Izrael je opet pocinio zlocin!

Locked
JohnnyS

#26126 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by JohnnyS »

skafiskafsnjak wrote: 10/10/2023 09:06
JohnnyS wrote: 10/10/2023 09:01

Ovo što Izrael sad radi je genocid u najavi i ja se nadam da je to samo medijski senzacionalizam, a ne stvarno stanje.
Evo ja sam cijelo vrijeme više na strani Izraela, obrazložio sam i zašto, ali nema opravdanja za ovo što najavljuju da će uraditi. I naravno, to dugoročno, može biti samo još gore za njih.
Hamas nije jednako Palestina i palestinski narod. Hamas je izgovor godinama da se ubija neduzno stanovnistvo i otima teritorija Palestincima. Kako neko koze biti na strani Izraela? Na stranu evo vjera, nebitno.

Kako jbt ?????

U novonastaloj podjeli svijeta na zapad i Kinu, Rusiju, Iran, Izrael je zapad. Palestinski predsjednik ide u Moskvu. Ja želim biti dio zapadnog svijeta.

Zločina na svijetu ima posvuda. Većina Afrike, dio Azije, ljudi se tamane i nepravde ima na izvoz. Preko milijun djece je ukradeno i radi kao roblje na plantažama kakaovca da ti i ja možemo jesti čokoladu. Pa je opet jedemo. Zašto su palestinska djeca važnija od one iz obale bjelokosti? Vidiš, svugdje je puno boli i ne mogu ja utjecati na išta od toga, ali mogu misliti što je bolje za mene, a po meni je bolje da sam dio zapadnog svijeta. Tebi je to isto, zato si i otišao u Njemačku.
sime_cipol
Location: Jedan grad, dva kluba. Jedan osnovala raja, drugi UDBA.
Grijem se na: Zdrvima
Vozim: Clio 1.2 43kw

#26127 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by sime_cipol »

Haris.ba wrote: 10/10/2023 09:10 Udarila teroristicka organizacija na teroristicku drzavu i obrnuto, i sada svadja ko smije civile da ubija? :thumbup:
A pravi se narativ da Ruski civili u Donbasu, ponavljam, civili i isti takvi u Gazi, zasluzuju da ih se ubija kao gamad. Znaci okreće mi se stomak.
sumirprimus

#26128 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by sumirprimus »

Tyke wrote: 10/10/2023 09:08
sumirprimus wrote: 10/10/2023 09:00

A sto to ne bi pisao ovde de mi reci da me mozda necete protjerat kak je krenuloi? TEMA JE OBJEDINJENA, I SAM NASLOV TEME KAZE KAKAV JE GENERALNO STAV bosnjacke vecine da se ne lazemo? ali smo i dalje valjda nekakvo poludemokratsk drustvo sa slobodom misli i izrazavanja? plus ja jedini ovde n e verijdjam!
btw Malo je licemjerno to sto ti trazis od mene realno i od svih ljudi ti da me napadas. :wink:
ja obraz imam, imam i empatije za obje strane. no odgovornost za sov ovo sranje mora preuzet hamas, kojeg treba osudit kao najgdogovorniju stranu uz sve fakte a ne js ih ovde branit.
Moje simpatije i zelje prema Ukrajini ostaju kontra Rusa. Ali si mi ovdje pao u ocima pa odatle i ovakav moj stav.
Nije to stvar tvoje podrske Izraeku kao zemlji, nego nedostatak truna empatije prema Palestinskom narodu i stradanjima, gdje niti jednom nisi prevalio preko jezima da osudis Izrarl i ovaj genocid i krsenje ljudskih prava od sinoc.

Zasto ne bi pisao ovdje? Pa vec sam ti napisao u prethodnom postu. Samo procitas i shvatis. Isto kao i na temi Ukrajina. A ovdje je tema "Izrael je ponovo pocinio zlocin".
Nista nije objedinjeno, kao sto ni na temi Ukrajina nismo dozvolili nikakvo objedinjenje pa se otvorila nova tema gdje si pristase Rusije imale vecu slobodu piskaranja.

