku kantu
#71277 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Pretucena desnicarska i navijacka grupa,..izgovor za otcjeplj3nje?! Ateista,..mozes ti bolje od toga. 
- Ateista
#71278 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Ne mislim da je neka vijest ni nesto strasno, sto kazes navijacka furka i takvih i slicnih sukoba je bilo i bice.splinter wrote: ↑10/10/2023 15:38Daj bogati, pa po par vaspitnih šamara je ovdje čisto navijačka furka. Sad je još i to treba da postane vijest, a gori na sve strane. Ljudi došli da ispadnu neke face i snime se za TIk Tok ili šta li već, međutim bili upraćeni i onda ide zviz, pljas i hajmo kući. Možda su ih još mogli odvesti kod Seje na pljesku ali možda su ljudi bili vegani jbg.
Samo me iznenadila podrska tome, nista drugo.
- Ateista
#71279 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Jedan od izgovora, nesto cime ce puniti glavu sirim narodnim masama kako su srbi ugrozeni u sarajevu i slicno.konektovan wrote: ↑10/10/2023 15:41 Pretucena desnicarska i navijacka grupa,..izgovor za otcjeplj3nje?! Ateista,..mozes ti bolje od toga.![]()
Mislim da bi puno bolji efekat bio da su ih pustili da se slikaju i vrate bez incidenta, tada bi im misija propala.
-
njonjica
#71280 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Opet ne razumijes; njima je SVEJEDNO...ako ovo ne upali ujutro ce nas optuziti da lazemo da je mlijeko bijelo, da su muslimanski fundamentalisti maltletirali krave pa su pobijelile, da u Sarajevu ima previse dzamija, da.....Ateista wrote: ↑10/10/2023 15:37Sve ja to razumijem, ali vi svi grijesite ako mislite da ce se ovim nesto postici i da je ovo nacin da se branimo, ovo ce samo dati krila i dodatni izgovor RS-u za pricu o otcjepljenju.njonjica wrote: ↑10/10/2023 15:29
Vidim ja da ti ne razumijes...ili se pravis nevjest ali neise, osjecam potrebu da ti objasnim situaciju:
To nisu samo glupa djeca koja se kofrce, to su glupa djeca kojima je PLACENO da dobiju batine. Ta djeca su "svatovi" koji su isli sa srpskom zastavom kroz Sarajevo devedeset druge a koje mi ni pipnuli nismo. Pucali su oni kojima je placeno da ubiju a i danas je diskutabilno ko im je platio.
Jos par slicnih incidenata i onaj fasista ce izvesti vojsku obucenu u policiju naoruzanu dugim cijevima na entitetske granice i postaviti barikade. Onda ce traziti otcjepljenje koje naravno nece dobiti i onda ce se i zvanicno ukljuciti vojska. Tako je prosli rat poceo, tako ce i ovaj ako NATO ne reaguje a nece, to smo vec apsolvirali.
Samo, nije vise devedeset druga, nema oruzja od JNA a ni mi vise nismo blećci....
Elem, trebali su ih u Miljacku pobacati ali prije toga kvalitetno ih namlatiti. Ovo je nula u odnosu sta su zasluzili i na namjeru sa kojom su dosli.
Ovo su im trebale biti nateze zaradjene rublje u zivotu ali nisu na zalost; mi smo previse merhametli.
Treba biti pametan i znati koje bitke treba voditi a gdje te neko navuce sa provokacijom.
Budali razlog ne treba. Ovo sinoc je bio samo probni balon za zlo koje je vec spremno. Sad samo treba da kresne i sve ce se zapaliti.
Ne treba puno pameti da se ovo shvati.
- vjeshalica
#71281 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Trebalo je govna frljaknut u Miljacku pa nek se fotografisu u kolektoru.
