Izrael je opet pocinio zlocin!

Locked
Ima Bosne_Bice Bosne
Location: The field “Location” is too short, a minimum of 2 characters is required.

#26276 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Ima Bosne_Bice Bosne »

Bosanski_kralj wrote: 10/10/2023 11:35
17 Palestinaca poginulo u sukobima s izraelskim snagama na Zapadnoj obali
Daleko od Gaze, 17 Palestinaca poginulo je u sukobima s izraelskim snagama na okupiranoj Zapadnoj obali od subote, prema UN-u.

Među poginulima je četvero djece, a 295 osoba je ranjeno.

Zapadna obala je odvojena od Gaze i nije pod kontrolom Hamasa.
Jesu li i ovo Hamasovci?

Za neke jesu, pogotovo buduci hamasovci...ono cetvero djece.
sumirprimus

#26277 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by sumirprimus »

Tyke wrote: 10/10/2023 11:42
sumirprimus wrote: 10/10/2023 11:19

Ne, pokusavas ispasti pretenciozan , a sustini sam nisi proctiao, ili shvatio napisano.
Termin genocid se ne trba koristiti olako, posto predstavlja jedno od najtezih djela u ljudskoj istoriji, pogotovu od pripadnika naroda ili etnicke grupe koji su i sami prosli kroz isti. Sta vam je bolan ne kristitie olako tu rijec. Zlocini ,ratni zlocini, da ali genocid preteskarijec.
Hajde bicu blazi, valjda si upoznat da se vec ispitivao zlocin genocida nad narodom Palestine, cini mi se usljed onog napada 2014. godine. Naravno, osude pljustale, ali se nije htio okarakterisati kao genocid, vec su mnogi bili saglasni da bi se isti mogao i dogoditi ako se nastavi ista praksa Izraela.
Pa okupator je djecije skole uzimao kao vojne baze, a skoro 250 skola je gadjano. Da ne pricamo o dzamijama I sve su to podaci UN-a, ne moji.

I kako bi ti nazvao stanje gdje skoro sve porodice Gaze ovise o humanitarnoj pomoci, oduzimaju se ljudima sredsrva za prezivljavanje i kretanje, gdje ranjeni ne mogu dobiti adekvatnu medicinsku pomoc, gdje im se bunari s vodom zatrpavaju, struja iskljucuje, hapse i godinama drze u zatvorima bez sudjenja itd, a EU i Amerika naoruzavaju Izrael. Ovako treba da bude jer je Izrael u pitanju?

De ba, makar ne osudjuj druge, kad ne zelis biti na strani dobra i objektivnosti. Gubis obraz munjevito.
Ne trebas biti balzi to bi trebao znti ak si studirao, slobodno udri ali argumentovano i jasno i neevosmlsneo.
Dakle ko je ispitivao, daj neki link, izvor, studiju? dALJE NE MOGU NI ICI AKO NE ZNAM O CEMU SE RADI.
Excel2

#26278 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Excel2 »

Mrvice_ba wrote: 10/10/2023 11:34 @sumirprimus jesi ti jevrej?
Kad vec brojimo krvna zrnca - jesi ti musliman?
nekitamopd

#26279 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by nekitamopd »

Cuj pitanja jesi li jevrej, a majko mila.
Tyke

#26280 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Tyke »

Dope_Man wrote: 10/10/2023 11:33
sumirprimus wrote: 10/10/2023 11:25 posto je tema izrael plestina, hmas je islamisticki pokrt, nastao iz MB, i sve mu se temelji na islamskim principima, dakle islamska drzava.
realno i objektivno koliko bi vas pristlao zivjeti u takvoj drzavi i da nije rat? evo slobodan sam da kazem NIJEDAN SLOVOM I BRJEM!
Ovaj dio ljudi cesto zaborave a potpuno si upravu - navijanje za Palestinu jer su muslimani, a niko u takvoj drzavi ne bi zelio zivjeti da je ovi koji se za nju bore nekako i dobiju.

Naravno, ni s druge strane se ne moze zanemariti sve sto Izrael radi, samo sto to oni "kulturno" rade i polako, korak po korak, ostvaruju svoju etnicki cistu teritoriju vec preko 50 godina.

Uglavnom, nijedno dobro, al da moram birati i ja znam koga bi radije imao na vlasti.
Navijamo i za Ukrajinu pa ne bismo zivili tamo, barem ne bi dobar dio nas. I sta sad? Nije muslimanska zemlja, nema Hamasa.
moimoi

#26281 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by moimoi »

I Turci jebu Kurde godinama… al to je valjda ok :roll:
Osmi Socrates

#26282 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Osmi Socrates »

Sanjarko wrote: 10/10/2023 11:40
Osmi Socrates wrote: 10/10/2023 11:22

Pa sami su Hamasovci rekli kako su počeli ovo sranje. Ako nije istina, onda i jesu plaćeni od Izraelaca.