Samo objektivno sugradjanin moj. Samo fer borba i odavanje pocasti svakom unesrecenom. 😉
Ja ti samo kazem malo si licemjeran od svih ljudi ovde. da i ja tebi mignem :wink:
a za temu je vrlo lako pojasnit, moderatori spajaju teme o jednom konfliktu a konflikt je izrael/palestina/gaza pa stacete ovde moram pisati i o hamasovom terorizmom, znam da je nepopularno al tako je kako je...
uostlaom nek se moderatori izjasne, hocete da me izolujete, banujete, ili me posaljete na temu o hamasovom terorizmu meni je fakat svejedno s svoj stav ne mijenjam!, ja samo svoju poentu jos prie tri dana dokazao.
JohnnyS

#26129 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by JohnnyS »

sime_cipol wrote: 10/10/2023 09:14
Haris.ba wrote: 10/10/2023 09:10 Udarila teroristicka organizacija na teroristicku drzavu i obrnuto, i sada svadja ko smije civile da ubija? :thumbup:
A pravi se narativ da Ruski civili u Donbasu, ponavljam, civili i isti takvi u Gazi, zasluzuju da ih se ubija kao gamad. Znaci okreće mi se stomak.
Ovdje ljudi kao da nisu prošli rat pa da ne znaju što je to da granate padaju. Lako je tuđim kurcem gloginje mlatit
sumirprimus

#26130 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by sumirprimus »

lijepo ste to kolege srocili do kraja!
ni u hamasovom statutu bolje nisu napisali
skafiskafsnjak

#26131 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by skafiskafsnjak »

JohnnyS wrote: 10/10/2023 09:13
skafiskafsnjak wrote: 10/10/2023 09:06

Hamas nije jednako Palestina i palestinski narod. Hamas je izgovor godinama da se ubija neduzno stanovnistvo i otima teritorija Palestincima. Kako neko koze biti na strani Izraela? Na stranu evo vjera, nebitno.

Kako jbt ?????

U novonastaloj podjeli svijeta na zapad i Kinu, Rusiju, Iran, Izrael je zapad. Palestinski predsjednik ide u Moskvu. Ja želim biti dio zapadnog svijeta.

Zločina na svijetu ima posvuda. Većina Afrike, dio Azije, ljudi se tamane i nepravde ima na izvoz. Preko milijun djece je ukradeno i radi kao roblje na plantažama kakaovca da ti i ja možemo jesti čokoladu. Pa je opet jedemo. Zašto su palestinska djeca važnija od one iz obale bjelokosti? Vidiš, svugdje je puno boli i ne mogu ja utjecati na išta od toga, ali mogu misliti što je bolje za mene, a po meni je bolje da sam dio zapadnog svijeta. Tebi je to isto, zato si i otišao u Njemačku.
Pa ne moras podrzavati sve sto zapad zeli.... ne moram ja podrzavati sta sve Svabo kaze.
Jbt ne mogu da vjerujem sta pises .... na strani si Izraela samo zato sto je zapad ??? Znaci , sutra da se nacizam vrati u Njemacku, ti bi ih podrzavao jer su zapad??
Ti uticati nista ne mozes i bice ti kako drugi odrede , ali ljudski je reci da je ovo pogresno sto radi Izrael. Kao sto sam rekao, hamas nije Palestins niti palestinski narod.

Da li bi okej bilo da Kosovo sada napadne sjever i "ocisti" ga od Srba ? Jer pobogu , Srbija je uz Rusiju, a Kosovo uz Zapad
Last edited by skafiskafsnjak on 10/10/2023 09:18, edited 1 time in total.
JohnnyS

#26132 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by JohnnyS »

skafiskafsnjak wrote: 10/10/2023 09:17
JohnnyS wrote: 10/10/2023 09:13

Pa ne moras podrzavati sve sto zapad zeli.... ne moram ja podrzavati sta sve Svabo kaze.
Jbt ne mogu da vjerujem sta pises .... na strani si Izraela samo zato sto je zapad ??? Znaci , sutra da se nacizam vrati u Njemacku, ti bi ih podrzavao jer su zapad??
Ti uticati nista ne mozes i bice ti kako drugi odrede , ali ljudski je reci da je ovo pogresno sto radi Izrael. Kao sto sam rekao, hamas nije Palestins niti palestinski narod.
Sam taj upis na kojeg si zakačio doslovno kaže da je pogrešno to što Izrael radi
Haris.ba

#26133 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Haris.ba »

sumirprimus wrote: 10/10/2023 09:16

Znam, istina boli. :bih:
Last edited by Haris.ba on 10/10/2023 09:20, edited 1 time in total.
Mrmrava

