skafiskafsnjak wrote: ↑10/10/2023 09:06Hamas nije jednako Palestina i palestinski narod. Hamas je izgovor godinama da se ubija neduzno stanovnistvo i otima teritorija Palestincima. Kako neko koze biti na strani Izraela? Na stranu evo vjera, nebitno.JohnnyS wrote: ↑10/10/2023 09:01
Ovo što Izrael sad radi je genocid u najavi i ja se nadam da je to samo medijski senzacionalizam, a ne stvarno stanje.
Evo ja sam cijelo vrijeme više na strani Izraela, obrazložio sam i zašto, ali nema opravdanja za ovo što najavljuju da će uraditi. I naravno, to dugoročno, može biti samo još gore za njih.
Kako jbt ?????
U novonastaloj podjeli svijeta na zapad i Kinu, Rusiju, Iran, Izrael je zapad. Palestinski predsjednik ide u Moskvu. Ja želim biti dio zapadnog svijeta.
Zločina na svijetu ima posvuda. Većina Afrike, dio Azije, ljudi se tamane i nepravde ima na izvoz. Preko milijun djece je ukradeno i radi kao roblje na plantažama kakaovca da ti i ja možemo jesti čokoladu. Pa je opet jedemo. Zašto su palestinska djeca važnija od one iz obale bjelokosti? Vidiš, svugdje je puno boli i ne mogu ja utjecati na išta od toga, ali mogu misliti što je bolje za mene, a po meni je bolje da sam dio zapadnog svijeta. Tebi je to isto, zato si i otišao u Njemačku.