Nije ništa opravdanje ni za šta. Međutim, koliko ja vidim, Hamas palestinske civile koristi kao živi štit, a izraelske ubija.

Znači, teroristi protiv svih civila.
Nisi skontao na sta sam se referisao. Kazu da Hamas je naoruzan samo tako i da je imao oko 15 000 raznih projektila. A vidi se da nije, i da ima oko 50 000 navodno boraca. Kao i za Trampa sta su analiticari i ankete govorili, da nece pobjediti itd, pa covjek pobjedi itd.

Frizirani podatci. Laze se i petlja masovno oko ovoga svega. A Izrael se dici da je demokratija jedina na Srednjem Istoku i da nisu kao Hamas, a ravnaju sve sa bunker buster bombama. Cak su i crkvu u Gazi jednu od najstarijih sravnili sa zemljom.
Sam Hamas frizira svoje podatke? Tebe ne bi niko razumio.

Ravnaju sad svi sve kad su zagazili u mržnju. I tako je na Bliskom Istoku zauvijek. Koliko je Saddam pobio muslimana? Koliko Assad? A ovdje bi i njih branili jer su muslimani.
Last edited by Osmi Socrates on 10/10/2023 11:51, edited 1 time in total.
Bullet Tooth Tony

#26283 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Bullet Tooth Tony »

sumirprimus wrote: 10/10/2023 11:31
Bullet Tooth Tony wrote: 10/10/2023 11:27

Sumir podrzava jednostrano i pristrasno izrael zmireci na sva njihova zvjerstva... da da ...fasiticka i teroristicka zvjerstva spram palestinske djece u gazi i na zapadnoj obali , jer toboze dijete od 7 godina je pripadnik hamasa i njihove politike jer je imalo tu srecu da se rodi u palestini i jbg palestinac je po rodjenju.. samim tim se sa njima treba obracunati na taj nacin da im se tomahawkom pogodi skola, bolnica ili kuca... to je jedna beskicmena gujavica ne dostojna da se pogleda u ogledalo i osudi sva zvjerstva pocinjena od strane kako hamasa tako i izraela ....
sad ides na foe, jer ocigledno tebe tvoja mrzjna zasljepljuje toliko da ne citas uopste..
jos plus pride si antisemit, sovnist, lazov, krivi navoditelj, trpas mi rijeci u tipke, i bog te pito sta jos sve ne iuz to...
shalom
Boli istina beskicmenjaku ? Ja za razliku od tebe imam prijatelje jevreje sa kojima pijem kafu svakodnevno i gle cuda duboko osudjuju ponasanje izraelske vlade spram palestinaca...

Ti si stovatelj zlocinacke organizacije zvane IDF zasluzne za mostruozna zvjestva spram civilnog stanovnistva...
Ironmen

#26284 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Ironmen »

Haris.ba wrote: 10/10/2023 10:44
zposao wrote: 10/10/2023 10:38

A šta je rješenje nakon onih terorističkih napada neki dan?
Šta bi trebao Izrael?
Hajde koje je rješenje problema?

Vi svi znate samo da Izrael ne valja a Palestinci valjaju. Pa hajde koje je rješenje?
U rezoluciji VS UN 2334 iz 2016.godine Izrael je pozvan da konacno pocne da primjenjuje Cetvrtu Zenevsku Konvenciju i da se pocne ponasati kao okupaciona sila, i da prestane sa naseljavanjima Palestine i da se postuju granice iz 1967.

Evo samo dio clana.
Article 56

To the fullest extent of the means available to it, the Occupying Power has the duty of ensuring and maintaining, with the cooperation of national and local authorities, the medical and hospital establishments and services, public health and hygiene in the occupied territory, with particular reference to the adoption and application of the prophylactic and preventive measures necessary to combat the spread of contagious diseases and epidemics. Medical personnel of all categories shall be allowed to carry out their duties.

Izrael ne postuje rezolucije UN to je samo jedna od tih, samim time ne moze biti demokratska zemlja i protiv iste su se trebale uvesti sanskcije kao sto su date Iranu i SK.
sumirprimus

#26285 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by sumirprimus »

Tyke wrote: 10/10/2023 11:47
Dope_Man wrote: 10/10/2023 11:33

Ovaj dio ljudi cesto zaborave a potpuno si upravu - navijanje za Palestinu jer su muslimani, a niko u takvoj drzavi ne bi zelio zivjeti da je ovi koji se za nju bore nekako i dobiju.