- nota1969
#71282 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Logično. Drugog Maja ih je isto trebalo pustiti...Ateista wrote: ↑10/10/2023 15:44Jedan od izgovora, nesto cime ce puniti glavu sirim narodnim masama kako su srbi ugrozeni u sarajevu i slicno.konektovan wrote: ↑10/10/2023 15:41 Pretucena desnicarska i navijacka grupa,..izgovor za otcjeplj3nje?! Ateista,..mozes ti bolje od toga.![]()
Mislim da bi puno bolji efekat bio da su ih pustili da se slikaju i vrate bez incidenta, tada bi im misija propala.
- Ateista
#71283 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Mozda ce,ali ne treba nasjedati na glupe provokacije,ako neko dodje sa oruzjem to je vec nesto drugo, ali to vrijeme je proslo i to se niko nece usuditi. Ovo su glupe provokacije na koje ne treba nasjedati ovako.njonjica wrote: ↑10/10/2023 15:45Opet ne razumijes; njima je SVEJEDNO...ako ovo ne upali ujutro ce nas optuziti da lazemo da je mlijeko bijelo, da su muslimanski fundamentalisti maltletirali krave pa su pobijelile, da u Sarajevu ima previse dzamija, da.....Ateista wrote: ↑10/10/2023 15:37
Sve ja to razumijem, ali vi svi grijesite ako mislite da ce se ovim nesto postici i da je ovo nacin da se branimo, ovo ce samo dati krila i dodatni izgovor RS-u za pricu o otcjepljenju.
Treba biti pametan i znati koje bitke treba voditi a gdje te neko navuce sa provokacijom.
Budali razlog ne treba. Ovo sinoc je bio samo probni balon za zlo koje je vec spremno. Sad samo treba da kresne i sve ce se zapaliti.
Ne treba puno pameti da se ovo shvati.
- Ateista
#71284 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Malo me moram priznati iznenadilo da toliko forumasa pravda nasilje bilo cime, ali nema veze.
Ja sam rekao svoje, sa nasiljem se ne mogu sloziti i tacka.
Mogu razumjeti licnu osvetu, ako ti je neko licno ubio ili povrijedio nekog tvog, tad govorimo o konkretnom pojedincu i taj tip osvete mogu razumjeti i podrzavam.
To sto neko podrzava i slavi ratne zlocince, zlocine i slicna sranja, koliko god mi se gadilo, ne moze biti opravdanje za nasilje ako mi ta osoba licno nije nesto lose uradila.
Fasisticki simboli i slavljenje zlocina bi trebalo da bude zakonski kaznjivo i to institucije trebaju rjesavati a ne navijaci.
Toliko od mene vezano za ovu temu.

Mogu razumjeti licnu osvetu, ako ti je neko licno ubio ili povrijedio nekog tvog, tad govorimo o konkretnom pojedincu i taj tip osvete mogu razumjeti i podrzavam.
To sto neko podrzava i slavi ratne zlocince, zlocine i slicna sranja, koliko god mi se gadilo, ne moze biti opravdanje za nasilje ako mi ta osoba licno nije nesto lose uradila.
Fasisticki simboli i slavljenje zlocina bi trebalo da bude zakonski kaznjivo i to institucije trebaju rjesavati a ne navijaci.
- drug_profi
#71285 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Narodna medicina je nekad najbolji lijek za neke pojave da se suzbiju prije nego se razmašu.
- kabal1337
#71286 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
koje institucije? Da ima institucije da kaznjava ne bi ni ti vozio kako vozis.Ateista wrote: ↑10/10/2023 15:57 Malo me moram priznati iznenadilo da toliko forumasa pravda nasilje bilo cime, ali nema veze.
![]()
- basicm
#71287 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Koliko god da su, malo su.
-
100k
#71288 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Prestanite hraniti trola ili sta god da je. Na foe i sam sa sobom i sanjom vlaisavljevic nek polemise.