#26134 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Mrmrava »

tramvajtrojka wrote: 10/10/2023 09:08
Mrmrava wrote: 10/10/2023 09:07
Svaka cast, za post. Konacno je pokazao svoje pravo lice. Na temu sa Ukrajinom i tamo bubove postaj.
imas pet postova na forumu i ono bi nekoga tjeralo :lol: :lol: :mrgreen:
Ma Boga ti, nisi bas nesto inteligentan? Naziv teme je jasan, koliko je samo ljudi on protjerao sa teme o Ukrajini?
sumirprimus

#26135 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by sumirprimus »

tacno tak skafiskafnjak ne moras sve podrzavat sto zapad zlei, i odes lagano u njemacku na taj isti zapad.
vrhunac licemjerstva. a nam bi ovde da malo jbmo izraelu, i da podrzimo mahmud abasa, hocemo mu mahat kad ode u moskvu?
skafiskafsnjak

#26136 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by skafiskafsnjak »

JohnnyS wrote: 10/10/2023 09:17
skafiskafsnjak wrote: 10/10/2023 09:17

Sam taj upis na kojeg si zakačio doslovno kaže da je pogrešno to što Izrael radi
Ja sam se zakacio na dio gdje kazes da si inace na strani Izraela.
Na strani terora koji se vrsi na narodom kojem se preko 50 godina zemlja oduzima.

Al haj .... hamas je kriv, treba ih istrijebiti
Sanjarko

#26137 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Sanjarko »

skafiskafsnjak wrote: 10/10/2023 09:20
JohnnyS wrote: 10/10/2023 09:17

Ja sam se zakacio na dio gdje kazes da si inace na strani Izraela.
Na strani terora koji se vrsi na narodom kojem se preko 50 godina zemlja oduzima.

Al haj .... hamas je kriv, treba ih istrijebiti
100
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#26138 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Velkoski »

sumirprimus wrote: 10/10/2023 09:20 tacno tak skafiskafnjak ne moras sve podrzavat sto zapad zlei, i odes lagano u njemacku na taj isti zapad.
vrhunac licemjerstva. a nam bi ovde da malo jbmo izraelu, i da podrzimo mahmud abasa, hocemo mu mahat kad ode u moskvu?
pa jesi l' siguran šta zapad želi uopšte? u istoj toj Njemačkoj AfD raste svaki dan, u Francuskoj postoje ozbiljne šanse da Le Pen digne iduće izbore, šta onda?

čak i Ukrajina strahuje od idućih američkih izbora.
Last edited by Velkoski on 10/10/2023 09:23, edited 2 times in total.
skafiskafsnjak

#26139 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by skafiskafsnjak »

sumirprimus wrote: 10/10/2023 09:20 tacno tak skafiskafnjak ne moras sve podrzavat sto zapad zlei, i odes lagano u njemacku na taj isti zapad.
Licemjerstvo je podrzavati ih iako to ne mislis.
Jesam ja otisao u Njemacku zbog njihove politike ? Nisam !

Balkanska glupa logika....
Porodice Foht

#26140 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Porodice Foht »

Bosanski_kralj wrote: 10/10/2023 08:33
Porodice Foht wrote: 10/10/2023 08:00 Da li vjerovati IDF da ima 1500 tijela Hamasovaca u akcijama na teritoriji Izraela? To je najnoviha vijest. Puno za dva dana… :?
Ma kakvih 1500. Da ih je toliko upalo u Izrael, pobili bi 5000 a ne 1.000 ljudi
Bilo je puno zarista borbe, nije nemoguce da ih je bilo i vise u akciji, ali bas da su sve neutralisali, tesko mi povjerovati. S kakvom zestinom su krenuli iznenadjuje me da uopste imaju zarobljenih Palestinaca.
skafiskafsnjak

#26141 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by skafiskafsnjak »

Velkoski wrote: 10/10/2023 09:23
pa jesi l' siguran šta zapad želi uopšte? u istoj toj Njemačkoj AfD raste svaki dan, u Francuskoj postoje ozbiljne šanse da Le Pen digne iduće izbore, šta onda?

čak i Ukrajina strepi od idućih američkih izbora.
Ma da se razumijemo, rast takvih stranki je 100% posljedica politike sadasnje vlasti. Isto kao sto su ljudi kod nas glasali PROTIV SDA, a ne za druge stranke.