Naravno, ni s druge strane se ne moze zanemariti sve sto Izrael radi, samo sto to oni "kulturno" rade i polako, korak po korak, ostvaruju svoju etnicki cistu teritoriju vec preko 50 godina.

Uglavnom, nijedno dobro, al da moram birati i ja znam koga bi radije imao na vlasti.
Navijamo i za Ukrajinu pa ne bismo zivili tamo, barem ne bi dobar dio nas. I sta sad? Nije muslimanska zemlja, nema Hamasa.
ko ti kaze, kijv je metropola zaovo na balkanu. odesa ubila se za penzije, opet grijesis.
Sanjarko

#26286 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Sanjarko »

17 Palestinaca poginulo u sukobima s izraelskim snagama na Zapadnoj obali
Daleko od Gaze, 17 Palestinaca poginulo je u sukobima s izraelskim snagama na okupiranoj Zapadnoj obali od subote, prema UN-u.

Među poginulima je četvero djece, a 295 osoba je ranjeno.

Zapadna obala je odvojena od Gaze i nije pod kontrolom Hamasa.
Jesu li i ovo Hamasovci?
Ma sve su to Muslimes kako su poceli da govere sirom svijeta. Ima jos rijeci koje upotrebljavaju za Muslimane i ljude Muslimanskog porijekla. Ne bi me iznenadilo da se krene u obracun s tim zivljem tj ljudskim zivotinjama.

Sve vise ima zagovornika toga. Svijet se nazalost pred nasim ocima raspada. Od UN-a, konvencija raznih, pa nadalje. Ima vec, i vodi se 3 svjetski rat odavno samo je se definicija promjenila.

Ja to govorim odavno u vezi 3 svjetskog rata.
Osmi Socrates

#26287 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Osmi Socrates »

Evo sad ovaj ima prijatelje jevreje.
sumirprimus

#26288 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by sumirprimus »

Image
strana "dobra"
One of the organizers of terror against Israel thanked Russia for its support...

The deputy head of the Hamas politburo, Musa Abu Mazrouk, said in an interview with Al Jazeera that all the goals of "Operation Al-Aqsa Flood" have been achieved.

He also thanked Russia for its support in the UN.

"Russia did not allow the US and Israel to advance their resolution in the Security Council."
Ironmen

#26289 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Ironmen »

nekitamopd wrote: 10/10/2023 11:46 Cuj pitanja jesi li jevrej, a majko mila.
Fakat ija sam ga to isto pito i stvarno mislim da je Sumir jevrej, jer poklopile su se sve kockice jos od prije od rat u Siriji, sad mi je jasno zasto je krvolocno navijao za Nusru front ISIL i ostale.
Tyke

#26290 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Tyke »

sumirprimus wrote: 10/10/2023 11:44
Tyke wrote: 10/10/2023 11:42
Hajde bicu blazi, valjda si upoznat da se vec ispitivao zlocin genocida nad narodom Palestine, cini mi se usljed onog napada 2014. godine. Naravno, osude pljustale, ali se nije htio okarakterisati kao genocid, vec su mnogi bili saglasni da bi se isti mogao i dogoditi ako se nastavi ista praksa Izraela.
Pa okupator je djecije skole uzimao kao vojne baze, a skoro 250 skola je gadjano. Da ne pricamo o dzamijama I sve su to podaci UN-a, ne moji.

I kako bi ti nazvao stanje gdje skoro sve porodice Gaze ovise o humanitarnoj pomoci, oduzimaju se ljudima sredsrva za prezivljavanje i kretanje, gdje ranjeni ne mogu dobiti adekvatnu medicinsku pomoc, gdje im se bunari s vodom zatrpavaju, struja iskljucuje, hapse i godinama drze u zatvorima bez sudjenja itd, a EU i Amerika naoruzavaju Izrael. Ovako treba da bude jer je Izrael u pitanju?