A nasa murija da ima obraza bi ove spakovala i podijelila kazne za ugrozavanje javnog reda i mira, a mozda i koje kazneno djelo raspirivanja nacionalne mrznje. Kad vec cete kaznjavaju nosanje ljiljana ovo je veliki propust ne kazniti.
A nasa murija da ima obraza bi ove spakovala i podijelila kazne za ugrozavanje javnog reda i mira, a mozda i koje kazneno djelo raspirivanja nacionalne mrznje. Kad vec cete kaznjavaju nosanje ljiljana ovo je veliki propust ne kazniti.
- vjeshalica
#71289 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Ova govna su trebala dobiti izgon iz drzave.
- drug_profi
#71290 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Ljekarsku pomoć im pružiti i prekršajni nalog za remećenje JRM i fašističkih obilježja.
Plaćanje odmah.
Plaćanje odmah.
- necko_hz
#71291 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Ignorišite ga, života vam.
Svaka čast momcima koji su izdegenečili majmuna.
Svaka čast momcima koji su izdegenečili majmuna.
- Dope_Man
-
4L0n3
#71293 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Ova slika sa twittera sto je neko postavio je iz 2014e
https://www.klix.ba/vijesti/bih/srpski- ... /140630083
Jel ovi likovi sto su dobili batine stvarno imaju ikakve veze s ovima sa slike il je neko drugo sranje na majici
Jel ovi likovi sto su dobili batine stvarno imaju ikakve veze s ovima sa slike il je neko drugo sranje na majici
- Qler
#71294 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Klasicni fuck around and find out 
Neka su ih prebili, pa ce drugi put fino an cevape doci, kao sav normalan svijet, uslikati se kod mosta i razguliti kuci, bez provokacija.
Neka su ih prebili, pa ce drugi put fino an cevape doci, kao sav normalan svijet, uslikati se kod mosta i razguliti kuci, bez provokacija.
- Laplace
#71295 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Problem je u tome što su oni upravo to i htjeli postići. Šta košta primiti malo batina ako će te od SNS-a ćekati uhljebljenje?Tvrtko II Kotromanić wrote: ↑10/10/2023 14:23trebali su mu lijepo objasniti sto mu majica nije za Sarajeva, radionicu odrzati, mozda ga i odvest na cevape![]()
![]()
sa govnima nacionalistickim sa viskom testosterona i manjkom mozgda nema drugacije nego ovako na klipu![]()
- muha_sa
#71296 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Kako nekad tako i sad--u Sarajevu nema kurcenja a pogotovo se ne mogu kurcit pravoslavni talibani.
Klošarcici se kontali slikat pa se tamo oklena su šljegli kurcit i stavljat slike eroja na društvene mreže
Nek stave snimak
Klošarcici se kontali slikat pa se tamo oklena su šljegli kurcit i stavljat slike eroja na društvene mreže
Nek stave snimak
- Laplace
#71297 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Ovo je za njih win-win situacija: ako niko ne reaguje ispadamo mlakonje kojima svako može raditi šta hoće, bilo kakva reakcija i ispašće da smo mi džihadisti koji mrze Srbe. Kako reagovati? Što kažu, nisam pametan.Ateista wrote: ↑10/10/2023 15:42Ne mislim da je neka vijest ni nesto strasno, sto kazes navijacka furka i takvih i slicnih sukoba je bilo i bice.splinter wrote: ↑10/10/2023 15:38
Daj bogati, pa po par vaspitnih šamara je ovdje čisto navijačka furka. Sad je još i to treba da postane vijest, a gori na sve strane. Ljudi došli da ispadnu neke face i snime se za TIk Tok ili šta li već, međutim bili upraćeni i onda ide zviz, pljas i hajmo kući. Možda su ih još mogli odvesti kod Seje na pljesku ali možda su ljudi bili vegani jbg.
Samo me iznenadila podrska tome, nista drugo.
- Laplace
#71298 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Kao što sam vidio dosta ljudi za koje sam po govoru (ne samo ekavica nego i akcenat) siguran da su iz Srbije a koji su mirno pili kafu, jeli ćevape, šetali.