U slucaju Njemacke to je migrantska politika.... odavno su tu Afganistanci, Sirijci i ostali.... a sa Ukrajincima je prelilo kap ...
sumirprimus

#26142 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by sumirprimus »

Haris.ba wrote: 10/10/2023 09:19

Znam, istina boli. :bih:
au pa tu se u potpusnosti se slazem , istina boli :thumbup:
Rejhana

#26143 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Rejhana »

Pa isti ti su do jučer na forumu proslavljali etničko čišćenje Nagorno Karabaha, a danas na ovoj temi izigravaju moralne vertikale. Nema ti niko ništa prigovoriti sumi.
sumirprimus

#26144 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by sumirprimus »

skafiskafsnjak wrote: 10/10/2023 09:23

ti si si zbog nase politek jel tako? a nasa politika je ogromonom vecinom uz palestinu makar cinili i teroristicke cinove, a ak moze mal ose okrenuti i istoku i rusiji , al za svaki slucaj zdimit na zapad jel tak. slazem se, jbna je ovde logika
ovi isti koji podzravaju palestince i da nije rat, ne bi provlei u takvom uredjenju s sovjim porodicama ni dana. siguran sam.
Sanjarko

#26145 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Sanjarko »

skafiskafsnjak wrote: 10/10/2023 09:24
Velkoski wrote: 10/10/2023 09:23

čak i Ukrajina strepi od idućih američkih izbora.
Ma da se razumijemo, rast takvih stranki je 100% posljedica politike sadasnje vlasti. Isto kao sto su ljudi kod nas glasali PROTIV SDA, a ne za druge stranke.

U slucaju Njemacke to je migrantska politika.... odavno su tu Afganistanci, Sirijci i ostali.... a sa Ukrajincima je prelilo kap ...
Kompleksna je to tema u vezi migranata itd. Hem Europa jezički nije ista, hem izumire, hem ovo, hem ono.

Ja sam vam fino rekao da ovo može biti okidač rješavanja Muslimanskog pitanja.

Valjda se konta u kojem kontekstu to govorim.
caros

#26146 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by caros »

Zanimljivo da još nisi ostavio ni slova o ovom genocidaškom pohodu u Gazi.
skafiskafsnjak

#26147 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by skafiskafsnjak »

sumirprimus wrote: 10/10/2023 09:30
skafiskafsnjak wrote: 10/10/2023 09:23

ti si si zbog nase politek jel tako? a nasa politika je ogromonom vecinom uz palestinu makar cinili i teroristicke cinove, a ak moze mal ose okrenuti i istoku i rusiji , al za svaki slucaj zdimit na zapad jel tak. slazem se, jbna je ovde logika
ovi isti koji podzravaju palestince i da nije rat, ne bi provlei u takvom uredjenju s sovjim porodicama ni dana. siguran sam.
Prevod molim
Sanjarko

#26148 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Sanjarko »

caros wrote: 10/10/2023 09:31 Zanimljivo da još nisi ostavio ni slova o ovom genocidaškom pohodu u Gazi.
Ko? Primus ili ja?
laserShow
Grijem se na: nacionalizam

#26149 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by laserShow »

caros wrote: 10/10/2023 09:31 Zanimljivo da još nisi ostavio ni slova o ovom genocidaškom pohodu u Gazi.
sta reci? Teroristi izraela krenuli na teroriste iz palestine. Nek se potamane.

To sto obican narod, kao i kod nas, skrece glavu i pusta da ih vode kozojebi, je druga stvar.
caros

#26150 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by caros »

UN: 180,000 Gazans have fled their homes
The United Nations Relief and Works Agency announces that there are 180,000 internally displaced persons in the Gaza Strip, with 137,500 sheltering in 83 UNRWA schools.
Za 200 nedužno masakriranih civila raselit ćemo 180.000 ljudi, za sada. I pogasiti im sve osnovne stvari. Svaka slučajnost sa srBskim đeneralima je nevidljiva

@Sanjarko

Sumir.
laserShow wrote: 10/10/2023 09:35

To sto obican narod, kao i kod nas, skrece glavu i pusta da ih vode kozojebi, je druga stvar.

Da ponovimo po stoti put. U Gazi izbora nema već 20 godina, 50% populacije je ispod 18 godina. Očekuješ od djece da mijenjaju politiku dok nemaju ni osnovna sredstva za život, samo zato jer su tu rođena.
Locked