De ba, makar ne osudjuj druge, kad ne zelis biti na strani dobra i objektivnosti. Gubis obraz munjevito.
Ne trebas biti balzi to bi trebao znti ak si studirao, slobodno udri ali argumentovano i jasno i neevosmlsneo.
Dakle ko je ispitivao, daj neki link, izvor, studiju? dALJE NE MOGU NI ICI AKO NE ZNAM O CEMU SE RADI.
A inace ti prihvatis cinjenice kad ti se predoce. Poznat si po tome pa zavjedjujes da se covjek nastavi nadmudrivati i natezati. 😂
Nadjes na netu UN podatke, procitas i sebi u bradu reknes kako su neistiniti pa nastavis ovdje istim putem. Putem "objektivnosti i cinjenica". :D
sumirprimus

#26291 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by sumirprimus »

Osmi Socrates wrote: 10/10/2023 11:49 Evo sad ovaj ima prijatelje jevreje.
koji sad? ono da zvuci uvjerljivije jel?
Osmi Socrates

#26292 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Osmi Socrates »

Pa ne znam, obično se takva glupost izvali usred diskusije da se impresionira čitalačka publika.
Last edited by Osmi Socrates on 10/10/2023 11:53, edited 1 time in total.
Sanjarko

#26293 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Sanjarko »

Ima Bosne_Bice Bosne wrote: 10/10/2023 11:42

Jesu li i ovo Hamasovci?

Za neke jesu, pogotovo buduci hamasovci...ono cetvero djece.
Muslimes tako ih zovu, i ne samo njih. Masovno i odavno.
Ironmen

#26294 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Ironmen »

moimoi wrote: 10/10/2023 11:47 I Turci jebu Kurde godinama… al to je valjda ok :roll:
Naravno da nije OK turke samo SAD-e drze na lancu da ne pokolju sve kurde, prvenstveno ove u Siriji pa onda na dalje..

Kada pogledas iz specificnog ugla Truska i Izreal su isto.
sumirprimus

#26295 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by sumirprimus »

Tyke wrote: 10/10/2023 11:51
sumirprimus wrote: 10/10/2023 11:44
A inace ti prihvatis cinjenice kad ti se predoce. Poznat si po tome pa zavjedjujes da se covjek nastavi nadmudrivati i natezati. 😂
Nadjes na netu UN podatke, procitas i sebi u bradu reknes kako su neistiniti pa nastavis ovdje istim putem. Putem "objektivnosti i cinjenica". :D
Snaga argumenta na sto i sve pet.
Ono sto ima i sto su mnogi NGO pisali da je pvrijedjeno hunamitarno pravo, prekomjerna upotreba sile, zlocini protiv civinlog stanovnistva i sl.
U un niti na mejdunarodnom sudu u hagu nema nista zvanicno.
termin genocid se olako koristi, zasad u novijoj istoriji ICTH potvrdjen za runadu i srebrenicu i to su fakti.
Sanjarko

#26296 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Sanjarko »

moimoi wrote: 10/10/2023 11:47 I Turci jebu Kurde godinama… al to je valjda ok :roll:
Nije, ali i Kurdi po Turcima udaraju od pocetka i hoce Veliki Kurdistan.
Copper

#26297 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Copper »

21% populacije Izraela su muslimani. Sta su oni? Ja mislim da su oni drzavljani Izraela i sebe smatraju isto. I sigurno bolje zive nego bilo koji muslimani na Bliskom Istoku.
sumirprimus

#26298 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by sumirprimus »

Ironmen wrote: 10/10/2023 11:51
nekitamopd wrote: 10/10/2023 11:46 Cuj pitanja jesi li jevrej, a majko mila.
Fakat ija sam ga to isto pito i stvarno mislim da je Sumir jevrej, jer poklopile su se sve kockice jos od prije od rat u Siriji, sad mi je jasno zasto je krvolocno navijao za Nusru front ISIL i ostale.
:lol: :-) e al krvolocno. ni manje ni vise... :-) e svasta. jebte vama se pricinjavaju zidovi svega mi..
a sve u nedostatku snage argumntovane polemike. nemate mesa sto bi rekli.
Osmi Socrates

#26299 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Osmi Socrates »

Pa što ne bi Kurdi imali Veliki Kurdistan?
Tyke

#26300 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Tyke »

sumirprimus wrote: 10/10/2023 11:48
Tyke wrote: 10/10/2023 11:47

ko ti kaze, kijv je metropola zaovo na balkanu. odesa ubila se za penzije, opet grijesis.
Evo ga sad konkluzije na osnovu velicine grada 😂😂

Da ne prstis situaciju u Ukrajini i ne znas kakva je to zemlja bila ranije, nepotizam i korupcija par levela iznad BiH, azov, podjele silne, drugacija kultura i masa drugih faktora, rekao bih da si levat i neznalica. Ali ti si oko bacio na velicinu Kijeva. Wahahaa
A to je presudan faktor da se bosanac preseli tamo i bude mu zelja tiha, hhh.
Locked