-
John Cleese
#71299 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Helem, najmanje devet godina se ti isti tamo slikaju i provociraju, a tek sad se neko sjetio da ih namlati...4L0n3 wrote: ↑10/10/2023 16:43 Ova slika sa twittera sto je neko postavio je iz 2014e
Jel ovi likovi sto su dobili batine stvarno imaju ikakve veze s ovima sa slike il je neko drugo sranje na majici![]()
Sramota, fakat
Ali hajde, na kraju se, eto, neko ipak sjetio.
Sreca je samo te se u tih devet godina nije tim povodom i zaratilo, uzevsi u obzir ekstremno zapaljivu situaciju i notornu cinjenicu da ih je zato i poslalo, kako je neko tu vec lijepo zapazio i rekao. (I kaze "ne treba puno pameti da se ovo shvati". Ne da ne treba puno - ne treba nimalo, ali doslovno nimalo.)
Sve u svemu, gnusni zlocinci su odlicno prosli sto ih je zapala ta humana i umjerena omladina.
Kakav sve polusvijet ovje zivi, mogli su i stvarno najebat.
Realno.
- Laplace
#71300 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Ne bih se kladio da ovog puta NATO neće reagovati. Situacija je sad bitno drugačija nego devedesetih. Imamo iza sebe dosta presuda međunarodnog tribunala u Hagu, Rusija više nije u poziciji da ucjenjuje u mjeri u kojoj je bila tad, zapadnjacima (naročito Amerikancima) je mnogo jasnije ko je kakav ovdje (otud i američke crne liste za političare iz RS-a - ima li iko iz FBiH da je na crnoj listi?), uz to ne vjerujem da će Amerikanci ponoviti grešku koju su napravili tad,kad su ignorisali upozorenja na to šta radi srpska strana. Uz to, NATO je već bombardovao Srbiju a na Kosovu se snage gomilaju poslije posljednjeg incidenta (tj. terorističkog napada na sjeveru Kosova).njonjica wrote: ↑10/10/2023 15:29Vidim ja da ti ne razumijes...ili se pravis nevjest ali neise, osjecam potrebu da ti objasnim situaciju:Ateista wrote: ↑10/10/2023 15:07
To je zavrseno 1995. Sad imamo politicku borbu.
Ova balacurdija tad vjerovatno nije ni bila rodjena, a to sto su im zlocinci idoli ne znaci da ih zbog toga treba prebiti, vec ako isticu zabranjena obiljezja onda policija treba reagovati, ovo je totalno pogresan nacin da se rjesava problem.
To nisu samo glupa djeca koja se kofrce, to su glupa djeca kojima je PLACENO da dobiju batine. Ta djeca su "svatovi" koji su isli sa srpskom zastavom kroz Sarajevo devedeset druge a koje mi ni pipnuli nismo. Pucali su oni kojima je placeno da ubiju a i danas je diskutabilno ko im je platio.
Jos par slicnih incidenata i onaj fasista ce izvesti vojsku obucenu u policiju naoruzanu dugim cijevima na entitetske granice i postaviti barikade. Onda ce traziti otcjepljenje koje naravno nece dobiti i onda ce se i zvanicno ukljuciti vojska. Tako je prosli rat poceo, tako ce i ovaj ako NATO ne reaguje a nece, to smo vec apsolvirali.
Samo, nije vise devedeset druga, nema oruzja od JNA a ni mi vise nismo blećci....
Elem, trebali su ih u Miljacku pobacati ali prije toga kvalitetno ih namlatiti. Ovo je nula u odnosu sta su zasluzili i na namjeru sa kojom su dosli.
Ovo su im trebale biti najteze zaradjene rublje u zivotu ali nisu na zalost; mi smo previse merhametli.
Sorry na politici i offtopicu. Neka admin briše ako sam otišao predaleko.